columb, la 10 April 2011 - 08:34 PM, a spus:
Eu as merge pe ceva pe baza de apa, ca sa pot lucra linistit in casa (mai lucrez si noaptea etc) fara mirosuri. INSA, tot alergand prin magazinele de bricolaj de specialititate, nu stiu ce sa aleg!!! Nu imi place nimic din nuanta (din mostrarul lor de culori)!!! :) Asta pe de o parte, iar pe de alta, vad ca este bait (separat), lac separat si ceva cu bait+lac (lazura; care ar fi pe baza de apa, ceea ce vreau eu). Si nu stiu ce fac si ce sa aleg.
Voi ce nuante folositi (unele poze arata foarte bine, dar poza e poza, etc)? Si ce produs (de la ce firma)? Nu cred ca se considera reclama si ar fi un lucru benefic pentru toti, ca schimb de experienta si posibiltate si de a face teste... Am fazut Kober (care altfel e renumita ca marca), 3V3 (cam scumpa, parerea mea), Spor, Savana, Ecolasure, ceva cu Osk... (imi scapa numele acum), marci proprii fiecarui magazin (de exemplu alunul arata foarte bine, insa parea un pic cam lucios).
Am auzit pe cineva spunanad de uleli de in (cu diverse nuante; mai ales pentru punte). Ar putea fi o solutie; nu stiu, dar magandesc sa nu miroasa (ca sa nu zic puta (ca uleiul cu lemnul, mai ales in casa... imbibat... cam asa se intampla in timp (mi-e teama sa nu rancezeasca) si mai ales sa nu aibe un luciu ciudat (si prea puternic).
Sfatuiti-ma va rog ce sa aleg (vizita pentru scule s-a incheiat cu succes, gata. De asta am scapat). Multumesc
Nu folosi ulei de in, sau macar fa o proba inainte si nu te grabi. Nu pentru ca ar rancezi, uleiul de in fiert si cel sicativat nu rancezesc, dar se usuca foarte lent si pot acumula praf, iar in timp isi schimba culoarea.Uleiul sicativat este gandit pt a se usca mai repede, dar tot nu e potrivit pt modelism. Pt lacuri, poti cauta unul la spray, gasesti lucios, satinat( cel mai potrivit dupa pararea mea) sau mat. Se usuca repede , nu raman urme de pensulatie,doar ca e ceva mai scump decat cele la cutie.