colectia Mari corabii!
#121
Postat 10 February 2011 - 01:16 AM
Referitor la partea cu lacuitul nu stiu ce sa zic, cred ca un bait ar fi mai bun, De asemenea daca lacuiti inainte de a lipi piesele nu mai putea folosi aracet fiidca nu prinde. Ce am mai sesizat acum este ca partea deschiza va lasa sa se vada si partea dedesupt de punte, ceea ce pe mine ma duce la ideea ca si aceea ar trebui furniruita ca sa se vada mai frumos. Mai greu va fi cu vopsit(baituit) partea interioara a cocii care practic se va asanbla mai tarziu si va fi destul de greu de finisat pe interior , de furniruit pe interior nu stiu daca va fi loc, ramane de vazut cand se ajunge acolo.
Un alt amanunt care consider ca a fost de izbeliste este fixarea tunurilor care de obicei erau legate cu sfoara pentru contracarare recul.
Ma ingrijoreaza in continuare ca nu vad nici un plan de forme al galionului si nu am gasit nici in revistele descarcate de la rusi.
Referitor la parame mi s-a parut destul de slabut prezentate pe DVD. Sa speram ca vor fi ceva mai multe detalii in reviste.
Asa cum spunea cineva inaintea mea cred ca de asamblare ar trebui sa discutam dupa numarul 4. Raman insa la parerea mea ca puntea ar trebui facuta dintr-o bucata sau pus furnirul dintr-o bucata pe jumatatile longitudinale lipite, pentru a avea continuitate altfel vor aparea intreruperi aiurea in zonele de imbinare
#122
Postat 10 February 2011 - 07:06 AM
#123
Postat 10 February 2011 - 07:18 AM
worms, la Feb 9 2011, 09:52 PM, a spus:
la punte te referi ca nu se imbina perfect ,mai vin in nr4 niste betisoare pe care se lipeste aceasta deci ia si distanta aceea in consideratie cand montezi si sa vezi pe urma daca e ok. ... montajul am stabilit de comun acord sa-l inceapa de la aparitia numarului 4.
Daca mai vine ceva montat pe primul reazem de punte din cea de-a 3-a coasta (din poza) atunci e bine. In instructiuni nu scrie nimic despre asta. Scrie despre celelalte 2 punti.
Mai am rabdare pana la nr. 4 si apoi ma apuc si eu de asamblat.
Revin la fixul meu: cu ce vopsiti (si cum) la interior a.i. sa avem un aspect cat mai aproape de adevar? Tinand cont ca interiorul partii drepte al navei va fi vizibil, ma gandesc ca nu este suficient doar un bait!!! Trebuie si un lac ceva, cred!
PS Ma bazez foarte mult pe informatiile si schimbul de experienta cu acest forum pentru a duce la bun sfarsit acest galion. Sper sa-mi tolerati nestiinta! :D
(Si promit sa nu-mi iau nasul la purtare dupa ce am sa invat unele lucruri!)
#125
Postat 10 February 2011 - 10:11 AM
M-am bucurat foarte tare cand am dat de acest forum si sper ca o sa imi aduca numai beneficii.
Si eu sunt nedumerit in legatura cu vopsirea sau lacuirea pieselor.
#126
Postat 10 February 2011 - 10:12 AM
Eu am folosit bait, am dat doua straturi si dupa uscare placajul a ramas la fel de poros si se poate lipi foarte bine cu aracet. Daca se foloseste lac nu se mai poate folosi dupa aia aracetul pt lipire.
Doar la punte am folosit lac, pe partea superioara .
Nu stiu cu ce as putea vopsi ancorele, si ce culoare sa dau ca sa para mai realist, am vazut ca cei de la de agostini le-au facut negre (pe DVD) Poate sa-mi dea cineva ceva sugestii?
#127
Postat 10 February 2011 - 10:27 AM
Si inca ceva.......la mine in oras nu este nici un magazin care sa se ocupe su modelismul deci oare de unde as putea procura vopsea......de pe net sau este bn si de la un magazin de vopsele?
Multumesc anticipat...
#128
Postat 10 February 2011 - 11:00 AM
worms, la Feb 9 2011, 10:24 PM, a spus:
Chestiunea cu cei 20 de lei este intradevar subiectiva. Eu am dotare tehnica destul de buna dar nu ma dau in vant dupa taiat si pilit. Cele cateva piese livrate pana acum, taiate precis, ma scutesc de multe ore de munca cu traforajul, chiar daca e Proxxon, si slefuirea ulterioara. Oricum va fi de slefuit destul pana la final. Imi pastrez rabdarea pentru acele faze care nu pot fi evitate nicicum.
#129
Postat 10 February 2011 - 11:06 AM
gl_mmm, la Feb 10 2011, 10:58 AM, a spus:
Poate cu un marker permanent? Cred ca s-ar mentine si posibilitatea lipirii cu aracet.
Sau poate "stergerea" lateralelor baghetelor cu ceva imbibat intr-un agent de vopsire? Sunt si eu curios care este rezolvarea consacrata a acestei probleme.
#130
Postat 10 February 2011 - 11:17 AM
Colegii care au trecut de aceasta etapa pot pune cateva fotografii cu lucrarile lor? Multumesc anticipat!
Dan Stroie, la Feb 10 2011, 11:00 AM, a spus:
La ce te referi aici? Banuiesc eu ceva ... :)
Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 10 February 2011 - 11:17 AM
#131
Postat 10 February 2011 - 12:59 PM
ionut76, la Feb 9 2011, 10:33 PM, a spus:
Eu am inteles asa:
Caracteristicile colectiei :
* 100 de numere, cu aparitie saptamanala
*Peste 1000 pagini
*Un bibliograf .......
*Peste 350 pagini reprezentand instructiuni de ansamblare .....
*O Cutie speciala .....
*Peste 1000 imagini ....
Sectiunile colectiei :
*Sectiunea 1 ( 25 numere )
Secolele al XVII - lea si al XVIII-lea
*Sectiunea 2 ( 25 numere )
Secolele al XIX - lea
*Sectiunea 3 ( 25 numere )
Navele contemporane
*Sectiunea 1 ( 25 numere )
De la primele nave cu vele, pana in secolul XVII-lea
Deci sunt 4 ambarcatiuni in 100 exemplare timp de 2 ani. Deci fiecare model are 25 exemplare pentru a fi finalizat.
Aceasta postare a fost editata de tropheus: 10 February 2011 - 01:00 PM
#133
#134
Postat 10 February 2011 - 02:31 PM
http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic...st&p=200486
Puteti citi si doua-trei pagini inainte unde a fost dezbatuta problema daca se pun sau nu cepuri. Cu fotografii ale unor nave reale. Daca vreti am ceva fotografii ale navei USS Constitution, nava din lemn, in serviciu activ al marinei americane.
Multa, multa bafta si, va rog, sa-mi iertati insistenta, dar, este pacat sa puneti suflet si sa iasa ceva asemanator cu ceea ce se vinde in satul de vacanta de la Mamaia.
#135
Postat 10 February 2011 - 06:50 PM
ma gandeam ca:
-daca pastrez o parte din cala deschisa sa imbrac in furnir si interiorul care-i la vedere ca sa arate bine,placajul nu e prea interesant(cred ca e munca multa sau imposibil de facut)
-inchid complet cala, acoperind pe ambele parti coastele si tot ce ramane la exterior finisat si lacuit transparent si mat.
m-am gandit ca o parte din piese, furnirul pt punte sa nu il folosesc pe cel din kit-ut de la deagustini ci ,pastrand cotele sa refac piesele pe lemn de alte esente.
parca lemnul natur arata altfel...mult mai bine.cu toate ca...daca te gandesti in ce hal erau naclaite cu pacura corabiile atunci...cred ca numai frumusele nu erau(la culoare ).
dane....are sens ce scriu sau aberez si va fi munca in zadar?daca erai in tara si cumparai asta cum ai fi procedat?
Aceasta postare a fost editata de Teddy: 10 February 2011 - 06:54 PM
#136
Postat 10 February 2011 - 07:16 PM
Multa, multa bafta, fauritorilor.
#139
Postat 10 February 2011 - 07:51 PM
sincer, mie imi place ideea celor de la deagostini. eu mi-am cumparat primele numere...si vreau sa ma apuc de ea....sper sa reusesc....
in domeniul corabiilor sunt incepator, dar am putin "feedback"...cand eram in generala (acum vreo 30 de ani) am facut la parcul pionierilor vrreo 3 ani de navomodelism. bine...atunci taiam totul la traforaj, ne chinuiam cu hartia milimetrica...si cu lipsa de materiale, dar a fost o perioada placuta. sper sa imi amintesc cu placere de acei ani incercand sa construiesc aceasta corabie....
si sper sa primesc si ceva ajutor de la colegii cu experienta de pe aces forum... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
#140
Postat 10 February 2011 - 08:42 PM
Sper ca entuziasmul asta sa ne tina pana la sfarsitul proiectului. Se pare ca suntem vreo cativa amatori care isi propun sa finalizeze macheta. Prietenii de la DeAgostini ... luati nota de asta si nu mai faceti glume proaste! Ma refer aici la o anumita fraza din nr. 2 al revistei "Editorul isi rezerva dreptul de a intrerupe sau prelungi publicarea colectiei ...".
Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 10 February 2011 - 08:43 PM
#141
Postat 10 February 2011 - 10:13 PM
#142
Postat 11 February 2011 - 08:25 PM
In priviinta pretului, daca stai sa-ti faci calcule pe termen lung poti face si la altele gen tigari,bere,ziare si altele care nu mai imi vin in minte acum. Vei fi uimit cati bani se cheltuie pe alte nimicuri.Eu unul voi merge inainte cu proiectul fara sa mai ma gantesc ca peste 2,3 sau 10 ani voi cheltui nu stiu cat.
Am insa o singura remarca de facut la adresa celor care editeza revista.Componentele nu sunt ordonate cum trebuie,in cadrul primelor numere.Adica daca vopsesc o coasta saptamana asta,alta peste alta saptamana si tot asa,oare nu vor aparea diferenta de nuanta? Sau la punte,chiar daca dau cu acelasi lac,una e sa vopsesti toata puntea odata,alta e pe bucati.E ca si cum ai vopsi o aripa de masina acum,o usa peste o luna si o capota peste...Nu e aceasi nuanta.In rest totul pare in regula.
Apropo de DVD,spunea cineva pe la inceputul topicului ca ar vrea sa-l faca navigabil.Pai daca vizionezi tot filmul,ai sa vezi ca partea dreapta ramane deschisa cu vedere la interior.
Sper sa ma apuc si eu de asamblat dupa nr.15
0722634840
#144
Postat 12 February 2011 - 07:59 AM
Cred ca intreruperea publicarii ar interveni din lipsa de clienti. Nu stiu cum s-a intamplat la tentativa lor anterioara dar acum vad ca exista interes. Nu dupa numarul de postari pe forum ci dupa cum se epuizeaza numerele la chioscuri.
Sper din tot sufletul ca entuziasmul celor care au cumparat primele numere datorita reclamei vazute la televizor sa nu dispara in momentul in care descopera ca nu e acelasi lucru cu a monta rapid un kit de avion sau vapor din plastic cumparat de la benzinarie si sa se dea batuti. Pentru ca daca ramanem clienti doar cei care postam aici, nu cred ca DeAgostini va considera rentabila continuarea. Sau poate da? Din respect pentru noi. Intr-o situatie in care DeAgostini ar spune, sa zicem pe la numarul 20, "Domnilor, ne pare rau dar nu mai e rentabil. Ar trebui sa crestem pretul ca sa se sustina publicarea. Ce parere aveti?" as accepta.
Dar nu stiu daca toti cei care au inceput lucrarea ar face la fel. Pe de alta parte, nu as putea sa nu vad acest lucru ca pe un santaj. O dependenta creata si apoi folosita pentru scos mai multi bani. As fi dezamagit. In sine, ideea e de-a dreptul nobila. Sa maresti numarul celor care au un hobby tehnic, mai ales modelismul, intr-o tara fara asemenea cultura este laudabil. Mai sper ca odata inceputa constructia, cumpararea materialelor complementare (adeziv, lacuri, etc.) sa nu devina un obstacol insurmontabil pentru cei care au inceput fara sa stie la ce "se inhama".
Cred ca ar fi interesant ca DeAgostini sa ne dea cateva informatii despre "starea natiunii", adica in fiecare numar sa comunice cate exemplare s-au vandut din numarul anterior sau ce doua numare mai inainte. Asa, am stii si noi care sunt sansele de continuare in cazul in care aceasta actiune nu este una pornita dincolo de interesul strict financiar. Sper totusi ca de aceasta data sa fie vorba de mecenat.
#145
Postat 12 February 2011 - 09:24 AM
Buna ideea cu coltarele, chiar ma gandeam cum o sa le conving sa stea la 90 de grade...
Legat de scandurile puntii, oare nu ar iesii mai bine daca se taie inainte scandurile la 7 cm bucata si se lipesc alternativ? Eventual si o colorare a canturilor inainte de montare...
BTW, nu ai probleme cu matza? Poate vrea sa faca o tura prin casa cu o ancora sau ceva... :D
#147
Postat 12 February 2011 - 03:05 PM
Una dintre ele ar fi :http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/Granado_02.htm
Sa nu va descurajati ca sunt multe modificari de facut, comparand recomandarile producatorului cu ce se vede in link-ul postat. Parerea mea este ca la cate detalii aveti de migalit, nu e bine sa amanati inceperea ansamblarii.
#148
Postat 12 February 2011 - 03:10 PM
insa daca nu te superi si o iei la modul constructiv....partea dreapta din punte e putin ciudata.in partea de jos, mai lata, nu prea s-a potrivit furnirul la culoare.eu as fi cautat sa nu apara diferenta aia de nuanta.
personal ma gandesc sa apelez la alt gen de furnir si sa-l "invechesc" cu creion grafitti, ideea lui dan_mitea de altfel.furnirul dar de revista...nimic de comentat ca finete si dimensiuni insa si la mine sunt diferente mari de nuanta .
#149
Postat 13 February 2011 - 04:48 AM
gl_mmm, la 12 February 2011 - 03:01 PM, a spus:
Am pus cateva fotografii aici:
https://picasaweb.go...USSConstitution
Din pacate, atunci cand am vizitat-o, arborada era pe cheu, frumos ambalata. Se faceau lucrari de intretinere la punti.
Multa, multa bafta.