Ma mir ca desi te-ai informat despre cum se vopseste lexanul ai decis sa cumperi vopsea doar pentru ca ti-au placut nuantele si nu speciala pentru acesta. Cred ca si la magazinul autorc gasesti vopsea pentru lexan si mai important primesti si sfaturi utile, pe @Flo234 il gasesti chiar acolo (am vazut ca esti din Bucuresti).
Hai sa fac si eu un algoritm al vopsirii:
1. se decupeaza tot ce este de decupat, inclusiv gaurile pentru fixarea caroseriei. Se face de la inceput din doua motive, sa nu umbli dupa vopsire cu scule ascutite (sa nu zgarii vopseaua) si pentru ca poti avea o caroserie care nu este dediocata roller-ului pe care il ai asa incat nu ai marcate gaurile specifice.
2. Gaurile este bine sa se faca cu reamer-ul pentru ca vor iesi perfect
3. se spala caroseria pe interior pentru indepartarea tuturor grasimilor inclusiv amprentele lasate in fazele anterioare
4. se usuca natural sau cu foen-ul. Nu folosesti carpe sau servetele pentru ca pot lasa scame.
5. se fixeaza mastile interioare pe zonele ce se doresc a fi vopsite in alta nuanta decat baza(sau precedenta) si pe zonele care la final raman transparente. Se folosesc cele primite in kit-ul caroseriei si se confectioneaza cele pe care le doresti incluse in modelul pe care ti l-ai propus. Pentru masti se pot folosi: banda izolatoare (atentie sa fie de calitate), decal mask blank care se cumpara la coli, chiar A4 si pe care poti sa-ti desenezi propriul proiect, decal mask cu diverse modele care se gasesc la comercianti si masca lichida, care se aplica cu pensula (iti trebuie "mana" pentru asta)
6. se trece la vopsit, n-o sa dezvolt subiectul, cred ca se intuieste ordinea culorilor, spun doar: ATENTIE la directia jetului de vopsea cand se vopseste pe marginea mastilor interioare. Oricat de bune ar fi mastile daca jetul este indreptat astfel incat vopseaua sa poate intra pe sub masca pot aparea infiltratii.
7. daca totusi apar infiltratii functie de marimea acestora se curata cu putin alcool/diluant sau pur si simplu se foloseste varful unui cutter.
8. la final este bine sa se dea un strat de alb peste toate culorile. Protejeaza culoarea propriu zisa si da stralucire nuantelor.
Sper ca n-am uitat nimic.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de fasconal: 16 December 2010 - 07:49 AM