Modelism - RHC Forum: Club Aeromodelism - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Club Aeromodelism Sondaj

#1 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 11 January 2011 - 08:31 PM

Salut,

As aprecia tare mult parerea voastra in legatura cu urmatorul subiect : ce parere aveti despre un club dedicat noua, modelistilor ? Detaliez ideea : un club ale carui principale activitati sunt :
1. initierea copiilor in modelism prin organizarea de cursuri teoretice si practice ; voi ati opta pt copiii vostri pentru astfel de cursuri ? si daca da, cat ati considera ca este un pret corect pentru aceste cursuri incluzand profesorul, dotarea profi a spatiului, materialele asigurate, transportul copiilor ?
2. organizarea de cursuri de zbor pentru cei interesati
3. infiintarea unui spatiu dedicat exclusiv modelistilor unde acestia se pot intalni la un "pahar " de vorba, la un schimb de experienta , pentru a-si achizitiona materiale pentru zbor sau pentru a lucra la avioanele lor ; voi ati fi de acord sa cotizati lunar pentru aceste servicii ? daca da, cu cat ?

Va multumesc pentru feedback si poate ne vedem la club :D

Andras
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 12 January 2011 - 08:25 AM

Nu chiar toti suntem din cluj...in rest mi se pare ok.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#3 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 January 2011 - 10:27 AM

Vezi postareaAndrix_y, la Jan 11 2011, 08:31 PM, a spus:

ce parere aveti despre un club dedicat noua, modelistilor ?

Cred ca avem o parere buna. Exista cluburi in mai multe variante, nu stiu ce s-ar mai putea inventa la capitolul asta.

Vezi postareaAndrix_y, la Jan 11 2011, 08:31 PM, a spus:

voi ati opta pt copiii vostri pentru astfel de cursuri ? si daca da, cat ati considera ca este un pret corect pentru aceste cursuri incluzand...?

Macar partial ar trebui sa fie optiunea lor. Trebuie sa stii ce vrei sa fie in final. Adica modelism pentru copii si facut de ei, sau modelism pentru parinti dar facut prin copii. Mai e varianta "poate fi orice doar sa-l tina ocupat" dar daca treci in extrema cealalta cu taxele ajungi la varianta "mai bine la dansuri ca are nevoie doar de o pereche de papuci si seara adoarme bustean".
Pentru restul, nu o sa gasesti raspuns, mereu e cu "depinde".
Posibil ca pentru un copil iti trebuie un numar minim de ore sa poti spune ca invata sau ca face ceva. Un instructor poate lucra eficient cu un anumit numar maxim de copii. Teoritic din calculul asta ar trebui sa scoti si banii. Nu prea iese socoteala, ar trebui compensat din alte surse.
Ce profesor, de unde? Exista asa ceva? Ca pe langa faptul ca trebuie sa aiba experienta in ale modelismului trebuie sa mai fie si dascal la propriu. Nu toti pensionarii au rabdare cu aia mici chiar daca au si ei nepoti pe acasa. Dotare profi a spatiului nu o termini niciodata. Nici macar asigurarea consumabilelor nu se poate face usor.
Trebuie sa hotarasti ce vrei sa invete copilul acolo unde merge. Ajungi la vechea problema daca sa faca modelism pilotand ceva sau construind toata ziua.
Sunt cateva lucruri care se bat cap in cap. De exemplu, dotarea profi care se doreste cu experienta si indemanarea abia in formare a copiilor. Mai mult se strica, se arunca sau ramane neterminat. Pentru asta nu aspectul "profi" e cel mai important. E bun sa fie, dar conteaza mai mult omul din fata copiilor. Ala trebuie sa fie profi si in meserie si cu copiii.
Nu vad un copil de 10 ani facand modele din fibra de carbon, sau ca un instructor ar lasa unul sa taie nervuri la traforajul electric si nu ca n-ar fi in stare. Pana la astea, trebuiesc parcurse multe alte etape. La varste mici mai degraba s-ar merge pe formarea deprinderilor, lucrul in echipa, socializare si nu la urma, pe recreere sau chiar "fun". Astia mici obtin performante mult mai repede, ca "prind" totul foarte usor. Pana la urma trebuie sa ajungi si la reversul medaliei, la confruntarea in concursuri. Altfel nu isi vor sti valoarea si la varsta lor nu isi dau seama altfel. Si la partea cu concursurile cred ca sunt unele probleme, legate chiar de regulamente, reguli, legi...
Un club de modelism de la o Casa a copiilor si scolarilor ce probleme are? Nu s-ar putea schimba ceva acolo legat de baza materiala sau ce mai lipseste? Macar se pleaca de la ceva. Zic si eu. Daca se doreste ceva particular, de la zero, e si mai bine.
Trebuie incercat dar socoteala de acasa nu se potriveste cu aia de pe net.
Multa bafta!
Ovidiu.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 January 2011 - 10:32 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi