Stampede 4x4 VXL brushless discutii despre Monster Truck, modificari, etc
Postat 01 January 2011 - 05:14 PM
De asemenea, am coborat carcasa pe sasiul masinii. Nu am avut rabdare si mi-am facut singur piciorusele de sustinere ale carcasei.
:unsure:
Postat 01 January 2011 - 10:35 PM
Florin1up, la Jan 1 2011, 05:14 PM, a spus:
De asemenea, am coborat carcasa pe sasiul masinii. Nu am avut rabdare si mi-am facut singur piciorusele de sustinere ale carcasei.
;)
Foarte practice aparatorile, si eu mi-am facut, dar daca te uitai mai atent pe forum gaseai un topic special cu realizarile fiecaruia gen "home made"."N-am avut...deci mi-am facut!"este titlul topicului. Nu vreau sa fiu rautacios, dar daca deschidem fiecare un topic cu realizarile noastre........ <_<
Postat 02 January 2011 - 12:24 AM
Am patit o chestie foarte ciudata azi: se decalibreaza punctul de 0 al acceleratiei. De ex: trebuie sa tin apasat putin pe "tragaci" pentru ca masina sa stea pe loc. O fi din cauza frigului? chiar asa ?? sper sa nu-mi schimb parerea despre traxxas.
Pentru rezolvarea situatiei trebuie sa intru in meniurile telecomenzii sa reglez pct de 0 dintr-un trim si nu-mi place deloc ideea.
Postat 02 January 2011 - 12:41 AM
Florin1up, la Jan 2 2011, 12:24 AM, a spus:
Am patit o chestie foarte ciudata azi: se decalibreaza punctul de 0 al acceleratiei. De ex: trebuie sa tin apasat putin pe "tragaci" pentru ca masina sa stea pe loc. O fi din cauza frigului? chiar asa ?? sper sa nu-mi schimb parerea despre traxxas.
Pentru rezolvarea situatiei trebuie sa intru in meniurile telecomenzii sa reglez pct de 0 dintr-un trim si nu-mi place deloc ideea.
Nu am problema asta cu slash-ul meu, trim-ul de acc nici macar nu modifica punctul de 0..... Poate ai apasat butonul de langa volan: cel care trece pe pe modul 50/50 la 70/30.
Bafta
Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X
Postat 02 January 2011 - 12:44 AM
d4nu17, la Jan 2 2011, 12:37 AM, a spus:
rotita de trim de pe telecomanda, by default regleaza expo al directiei. Cealalta rotita regleaza unghiul 0 al directiei deci nici unul din cele 2 nu are legatura cu acceleratia. Si totusi nu-mi explic de ce cand am iesit cu ea afara, dupa ceva timp a inceput a nu mai raspunda corect.
Si-a luat o lovitura cam zdavana dar nu cred ca din cauza ei sa se fi intamplat ceva.
pt Daniel, stiu de 50/70; nu am dat de el.
Aceasta postare a fost editata de Florin1up: 02 January 2011 - 12:45 AM
Postat 02 January 2011 - 12:19 PM
Florin1up, la Jan 2 2011, 12:44 AM, a spus:
Si-a luat o lovitura cam zdavana dar nu cred ca din cauza ei sa se fi intamplat ceva.
Dar ce model de radiocomanda ai?Eu din cate stiu toate radiocomenzile de la Traxxas tip pistol au aceleasi butoane pe ele-unul pt. pct. 0 al acceleratiei si unul pt. pct 0 al directiei.Ori e defecta radiocomanda ori e alt model fata de cel care il stiu eu.Stima.
Postat 02 January 2011 - 01:07 PM
Florin1up, la Jan 2 2011, 12:44 AM, a spus:
Acum m-am uitat mai bine pe telecomanda si am vazut ca trim-ul de acc face de fapt 3 lucruri: "steering/throttle expo", "steering/braking dual rate", "throttle trim".
Sfatul meu: reseteaz-o (nu m-am uitat in carte, dar cred ca are optiune), te duce in setarile de fabrica si pune-o pe 50/50. Si la a mea daca selectez 70/30 pleaca singura, trebuie sa apas pe tragaci (frana) ca sa stea pe loc.
Daca esti din Buc ne putem intalni si schimbam statiile ca sa o testezi pe a ta, daca nu rezolvi ceva intre timp.
Stima si spor la treaba
Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X
Postat 02 January 2011 - 01:35 PM
- steering trim apropae de 0
- throttle trim 0
- neutral 70/30
- traxxas 27 mhz digital proportional two-channel radio system fcc id: doz-2225 numai ca masina este hpi.
Aceasta postare a fost editata de lamav4: 02 January 2011 - 01:36 PM
Postat 02 January 2011 - 05:57 PM
Pentru folosirea tragaciului 70/30 trebuie recalibrata, dar prefer 50/50. M-am jucat mult cu ea astazi, e prea tare, nu regret niciun banut.
O sa-i cumpar si 3s lipo. Am inteles ca e recomandat sa iau hardcase.
Aparatorile de zapada nu isi fac treaba destul de bine, o sa le refac :)
Postat 08 January 2011 - 01:42 AM
Cand ies cu masina afara, la scurt timp se intampla o anomalie: punctul de 0 al acceleratiei se muta si pentru a ramane pe loc trebuie tinut "tragaciul'' apasat cativa mm (s-a intamplat si sa nu mai mearga inainte sau inapoi; urmand ca singura sa-si revina)
Seara asta s-a intamplat sa nu mai mearga inapoi, dar frana functiona; de parca trecuse pe profil de racing (unde am citit ca merge numai in fata...etc). Dupa ce am mai alergat-o si-a revenit. Cineva cu Velineon si Vxl 3 a mai patit ce patesc si eu?
ma gandesc ca este o problema cu controlerul de motor, directia functioneaza perfect.
modelul este 6708
Multumiri!
Aceasta postare a fost editata de Florin1up: 08 January 2011 - 01:44 AM
Postat 08 January 2011 - 12:17 PM
Florin1up, la Jan 8 2011, 01:42 AM, a spus:
Cand ies cu masina afara, la scurt timp se intampla o anomalie: punctul de 0 al acceleratiei se muta si pentru a ramane pe loc trebuie tinut "tragaciul'' apasat cativa mm (s-a intamplat si sa nu mai mearga inainte sau inapoi; urmand ca singura sa-si revina)
Seara asta s-a intamplat sa nu mai mearga inapoi, dar frana functiona; de parca trecuse pe profil de racing (unde am citit ca merge numai in fata...etc). Dupa ce am mai alergat-o si-a revenit. Cineva cu Velineon si Vxl 3 a mai patit ce patesc si eu?
ma gandesc ca este o problema cu controlerul de motor, directia functioneaza perfect.
modelul este 6708
Multumiri!
Recalibreaza esc-ul! Daca nu merge, poate s-a stricat potentiometrul din telecomanda!
stima, Radu
Aceasta postare a fost editata de radugns: 08 January 2011 - 12:17 PM
Custom CNC parts GNS Racing
Postat 14 January 2011 - 01:56 AM
In schimb voi pune lumini pe ea; am descoperit celelalte 3 canale libere ale telecomenzii.. :D
O sa-i montez xenoane (LED_uri albe) de 1w :rolleyes: ...ar fi interesanta cu senzor de lumina si follow me home... revin cu poze dupa ce e gata
Postat 15 January 2011 - 01:12 PM
Urmeaza probabil senzorul de lumina :(
Pana atunci o sa caut o modalitate de a raci motorul ca se incalzeste pe la 60 grade, ceea ce mi se pare mult, nu?
Postat 15 January 2011 - 02:21 PM
Florin1up, la Jan 15 2011, 01:12 PM, a spus:
Urmeaza probabil senzorul de lumina :(
Pana atunci o sa caut o modalitate de a raci motorul ca se incalzeste pe la 60 grade, ceea ce mi se pare mult, nu?
60 *C este o temperatura normala pentru motor. Fa te rog o poza si cu luminile stinse.
stima, Radu
Postat 15 January 2011 - 05:03 PM
Florin1up, la Jan 15 2011, 04:37 PM, a spus:
Am vrut si eu sa fac racire pe apa, dar am renuntat la idee. La consumul acela un led are 0.25W.
stima, Radu
Aceasta postare a fost editata de radugns: 15 January 2011 - 05:07 PM
Postat 15 January 2011 - 09:15 PM
Pai nu avea rost sa le tin in putere maxima. Trebuia racire mai buna si consumau inutil acumulatorul.
O sa incerc sa fac o racire problema principala v-a fi pompa de apa
Postat 25 January 2011 - 11:36 PM
Am desfacut azi ESC-ul si am gasit apa in el.. destul cat sa-l faca sa nu functioneze corect.. bine ca nu s-a corodat de tot sau sa se arda vreun FET.
De jucat m-am jucat numai prin zapada, niciodata sub apa... deci.. trebuia sa-l desfac si pe asta de cand a fost nou sa-l izolez cum stiu eu <_<
Aceasta postare a fost editata de Florin1up: 25 January 2011 - 11:37 PM
Postat 26 January 2011 - 02:57 PM
Florin1up de ce nu le dai un mail direct lor sa le arati scaparea pe care au avut-o? Le spui ca ti-l izolezi singur, dar ii credeai mai seriosi, sigur iti vor trimite altul cu scuzele aferente. :( (poate vei plati doar transport) +ca au reprezentat autorizat in ro e posibil sa platesti doar curierul rapid de la noi.
Postat 27 January 2011 - 12:34 AM
lamav4, la Jan 26 2011, 02:34 PM, a spus:
Pe ESC (vxl 3s) scrie clar: waterproof
hayabusa, la Jan 26 2011, 02:57 PM, a spus:
Florin1up de ce nu le dai un mail direct lor sa le arati scaparea pe care au avut-o? Le spui ca ti-l izolezi singur, dar ii credeai mai seriosi, sigur iti vor trimite altul cu scuzele aferente. ;) (poate vei plati doar transport) +ca au reprezentat autorizat in ro e posibil sa platesti doar curierul rapid de la noi.
Asta am si facut, le-am dat mail si cu pozele atasate. M-am plans la ei ca ma asteptam mai mult la banii astia.. si nu am zis nimic altceva; am intrebat ce-i de facut :D
intre timp l-am reparat si izolat mult mai bine. Am optimizat si racirea fet-urilor..era cam prost facuta.
A fost mai greu cu scosul din rasina.. era turnata rasina peste tot; cu toate astea au mai ramas bule de aer si nu stiu cum s-a strecurat o picatura de apa si a ajuns la fet-uri.
Oricum asteptam bateriile li-po.
Senzorul de lumina o sa fie o schema simpla cu fotodioda si 2 tranzistoare. O sa fac schema, testez si dupa o sa o postez. Mai ramane de vazut, intre timp am descoperit si celelalte 3 canale ale telecomenzii. Pot sa-i mai pun si lumini sa dea flash-uri si claxon :)) dar o fac pom de craciun..si nu vreau