colectia Mari corabii!
Postat 25 March 2011 - 07:52 PM
minime, la 25 March 2011 - 07:48 PM, a spus:
1.jpg
foarte frumos a iesit..asa am sa-l fac si eu..dar nu o sa se vada imbinarile..nu era mai bine sa faci toata puntea cap coada..spor
Aceasta postare a fost editata de unu nou: 25 March 2011 - 07:53 PM
Postat 25 March 2011 - 08:10 PM
Pe langa asta sunt incepator si folosesc oportunitatea sa-mi "fac mana" pt puntile vizibile.
Pana la urma am facut imbinarea fara "rost" dar doar pt ce se vede prin bocaporti. Uite o imagine mai recenta:
Aceasta postare a fost editata de minime: 25 March 2011 - 08:11 PM
Postat 27 March 2011 - 09:31 AM
Postat 27 March 2011 - 02:57 PM
Gaurile a fost date dupa lipire pe punte. Ca sa nu treaca prin punte am folosit un opritor, facut din banda de izolir infasurata de mai multe ori in jurul burgiului si apoi taiata cu cuterul la 2 mm de varful burghiului. Cuiele sunt din sarma de 0.7 mm de cupru sau alama si taiate la 2-3 mm cu clestele de unghii al pisicii apoi infipte in gauri cu penseta dupa ce le-am trecut putin prin superglue. Apoi slefuite odata cu puntea. Se poate si fara superglue daca dai gaurile cu diametrul cu 0.1 mm mai mic decat sarma si o introduci fortat. Sarma poti sa o introduci si intreaga si sa o tai la fata cu un clestisor.
Profesionistii folosesc lemn in loc de sarma, ca sa imite cepurile. Corabiile originale nu aveau cuie vizibile, sau erau batute in lateralul scandurilor sau erau acoperite cu cepuri de lemn. Mie imi place mai mult cu alama decat cu lemn si fiind amator imi permit sa gresesc.
Postat 27 March 2011 - 10:30 PM
oricum...daca am luat-o pana acum voi continua dar...dau dreptate celor ce spuneau ca un kit comandat de-a intregul e cu totul altceva, te lasa sa-ti faci o ideea clara asupra ce lucrezi
Postat 28 March 2011 - 07:56 AM
Teddy, la 27 March 2011 - 10:30 PM, a spus:
Si eu am luat acum piesele la mina sa fac o asamblare de proba si am ramas cam dezamagit de calitatea lor. Ca sunt unele strimbe, mai ales cele din placaj subtire pentru punti e una, se mai pot indrepta, dar nu au toate coastele aceeasi grosime la placaj . Cele mai multe au cam 3,8 mm iar PPL 15 are 4.2 si nu intra in fantele puntii. Cele de 3,8 joaca bine in chila . Apoi cavaletul de lucru se prinde numai de cele doua "umflaturi" ale chilei ? Cam fragila sustinerea .
Postat 28 March 2011 - 11:48 AM
thrax, la 28 March 2011 - 11:05 AM, a spus:
ma poate ajuta cineva cu nr. 5 si 6 din coelctie?
am sunat la DeA si mi-au spus ca nr. 5 ajunge pe stoc la sfarsitul lunii aprilie.
Nr. 5 l-am văzut chiar azi dimineaţa la Orizont, Dr. Taberei. Aveau şi nr 2
Postat 28 March 2011 - 06:21 PM
Dragii mosului, incet, incet, avansam si, poate vom sfarsi lucrarea. Pentru a nu fi gasiti nepregatiti, poate, ar fi interesant sa vorovodim, un pic, despre ''acvariul'' care va adaposti comoara. Cum vedeti problema? Ati vazut, pe undeva, profile din aluminiu pentru a mesteri ceva?
Eu am gasit o varianta, dar, este cam scumpa:
http://www.historics...DisplayCase.htm
Multa, multa bafta, fauritorilor.
Postat 28 March 2011 - 07:43 PM
Mie niste corniere de aluminiu mi s-ar parea prea reci si austere. De gasit se gasesc prin magazinele de profil. As prefera insa niste baghete de lemn. M-am gindit la un moment dat sa incep cu treaba asta. Nu pot lasa modelul pe masa tot timpul . Ce nu mi-e clar insa la galion sunt dimensiunilde de gabarit ca sa ma pot apuca clar de lucru si anume inaltimea catargelor. Apoi se gasesc plansete de lemn de brad , baghete de pin de calitate. Poate ma scap cu freza prin ele sa le tai niste canale 4x4mm sa intre geamul si asta e lucrarea. Nu mi-e foarte clar in acest moment daca tu vezi altfel problema astept cu placere idei de la un mare fauritor de aeromodele .
Postat 28 March 2011 - 08:53 PM
dan_mitea, la 28 March 2011 - 06:21 PM, a spus:
Dragii mosului, incet, incet, avansam si, poate vom sfarsi lucrarea. Pentru a nu fi gasiti nepregatiti, poate, ar fi interesant sa vorovodim, un pic, despre ''acvariul'' care va adaposti comoara. Cum vedeti problema? Ati vazut, pe undeva, profile din aluminiu pentru a mesteri ceva?
Eu am gasit o varianta, dar, este cam scumpa:
http://www.historics...DisplayCase.htm
Multa, multa bafta, fauritorilor.
Cel mai ieftin iese asa:
ACVARII DIN STICLA
Postat 28 March 2011 - 11:02 PM
Postat 29 March 2011 - 05:40 AM
Postat 29 March 2011 - 09:42 AM
Construiesc in functie de modele de la doi centimetri la doisprezece metri de lungă.
Aici link cu preturi, iar in josul paginii ai si buton de CONTACT, pentru orice alte lamuriri...
Postat 30 March 2011 - 12:12 PM
1) cele 3 gauri pentru catarg, nu sunt coliniare.
2) puntea cea mai de jos, parte dinspre catarg, este inclinata fata de puntea de mijloc.
Aceste lucruri sunt normale sau este fie vreo eroare de montaj, fie din vina pieselor? Daca nu este normal, cum s-ar putea remedia? Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de columb: 30 March 2011 - 12:14 PM
Postat 30 March 2011 - 05:15 PM
Nereguli cu piesele am gasit rasfoind revista. Aveti mai jos cateva poze din revista unde calafatuirea arata de parca a facut-o nepotul meu, si nici la ei nu se potrivesc puntile, asa ca nu va mai faceti probleme (doar cei care au lipit deja si nu au asteptat)...
Postat 30 March 2011 - 10:27 PM
Postat 31 March 2011 - 11:09 AM
Am sa incerc aceasta varianta si daca da rezultate pun pozele .