Elke Vas de pescuit
Postat 05 March 2011 - 09:51 AM
Pe IOR sper sa ajung cat de curand dar fara ELKE pentru ca e inca in lucru.
De-abia am terminat coca si acum trebuie sa astept sa mai fac rost de niste bani ca sa cumpar niste fibra de sticla. Intrucat am slefuit foarte mult bordajul, in unele zone s-a subtiat foarte mult si neaparat trebuie intarita coca.
In alta ordine de idei, m-am apucat sa fac puntea. Deocamdata am debitat scandurile. Perc sa ma apuc sa le si lipesc intr-un viitor apropiat. O sa va tin la curent cand o sa am noutati.
Postat 05 March 2011 - 01:46 PM
Daca doriti...o sa mai postez cateva link-uri cu KFK.
PS In partea din spate, unele KFK, nu toate, aveau echipament de dragare a minelor. Borbajul e retezat in spate pentru ca bombele de adancime amplasate la pupa (6 buc.) sa se poata rostogoli in apa! Nu aveau lansatoare, doar le impingeau in apa.
Postat 06 March 2011 - 08:41 AM
http://www.ms-caribi...html/fotos.html
acceseaza link-ul si o sa gasesti poze interesante, in special una unde se vede elicea si carma.
Sau ...
Sper sa nu te superi prea tare pe mine, dar vazand cum a iesit coca ta ....ma bate gandul sa incerc si eu, desi eu nu am deloc experienta in lucrul cu baghetele de lemn. Cand or veni vremuri mai bune si mai calduroase, poate ne intalnim pe malul IOR-ului sa-mi dai si mie ceva sfaturi.
PS Eu tot unul din cele 3 KFK romanesti as face, si poate ne adunam mai multi sa comandam pavilionul Romaniei(cel cu stema din perioada 1940-1945, nu cel cu gaura din 1999), imprimat pe panza. Si in plus, la ce dimensiuni are coca, se poate face o nava multifunctionala, cu tunuri care se rotesc, bombe de adancime care se lanseaza peste bord, dar fara echipament de dragare, care in IOR ar putea pescui in loc de mine adidasi, diverse ruginituri....
Postat 11 October 2012 - 04:22 PM
Postat 11 October 2012 - 04:31 PM
Si am chituit coca.
Intrucat avem niste resturi de alama mi-am propus sa nu folosesc unele piese din plastic din kit, ci sa fabric unele noi care sa fie un pic mai "la scara".
Si carma...
Postat 11 October 2012 - 04:39 PM
Proba cu puntea (din nou)...
Proba luminilor de pe catarg. Aici sunt mai mult de spus. Intrucat cei de la graupner nu au livrat in kit niste felinare functionale a trebuit sa mesteresc un pic la ele ca sa le pot introduce un led. Pentru a le alimenta m-am folosit firul unor casti stricate pentru ca e foarte discret si se "camufleaza"relativ bine pe catarg.
Postat 11 October 2012 - 04:44 PM
Felinarele de pozitie. Aici a trebuit sa fabric unele noi da capo al fine. Ca materiale am folosit tabla de alama si pentru geam am sacrificat un pix.
Inca o proba (se poate observa ultima parte vopsita a cocii, chiar deasupra liniei de plutire)...
Piesele cabinei sunt vopsite...
Si cabina montata.
Ultima "tura" de vopsea pe coca...
Felinarele de pozitie. Aici a trebuit sa fabric unele noi da capo al fine. Ca materiale am folosit tabla de alama si pentru geam am sacrificat un pix.
Inca o proba (se poate observa ultima parte vopsita a cocii, chiar deasupra liniei de plutire)...
Piesele cabinei sunt vopsite...
Si cabina montata.
Postat 11 October 2012 - 04:53 PM
Acoperisul montat si proba luminilor de pozitie. Am introdus un led si in cabina si a trebuit sa il vopesc cu portocaliu pentru a obtine o lumina cat de cat "calda" fata de ceea ce imi ofereau ledurile. Acelasi lucru trebuia sa il fac si la catarge dar cand mi-am dat seama era deja un pic cam tarziu. Tot la sugestia lui kno3 am facut acoperisul detasabil.
Si o proba cu luminie...
Postat 11 October 2012 - 05:01 PM
Kno3 dand indicatii pretioase despre importanta mersului incet si foarte incet. El fiind specializat in remorchere nu a avut nici o problema :)
Ramele geamurilor din fata...
Usile au primit manere...
Si scarile de acces in cabina. Cele originale erau niste chestii grosolane din plastic.
Postat 11 October 2012 - 05:07 PM
In stanga e piesa din kit pe care am trimis-o la cos.
Cred ca asta e o teava de ventialtie? Poate cei care stiu mai bine imi pot explica la ce foloseste in realitate asa ceva...
Balustratedele platformelor de acces in cabina...
Puntea baituita si balustradele cabinei...
Postat 11 October 2012 - 07:13 PM
Toate cele bune si multa,multa bafta si te asteptam cu un nou proect :yahoo:
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Postat 13 October 2012 - 03:13 PM
Filmul?