Modelism - RHC Forum: colectia Mari corabii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

colectia Mari corabii!

#211 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 17 February 2011 - 11:30 PM

problema multora dintre cei ce folosesc un forum ,este ca intra pur si simplu si pun intrebari.nu se uita ce se scrie inainte ,nu se uita despre ce este vorba.ii foarte usor sa pui intrebrea fara macar sa citesti ce scrie in revista pe care o ai in mina.sint convins ca moderatorii nu citesc toate postarile,si le dau dreptate,dar multe postari ar trebui sterse(este strict o parere personala,si poate gresesc)mi se pare absurd dupa aproape 200 de postari sa vina cineva si sa intrebe ceva ce tocmai s-a dscutat de doua ori in acest topic.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#212 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 18 February 2011 - 12:06 AM

salut
Am comis-o si eu. Din greeseala am descoperit si in graba cumparat revista nr 3, foarte impresionat am comandat si cele doua numere anterioare, nu ma pricep la nave dar imi plac corabiile ca aspect.
..Si dupa asta, m-am apucat sa citesc si pe aici. Mare dezamagire! Credeam ca o sa fac corabia in doua-trei luni, nici nu mi-am inchipuit ca trebuie doi ani. Am fost foarte revoltat si de rezultatul costului final dar citind intr-un post anterior o comparatie cu un fumator care plateste aproape tot atat zilnic pentru tigari, mi-am amintit ca nu sunt fumator, deci m-am linistit in ce priveste pretul. Ramane insa problema legata de interes, e vorba totusi de o perioada prea mare pentru achizitionarea kit-ului complet. Preferam sa vina aceste numere oadata la trei zile. O sa urmaresc cu interes acest subiect, fiind prima nava as vrea sa nu o scufund chiar la prima lansare pe apa :rolleyes:
Desi inca nu stiu cum se impacheteaza panzele si nici daca materialul din care sunt facute o sa permita acest lucru prin motorizare, imi surade ideea de a o face rc. Posibil sa trebuiasca compromisuri, poate ar trebui facut ca toata partea superioara sa fie detasabila pentru a permite acces in interior ca va fi sigur nevoie. Cred ca o sa cumpar placaj si scule necesare pentru a multiplica unele din componente care risca sa fie compromise in caz de montare gresita.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 18 February 2011 - 12:08 AM

0

#213 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 18 February 2011 - 10:43 PM

Intre timp am primit din urma si nr 2 al revistei, se pare ca am visat cu ochii deschisi. Vizionand dvd-ul am observat ca totusi e foarte dificila constructia acestei corabii, nici vorba sa se faca detasabila partea superioara, pare sa sara din schema si sistemul rc. Totusi am o nelamurire legata de partea dreapta a acesteea, sa inteleg ca in final ramane descoperita pentru a se vedea interiorul? Cel putin asa rezulta din filmul prezentat pe dvd.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 18 February 2011 - 10:45 PM

0

#214 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 18 February 2011 - 11:46 PM

Da, partea dreapta va ramane deschisa. Practic asa s-a dorit pentru ca este o macheta statica si astfel ii creste valoarea prin detalii.
Daca totusi doresti sa o inchizi nu este nici o problema, o poti face.
Referitor la sistemul RC este foarte greu de pus pe o corabie, In primul rand ar trebui sa sti ce vrei sa actionezi cu sistemul RC vele , directie. Nu stiu daca la o asemenea scara vei putea sa comanzi velele. Daca te gandesti sa-i pui un motor cu elice atunci nu vei mai avea o macheta.
De asemenea mai este o problema legata de centrarea modelului ca sa stea pe apa .
0

#215 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-February 11
  • Interests:recondiţionări, grafică, pictură

Postat 19 February 2011 - 12:11 AM

Bună seara sau dimineața, nici nu mai știu cât e ceasul.
sunt membru nou al forumului dvs. și vreau să vă spun pe această cale că, respect foarte mult munca dvs și sper într-o colaborare frumoasă.
Da mai bine de 2 săptămâni,mă documentez cu privire la începerea a două noi proiecte și anume, Black Pearl, pentru care am strâns mai bine de 2000 de imagini de le diferiți modeliști din lume, și bineînțeles, în paralel cu acesta, galionul Sfântul Ioan Boteză torul din revista DeAgostini.

Stimați domni, am rugămintea la dvs. în măsura în care este posibil, să mă ajutați să intru în posesia schițelor galionului Black Pearl.

Vă mulțumesc și vă salut cu respect
Cu respect,

Detaliile fac diferenţa...
0

#216 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 19 February 2011 - 12:47 AM

HELP!!

am ramas fara numarul 3 din revista.cumva are cineva o dublura?sau poate cineva sa-mi faca o copie pe A4 a pieselor si sa le scaneze?

daca nu ma vad nevoit sa comand la ei dar am inteles ca ajunge al naibii de greu, se pare ca cererile pentru numerele anterioare sunt foarte multe.
0

#217 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 11-September 09

Postat 19 February 2011 - 12:56 PM

Vezi postareagl_mmm, la 12 February 2011 - 07:57 AM, a spus:

Puntea nelacuita ...
gl_mmm uitate aici http://www.rhcforum....ta/page__st__60 (tot pe forum)...nu vreau sa ma aflu si eu in seama dar aici vei vedea cum a facut crios puntea...ma gandesc ca la punte trebuia sa lasi loc si pentru urmatoarele sa ai un loc unde sa se imbine cu partea urmatoare de punte sa nu iasa o linie care traverseaza mijlocul puntii
"Pilotii nu mor niciodata.Ei decoleaza si nu se mai intorc..."
Doru Davidovici
0

#218 Useril este offline   marianturcu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 05-February 11
  • Interests:navomodelism

Postat 19 February 2011 - 02:23 PM

daca imi dai o adresa de mail iti pot da planurile la perla neagra
0

#219 Useril este offline   marianturcu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2011 - 02:29 PM

file:///C:/Documents%20and%20Settings/marian/My%20Documents/nave/pirates-of-the-caribbean-dead-mans-chest-20060711044635411.jpg
0

#220 Useril este offline   marianturcu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2011 - 02:35 PM

http://www.4shared.c...bean-dead-.html
0

#221 Useril este offline   marianturcu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2011 - 02:37 PM

Vezi postareamarianturcu, la 19 February 2011 - 02:35 PM, a spus:

http://www.4shared.c...bean-dead-.html
0

#222 Useril este offline   rkiss 

• Junior
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 19 February 2011 - 04:04 PM

Vezi postareacoszmin.art, la 19 February 2011 - 12:11 AM, a spus:

Bună seara sau dimineața, nici nu mai știu cât e ceasul.
sunt membru nou al forumului dvs. și vreau să vă spun pe această cale că, respect foarte mult munca dvs și sper într-o colaborare frumoasă.
Da mai bine de 2 săptămâni,mă documentez cu privire la începerea a două noi proiecte și anume, Black Pearl, pentru care am strâns mai bine de 2000 de imagini de le diferiți modeliști din lume, și bineînțeles, în paralel cu acesta, galionul Sfântul Ioan Boteză torul din revista DeAgostini.

Stimați domni, am rugămintea la dvs. în măsura în care este posibil, să mă ajutați să intru în posesia schițelor galionului Black Pearl.

Vă mulțumesc și vă salut cu respect

Incearca aici: http://mellpapa.lolipop.jp/
0

#223 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2011 - 04:33 PM

Vezi postareamarianturcu, la 19 February 2011 - 02:23 PM, a spus:

daca imi dai o adresa de mail iti pot da planurile la perla neagra

adrsa mea de e-mail: coszmin.art@gmail.com
multzumesc tare mult
Cu respect,

0

#224 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2011 - 04:39 PM

Vezi postarearkiss, la 19 February 2011 - 04:04 PM, a spus:

de la mellpapa am incercat, dar planurile sale nu sunt totae ;i in plus nu are dimensiunile exacte la piese.
Măcar la piesele din corpul vasului
Cu respect,

0

#225 Useril este offline   rkiss 

• Junior
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 19 February 2011 - 04:45 PM

Vezi postareacoszmin.art, la 19 February 2011 - 04:39 PM, a spus:

de la mellpapa am incercat, dar planurile sale nu sunt totae ;i in plus nu are dimensiunile exacte la piese.
Măcar la piesele din corpul vasului

hmmm, mie mi se par foarte ok: http://mellpapa.loli...umen-01~07.html
0

#226 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2011 - 05:21 PM

Vezi postareapotato, la 26 January 2011 - 12:33 PM, a spus:

buna! as vrea o parere despre colectia aceasta noua de la de agostini! am cumparat primul numar! oare merita investitia saptamanala de 15 lei pe o perioada de doi ani? sau sa imi cumpar un kit asemanator ,pe care sa il asamblez?! maceta este 1:50! este o scara buna? de detaliu?? va intreb deoarece nu ma pricep la nave deloc! multumesc!

Eu îţi dau un sfat.
Ca "bază" pentru galion, este bună. Este de firma Artensia Latinii
Galioanele între ele seamănă, în plus aste un bun prilej de a exersa şi de a face mulaje după anumite componente, pe care în mod normal nu le ai.
Cu respect,

0

#227 Useril este offline   tom cat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Interests:modelismul

Postat 19 February 2011 - 07:41 PM

Ca tot a crescut ratingul acestui topik, ca tot sunt multi entuziasti, si mai multi colegi care au inceput lucrul la minunea de galion publicat de catre De'Agostini, i-mi permit , daca se poate , sa fac o propunere care consider ca este binevenita; daca se poate, daca se doreste, daca nu se incalca regulamentul, pentru a aveea o vizualizare cat mai ampla si cat mai concreta a lucrului la galion, cred ca cel mai bine ar fii ca unul dintre moderatori sa creeze un nou topik ceva de genul.... Group-Building, in care fiecare dintre colegi sa-si creeze propriul sub-topik in care sa posteze evolutia lucrarii.
Ca tot exista un kit pe piata, la care sa aiba accesul mai tot poporul, ca tot exista multi colegi de forum care au abordat acest subiect, consider ca un GROUP-BUILD este binevenit.
Voi ce parere aveti ??
Imagine postata
......si poate totusi
0

#228 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 19 February 2011 - 08:37 PM

Nici nu stiti cat ma bucur cand vad entuziasmul ce a cuprins multi pasionati de constructii de corabii. Am vazut ca s-au cam amestecat corabiile pe aici. Nu stiu daca mai trebuie creat un "group-build" dar sigur ar fi bine ca fiecare sa-si deschida un topic separat in cadrul sectiunii "Nave de epoca". Apoi voi muta postarile ce constituie faze ale constructiei, ce deja au aparut aici, pe fiecare unde-i e locul, sau la indicatiile exprese ale autorilor, care pot sa-mi indice pe PM numarul postarii ce trebuie mutata, indicat in dreapta sus la fiecare post, de exemplu #244 care este numarul acestei postari.

Si acum o veste buna.
Ca sa vedeti ce amploare a luat aceasta pasiune pentru corabii pe care unii comercianti de modelism au observat-o, tocmai ce am primit un mail de la un magazin - reprezentanta de machete germane de plastic din tara, de la care eu am cumparat printre altele si frumoasa corveta Snowberry, prin care ei anunta ca vor sa comercializeze si kituri de corabii din lemn si imi cer sa votez cam ce mi-ar place sa aduca. Preturile kiturilor am vazut ca variaza intre 614 lei si 2059 lei. Dar mai bine gugaliti voi pe pagini romanesti si "Votati care produse v-ar interesa cel mai mult".

Aceasta postare a fost editata de navigator: 19 February 2011 - 08:40 PM

0

#229 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2011 - 09:53 PM

Vezi postareanavigator, la 19 February 2011 - 08:37 PM, a spus:

Nici nu stiti cat ma bucur cand vad entuziasmul ce a cuprins multi pasionati de constructii de corabii. Am vazut ca s-au cam amestecat corabiile pe aici. Nu stiu daca mai trebuie creat un "group-build" dar sigur ar fi bine ca fiecare sa-si deschida un topic separat in cadrul sectiunii "Nave de epoca". Apoi voi muta postarile ce constituie faze ale constructiei, ce deja au aparut aici, pe fiecare unde-i e locul, sau la indicatiile exprese ale autorilor, care pot sa-mi indice pe PM numarul postarii ce trebuie mutata, indicat in dreapta sus la fiecare post, de exemplu #244 care este numarul acestei postari.

Si acum o veste buna.
Ca sa vedeti ce amploare a luat aceasta pasiune pentru corabii pe care unii comercianti de modelism au observat-o, tocmai ce am primit un mail de la un magazin - reprezentanta de machete germane de plastic din tara, de la care eu am cumparat printre altele si frumoasa corveta Snowberry, prin care ei anunta ca vor sa comercializeze si kituri de corabii din lemn si imi cer sa votez cam ce mi-ar place sa aduca. Preturile kiturilor am vazut ca variaza intre 614 lei si 2059 lei. Dar mai bine gugaliti voi pe pagini romanesti si "Votati care produse v-ar interesa cel mai mult".

Buna seara,
Nu va pot spune in cuvinte ce bucurie mare mi-a adus "vestea buna"
De mai vine de două luni caut un magazin în românia cer sa aibă absolut toate ustensilele şi alte cele de trebuinţă navomodelismului, mai ales pe partea de navomodelism clasic (la cel pe lemn fac referire)
Am o rugăminte, dacă acel magazin se leagă la cap cu machete "la gata", la operele de artă fac referire.
Să ştiţi că şi în românia sunt navomodelişti mai buni decât mellpapa sau alţii care fac înconurul forumurilor din lumea largă.
Pe acestă cale doresc şi eu să laud forumul dvs, care eu în consider foarte bun.
vă multzumesc,
cu respect
Cu respect,

0

#230 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 20 February 2011 - 09:24 AM

Bun venit Cosmin.
Ca sa afli daca un magazin de modelism aduce ce-ti doresti, cel mai bun lucru este sa-i intrebi tu direct caci nu pierzi nimic. Chiar daca iti raspund pe moment ca nu, daca or sa-i mai intrebe si altii, vor cadea pe ganduri si daca vor fi destui doritori, vor aduce. De exemplu, www.autorc.ro este receptiv in acest sens. E bine insa sa te documentezi bine caci nu vor sta ei sa caute pe net in locul tau producatorul ( n-are rost sa le indici tot magazine).

0

#231 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 20 February 2011 - 10:43 AM

Vezi postareanavigator, la 19 February 2011 - 08:37 PM, a spus:

... dar sigur ar fi bine ca fiecare sa-si deschida un topic separat in cadrul sectiunii "Nave de epoca". Apoi voi muta postarile ce constituie faze ale constructiei, ce deja au aparut aici, pe fiecare unde-i e locul, sau la indicatiile exprese ale autorilor, care pot sa-mi indice pe PM numarul postarii ce trebuie mutata ...

Eu deja mi-am creat un topic nou! Rog sprijin in mutarea (sau copierea) posturilor care trebuie sa faca parte din el.
Am sa indic eu care cred ca vor fi posturile ce vor putea face parte din topicul meu. In principiu, doar posturile mele ...
Multumesc! :ph34r:
"What we do in life echoes in eternity!"
0

#232 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 20 February 2011 - 07:41 PM

Am vazut deja, m-am si apucat sa-ti citesc si marchez postarile in vederea mutarii, numai ca am observat o problema. Foarte multe postari sunt in stransa legatura cu postarile altora, deci alege-le cu mare grija.

0

#233 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2011 - 08:20 PM

Posturile pe care as vrea sa le mut in topicul meu sunt: 109, 115, 119, 131, 141, 145, 147, 150, 151, 152, 154, 155, 158, 162, 194, 195, 198, 242. Multumesc! :lol:
0

#234 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 February 2011 - 09:07 PM

Vezi postareanavigator, la 20 February 2011 - 09:24 AM, a spus:

Bun venit Cosmin.
Ca sa afli daca un magazin de modelism aduce ce-ti doresti, cel mai bun lucru este sa-i intrebi tu direct caci nu pierzi nimic. Chiar daca iti raspund pe moment ca nu, daca or sa-i mai intrebe si altii, vor cadea pe ganduri si daca vor fi destui doritori, vor aduce. De exemplu, www.autorc.ro este receptiv in acest sens. E bine insa sa te documentezi bine caci nu vor sta ei sa caute pe net in locul tau producatorul ( n-are rost sa le indici tot magazine).

Bună seara,
Cei de la autorc.ro, stau foarte slab la capitolul navmodele. Ei, din câte îmi dau eu seama, vând machete ce nu au legătură cu navomodelismul în sine.
Din câte ştiu eu navomodelismul este o artă ce nu-i la îndemâna oricui, pe când ei percep navomodelismul ca "orice numai motor să fie". Trăiască kitt-urile, fie el şi din plastic, turnat ori alte materiele matriţate.

M-am tot uitat pe site-urile din lumea largă şi am văzut că forumurile dedicate, în general sun legate de magazine de profil, ce scot la bătaie absolut tot ce înseamnă navomodelism, pe când la noi trebuie să la cauţi în foarte multe locuri. Şi totuşi la comanzi iar când calculezi transportul la toate suma totală ajunge chiar şi la jumătate din preţul acestora.
Cu respect,

0

#235 Useril este offline   ccosti69 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 20 February 2011 - 11:26 PM

salutare. si daca tot este vorba de galionul cu pricina, ii intreb pe cei care s-au apucat de el, daca au gasit piese lipsa, pentru ca pe alte forumuri se vaita baietii ca au piese lipsa.
eu inca nu am desfacut pungulitele pt ca nu vreau sa ia praf. mai astept pana la 15.desi ma macina asteptarea asta, sper sa am rabdare. in rest spor. :drinks:
0

#236 Useril este offline   radu_me 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 14-February 11

Postat 21 February 2011 - 03:51 AM

Vezi postareaccosti69, la 20 February 2011 - 11:26 PM, a spus:

mai astept pana la 15.desi ma macina asteptarea asta, sper sa am rabdare. in rest spor. :good:

Va salut pe toti....colegul citat are dreptate :) Stau cu ochii pe colectia de la rusi si pana la nr 14-15 poti sa gresesti. Comform instructiunilor poti sa incepi de la nr1 dar daca te uiti la ei (nr 56) gandesti ca la sah: cateva mutari in fata.
Sfat de incepator: nu va grabiti !!!!!!!
0

#237 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2011 - 07:19 AM

Vezi postareaccosti69, la 20 February 2011 - 11:26 PM, a spus:

... ii intreb pe cei care s-au apucat de el, daca au gasit piese lipsa, pentru ca pe alte forumuri se vaita baietii ca au piese lipsa...

La mine nu a fost cazul. Tot ceea ce trebuia sa contina, continea. Chiar mi-au si ramas vreo 5-6 scandurele pentru punte ...

Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 21 February 2011 - 07:20 AM

0

#238 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 21 February 2011 - 08:36 AM

si eu am desfacut pungile..problema este ca toate piesele sunt strambe..asa ca le-am pus la indreptat..mai dureaza pana ma apuc de constuit
0

#239 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 06:34 PM

si coastele din pachetele mele erau strambe, acum sunt puse la indreptat

intre timp m-am apucat de punte, arata asa cum vedeti in imagini.am gandit ca nu era puntea unei nave iesita din cutie(data la apa ieri) ci o nava care strabatuse marile deci...indiferent cat frecau marinarii la ea, se vedea uzura.

astept pareri sincere ca sa stiu daca o pastrez sao o arunc si fac alta.primele poze sunt probele facute.nu este lacuita, eventualul luciu este de la obiectiv.va fi lacuita mat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN3995.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4005.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4016.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4023.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4025.JPG

Aceasta postare a fost editata de Teddy: 21 February 2011 - 06:36 PM

0

#240 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 February 2011 - 06:35 PM

si aici finalul

deci...merg sau ma apuc de traforat altele?ori vin cu alt furnir deasuprea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN4027.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4028.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4029.JPG
  • Imagine atasata: DSCN4030.JPG

0

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8