Morback, indoor F3P
Postat 09 February 2013 - 10:46 PM
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 09 February 2013 - 11:00 PM
Credeti-ma ca nu se compara cu depronul, nici pe departe...
Eu deja il folosesc in loc de balsa de 2mm, la acelasi pret pe suprafata, rezistenta similara dar egala in toate directiile, la greutate de 2-3 ori mai mica.
Se lipeste cu CA, rezista la temperatura de 180 grade, deci infolierea nu e o problema.
Postat 10 February 2013 - 08:00 PM
Culori acrilice diluate cu apa, aerograf basic de la revell ( suflai de fapt) - negru m-a omorat, a prins foarte greu pe alb, a trebuit sa dau vreo 3 straturi sa arate cat de cat (le-am dat destul de diluate, sa nu adaug aiurea greutate)
Fuselajul nu l-am vopsit decat pe o parte, pe partea frezata n-am mai avut nervi. A iesit acceptabil, dar se putea si mai bine .
Ca sa fie treaba treaba, o sa mai scriu pe o aripa si pe partea inferioara a fuselajului Mback :rolleyes:
Postat 10 February 2013 - 10:21 PM
ai facut masti pt vopsire? sau la liber?
Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 10 February 2013 - 10:23 PM
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 11 February 2013 - 08:31 AM
cat despre montaj, sa respecti cat poti din ceea ce ti-am spus, si o sa iasa OK totul.
spor si urmaresc topicul sa vad ce ai bricolat
Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 11 February 2013 - 08:31 AM
Postat 11 February 2013 - 09:17 AM
@ Allen
Cand l-am vopsit am uitat de tot de aripioarele alea de la bordul de atac, cand am asezat apoi toate piesele mi-am dat seama si m-am gandit sa le fac tot negre.
Dar ai dreptate, s-ar putea sa obtureze desenul de pe bot... le montez de proba si fac o simulare sa vad cumar veni mai bine.
Vopsirea am facut-o delimitand zona respectiva cu scoci de hartie, cu exceptia "sagetilor" rosii de pe aripi si ampenaj pe care le-am facut decupand forma intr-o foaie A4 pe care am asezat-o pur si simplu deasupra depronului si am dat apoi cu aerograful (sablon).
Am avut o problema la partea cu scociul, pentru ca atunci cand il desprindeam se lua si un strat superficial de pe depron, mai putin vizibil cu ochiul liber, dar vizibil ca textura in momentul in care acoperi cu vopsea. Ar fi fost mai bine sa am un scoci mai putin lipicios, dar ma rog, pe ala l-am avut in casa pe moment.
Ref montaj, fac exact cum mi-ai zis, dar mai intarzii un pic ca nu am electronica si pt asta.
Postat 11 February 2013 - 09:50 AM
Andu, mi-ai aprins o idee cu schema aia. asa ca o sa reproiectez cat de curand si un sbach pt indoor. e mai vechi proiectul, dar acum o sa ma apuc serios de el. o sa-l fac in 2 variante: 1. pt indoor, dar fara frezare / 2. pt outdoor, probabil cu aripa profilata.
Postat 11 February 2013 - 08:55 PM
Pentru jucarii ca asta mi-as comanda un modul Spektrum, dar or sa fie 3 module in statie. ;)
Ar fi misto un eveniment numai cu modele la gata, dar capabile. Pana la urma, s-a ajuns si aici.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 11 February 2013 - 09:04 PM
Postat 18 March 2013 - 10:05 PM
Cred ca s-ar mai putea scoate cateva grame din cabluri mai subtiri/ mai bine dimensioate, eventual suport motor, etc, dar deocamdata mi se pare ok asa.
Singura schimbare fata de plan e locatia servo-ului de directie, pe care l-am pus mai aproape de imbinarea celor 2 planuri pentru ca mi s-a parut mai rigida zona respectiva.
Aceasta postare a fost editata de ANDUNG: 18 March 2013 - 10:07 PM
Postat 19 March 2013 - 10:36 AM
Se putea freza mai mult, incat sa ramana mai inguste betele, dar trebuia ublat la proiect, ceea ce e complicat.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 19 March 2013 - 11:44 AM
Toata electronica de pe el ( cu exceptia RX-ului) e la la HK - am vrut ceva ieftin si cat de cat ok ( aici m-a ajutat Victor cu niste recomandari).
Initial am vrut sa-l fac ca si back-up pentru Elipsia pe care o aveam deja, insa acum, dupa ce am vazut cat de incet poate zbura comparativ, parca l-as tine "de bun" :-)
Motorul e asta:
hextronic 16 g Brushless Outrunner 1700kv
http://www.hobbyking...?idProduct=6311
cu ESC Turnigy Plush 6A.
Deocamdata n-am ce sa-i reprosez, trage bine de avion, raspunde liniar - sper sa tina :-)
Postat 02 May 2013 - 09:02 AM
Postat 02 May 2013 - 11:46 AM
Postat 02 May 2013 - 01:21 PM