Coaxiale si coaxiale.
Acu 3-4 ani cam toate coaxialele erau din categoria LamaV3. Intre timp au aparut variatii legate de marime de la micul Blade Mcx pana la BigLama care cred ca e mare cam cat un 400-450 dar conceptul a ramas neschimbat.
Toate au doua rotoare principale si nimic in coada, eventual o mica elice de chichi. Rotorul de jos are un swash adevarat si 2 servo si cel de sus un flybar la 45 grade care ii da stabilitate. Dupa parerea mea intra in categoria de heli adevarate. Au nevoie de 4 canale si au gyro. Indoor zbora incet si frumos.
Intre timp a devenit foarte raspandita o noua categorie de heli coaxiale, cu 3 canale. Astea nu au swash dar au un rotor mic in coada pus orizontal care inclina heli in fata. Sunt mult mai ieftine decat coaxialele adevarate si zboara mizerabil. Sunt cu adevarat jucarii. Nu m-ar surprinde sa apara astfel de coaxiale cu 4-5 rotoare mititele puse de jur imprejur cu ajutorul carora se te misti prin camera, ca un fel de nava fantastica. Am vazut cateva in Carefour. Arata foarte bine, sunt stralucitoare si par bine lucrate. De piese de schimb si alte asemenea chestii nici nu poate fi vorba; sunt in categoria: Bright New Improved Toys
Cei care incep cu o astfel de jucarie, chiar si bine lucrata nu vor avea mari satisfactii, mai bine cumpara un PicoZ, cel putin arata cu un heli adevarat si are in el multa inteligenta.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 20 December 2010 - 12:17 AM