Modelism - RHC Forum: Hitec, Aurora9 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hitec, Aurora9

#241 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3948
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 12 March 2014 - 09:49 PM

Nu as zice ca e chiar o alegere buna.Asa am zis si eu cand am mers pe hitec,ca e un prosdus retestat si asigurat,dar pana la urma m-am trezit ca sunt pe o tehnologie invechita si ca platesc mult prea mult pe receptoare cand sunt alternative mai ieftine si mai performante cu mai multe functii.Aurora 9 este deja o statie veche.O fi capabila(deja toate statiile pot face cam tot ce se vrea,nu mai e un avantaj ci ceva luat de-a gata) dar telemetria nu-i deloc ieftina si nici foarte la indemana.Nici touch-screenul nu il mai vad ca fiind ceva bun(mai ales la termice...)

Pe de alta parte ce face face bine,nu am auzit de povesti de groaza despre ea.Are modul detasabil dar cu greu pui alt modul in ea.
0

#242 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 12 March 2014 - 10:02 PM

Vezi postareaCiprian97, la 12 March 2014 - 09:49 PM, a spus:

.Are modul detasabil dar cu greu pui alt modul in ea.

Corect. E foarte greu ca e detasabil, si nu trebuie desfacut nici un surub, doar doua cleme si o ondoitura. Cipriane taica - uita-te pe tube - si vezi cum se scoate modului la optic 6 si la Aurora9..asa, macar de curiozitate...

Da pana sa cauti, uite un videoclip la cate tocmai ma uit acuma...

0

#243 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 10:04 PM

Alen - sunt suficient de departe sa nu ajung la intalnirile din anul asta......si vorbesc americaneste....
0

#244 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 March 2014 - 10:11 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 12 March 2014 - 10:02 PM, a spus:

Corect. E foarte greu ca e detasabil, si nu trebuie desfacut nici un surub, doar doua cleme si o ondoitura. Cipriane taica - uita-te pe tube - si vezi cum se scoate modului la optic 6 si la Aurora9..asa, macar de curiozitate...
...

Ciprian a avut Optic si cred ca stie destule despre module, tu se pare ca nu prea stii despre al tau ca e atipic si nu merge sa bagi altceva acolo decat cu bisturiul.
Dar nu vad de ce ai vrea sa faci asta. Nu modulul este punctul forte sau buba mare la Aurora.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 March 2014 - 10:12 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#245 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 10:19 PM

...da, corect, numai ca...am avut si eu Otic6, si incanu una ci doua!!! Una cu modul in 40Mhz, si cu Wow RC, si cu un modul Tm8. Toate trei modulele intrau la locul lor. Al doile-a optic 6 avea modul Spectra. Ambele statii le-am luat de pe forum, si le-am dat tot aici, in perioada mea de drafting spre Tgy9X. Apoi inclusiv FRSky face module care intra in Hitec...sau in Futaba.
Cel putin la Otic 6 se potrivesc...la asta..va zic cand ajung la Buzau. Iau modulul de Futaba si vad daca intra...desi...eu cred ca da, daar nu bag mana in foc.
0

#246 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 10:24 PM

Vezi postarearenatoa, la 12 March 2014 - 10:11 PM, a spus:

Nu modulul este punctul forte sau buba mare la Aurora.

Asta cred ca ar merita explicat...
0

#247 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 12 March 2014 - 10:33 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 12 March 2014 - 10:04 PM, a spus:

Alen - sunt suficient de departe sa nu ajung la intalnirile din anul asta......si vorbesc americaneste....

te sparg! pedeapsa: 1 vess la intoarcere!!
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#248 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 10:35 PM

aici in postul 6 spune ceva ce stiam deja...dar...doar spune. O sa verific cand oi ajunge acasa, sau alt posesor de "Aurica" verifica si ne scrie rezultatul....
0

#249 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 07:23 AM

Magaria pe care au facut-o hitec cu aurora la modul este ca i-au pus pinii in cealalta parte decat restul lumii,se vede aici ce au facut si ce se poate face pentru a remedia asta,orice modul viitor va cere modificare.Un coleg de la Galati are aurora si foloseste 2 module alternativ,ambele hitec spectra,unul este pentru fpv si are scoasa mufa SMA pentru booster si cealalta este pentru zbor obisnuit,un modul cu antena atasata.

Desi,cred eu ca miza pe sistemul RF hitec e...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gifNu zic ca nu merge sau ca o sa ai probleme de orice fel.Merge,zbori fericit dar parca ai un gust amar ca ai platit dublu pe ceva cu putine functii si care pe viitor e posibil sa dispara(daca nu tin pasul "cu lumea" mai repede...)
0

#250 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 09:36 AM

pai cred ca nu ne intelegem ...
Tgy 9x foloseste modulele compatibile JR...parca. Hitec pe cele ca la Futaba...
Nu pot zice nimica de Aurora, dar la Optic 6 merg modulele compatibile cu Futaba (le-am folosit eu..)..

Pana la urma "'om trai si 'om vedea"...vorba noastra, din popor...
0

#251 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 13 March 2014 - 09:46 AM

Ce conteaza ce statie ai cumparat, ce merge si ce modul nu merge .... important este sa-ti placa tie si sa te simti tu in regula cu statie respective, pina la urma sunt banii tai nu ai altora.

Sa o folosesti cu placere si sa te bucuri de ea ca atunci cand ti-ai cumparat-o. Cat mai multe zboruri placate.
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#252 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 10:05 AM

Am citit destul de mult despre statii de ceva vreme...Pana la urma asta a castigat...am tinut in mana o Aurora, si mi-a placut. Am tinut in mana Optic 6 dupa Turnigy9x, si parca era prea usoara. Am avut tot felul de statii, Wfly, Hitec, Turnigy si Futaba. Mi-a placut T9 CAP, am acces la T9ZAP, dar toate de imprumut. Asa ca era vremea de o statie noua.
Si e pe vine...in doua saptamani....
0

#253 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 13 March 2014 - 10:31 AM

sa te bucuri de ea. e o statie excelenta. o folosesc de 3 ani. am doar doua receptoare la ea. un optima 9 si un 6 lite. ambele merg brici.
touchscreenul merge excelent. nu e problema la termice. orice statie, daca pui mana plin de ulei pe ea, uleiul se va strecura in interior, si va face pagube mai mici sau mai mari.
faptul ca receptoarele se pot alimenta direct din baterie (intre 5-40V pe portul SPC) e un mega plus pentru mine. stiu tensiunea bateriei in permanenta. de cand o am nu mi s-a intamplat sa descarc un pack mai mult decat trebuia.
ma deranjeaza o singura treaba la ea. nu pot pune alarme pentru temperaturi, turatie (chestii de telemetrie) decat daca ii iau modulul de voce. ma deranjeaza ca e ceva in plus pe langa statie.

tips : cand o scoti din cutie, sa lasi folia protectoare pe ecran. intr-un colt folia are o margine de care se apuca ca sa o dezlipesti. tragi usor de ea, tai cu foarfeca acea margine si pui la loc. dupa 3 ani folia se prezinta in stare impecabila si protejeaza ecranul.
2 : nu trebuie sa desfaci statia ca sa umbli la stickuri. are suruburi pe spate ;) citeste manualul.
in rest numai bine, si sa o stapnesti sanatos!
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#254 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9329
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 13 March 2014 - 01:25 PM

S-o folosesti sanatos. Este excelenta. Am schimbat Aurora 9 cu Aurora 9x doar de pitici.
Ciprian, te rog mult sa-mi explici ce nu pot face cu Aurora? Ce funtii imi lipsesc? De ce nu-i bun ecranul tactil la termice?
Multa, multa bafta.
0

#255 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 01:38 PM

Vezi postareadan_mitea, la 13 March 2014 - 01:25 PM, a spus:

Ciprian, te rog mult sa-mi explici ce nu pot face cu Aurora? Ce funtii imi lipsesc?

nimic, fii zen ;)
nu-ti bate capul
0

#256 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 13 March 2014 - 01:44 PM

ba tocmai ca are, asta daca stii unde sa umbli. si cea mai tare faza e ca poti recalibra soft zerourile la stick-uri, asta daca e nevoie.

e o statie buna, atata timp cat te serveste fara probleme. probleme sunt, dar intre urechi, nu intre/sub stick-uri.

:drinks: welcome to the club!

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 13 March 2014 - 01:44 PM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#257 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 06:04 PM

Vezi postareadan_mitea, la 13 March 2014 - 01:25 PM, a spus:

Ciprian, te rog mult sa-mi explici ce nu pot face cu Aurora? Ce funtii imi lipsesc? De ce nu-i bun ecranul tactil la termice?

Asta-i,ca poti face destule cu ea si ce face face bine.Este partea de soft si de modul RF(desi se poate rezolva) partile mai slabute ale ei(parerea mea).Cand ma uitam eu dupa o statie noua,tot la aurica m-am decis intr-un final dar un eveniment nefericit in familie(care mai tarziu s-a dovedit fericit pe plan modelistic in sens ca am luat altceva mai bun)m-a oprit in a cumpara-o.Abia dupa ce am intors din drum statia mi-au fost deschisi ochii la dezavantajele statiei.
Softul cu care vine este ok si face tot ce se cere,dar pe viitor va ramane invechit si fara prea multe sanse de update-uri semnificative,Hitec a scos deja aurora 9x si de aurora 9 nu (cred) sa mai faca vreun update.In ziua de azi inca este o statie buna dar nu stiu daca o sa o mai vrea cineva peste 2 ani,indiferent daca o are deja sau doar se gandeste la o statie noua.Intervine uzura morala,cum este la telefoane.Mai cumpara azi cineva un Nokia 3410?Nu,desi telefonul ala este super-fain si fara probleme,am unul care merge si azi, e aproape cel mai vandut telefon din lume.Asa vad eu ca o sa ajunga aurora foarte curand,caci de soft open nu am auzit pentru ea.
Ecranul tactil este de tip rezistiv care isi va pierde vrut-nevrut sensibilitatea,cat de mult insa depinde de calitatea materialelor folosite in el(nu pot spune daca e ok sau nu,poate ca e).Mai ales substantele chimice au un efect nociv pe straturile de metal ale ecranului(asa functioneaza cele rezistive,prin contactul a doua foite subtiri de metal) si cu tipul vor oxida si...Bine,excluzand cazul in care torni acid clorhidric pe el,nu o sa aibe nimic.

Problemele ei nu se vad azi,ci mainehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gifPretul ridicat fata de ce se gaseste azi si softul "fara viitor" cred eu ca vor fi moartea aurorei 9.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 13 March 2014 - 06:09 PM

0

#258 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 06:18 PM

Te rog sa ma scuzi, dar pricep mai greu.
-ce ar trebui nou in soft peste trei ani?
-de ce trebuie sa schimb modulul?
Multa, multa bafta.

PS. Mai sus am scris gresit ''functii'', imi pare rau.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 March 2014 - 06:20 PM

0

#259 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 06:25 PM

Un planorist ar dori un variometru simplu,usor sa nu-i penalizeze planorul,sa bipaie statia cand da de termica-aurora nu are
Un pilot F3A ar dori sa stie cand coboara/urca un metru ca sa nu fie depunctat de arbitri-aurica nu stie
Un fpv-ist ar vrea sa puna un modul in 433mhz sau orice alt modul-la aurica are de modat si lipit,la orice alta statie din lume schimbi modulele ca pe sosete.Poate apare un modul de 10$,face tot ce face si hitec,la fel de sigur/bun,receptoare de 3$.
Un pilot normal vrea telemetrie audio-aurica are dar la cost suplimentar,softul nu permite integrarea vocii pt telemetrie
Tot un pilot normal poate vrea sa stie cat de sus a zburat azi,aurora nu face logging de telemetrie
....
Cine stie ce apare maine?
0

#260 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 06:37 PM

Ciprian, nu te obliga nimeni sa iei statia! De ce atata ura impotriva ei ?
0

#261 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 06:44 PM

Ciprian, sincer, nu am nevoie de asa ceva, dar, daca ne uitam pe site-ul lor:
http://hitecrcd.com/...elemetry-system
gasim variometru si alte bunatati.
Este si o tanti care ne vorbeste, un device ce poate inregistra, interfata cu produsele Apple, etc:
http://hitecrcd.com/...etry-interfaces
Multa, multa bafta.

PS. In receptoare de 3$ nu am incredere, te rog sa ma scuzi, dar asta este.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 March 2014 - 06:48 PM

0

#262 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 08:21 PM

Vezi postareahash84, la 13 March 2014 - 06:37 PM, a spus:

De ce atata ura impotriva ei ?

Nu este ura,cand cumperi ceva e important sa stii minusurile decat avantajele,ca sa poti lua o decizie informata.Telemetria poate ca exista,dar deja este la un pret deloc de neglijat.Modulul vocal,inregistrarea si ce se mai gaseste la o statie moderna sunt deja integrate in ea si nu mai dai bani in plus.Ironia cu receptoarele de 3$ era intentionata si exagerata,dar nici cei 60-70$ ai unui rx hitec nu sunt de neglijat.La 5 modele mai platesti inca unul in receptoare pentru fiecare.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 13 March 2014 - 08:21 PM

0

#263 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 08:46 PM

Ciprian, trebuie sa gandesti ca nu toata lumea face alegerile asa. Omu a pus mana pe statie, i-a placut ,a vazut ca face ce ij trebuie lui si a luat-o. Spunand in acest moment ca statia nu e buna bla bla bla, il faci fraier, ca sa nu zic prost in fata, si ca tu esti mai smecher ca ai fi facut o alegere mai buna...de ce ?
0

#264 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 08:55 PM

Sunt oameni si oameni.Mie imi place sa stiu cat mai detaliat ce cumpar.Unora daca le place cum arata/merge/face o cumpara.Sunt branduri pentru ambele tipuri,nu am spus ca eu am facut o alegere mai buna ci doar ca eu cred ca nu prea se merita luata,atata tot.Pana la urma e o parere dintr-o mie altele.E ca android vs iOS.
0

#265 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 13 March 2014 - 10:37 PM

Vezi postareaCiprian97, la 13 March 2014 - 06:25 PM, a spus:

Un planorist ar dori un variometru simplu,usor sa nu-i penalizeze planorul,sa bipaie statia cand da de termica-aurora nu are

E voie in concursuri cu asa ceva?
Sau tu vrei sa iti gaseasca statia termica pentru planor cand zbori asa, just for fun?
0

#266 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2014 - 02:38 AM

Vezi postareaCiprian97, la 13 March 2014 - 08:55 PM, a spus:

E ca android vs iOS.

Vezi, sunt si ciudati...ca mine...care au Surface, ca sa inchei cu o gluma. In definitiv ai dreptate, este o chestiune de gust.
Multa, multa bafta.

0

#267 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2014 - 07:42 AM

ei...telemetria e utila. Am un modul de la Frsky si un receptor cu variometru. (Tks Renato). Merge excelent, si nu am ce sa-i reprosez. Oricand il pot adaptez pe orice statie care are un loc de unde pot lua semanlul PPM. (am reusit sa pun un modul de emisie tgy9x intr-o statie Wfly) Aurora are asa ceva. Poate fi adaptat. Numai ca...trebuie totusi mentionat ca telemetria in competitii, cel putin pe la noi, e cam interzisa. In special la planoare. In zborul de zi cu zi - e haioasa. Dar daca te-ai invatat sa vanezi termicele la ochi - telemetria doar iti confirma intuitia.
Am avut multe planoare (si inca mai am cateva) si de la planoarele de zbor liber, A, A2 pana la F3J tot ochiul pilotului face diferenta. Unul dintre criterii a fost modul "Glider", care a restrans mult cautarile mele.

Legat de telemetrie pe Aurora9 - exista, si inca destula. Nu e ieftina, CU asta sunt de acord, dar, dupa ce am dat de pamant cu un model de 1,7m din cauza, probabila, a receptiei...deja ma uit cu alti ochi la lucrurile ieftine..Eu m-am fript o data, si de atunci belesC ochii mai atent......

Daca e o statie invechita - ma tot intreb cate Futana T6EX or mai fi in utilizare pe la noi, si cate telefoane Nokia din alea mai se utilizeaza pe la noi. Cipriate, cand ajung la o varsta, nu mai trebuie sa fi modern, ci trebuie sa fi practic, si ajungi sa-ti ei lucruri verificate, si care-ti servesc pe deplin scopului......Daca o merge pente 3 ani statia asta, o sa vad eu, numai sa fiu sanatos. Poate peste trei ani suntm oale si ulcele..cine poate sti?.

ps - CHESTIA CU CE EI INTRE STICK-URI SI INTRE URECI E EXCELENTA...
0

#268 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8323
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 14 March 2014 - 08:25 AM

Cand cumperi o statie nu te uiti doar la statia pe care o cumperi. Azi cand cumperi o statie intri intr-un sistem RC si de aceea evaluezi mai multe. Daca ai doar doua modele pe care oricum le schimbi odata la 6 luni intradevar nu conteaza ce cumperi.

Daca ai mai multe modele (si le pastrezi pe termen lung) se schimba treaba. Vrei sa vezi ce ofera firma respectiva si in sus si in jos de la statii entry-level pana la statii de top pentru ca e posibil sa cumperi mai incolo si una si alta (una ieftina pentru vacanta sau pentru cel mic) una scumpa pentru placerea ta (pentru ca meriti).

Conteaza si gama de receptoare si cati fac receptoare pentru sistem. E placut sa poti cumpara receptoare si cu 4 USD si cu 200 USD (pentru turbina). Imi pare rau dl.Mitea dar pentru o spuma de 20 USD un receptor de 4 USD merge perfect (si la propriu si la figurat).

Conteaza si viziunea firmei. Sunt unii la care vezi un plan pentru viitor, altii care bifeaza o statie ca cere piata.

Conteaza si ce zboara ceilalti.

Conteaza si ce aventuri auzi de la altii pe camp.

Tragand linie Aurora 9 (9x) bifeza jos la toate aceste elemente. Da, e o statie foarte buna, solid construita cu ergonomie OK. Dar asta e tot.

Lui Mihai ii vine manusa caci el tot timpul nu are stare; face modele, le zboara, le vinde (le rupe), face altele, e intr-o continua miscare. Azi a cumparat Aurora, peste 2 ani sigur cumpara alta.
0

#269 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2014 - 08:57 AM

Roger. Willco.

Ce sa fac daca nu-mi gasesc unele care sa-mi placa...si nu prea am spatiu de depozitare. De cat sa le depozitez, mai bine la dau altora. De regula tin 4-6 modele cu care zbor. Restul - e can-can.
Lui Aurica - i-am luat 4 receptoare. De regula merg la camp cu 3-4 modele maxim.....desi cred ca vor ramane doar doua in viitorul apropiat. Un planor si un acrobat, ambele mari.
0

#270 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8323
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 14 March 2014 - 12:53 PM

Eu ma bucur, asa au ajuns niste modele si la mine.

Vezi postareaMihai_supy, la 14 March 2014 - 08:57 AM, a spus:

Roger. Willco.

Ce sa fac daca nu-mi gasesc unele care sa-mi placa...si nu prea am spatiu de depozitare. De cat sa le depozitez, mai bine la dau altora. De regula tin 4-6 modele cu care zbor. Restul - e can-can.

0

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic