Desi in week end mi-am propus sa inchid fuselajul nu am reusit decat in proportie de 95%.
Pozitionarea canard-ului mi-a dat de furca, lateralele sistemul de prindere al lonjeroanelor canard-ului si lipsa a 30 cm de balsa de 5. Culmea e ca am o cutie plina cu foi de 1, , 3, 4 si 6 dar nu de 5.
Oricum filarea placarii de la 5 la 3 aparea inestetic la alti constructori si am hotarat ca trecerea sa o fac de la 5 la 3 trecand printr-o portiune de 4.
Cred ca tipul a pus drin greseala o placa de 3 in loc de 5 pentru ca mi-a ramas mai mult de o placa de 3 dar nici o bucata consistenta de 5.
In acelasi timp am constatat ca partea din fata este extrem de fragila si am decis sa adaug un cadru si o nervura.
Am reusit sa acopar si ampenajul orizontal. Stiu ca o sa fiu criticat pentru aspectul de arici dar nu cunosc o alta solutie mai buna pentru fixarea placilor de inchidere.
Am pus fuselajul pe cantar si are fix 3000 g cu un servo la interior, piulitesi rezervoare dar fara partea din fata.
In poze arata mi slabut decat in realitate, chiar a inceput sa-mi placa dar inca ma mai gandesc la solutia de acoperire. Cred ca fundul va fi acoperit c GF de 40g/m2, lateralele si partea de sus a fuselajului vor fi grunduite si vopsite, aripile acoperite cu folie. Infoliate vor fi si celelalte suprafete, stabilizatoarele si suprafetele de comanda. In punga de maruntisuri nu prea gasesc ce asi fi vrut asa ca am folosit suruburi si piulite din stocul propriu.
Solutia propusa era de a fixa lonjeroanele doar prin filetare dar eu am adaugat si piulite cu blocare in lemn pentru ca grosimea lonjeroanelor este doar de 1,5mm si filetul nu va rezista mult timp.