MAS 500 vedetele italienesti ce au vizitat Constanta
Postat 18 January 2011 - 08:32 PM
Banuiesc ca-i un produs nou. Eu cunosc la 1:35 doar S100, PTBoat-ul si inca o ambarcatie , imi scapa acum cum se numea.
Succes!
Aceasta postare a fost editata de navigator: 18 January 2011 - 08:37 PM
Postat 19 January 2011 - 08:23 AM
Fata de S-100, are avantajul ca este mai mic....asta fiindca pe net o gramada de oameni se plang ca nu au loc in casa ptr un Schnellboot la 1/35. Pentru a se vedea diferentele (MAS-500 e cam 1/2 din S-100)...postez o poza cu cele doua nave.
Postat 19 January 2011 - 08:35 AM
Problema e ca greutatea pieselor (motoare, accu, servo...) tb limitata, ptr a se respecta linia de plutire.
A trebuit sa comand 2 motoare mai mici (initial ma gandisem la 2 motoare POWER 400).
Pana sa vina motoarele...am instalat axele portelice (M2).
Postat 19 January 2011 - 02:22 PM
Felicitari pentru achizitii. Imi place cum arata MAS-ul. De unde l-ai luat? Am vazut ca si la acest model figurinele se vand separat.
Foarte posibil, o sa incerc sa-l iau si eu, desi acum ma intereseaza PT-ul mai mult. Cred ca vor arata foarte bine toate 4 intr-o colectie. A patra fiind Barchino.
Inca nu am vazut un kit review al MAS-ului, dar cred ca ar trebui sa incerci s-o usurezi cat mai mult (apropo de suruburile cu care e prinsa puntea). Ca acumulatori cred ca o sa mergi pe Li-Po. Pentru partea RC probabil vei vorbi cu baietii care se ocupa de Micro Boats :lol: pentru ca ei te pot ajuta destul de mult.
In rest, suppces, si asteptam poze.
Multumesc,
U-1326
NON SERVIAM !!!
Postat 19 January 2011 - 05:28 PM
Postat 19 January 2011 - 05:34 PM
U1326, la Jan 19 2011, 02:22 PM, a spus:
Felicitari pentru achizitii. Imi place cum arata MAS-ul. De unde l-ai luat? Am vazut ca si la acest model figurinele se vand separat.
Foarte posibil, o sa incerc sa-l iau si eu, desi acum ma intereseaza PT-ul mai mult. Cred ca vor arata foarte bine toate 4 intr-o colectie. A patra fiind Barchino.
Inca nu am vazut un kit review al MAS-ului, dar cred ca ar trebui sa incerci s-o usurezi cat mai mult (apropo de suruburile cu care e prinsa puntea). Ca acumulatori cred ca o sa mergi pe Li-Po. Pentru partea RC probabil vei vorbi cu baietii care se ocupa de Micro Boats :lol: pentru ca ei te pot ajuta destul de mult.
In rest, suppces, si asteptam poze.
Multumesc,
U-1326
Daca vrei sa te apuci de PT boat-ul de la ITALERi, te rog sa ma anunti si pe mine deoarece am kitul in asteptare. Eu vreau sa fac varianta de PT care a participat la debarcarea din Normandia, cu generalul Eisenhower pe punte(kit Tamiya), dar care presupune ceva scratch la catarg...si un al doilea tun de 37 mm, pe care nu l-am gasit inca separat.
Cam asa ar tb sa arate! Am o gramada de poze cu PT boat...asa ca imi doresc sa colaboram.
Postat 20 January 2011 - 10:27 PM
Firma care le produce..JBModel.eu...are o gama foarte variata de accesorii.
Avand in vedere ca vedeta MAS 500 dispune de un numar de 11 hublouri...am comandat 11 buc. imediat, reperul RB048 08 costand doar 0,31 euro (Size: R=8mm; r=5mm; d=0.5mm). Voi reveni cu poze cand va sosi comanda!
Postat 21 January 2011 - 02:29 PM
Postat 21 January 2011 - 05:35 PM
Daca cineva este interesat de construirea unui submarin italian din clasa CB...am si eu ceva poze gasite pe net pe care le voi pune cu placere la dispozitie!
Postat 24 January 2011 - 11:34 PM
Avand in vedere ca astazi am primit motoarele...si din pacate numai o singura elice (Raboetch de 25 mm) va rog sa ma indrumati in vederea cumpararii unui accu LI-PO de 7,4 V, -2500 mAh..cat mai usor. Daca se poate ...astept cateva sugestii si ptr un incarcator cu detectie.
Pe aceasta vedeta, avand in vedere ca are 2 motoare, voi incerca sa adaptez electronica de la un tanc 1/16 Heng Long (am control proportional, numarul de canale imi permite si rotirea tunului.... am si sunet...toate integrate, cu avantajul unei greutati reduse). Singura problema o am cu accu, care cantaresc f f mult (ceea ce la tanc nu conteaza).
Dupa cateva probe in cada...am ajuns la concluzia ca se impune un accu li-po.....so please help!
Pana atunci visez la ....momentul descris in poza luata de pe net...
Postat 26 January 2011 - 07:24 PM
PGM69, la Jan 19 2011, 05:28 PM, a spus:
Salut, PGM69,
Kit-ul este si la magazinul MODELISM cu 450 ron, echipajul fiind gratuit (de la ITALERI- 6 figurine).
Am vrut sa comand si eu modelul, mai ales ca a luptat in Marea Neagra, dar am prea multe proiecte incepute si nefinalizate.
Succes in continuare!
Postat 26 January 2011 - 09:16 PM
Acumulator de 7,4V si 2500 mAh n-am gasit pe Autorc, dar e unul la Botosani. Daca esti din Bucuresti, poti sa-l comanzi prin Autorc si ai 3% reducere si livrare gratuita in shopul lor. Incarcatoare sunt bune asta si asta .
MUGUR, barca s-a ieftinit la 420 lei la d-nul Cristian Craciunoiu. Insa marinarii nu mai sunt.
Postat 27 January 2011 - 06:08 PM
Elicele ...de fapt elicea pe care o am in acest moment este Raboetch RAB156-45 25 mm M2 D-Type propeller, si este un pic mai mare decat cea pe care o are kitul (20mm). Pentru o greutate cat mai mica am folosit arbori portelice Graupner cu filet M2. In poza am incercat sa prezint o comparatie intre elicea de plastic (forma originala) si cea metalica RAB care mi s-a parut mie cea mai apropiata ca forma.
Postat 27 January 2011 - 06:19 PM
Pentru motorizare...am achizitionat 2 buc Graupner SPEED 300, de 50g fiecare, mai usoare decat cele tip 400 care au 75g, cu care era initial dotata electronica (luata de la un tanc 1/16 Heng Long).
Nu sunt sigur daca am luat ce trebuia...si cum nu am decat o singura elice ...testele vor putea fi efectuate cam peste vreo 10 zile, dupa ce va sosi si cea de-a doua elice de la AutoRC. Poate apar ochiuri de apa pe IOR....si se mai domoleste gerul! As vrea sa le testez inainde de a atasa definitiv suportii...ca cine stie daca nu tb schimbat ceva!
Postat 28 January 2011 - 08:59 AM
Trebuia sa alegi elicile 162-01 si 162-02 care sunt speciale pentru nave rapide militare din WWII, sunt de 20mm diametru cu filet de M2. Erau mai apropiate ca aspect cu cele din kit si erau mai eficiente, dar atentie! Nu cu acele motoare "speed" ci cu niste motoare mai lente cum ar fi cele de la botosani: Motor Electric NAVY S 4.8 V cod 4109. Bonus: mai economiseai si ceva grame dar in special energie electrica care se putea materializa in acumulator mai mic/usor sau durata de mars mai lunga.
Stiu ca elicile 162 nu sunt inca afisate pe Autorc dar puteti sa le comandati. V-am mai spus sa consultati catalogul pdf nr. 2 de pe http://www.raboesch.com/ (Catalogue 2).
Postat 28 January 2011 - 12:19 PM
Am acasa si o elice din tipul 162, de 20mm, achizitionata pentru ITALERI LCVP..1/35.
Nu am poze cu ea..dar la comparatia ochioscopica palele nu difera . Sincer...intre tipul 162 si 156...ochiul meu nu percepe nici o diferenta de profil. Poate sa ma pacaleasc diferenta de diametru..una fiind de 20 mm si cealalta de 25mm. Avand mai multa experienta ca mine...va rog sa-mi spuneti si mie daca pot pune motoare de 4,8 v in locul celor de 7,2 V....fara sa ard ceva. Tin neaparat sa folosesc electronica disponibila..care imi ofera 7 canale...si sunet, inclusiv de mitraliera. Acesta a fost criteriul pentru care am ales SPEED 300...sunt pe 7,4V...si sunt mai usoare decat cele pe care le aveam eu...ce seamana cu POWER 400. Nu am gasit motoare mai mici care sa fie pe 7,4 v, iar turatia la speed 300, varianta aleasa de mine 12000 ture, e multa mai mica decat la alte motoare de 7,4V..peste 20000 ture. O sa mai caut motoare..de asta nu am lipit inca suporturile...pana nu fac probe.
Va rog sa ma mai indrumati...avand in vedere ca este prima mea conversie RC...pe care doresc sa o si termin.
Postat 29 January 2011 - 09:05 AM
Postat 29 January 2011 - 09:17 AM
Si arata super...in razele soarelui (blitzului).
Sau..mai pe inserat....
Acum trebuie sa comand setul de vosele...pentru a trece la munca.
LIFECOLOR a scos un set dedicat ptr Regia Marina, care are 6 sticlute de vopsea acrilica....ce costa un pic cam mult....17 euro, fara transport.
Postat 04 February 2011 - 11:11 PM
Intr-un final...din noroc chior....am gasit un fel de led-uri de 2 mm patrati, in timp ce demontam/casam un telefon vechi.
Si culmea...am gasit culorile necesare...verde + rosu!
Totodata...am gasit 2 leduri albe...tot de 2 mm patrati...de la un telefon mobil care a facut baie in COLA. Imi poate spune cineva caracteristicile tehnice ale ledurilor - blitz de la NOKIA? Inca nu am reusit sa le fac sa se aprinda! O trebui un montaj electronic?
Asa arata cele doua leduri/blitz Nokia.....foarte utile la scara 1/35 daca as putea sa le fac sa se aprinda!
Postat 06 February 2011 - 09:26 PM
Cea mai mare problema a reprezentat-o separarea pieselor (foarte delicate) de culee. Am reusit sa rup axul manivelei cu care se lansau grenadele.......si mi-a luat ceva timp sa-l repar!
Daca modelul ar fi fost la o scara mai mare...1/24...se putea face foarte usor lansatorul sa functioneze. Dar la 1/35.....nu e imposibil...dar te limiteaza mult greutatea pieselor pe care le poti ambarca, fara sa transformi vedeta in submarin.
Postat 07 February 2011 - 08:44 PM
Rog pe cei care mai detin poze cu vedetele italienesti sa-mi transmita si mie copii daca acestea nu se pot posta pe site.
Si poate ceva poze de la cei care mai lucraza la acest model...dupa informatiile mele ar mai fi prin Romania cel putin vreo 4 kituri. Multumesc anticipat!
Postat 20 February 2011 - 03:38 PM
Postat 24 February 2011 - 10:53 PM
Acum o solicitare! Va rog sa-mi spuneti daca ar mai trebuie adaugata un pic de rugina sau e OK asa.
Trebuie tinut cont ca pe vedetele torpiloare, ancora era folosita destul de rar.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Postat 23 May 2011 - 05:14 PM
http://www.modelship...d=175015&page=1
Cat despre barcuta mea...sper ca duminica sa ies pe IOR pentru probe ...dupa ce am fixat definitiv axele portelice si provizoriu motoarele (2 Speed 300).
Atunci, functie de viteza pe care o va atinge, se va vedea daca configuratia aleasa de mine necesita imbunatatiri!