Modelism - RHC Forum: Doua UBEC-uri in paralel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Doua UBEC-uri in paralel alimentare receptor si CDI

#1 Useril este offline   radu39 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 06-October 09

Postat 13 December 2010 - 10:03 AM

Salutare tuturor!

Am citit undeva pe acest forum ,ca se foloseste sistemul redundant de alimentare a receptorului , cu doua pack-uri lipo si doua UBEC-uri in paralel.Am inteles ca pentru separarea celor doua UBEC-uri , se folosesc doua diode.

Presupunind ca UBEC-urile sunt de acelasi tip constructiv(switch-mode) si acelasi amperaj , ambele setate pe 6V la iesire, iar diodele folosite tip Schottky(tensiunea scade cu 0,3 V), din acest sistem se poate alimenta si aprinderea electronica a motorului ? Adica, ceva de genul schemei din poza , este functional si sigur pentru receptor in 2,4 GHz?

Nu ma refer la tensiunea de alimentare a aprinderii, aceasta va fi in domeniul de functionare, ci la alte probleme ce pot rezulta din alimentarea comuna cu receporul.

Multumesc anticipat tuturor si multa bafta!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpeg (313.55K)
    Number of downloads: 37

Aceasta postare a fost editata de radu39: 13 December 2010 - 10:06 AM

Futaba T8FG
SBACH 342- Pilot RC-DLE30
YAK 54 -Pilot RC-DLE30
KATANA 120 -DLE30
0

#2 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 13 December 2010 - 03:48 PM

aprinderea are intotdeauna alimentare separata. iti da paraziti inapoi in circuit...si incepe receptorul sa tuseasaca ;)
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 13 December 2010 - 04:17 PM

Si este pozitionata cat mai departe de receptor (tot de aprindere este vorba).La Piper de exemplu am aproximativ 45 de cm distanta intre ele.
flying is my life...
0

#4 Useril este offline   radu39 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 06-October 09

Postat 16 December 2010 - 09:33 PM

Am gasit pe acest forum o serie de “bune practici” pentru eliminarea / diminuarea riscului de interferente(multumiri celor care le-au postat) si le-am aplicat pe cele care au fost posibil de aplicat in situatiile mele. Spun “posibil” pentru ca , de multe ori, apar limitari in a respecta absolut tot ce se stie ca este indicat (lipsa de spatiu, echilibrare, greutate , costuri, etc.) si cred ca “aranjamentul” final , este rezultatul unui compromis. Nu ma refer la cele elementare, cum ar fi amplasarea receptorului la distanta de aprindere. Din ceea ce am citit pe alte forumuri, se foloseste varianta de alimentare comuna pentru receptor si aprindere, ceea ce ma face sa cred ca pot fi probleme doar dupa ce aprinderea nu mai functioneaza corect: contacte imperfecte intre fisa si bujie/ motor, bujie cu izolatia sparta, etc. Pentru mine ar fi interesant de stiut daca in aceasta situatie (probleme la aprindere, cauzatoare de interferente) cu receptorul plasat la distanta rezonabila, receptia va fi afectata, chiar daca am alimentare separata? In majoritatea cazurilor servo-ul pentru acceleratie este montat in motorbox , izolat de motor, dar relativ aproape de aprinderea defecta , iar cablul lui merge direct in receptor. Pe acest traseu pot apare paraziti? Cu alte cuvinte care ar fi veriga slaba in acest lant?

Si o alta intrebare referitoare tot la acest mod de alimentare. A folosit cineva intrerupator RC opto pentru CDI? Parca asa se numeste. Daca pentru aprindere se monteaza un astfel de intrerupator, atunci problemele de paraziti in cazul alimentarii comune , s-ar elimina sau macar s-ar reduce?

Multumiri celor care au rabdare cu mine si bafta tuturor!
Futaba T8FG
SBACH 342- Pilot RC-DLE30
YAK 54 -Pilot RC-DLE30
KATANA 120 -DLE30
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro