Modelism - RHC Forum: Cosntructie Quadrocopter - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cosntructie Quadrocopter Alegerea componentelor

#1 Useril este offline   iulian207 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 94
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 10 December 2010 - 11:27 PM

Salutare,

Vrand sa imi achizitionez un quadrocopter am gasit la Conrad unul la un pret rezonabil,299Euro

Insa cautand pe forumuri am dat de site-ul www.kkmulticopter.com si m-am decis sa imi fac si eu unul mai ales ca am experienta pe electronica.(am facut mai multi roboti autonomi prin facultate cu care am reprezentat de mai multe ori Romania in diferite tari la EUROBOT,asa ca sa ma laud putin)

Am vazut ca si-a facut "eba" un controler si i-a mers f bine.

Ce ziceti sunt ok urmatoarele componente de la HK?

controller 3buc.(mai am unul identic nou) MY30ABEC Mystery 30A BEC Brushless Speed Controller (Blue Series) $38.07US
motoare 4 buc. TR2217/20 Turnigy 2217 20turn 860kv 22A Outrunner $53.12US
Gyro 4buc(unul de rezerva) HK401B Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro $51.16US
elici 6 buc. APC10x5-E APC style propeller 10x5-E $4.44US
baterie 1 buc. N2650.3S.25 Turnigy nano-tech 2650mah 3S 25~50C Lipo Pack $19.49US

Microcontrolerul atmega48 mi-l programez cu AVR isp MKII din poza.
Cadrul mi-l fac din tije de fibra de carbon.

Telecomanda am o FUTABA TX4EXA.

Merci.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF8587m.jpg

0

#2 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 11 December 2010 - 07:46 PM

Incearca sa iei legatura cu EBA si cu LAUR pentru clarificarea amanuntelor,ei se pare, sunt cei mai in masura sa-ti lamureasca neclaritatile.Bafta si numai reusite.
0

#3 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 11 December 2010 - 09:05 PM

pai in privinta controlerului ai mai multe alternative nu numai cea de la kk. eu de exemplu am optat pentru mini-arduino cu nunchak si motion plus de la consola nintendo wii, versiune de controler ce pare superioara celei nemtesti si face si stabilizarea camerei prin sistem pan-tilt si in plus ca toate componentele le gasesti in tara si preturile sunt ok.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG

0

#4 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 12 December 2010 - 01:54 AM

Saluut, vad ca te misti repede ai construt-o deja sau e o poza de pe net?
La mine functoneaza ca si controler dar stabilizarea la orizontala cu accelerometre nu este fiabila (problrma asta e la toti). Am verifcat deja 2 perechi de accelerometre de pe Nunchak si se pare ca nu functioneaza fiabil. Sunt clone chinezesti. Trebuie sa le tot incerci pana sa dai peste o clona care sa functioneze perfect. Astept sa-mi vina urmatorul set de accelerometre de pe ebay.
M-ar ajuta mult un osciloscop (ideal digital cu memorie) cu o banda mai mare de 1Mhz. E cineva din Bucuresti dispus sa-mi faca o vizita?

Deocamdata folosesc KK multicontroler-ul.

PS. cand spun ca nu e fiabila, ma refer la asta:

Poze maine cand ajung la studio.

Last edit:

Good news. Alex just replied to my guestion about altitude holdhttp://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif scuzati, vin de pe rcGroups

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.ph...;postcount=3801

Vezi postareaworms, la Dec 11 2010, 09:05 PM, a spus:

pai in privinta controlerului ai mai multe alternative nu numai cea de la kk. eu de exemplu am optat pentru mini-arduino cu nunchak si motion plus de la consola nintendo wii, versiune de controler ce pare superioara celei nemtesti si face si stabilizarea camerei prin sistem pan-tilt si in plus ca toate componentele le gasesti in tara si preturile sunt ok.

Aceasta postare a fost editata de dramida: 12 December 2010 - 02:04 AM

0

#5 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 02:02 AM

sal , la mine merge beton ,linie continua daca nu misc dar am pus toate originale(dai un ban dar stii ca face :) ). astept frame si ma apuc de ansamblat.
0

#6 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 02:24 AM

scuze de post nou dar nu mai pot edita precedentul http://www.youtube.c...h?v=XvxJUGGfLXk
0

#7 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 02:44 AM

Oau! ce repede te misti! luni cand am vorbit la telefon abia aflasesi de proiectul asta, si iata ca acum l-ai finalizat inaintea mea. Am luat clone chinezesti nu ca sunt mai ieftine ci pentru ca astea sunt pe piata, unele chiar functioneaza....doar ca nu am avut noroc...inca. Tu de unde ti-ai luat NK-ul?
Iti dai seama ca intr-o luna doua, cand inverzeste afara, o sa putem avea si altitude hold? ALex este in teste software cu un baroetru i2C. Pe controler-ul asta pe care noi il construim noi cu 50$ piese(arduino pro mini=19 usd, NK=7USD, WMP=10 USD transport...restul), altii dau mii de euro
Ma refer mai precis la un octocoppter si banuiesc ca bate 1000 euro numai controler-ul cumparat de-a gata. AM inteles ca are GPS position lock, dar pana la urma, daca nu bate vantul puternic, atitude lock si altitude lock sunt suficiente. Un bonus la Wiicopter ar fi stablizarea automata pan si tilt a camerei fata de orizont.

Aceasta postare a fost editata de dramida: 12 December 2010 - 02:58 AM

0

#8 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 03:04 AM

Vezi postareadramida, la Dec 12 2010, 02:44 AM, a spus:

Oau! ce repede te misti! luni cand am vorbit la telefon abia aflasesi de proiectul asta, si iata ca acum l-ai finalizat inaintea mea. Am luat clone chinezesti nu ca sunt mai ieftine ci pentru ca astea sunt pe piata, unele chiar functioneaza....doar ca nu am avut noroc...inca. Tu de unde ti-ai luat NK-ul?
Iti dai seama ca intr-o luna doua, cand inverzeste afara, o sa putem avea si altitude hold? ALex este in teste software cu un baroetru i2C. Pe controler-ul asta pe care noi il construim noi cu 50$ piese(arduino pro mini=19 usd, NK=7USD, WMP=10 USD transport...restul), altii dau mii de euro (ma refer la un octocoppter si banuiesc ca bate 1000 euro numai controler-ul cumparat de-a gata).

practic mi-a luat 4-5 ore de munca, cu transportul si documentatia a fost mai greu :).nk l-am sacrificat de la consola copiilor(inca nu au aflat) dar sunt si la noi pe piata cu 114ron si motion plus cu 90ron.ma bucur ca am cu cine ma consulta ca sigur au sa mai fie probleme de reglaje si unde-s mai multe minti e mai usor. apropo, abia ma incalzesc in domeniu , urmeaza.......ArduPilot Mega IMU Shield/OilPan

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF1670.JPG

Aceasta postare a fost editata de worms: 12 December 2010 - 03:05 AM

0

#9 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1566
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 12 December 2010 - 09:55 AM

http://www.youtube.c...h?v=e7oCpfFEMV8

primul test la al meu..

la outdoor test a fost mai misto zbura decent , insa cand am tras de el au plecat elicile si quad-ul a ramas in urma ..,,din fericire daune minime (o elice contrarotativa)
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#10 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 12:06 PM

Felicitari Nen!

Pentru dimensiunea lui (50 cm intre motoare), zboara foarte stabil, aici este si mana ta, se vede ca il controlezi foarte frumos. Banuiesc ca este controlerul KK cumparat de la mine:)

http://www.rhcforum....showtopic=35392

CUm ti se pare?

Vezi postareanen77, la Dec 12 2010, 09:55 AM, a spus:

primul test la al meu..

la outdoor test a fost mai misto zbura decent , insa cand am tras de el au plecat elicile si quad-ul a ramas in urma ..,,din fericire daune minime (o elice contrarotativa)

Aceasta postare a fost editata de dramida: 12 December 2010 - 12:13 PM

0

#11 Useril este offline   viorel123 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 13-June 10

Postat 12 December 2010 - 12:40 PM

Frumoasa realizarea, felicitari !

Vrei sa il prezinti la o intalnire Tehnorama ?

Vezi postareanen77, la Dec 12 2010, 09:55 AM, a spus:

primul test la al meu..

http://www.tehnorama.ro - proiecte DIY
0

#12 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 12:55 PM

te-a prins flama rau cu arducopter-ul arudu mega...OilPan ...momentan raman pe bugete low, mai ales ca sunt vesti promitatoare in legatura cu arduwiino, anume senzor barometric si busola electronica.

Vezi postareaworms, la Dec 12 2010, 03:04 AM, a spus:

practic mi-a luat 4-5 ore de munca, cu transportul si documentatia a fost mai greu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif .nk l-am sacrificat de la consola copiilor(inca nu au aflat) dar sunt si la noi pe piata cu 114ron si motion plus cu 90ron.ma bucur ca am cu cine ma consulta ca sigur au sa mai fie probleme de reglaje si unde-s mai multe minti e mai usor. apropo, abia ma incalzesc in domeniu , urmeaza.......ArduPilot Mega IMU Shield/OilPan

Aceasta postare a fost editata de dramida: 12 December 2010 - 12:55 PM

0

#13 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2010 - 12:04 AM

0

Arata acest topic