Modelism - RHC Forum: colectia Mari corabii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »

colectia Mari corabii!

#511 Useril este offline   radu_me 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 14-February 11

Postat 05 April 2011 - 12:21 AM

Vezi postareacelalalt, la 03 April 2011 - 12:09 PM, a spus:

@radu_me am gasit aici despre ancore...

Imi pare rau ca raspund asa tarziu dar imi pare bine ca ai gasit acel link pentru ca si eu dau cu ochiu' pe acolo. Am 3 forumuri pe care le urmaresc in legatura cu SIB: RHC, SP si cel din link-ul tau :fool:
0

#512 Useril este offline   celalalt 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 06-October 10

Postat 05 April 2011 - 09:47 AM

@nicuss si @jeli amandoi gresiti ca nu asteptati pana vin toate coastele si puntile, apoi sa monteaza dupa care se face calafatuirea si nu se mai observa nici o diferenta...Aveti AICI un exemplu, in poza de mai jos la fel si un sfat de la STAMY:
Imagine atasata: 1.jpg

Vezi postareastamy, la 24 February 2011 - 06:45 PM, a spus:

nu va instituiti intr-un grup ce se ajuta cu "sfaturi",cereti sfatul celor care sunt in masura sa vi-l dea sau cititi posturile celor dinainte.pentru asta exista o sectiune de incepatori.
nu va apucati de constructia navei pana cand nu au terminat de livrat toate numerele cu osatura.
nu lipiti filele de punte pe jumatatile de punte,o sa aveti o imbinare foarte inestetica pe la mijlocul navei.

Imagine postataImagine postata..................................................................Imagine postata
0

#513 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 05 April 2011 - 10:49 AM

eu nu gresesc deloc, pt ca nu fac aceasta nava,si nu sint adeptul kituri-lor.prefer sa fac navele de la zero.daca esti putin atent eu doar raspund celor care vin cu diferite probleme sau intrebari. :rolleyes:
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#514 Useril este offline   BUGHY12 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 05-August 10
  • Interests:sa lipesc carbon pe nave, eventual sa trag si o banda de izoler rosie, exact cum facea vecinul meu acum 20 de ani la dacie

Postat 05 April 2011 - 03:53 PM

Vezi postareanicuss, la 04 April 2011 - 06:11 PM, a spus:

Revin cu o alta problema; sunt curios daca si la voi e tot asa :
Atasament 04042011175.jpg

colturile bune le-am marcat cu rosu, iar colturile care nu sunt bune le-am marcat cu albastru.
Ma intreb daca pilesc puntea din partea dreapta care se dovedeste a fi decupata gresit, oare se mai potriveste la coaste cand o veni vremea montarii acesteia ?

la fel e si la noi, eu am incercat sa lipesc mai intai puntea si apoi sa plachez si am observat diferenta, singura solutie rezonabila pe care am gasit-o a fost sa centrez puntile cu cea din mijloc si dupa lipire nu se mai vede diverenta, oricum ramane loc si in interiorul coastei si in exterior maxim jumatate de milimetru care oricum o sa vina debitat la slefuire
"cont de sters" deoarece sunt singurul fara licenta in modelism si fara master in pescuit.
0

#515 Useril este offline   aurel.marian 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 05 April 2011 - 06:39 PM

salut

am intrat in posesia celor 9 numere si vreau sa ma apuc de montat,ce ma sfatuiti sa fac?sa lipesc piesele si dupa aceea sa la dau cu bait sau le baituiesc si le montez dupa aceea,aracetul mai prinde bine pe partile baituite?
0

#516 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 April 2011 - 06:53 PM

Aracetul prinde bine, doar, pe lemn curat.
Multa bafta.
0

#517 Useril este offline   columb 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 28-March 11

Postat 05 April 2011 - 08:41 PM

Pai... din cate am vazut si inteles, canturile pieselor nu se vopsesc. Si daca nu te-ai apucat de montat inca, la imbinari, intuiesti ce nu trebuie sa vopsesti. Eu cred ca am sa le vopsesc inainte de lipire (dar inca mai astept cateva numere, pana strang mai multe piese, ca sa vopsesc pe toate, cat de cat uniform). Se poate si dupa (nu e imposibil), dar e (mult) mai greu (mai ales daca esti incepator si nu ai experienta). Parerea mea... :)
0

#518 Useril este offline   booggy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 429
  • Inregistrat: 21-October 09
  • Interests:114223

Postat 06 April 2011 - 06:51 AM

A aparut numarul 10 pana acum respecta ce au dat la rusi ca piese . In plus avem cavaletul de lucru , in numarul 11 primim si suruburile necesare asamblarii acestuia ,bineinteles ca asta nu era o problema . In rest cam putine piese pe numar .

Aceasta postare a fost editata de booggy: 06 April 2011 - 06:52 AM

0

#519 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât ÅŸi că viaÅ£a-i scurtă.

Postat 06 April 2011 - 07:21 AM

Vă salut.
Uitându-mă pe acel site rusesc, am observat că începând cu nr 16 piesele ce trebuie asamblate vin pe placaj. Din poză, pare că sunt deja tăiate şi doar prinse din loc în loc. Aşa este sau mă înşel?
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#520 Useril este offline   booggy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 April 2011 - 01:40 PM

La ei asa vin incepand cu numarul 16 la noi o sa vedem cum or sa vina . Da sunt taiate cu laser si din loc in loc mai sunt prinse , ca sa nu se desfaca din placa .
0

#521 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 11-September 09

Postat 06 April 2011 - 01:54 PM

Vad ca pe saptamana ce trece barcutele noastre prind viata...chiar m-au impresionat numerele care o sa apara.
Bafta tuturor...
"Pilotii nu mor niciodata.Ei decoleaza si nu se mai intorc..."
Doru Davidovici
0

#522 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 06 April 2011 - 08:56 PM

In sfirsit avem piesele chilei . Am asamblat-o pe planseta . De vopsit eu nu vopsesc nimic pina nu am toata structura asamblata. Apoi pun puntile. Mie asa mi se pare ordinea normala. In ghidul de asamblare am vazut ca dubleaza lipiturile la chila cu bucati de placaj . De ce numai la lipitura dinspre pupa ? La etrava cred ca au uitat de dublare. Dupa ce asamblez structura o sa-i dau un bait cu aerograful .
0

#523 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 06 April 2011 - 09:42 PM

Nu am fi avut probleme cu piesele daca vinea ca si cel de la "bismarck" (daca ati vazut).Este taiat cu laserul din placaj dar mai ramane prins doar in 2,3 locuri putin.

Eu unul l-am vopsit cu bait romanesc cu 2 straturi si nu am intampinat nici o problema cu lipirea pieselor desi am folosit aracet pt lemn normal.

De intarit eu am intarit si prima imbinare a chilei exact cum ne arata cei de la DeA si sta bn.Pana acum sunt foarte multumit de cum evoluat dat find ca sunt la prima mea intalnire cu modelismul.

Imi pare bn ca am gasit acest site unde sunt dezbatute toate problemele cu care ne confruntam.
Bafta tuturor si spor la construit.
0

#524 Useril este offline   booggy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 07:46 AM

Vezi postareaGORDON, la 06 April 2011 - 09:42 PM, a spus:

De intarit eu am intarit si prima imbinare a chilei exact cum ne arata cei de la DeA si sta bn.Pana acum sunt foarte multumit de cum evoluat dat find ca sunt la prima mea intalnire cu modelismul.

Pune te rog cateva poze ca sa vedem toti cu ai intarit inbinarile chilei . Si eu consider benefica intarirea chilei .
0

#525 Useril este offline   gogudiver 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 06-April 11

Postat 07 April 2011 - 08:22 AM

Salut si bine v-am gasit.
si eu lucrez la acest galion (printre altele) si sincer nu sunt multumit de calitatea decupajelor, nu se imbina perfect dar.....este o provocare in plus. Dupa 9 numere al meu arata cam asa (vezi poza)
Nu dati cu pietre datorita inclinatiei celor 4 punti, coasta nr 5 lipita pana la capatul crestaturii tragea marginile in jos facand un unghi din imbinarea a doua punti. S-a rectificat dar nu am mai facut poze.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_2006 1.JPG

0

#526 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 07 April 2011 - 09:42 AM

Am intampinat o problema, poate s-a mai intamplat si altora si as dori sa stiu cum ati rezolvat-o:
Am montat coastele 13, 14, 15 si 16. Apoi am montat traversele pe care se sprijina puntea centrala de jos. Dintr-un motiv inca necunoscut mie aceasta punte se sprijina numai pe 12, 13 si 16, la 14 apara ca 1 mm distanta fata de traversa, la 15 ca 2 mm. Asa trebuie? Sau am facut eu ceva gresit. Daca nu ar exista 16, se sprijina bine pe taote celelalte dar are traseu descendent. Prin montajul coastei 16 revine aprox orizontala (cu unghiul de rigoare fata de puntea inferioara din nr 1-4) dar nu se mai sprijina pe traverse.

Multumesc celor care ma pot ajuta cu o idee
0

#527 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-February 11

Postat 07 April 2011 - 12:22 PM

Sunt piesele lor gresite asa mi s-a intamplat cu coasta nr 5 ... nu se aseza corect puntea pe ea nici macar daca incercam sa o presez . Am sunat la nr la care ei spun ca iti raspunde un modelist acolo defapt iti raspunde cineva care n-are nici cea mai mica treaba cu colectia , m-au sfatuit sa le dau un mail cu cateva poze atasate .
0

#528 Useril este offline   amon 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Interests:modelism, traforaj

Postat 07 April 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaMen, la 07 April 2011 - 09:42 AM, a spus:

Am intampinat o problema, poate s-a mai intamplat si altora si as dori sa stiu cum ati rezolvat-o:
Am montat coastele 13, 14, 15 si 16. Apoi am montat traversele pe care se sprijina puntea centrala de jos. Dintr-un motiv inca necunoscut mie aceasta punte se sprijina numai pe 12, 13 si 16, la 14 apara ca 1 mm distanta fata de traversa, la 15 ca 2 mm. Asa trebuie? Sau am facut eu ceva gresit. Daca nu ar exista 16, se sprijina bine pe taote celelalte dar are traseu descendent. Prin montajul coastei 16 revine aprox orizontala (cu unghiul de rigoare fata de puntea inferioara din nr 1-4) dar nu se mai sprijina pe traverse.

Verifica daca aceasta diferenta este doar pentru puntea inferioara sau si pentru cea superioara. Eu lucrez dupa schitele din revistele rusesti si am intampinat aceasi problema. Ca ideea eu am remediat aceasta diferenta adaugand o bagheta de 2 mm peste cea de 4 mm astfel incat am reusit sa o aduc la nivel(mentionez ca la mine era diferenta doar la puntea superioara).
Numai bine
0

#529 Useril este offline   aurel.marian 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 08 April 2011 - 08:17 AM

Vezi postareaMen, la 07 April 2011 - 09:42 AM, a spus:

aceiasi problema si la mine,si am gasit multe pieste deformate pe care a trebuit sa le indrept,la vopsire ce folositi?bait sau lac acrilic(pe baza de apa cum recomanda revista)sau folositi bait si lac care contine solvent?
0

#530 Useril este offline   columb 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 28-March 11

Postat 10 April 2011 - 08:34 PM

Eu as merge pe ceva pe baza de apa, ca sa pot lucra linistit in casa (mai lucrez si noaptea etc) fara mirosuri. INSA, tot alergand prin magazinele de bricolaj de specialititate, nu stiu ce sa aleg!!! Nu imi place nimic din nuanta (din mostrarul lor de culori)!!! :yahoo: Asta pe de o parte, iar pe de alta, vad ca este bait (separat), lac separat si ceva cu bait+lac (lazura; care ar fi pe baza de apa, ceea ce vreau eu). Si nu stiu ce fac si ce sa aleg.
Voi ce nuante folositi (unele poze arata foarte bine, dar poza e poza, etc)? Si ce produs (de la ce firma)? Nu cred ca se considera reclama si ar fi un lucru benefic pentru toti, ca schimb de experienta si posibiltate si de a face teste... Am fazut Kober (care altfel e renumita ca marca), 3V3 (cam scumpa, parerea mea), Spor, Savana, Ecolasure, ceva cu Osk... (imi scapa numele acum), marci proprii fiecarui magazin (de exemplu alunul arata foarte bine, insa parea un pic cam lucios).

Am auzit pe cineva spunanad de uleli de in (cu diverse nuante; mai ales pentru punte). Ar putea fi o solutie; nu stiu, dar magandesc sa nu miroasa (ca sa nu zic puta (ca uleiul cu lemnul, mai ales in casa... imbibat... cam asa se intampla in timp (mi-e teama sa nu rancezeasca) si mai ales sa nu aibe un luciu ciudat (si prea puternic).

Sfatuiti-ma va rog ce sa aleg (vizita pentru scule s-a incheiat cu succes, gata. De asta am scapat). Multumesc
0

#531 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 10 April 2011 - 09:24 PM

fa probe, indiferent ce ti-ar spune cineva este posibil sa nu-ti placa
fa probe, e cel mai bine
0

#532 Useril este offline   Malabar 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 15-February 11

Postat 11 April 2011 - 08:32 AM

Vezi postareacolumb, la 10 April 2011 - 08:34 PM, a spus:

Eu as merge pe ceva pe baza de apa, ca sa pot lucra linistit in casa (mai lucrez si noaptea etc) fara mirosuri. INSA, tot alergand prin magazinele de bricolaj de specialititate, nu stiu ce sa aleg!!! Nu imi place nimic din nuanta (din mostrarul lor de culori)!!! :) Asta pe de o parte, iar pe de alta, vad ca este bait (separat), lac separat si ceva cu bait+lac (lazura; care ar fi pe baza de apa, ceea ce vreau eu). Si nu stiu ce fac si ce sa aleg.
Voi ce nuante folositi (unele poze arata foarte bine, dar poza e poza, etc)? Si ce produs (de la ce firma)? Nu cred ca se considera reclama si ar fi un lucru benefic pentru toti, ca schimb de experienta si posibiltate si de a face teste... Am fazut Kober (care altfel e renumita ca marca), 3V3 (cam scumpa, parerea mea), Spor, Savana, Ecolasure, ceva cu Osk... (imi scapa numele acum), marci proprii fiecarui magazin (de exemplu alunul arata foarte bine, insa parea un pic cam lucios).

Am auzit pe cineva spunanad de uleli de in (cu diverse nuante; mai ales pentru punte). Ar putea fi o solutie; nu stiu, dar magandesc sa nu miroasa (ca sa nu zic puta (ca uleiul cu lemnul, mai ales in casa... imbibat... cam asa se intampla in timp (mi-e teama sa nu rancezeasca) si mai ales sa nu aibe un luciu ciudat (si prea puternic).

Sfatuiti-ma va rog ce sa aleg (vizita pentru scule s-a incheiat cu succes, gata. De asta am scapat). Multumesc

Nu folosi ulei de in, sau macar fa o proba inainte si nu te grabi. Nu pentru ca ar rancezi, uleiul de in fiert si cel sicativat nu rancezesc, dar se usuca foarte lent si pot acumula praf, iar in timp isi schimba culoarea.Uleiul sicativat este gandit pt a se usca mai repede, dar tot nu e potrivit pt modelism. Pt lacuri, poti cauta unul la spray, gasesti lucios, satinat( cel mai potrivit dupa pararea mea) sau mat. Se usuca repede , nu raman urme de pensulatie,doar ca e ceva mai scump decat cele la cutie.
0

#533 Useril este offline   U1326 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 15-June 08

Postat 11 April 2011 - 09:20 AM

Salut,

De ce nu incerci cu bait, pentru ca poti sa hotarasti tu culoarea si cat de tare vrei nuanta, si apoi un lac mat, eventual acrilic ca sa te feresti de mirosuri. Lemnul va ramane mat, se protejeaza destul de bine, si mai tarziu il vei putea sterge cu o carpa umeda fara probleme. Tine cont ca aracetul nu prinde bine pe lac.

U-1326

Aceasta postare a fost editata de U1326: 11 April 2011 - 09:21 AM

Pics
NON SERVIAM !!!
0

#534 Useril este offline   celalalt 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 06-October 10

Postat 16 April 2011 - 07:47 PM

Vezi postareanicuss, la 04 April 2011 - 06:11 PM, a spus:

Revin cu o alta problema; sunt curios daca si la voi e tot asa :
colturile bune le-am marcat cu rosu, iar colturile care nu sunt bune le-am marcat cu albastru.
Ma intreb daca pilesc puntea din partea dreapta care se dovedeste a fi decupata gresit, oare se mai potriveste la coaste cand o veni vremea montarii acesteia ?

Imagine atasata: 3.jpg
Ai in imaginile de mai jos raspunsul la problema ta, care vine cam tarziu pentru tine dar folositor pentru ceilalti care abia incep montarea. Intai se afla care este mijlocul puntii apoi se traseaza o linie pe fiecare parte de punte, apoi cand acestea se lipesc trebuie sa tinem cont ca liniile sa se continue drept...
Imagine atasata: 1.JPG Imagine atasata: 2.JPG
Imagine postataImagine postata..................................................................Imagine postata
0

#535 Useril este offline   johnny_crow2003 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 17-April 11
  • Interests:Animation/Game/Movie...

Postat 18 April 2011 - 11:21 AM

Salutare tuturor membrilor acestui forum interesati de colectia "Mari Corabii"!
Un nou user/membru pentru acest spatiu virtual: johnny_crow2003 (este si ID de Mess).

In Timisoara atat Mari Corabii, cat si Bismarck pot fi gasite in Hipermarketul Auchan (deci se da bon fiscal in ambele cazuri). Ultima data cand am fost in Auchan am gasit numerele 3 si 4 pentru Bismarck, iar Mari Corabii era la numarul 10 (cu toate ca yo deja am gasit in alta parte nr.11 si miercuri astept sa vina nr.12). Din motive financiare cumpar doar Mari Corabii si de data aceasta chiar am incredere in DeAgostini ca va publica cele 100 de numere. Navomodelismul si aeromodelismul m-au atras de mic inca din clasa I (am cateva machete acasa - nu la nivelul galionului, insa multe dintre ele mi le-a ros cainele cu mult timp in urma), deci sa zic ca am ceva experienta.

Inca nu m-am apucat sa construiesc galionul (o sa incep sa-l fac in vara) cu toate ca am timp si uneltele necesare, dar in Timisoara stau in chirie (sunt student) si as vrea sa finalizez corabia in localitatea in care merg la parinti (orasul Corabia, judetul Olt, localitatea in care m-am nascut) si tot acolo o sa incep construirea galionului, deci daca as incepe acum in Timisoara sa fac galionul peste 2 ani va trebui sa-l duc acasa si nu stiu cat de usor o sa-mi fie avand in vedere ca merg cu trenul ca tot am reducere (masina personala este doar in mintea mea).

Numele meu real este Ionut-Florin CIOARA, iar numele oficial al galionului este Sf. Ioan Botezatorul; multi dorim sa construim o corabie, iar yo m-am nascut si am locuit in orasul Corabia pana sa plec la facultate; un galion are nevoie de apa pentru a se deplasa, iar orasul Corabia este port la Dunare; denumirea localitatii este "Corabia", iar denumirea colectiei este "Mari Corabii", deci parerea mea este ca toate aceste coincidente o sa ne aduca noroc si cu siguranta o sa ajungem la ultimul numar fara intreruperi (sanatosi sa fim, sa avem bani, entuziasmul sa ramana ca la inceput si interesul fata de aceasta colectie sa nu se piarda).

Si ca o completare a acestei colectii as dori sa realizez un model 3D al galionului intr-un program de grafica 3D, insa nu stiu cand o sa incep pentru ca momentan la master am destule proiecte de facut. Yo mai intai o sa realizez modelul 3D pentru vizualizare (imi este mai usor) si apoi cum am spus mai sus o sa-l construiesc si in realitate dar ceva mai tarziu.

Numai bine!
Galionul "Sf. Ioan Botezatorul"
0

#536 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 18 April 2011 - 03:21 PM

Vezi postareacelalalt, la 05 April 2011 - 09:47 AM, a spus:

@nicuss si @jeli amandoi gresiti ca nu asteptati pana vin toate coastele si puntile, apoi sa monteaza dupa care se face calafatuirea si nu se mai observa nici o diferenta...Aveti AICI un exemplu, in poza de mai jos la fel si un sfat de la STAMY:
Atasament 1.jpg

Cred ca metoda prezentata este corecta (cu fila centrala) fata de cea prezentata in intructiunile de asamblare ale revistei.
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#537 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 April 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaPacific 231.000, la 18 April 2011 - 03:21 PM, a spus:

Cred ca metoda prezentata este corecta (cu fila centrala) fata de cea prezentata in intructiunile de asamblare ale revistei.

Imi cer scuze, cred ca am gresit mai sus: dupa niste cercetari putin mai atente, asi recomanda asa:
1) puntea principala cu fila centrala asa cum este recomandarea colegilor de forum iar puntile teuga, duneta si coverta cu file ce incep simetric de ala axa de simetrie a navei. Inca mai cercetez subiectul, dar cand afirma asta, ma bazez pe planurile ce le am la galioane.
0

#538 Useril este offline   georgel1976 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 08-April 11

Postat 19 April 2011 - 11:29 AM

sal! ca orice incepator in modelism si pe acest forum, am si eu nelamuriri si idei.
Fiind prima mea barcuta, voi respecta indicatiile din revista si acolo unde se poate pe cele din forumuri, nu ma voi complica sa ambele parti ale corabiei. Filele le voi taia la 7 cm. si le voi lipi intercalat, calafatuirea o voi face cu un creion pe cantul filelor, nu stiu daca voi face cuiele pe file (m-i se pare mai comod si mai estetic, parerea mea), in unele forumuri am citit ca acele cuie se bateau in laterala scandurii.
1. daca am taia dintr-o singura bucata de placaj, cu traforasul, etrava + chila + etamboul, am avea astfel o singura piesa, fara riscul de a fi stramba, singura diferenta ar fi grosimea placajului, nu stiu daca este la aceeasi grosime cu ceea ce se da in revista, si daca mai tarziu va afecta cu ceva aceasta diferenta de grosime.
2. puntile sa fie taiate tot dintr-o bucata, din aceleasi motive ca mai sus (75% din piesele mele, pana la nr. 11 sunt strambe, mai mult sau mai putine), aici nu stiu daca pot baga puntile facute dintr-o bucata peste coaste (cine a incercat sa-mi spuna si mie), puntile mele sunt mult mai subtiri fata de coaste si de elementele chilei.
scuza-ti lungimea postului, sper sa nu va plictiseasca! :D
0

#539 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 April 2011 - 01:10 PM

Prietenii rusi sunt putin mai avansati http://www.ship.deag....php?f=31&t=304 . Putem invata cate ceva de la ei.
0

#540 Useril este offline   johnny_crow2003 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 17-April 11
  • Interests:Animation/Game/Movie...

Postat 19 April 2011 - 11:53 PM

Vezi postareaPacific 231.000, la 19 April 2011 - 01:10 PM, a spus:

Prietenii rusi sunt putin mai avansati http://www.ship.deag....php?f=31&t=304 . Putem invata cate ceva de la ei.

Ce tine de colectia Mari Corabii din Rusia yo doar link-urile de mai jos le stiu, deci daca mai sunt si altele astept raspuns:

www.ship.deagostini.xx/forum/viewtopic.php?f=7&t=300
www.ship.deagostini.xx/forum/viewtopic.php?f=31&t=304

Aceasta postare a fost editata de johnny_crow2003: 19 April 2011 - 11:57 PM

Galionul "Sf. Ioan Botezatorul"
0

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19