Hitec, Aurora9
Postat 12 March 2014 - 09:49 PM
Pe de alta parte ce face face bine,nu am auzit de povesti de groaza despre ea.Are modul detasabil dar cu greu pui alt modul in ea.
Postat 12 March 2014 - 10:02 PM
Ciprian97, la 12 March 2014 - 09:49 PM, a spus:
.Are modul detasabil dar cu greu pui alt modul in ea.
Corect. E foarte greu ca e detasabil, si nu trebuie desfacut nici un surub, doar doua cleme si o ondoitura. Cipriane taica - uita-te pe tube - si vezi cum se scoate modului la optic 6 si la Aurora9..asa, macar de curiozitate...
Da pana sa cauti, uite un videoclip la cate tocmai ma uit acuma...
Postat 12 March 2014 - 10:04 PM
Postat 12 March 2014 - 10:11 PM
Mihai_supy, la 12 March 2014 - 10:02 PM, a spus:
...
Ciprian a avut Optic si cred ca stie destule despre module, tu se pare ca nu prea stii despre al tau ca e atipic si nu merge sa bagi altceva acolo decat cu bisturiul.
Dar nu vad de ce ai vrea sa faci asta. Nu modulul este punctul forte sau buba mare la Aurora.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 March 2014 - 10:12 PM
Postat 12 March 2014 - 10:19 PM
Cel putin la Otic 6 se potrivesc...la asta..va zic cand ajung la Buzau. Iau modulul de Futaba si vad daca intra...desi...eu cred ca da, daar nu bag mana in foc.
Postat 12 March 2014 - 10:33 PM
Mihai_supy, la 12 March 2014 - 10:04 PM, a spus:
te sparg! pedeapsa: 1 vess la intoarcere!!
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 13 March 2014 - 07:23 AM
Desi,cred eu ca miza pe sistemul RF hitec e...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gifNu zic ca nu merge sau ca o sa ai probleme de orice fel.Merge,zbori fericit dar parca ai un gust amar ca ai platit dublu pe ceva cu putine functii si care pe viitor e posibil sa dispara(daca nu tin pasul "cu lumea" mai repede...)
Postat 13 March 2014 - 09:36 AM
Tgy 9x foloseste modulele compatibile JR...parca. Hitec pe cele ca la Futaba...
Nu pot zice nimica de Aurora, dar la Optic 6 merg modulele compatibile cu Futaba (le-am folosit eu..)..
Pana la urma "'om trai si 'om vedea"...vorba noastra, din popor...
Postat 13 March 2014 - 09:46 AM
Sa o folosesti cu placere si sa te bucuri de ea ca atunci cand ti-ai cumparat-o. Cat mai multe zboruri placate.
Postat 13 March 2014 - 10:05 AM
Si e pe vine...in doua saptamani....
Postat 13 March 2014 - 10:31 AM
touchscreenul merge excelent. nu e problema la termice. orice statie, daca pui mana plin de ulei pe ea, uleiul se va strecura in interior, si va face pagube mai mici sau mai mari.
faptul ca receptoarele se pot alimenta direct din baterie (intre 5-40V pe portul SPC) e un mega plus pentru mine. stiu tensiunea bateriei in permanenta. de cand o am nu mi s-a intamplat sa descarc un pack mai mult decat trebuia.
ma deranjeaza o singura treaba la ea. nu pot pune alarme pentru temperaturi, turatie (chestii de telemetrie) decat daca ii iau modulul de voce. ma deranjeaza ca e ceva in plus pe langa statie.
tips : cand o scoti din cutie, sa lasi folia protectoare pe ecran. intr-un colt folia are o margine de care se apuca ca sa o dezlipesti. tragi usor de ea, tai cu foarfeca acea margine si pui la loc. dupa 3 ani folia se prezinta in stare impecabila si protejeaza ecranul.
2 : nu trebuie sa desfaci statia ca sa umbli la stickuri. are suruburi pe spate ;) citeste manualul.
in rest numai bine, si sa o stapnesti sanatos!
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 13 March 2014 - 01:25 PM
Ciprian, te rog mult sa-mi explici ce nu pot face cu Aurora? Ce funtii imi lipsesc? De ce nu-i bun ecranul tactil la termice?
Multa, multa bafta.
Postat 13 March 2014 - 01:38 PM
dan_mitea, la 13 March 2014 - 01:25 PM, a spus:
nimic, fii zen ;)
nu-ti bate capul
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 13 March 2014 - 01:44 PM
e o statie buna, atata timp cat te serveste fara probleme. probleme sunt, dar intre urechi, nu intre/sub stick-uri.
:drinks: welcome to the club!
Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 13 March 2014 - 01:44 PM
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 13 March 2014 - 06:04 PM
dan_mitea, la 13 March 2014 - 01:25 PM, a spus:
Asta-i,ca poti face destule cu ea si ce face face bine.Este partea de soft si de modul RF(desi se poate rezolva) partile mai slabute ale ei(parerea mea).Cand ma uitam eu dupa o statie noua,tot la aurica m-am decis intr-un final dar un eveniment nefericit in familie(care mai tarziu s-a dovedit fericit pe plan modelistic in sens ca am luat altceva mai bun)m-a oprit in a cumpara-o.Abia dupa ce am intors din drum statia mi-au fost deschisi ochii la dezavantajele statiei.
Softul cu care vine este ok si face tot ce se cere,dar pe viitor va ramane invechit si fara prea multe sanse de update-uri semnificative,Hitec a scos deja aurora 9x si de aurora 9 nu (cred) sa mai faca vreun update.In ziua de azi inca este o statie buna dar nu stiu daca o sa o mai vrea cineva peste 2 ani,indiferent daca o are deja sau doar se gandeste la o statie noua.Intervine uzura morala,cum este la telefoane.Mai cumpara azi cineva un Nokia 3410?Nu,desi telefonul ala este super-fain si fara probleme,am unul care merge si azi, e aproape cel mai vandut telefon din lume.Asa vad eu ca o sa ajunga aurora foarte curand,caci de soft open nu am auzit pentru ea.
Ecranul tactil este de tip rezistiv care isi va pierde vrut-nevrut sensibilitatea,cat de mult insa depinde de calitatea materialelor folosite in el(nu pot spune daca e ok sau nu,poate ca e).Mai ales substantele chimice au un efect nociv pe straturile de metal ale ecranului(asa functioneaza cele rezistive,prin contactul a doua foite subtiri de metal) si cu tipul vor oxida si...Bine,excluzand cazul in care torni acid clorhidric pe el,nu o sa aibe nimic.
Problemele ei nu se vad azi,ci mainehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gifPretul ridicat fata de ce se gaseste azi si softul "fara viitor" cred eu ca vor fi moartea aurorei 9.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 13 March 2014 - 06:09 PM
Postat 13 March 2014 - 06:18 PM
-ce ar trebui nou in soft peste trei ani?
-de ce trebuie sa schimb modulul?
Multa, multa bafta.
PS. Mai sus am scris gresit ''functii'', imi pare rau.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 March 2014 - 06:20 PM
Postat 13 March 2014 - 06:25 PM
Un pilot F3A ar dori sa stie cand coboara/urca un metru ca sa nu fie depunctat de arbitri-aurica nu stie
Un fpv-ist ar vrea sa puna un modul in 433mhz sau orice alt modul-la aurica are de modat si lipit,la orice alta statie din lume schimbi modulele ca pe sosete.Poate apare un modul de 10$,face tot ce face si hitec,la fel de sigur/bun,receptoare de 3$.
Un pilot normal vrea telemetrie audio-aurica are dar la cost suplimentar,softul nu permite integrarea vocii pt telemetrie
Tot un pilot normal poate vrea sa stie cat de sus a zburat azi,aurora nu face logging de telemetrie
....
Cine stie ce apare maine?
Postat 13 March 2014 - 06:37 PM
Postat 13 March 2014 - 06:44 PM
http://hitecrcd.com/...elemetry-system
gasim variometru si alte bunatati.
Este si o tanti care ne vorbeste, un device ce poate inregistra, interfata cu produsele Apple, etc:
http://hitecrcd.com/...etry-interfaces
Multa, multa bafta.
PS. In receptoare de 3$ nu am incredere, te rog sa ma scuzi, dar asta este.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 March 2014 - 06:48 PM
Postat 13 March 2014 - 08:21 PM
hash84, la 13 March 2014 - 06:37 PM, a spus:
Nu este ura,cand cumperi ceva e important sa stii minusurile decat avantajele,ca sa poti lua o decizie informata.Telemetria poate ca exista,dar deja este la un pret deloc de neglijat.Modulul vocal,inregistrarea si ce se mai gaseste la o statie moderna sunt deja integrate in ea si nu mai dai bani in plus.Ironia cu receptoarele de 3$ era intentionata si exagerata,dar nici cei 60-70$ ai unui rx hitec nu sunt de neglijat.La 5 modele mai platesti inca unul in receptoare pentru fiecare.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 13 March 2014 - 08:21 PM
Postat 13 March 2014 - 08:46 PM
Postat 13 March 2014 - 08:55 PM
Postat 14 March 2014 - 02:38 AM
Postat 14 March 2014 - 07:42 AM
Am avut multe planoare (si inca mai am cateva) si de la planoarele de zbor liber, A, A2 pana la F3J tot ochiul pilotului face diferenta. Unul dintre criterii a fost modul "Glider", care a restrans mult cautarile mele.
Legat de telemetrie pe Aurora9 - exista, si inca destula. Nu e ieftina, CU asta sunt de acord, dar, dupa ce am dat de pamant cu un model de 1,7m din cauza, probabila, a receptiei...deja ma uit cu alti ochi la lucrurile ieftine..Eu m-am fript o data, si de atunci belesC ochii mai atent......
Daca e o statie invechita - ma tot intreb cate Futana T6EX or mai fi in utilizare pe la noi, si cate telefoane Nokia din alea mai se utilizeaza pe la noi. Cipriate, cand ajung la o varsta, nu mai trebuie sa fi modern, ci trebuie sa fi practic, si ajungi sa-ti ei lucruri verificate, si care-ti servesc pe deplin scopului......Daca o merge pente 3 ani statia asta, o sa vad eu, numai sa fiu sanatos. Poate peste trei ani suntm oale si ulcele..cine poate sti?.
ps - CHESTIA CU CE EI INTRE STICK-URI SI INTRE URECI E EXCELENTA...
Postat 14 March 2014 - 08:25 AM
Daca ai mai multe modele (si le pastrezi pe termen lung) se schimba treaba. Vrei sa vezi ce ofera firma respectiva si in sus si in jos de la statii entry-level pana la statii de top pentru ca e posibil sa cumperi mai incolo si una si alta (una ieftina pentru vacanta sau pentru cel mic) una scumpa pentru placerea ta (pentru ca meriti).
Conteaza si gama de receptoare si cati fac receptoare pentru sistem. E placut sa poti cumpara receptoare si cu 4 USD si cu 200 USD (pentru turbina). Imi pare rau dl.Mitea dar pentru o spuma de 20 USD un receptor de 4 USD merge perfect (si la propriu si la figurat).
Conteaza si viziunea firmei. Sunt unii la care vezi un plan pentru viitor, altii care bifeaza o statie ca cere piata.
Conteaza si ce zboara ceilalti.
Conteaza si ce aventuri auzi de la altii pe camp.
Tragand linie Aurora 9 (9x) bifeza jos la toate aceste elemente. Da, e o statie foarte buna, solid construita cu ergonomie OK. Dar asta e tot.
Lui Mihai ii vine manusa caci el tot timpul nu are stare; face modele, le zboara, le vinde (le rupe), face altele, e intr-o continua miscare. Azi a cumparat Aurora, peste 2 ani sigur cumpara alta.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 14 March 2014 - 08:57 AM
Ce sa fac daca nu-mi gasesc unele care sa-mi placa...si nu prea am spatiu de depozitare. De cat sa le depozitez, mai bine la dau altora. De regula tin 4-6 modele cu care zbor. Restul - e can-can.
Lui Aurica - i-am luat 4 receptoare. De regula merg la camp cu 3-4 modele maxim.....desi cred ca vor ramane doar doua in viitorul apropiat. Un planor si un acrobat, ambele mari.
Postat 14 March 2014 - 12:53 PM
Mihai_supy, la 14 March 2014 - 08:57 AM, a spus:
Ce sa fac daca nu-mi gasesc unele care sa-mi placa...si nu prea am spatiu de depozitare. De cat sa le depozitez, mai bine la dau altora. De regula tin 4-6 modele cu care zbor. Restul - e can-can.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/