colectia Mari corabii!
Postat 03 March 2011 - 11:33 PM
Postat 04 March 2011 - 09:47 AM
Aceasta postare a fost editata de EBA: 04 March 2011 - 09:49 AM
Postat 04 March 2011 - 03:46 PM
EBA, la 04 March 2011 - 09:47 AM, a spus:
EBA, ai perfectă dreptate.
Dar, cavaletul de lucru se poate face fără a mai aştepta pe cel din revistă.
Lemnul din care e făcut cavaletul din DeA. este de balsa şi se poate folosi la alteceva.
Cât despre aşteptare, am mai zis şi eu că graba nu-şi are locul încă.
Detaliile fac diferenţa...
Postat 04 March 2011 - 07:23 PM
Number of downloads: 321
Aceasta postare a fost editata de dan49: 04 March 2011 - 07:25 PM
Postat 04 March 2011 - 09:29 PM
coszmin.art, la 04 March 2011 - 03:46 PM, a spus:
Dar, cavaletul de lucru se poate face fără a mai aştepta pe cel din revistă.
Lemnul din care e făcut cavaletul din DeA. este de balsa şi se poate folosi la alteceva.
Cât despre aşteptare, am mai zis şi eu că graba nu-şi are locul încă.
As prefera sa posteze un modelist mai vechi cateva trucuri in care sa putem deosebi si noi esentele de lemn. In prostia mea credeam ca balsa e lemnul ala moale in care poti sa-ti infingi unghia, as fi spus ca acel cavalet ar putea fi din lemn de fag, bambus, cocotier, da nu balsa, poate gresesc da cred ca e omeneste sa mai si gresesti
Postat 05 March 2011 - 07:55 PM
1. Iti trebuie cel putin 10 ore pana cand vopseaua intra in lemn pe o parte , daca voi aveti solutii sa vopsiti pe ambele parti e foarte bine , deci trebuie sa astepti foarte mult , plus ca trebuie sa iti asezi piesele pe numere etc
2. ce va face sa credeti ca daca le vopsesti acum sau daca le vopsesti pe toate odata o sa ai aceasi culoare?
Postat 05 March 2011 - 08:08 PM
Floare la ureche.
Postat 05 March 2011 - 08:31 PM
Postat 05 March 2011 - 08:56 PM
Aceasta postare a fost editata de Malabar: 05 March 2011 - 08:57 PM
Postat 05 March 2011 - 09:05 PM
Daca e o pierdere de timp nu te mai baga in seama . Forumurile sunt pentru discutii constructive numai ca aici vad ca sunt numai experti si profesionisti ... dupa toti se intreaba de ce romanul nu are si aceasta pasiune !
Aceasta postare a fost editata de radu97: 05 March 2011 - 09:06 PM
Postat 05 March 2011 - 09:07 PM
Postat 05 March 2011 - 09:22 PM
Nu ma dau expert...voiam sa iti dau o idee, dar am fost neinspirat, le stii pe toate si nu ai dispozitia sa primesti vreo informatie.
Jeli, sper ca nu te superi precum radu97 daca iti spun ca in poza ai un pigment colorant pt lavabila, nu o culoare acrilica. Il folosesc si eu in amestecuri pt puterea de colorare uneori. Acrilicul este gata de folosit, nu mai ai nevoie de aracet, se fixeaza foarte bine si este ireversibil dupa uscare. Am pictat biserici cu acrilice, s-ar putea spala peretii cu furtunul si nu s-ar afecta pictura. Un borcan de 140 ml de culoare de la Maimeri costa 18-20 lei. Este o informatie neutra, nu invat pe nimeni ce sa foloseasca si cum.
Postat 05 March 2011 - 09:30 PM
BUGHY12, la 04 March 2011 - 09:29 PM, a spus:
...incearca sa folosesti smoala in amestec cu nitrolac(se usuca rapid, 5-10 min) sau orice lac acrilic(lent,5-10 ore) sau lac alchidic(lent, chiar si 24 ore) functie de cat de rapida vrei sa fie uscarea, totodata poti obtine "baituri" rapide folosind doar nitrodiluant in amestec cu smoala sau uleiuri de pictura, in functie de cantitatea de smoala dizolvata vei obtine diferite nuante, pentru corectii si patinare poti folosi si uleiuri pt pictura ,umbra arsa sau verde china ,atentie la dozaj deoarece ambii pigmenti sunt extrem de puternici, in prealabil poti exersa pe o planseta din placaj semisaturata cu lac ,la uleiuri aplici pe zonele care te intereseaza apoi intinzi cat mai uniform cu degetul dupa care incepi sa stergi gradat cu o carpa moale ,rezultatele nu te vor dezamagi insa necesita putina practica pana prinzi miscarea ,sper ca am fost explicit !!!
Postat 05 March 2011 - 10:34 PM
Postat 06 March 2011 - 03:32 PM
Postat 06 March 2011 - 06:38 PM
[/quote]
Stimate domn, evită vopselele acrilice la lemn. acestea acoperă fibrele lemnului, ulterior fiind imposibilă lăcuirea. Adică poţi să lăcuieşti, doar pentru aspectul lacului, mat sau semilucios.
Dacă tot vrei să foloseşti acrilicele, diluează-le foarte mult cu apă, după care aplică-le pe lemn cu o cârpă de bumbac. Mai mult prin frecare decât prin tamponare.
Baitzul se face pentru toată lucrarea odată iar după montarea tuturor coastelor să-l lăcuieşti.
Te rog să nu te superi pe mine pentru intervenţie
Postat 06 March 2011 - 06:50 PM
radu97, la 05 March 2011 - 08:37 PM, a spus:
PS . Astept sa imi arati si mie pe cutia de vopsea pe care o folosesti ca se usuca in cateva minute ( cateva minute inteleg maxim 10-15)
Stimate domn,
Se găsesc, lacuri vernis cu uscare rapidă, mate sau lucioase.
Deasemenea este vernis pentru învechit, cod 678 care merge foarte bine cu vernis pt crăpături (aplicat în strat subţire) cod 688, ambele de la Maimeri pe siteurile de arte plastice.
Pentru un efect de crăpătură mai pronunțata, se poate folosi uscătorul de păr.
Coatele învechite, mai ales că la modelul din DeA. se pot vedea, dau un aer mistic construcției, nefiind nevoie de amprenta timpului.
Un lac normal, abia după 2, 3 ani se învechește.
În cazul vernis-urilor de mai sus acestea sunt două substanțe ce în mod normal nu sunt compatibile. De aceea apar crăpăturile.
După ce au fost aplicate cele două sicative, se intervine prin patină, cu o cârpă moale îmbibată în bitum. Acestea va intra în crăpături conferindu-i lemnului un aspect de cel puţin 100 ani.
Baftă multă, ai nevoie...
Postat 06 March 2011 - 08:07 PM
Nr. 2: http://rapidshare.co...art2.rar|150000
Nr. 3: http://rapidshare.co...art3.rar|150000
Nr. 4: http://rapidshare.co...art4.rar|150000
Nr. 5: http://rapidshare.co...art5.rar|134377
Citeaza
Aceasta postare a fost editata de Equinox: 06 March 2011 - 08:10 PM
Postat 06 March 2011 - 08:30 PM
ionut76, la 06 March 2011 - 03:32 PM, a spus:
Ai PM de la mine pentru numarul 1
Postat 06 March 2011 - 10:11 PM
coszmin.art, la 06 March 2011 - 06:50 PM, a spus:
Se găsesc, lacuri vernis cu uscare rapidă, mate sau lucioase.
Deasemenea este vernis pentru învechit, cod 678 care merge foarte bine cu vernis pt crăpături (aplicat în strat subţire) cod 688, ambele de la Maimeri pe siteurile de arte plastice.
Pentru un efect de crăpătură mai pronunțata, se poate folosi uscătorul de păr.
Coatele învechite, mai ales că la modelul din DeA. se pot vedea, dau un aer mistic construcției, nefiind nevoie de amprenta timpului.
Un lac normal, abia după 2, 3 ani se învechește.
În cazul vernis-urilor de mai sus acestea sunt două substanțe ce în mod normal nu sunt compatibile. De aceea apar crăpăturile.
După ce au fost aplicate cele două sicative, se intervine prin patină, cu o cârpă moale îmbibată în bitum. Acestea va intra în crăpături conferindu-i lemnului un aspect de cel puţin 100 ani.
Baftă multă, ai nevoie...
Voi o luati razna urat tare, intradevar poti face o vopsea sa se usuce si in 2 min (urmeaza sa vezi daca ai timp sa o aplici si sa-ti mai iasa ceva bun pe langa asta) si daca intradevar ai o tehnica de invechire aplica pe o bucata de scandura si aratane si noua, ca ai invatat tu ca vopseaua qwer cod 3474 imita ata la slipi nu ne ajuta, oricum la o macheta eu zic ca nu arata bine nici lacul si nici sa invechesti fiecare scandura asa cum toti stiu ca scandurile chiar si alea din bordaj se inlocuiau, nu vad la nimeni nici o macheta cu nava invechita si doua scanduri noi. Cred ca ideea topicului ar trebui sa fie cam asa: eu folosesc cutare si cutare si imi iese asa, eu am incercat asa si nu a iesit. Parerea mea personala e urmatoarea: o sa folosesc bait (eu prefer mahon ca de ala am si e un pic mai deschis) la osatura, nu o sa montez 3 bucati de punte ci o sa astept sa pot pune cate o punte intreaga, si mai departe vedem noi peste vreo 10 numere
Postat 06 March 2011 - 10:13 PM
multumesc inca odata pentru interventia ta benefica.