Motor magnetic NU ESTE perpetuum mobile....
Postat 17 December 2010 - 06:25 PM
E clar ca exista o conspiratie mondiala care ne forteaza sa ardem carbune, petrol si gaz cand de fapt totul poate fi obtinut fara sa consumam nimic. Ar putea face diverse modele: de cartier (mare), de bloc (mai mic) si pentru cei care nu vor sa fie racordati, de apartament.
Eu vreau unul sa-l tin in portbagaj sa incarc pak-urile cand merg pe camp.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 17 December 2010 - 06:33 PM
fulgerica, la Dec 17 2010, 05:54 PM, a spus:
macar daca ar avea timp sa citeasca aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pe...motion_machines
Sau macar daca ar avea cineva ochi pentru a citii titlul topicului, unde am spus clar ca, motorul magnetic nu este perpetuum mobile. Si un motor electric brushless daca ar fi alimentat permanent si utulizat doar la 20-30% sa zicem si facand abstractie de faptul ca se vor uza rulmentii, la un moment dat tot se va opri si el alimentat fiind, pentru ca se duc dreaq magnetii
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 December 2010 - 06:44 PM
Postat 17 December 2010 - 06:58 PM
MLGore, la Dec 17 2010, 05:34 PM, a spus:
Nu am spus ca functioneaza ,am pus emoticons.
Stiam ca in Franta s-a incercat ceva la scara mare dar a ramas la nivel de "prototip" .
Referitor la motorul magnetic dupa mai bine de un an si ceva de promisiuni in care cineva din afara tarii imi confirma ca in curand voi vedea "live" eficienta unui astfel de motor in antrenarea unui generator...au ramas numai vorbe :lol:
Aceasta postare a fost editata de Busan: 17 December 2010 - 06:59 PM
Postat 17 December 2010 - 06:58 PM
Daca imi spui ca se ''consuma'' magnetii, vom putea obtine, conform datelor furnizate de Patrocle, maximum 100Wh/m3 de magnet, adica mai nimic.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 17 December 2010 - 07:02 PM
Postat 17 December 2010 - 07:01 PM
dan_mitea, la Dec 17 2010, 06:58 PM, a spus:
Nu stiu ce consuma, daca stiam, emiteam o noua lege a fizicii, iar vis-a-vis de perpetuum mobile, insa-si numele spune ca necesita miscare CONTINUA.....nu sa consume, ci sa nu se opreasca in vecii vecilor amin. Iar asta se va opri la un moment dat tot ca se duc dreaq magnetii
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 December 2010 - 07:03 PM
Postat 17 December 2010 - 07:06 PM
Daca nu ai frecari, vorbind in cazul ideal, este suficient un volant caruia ii imprimi o miscare de rotatie. Se va invarti vesnic.
Postat 17 December 2010 - 07:09 PM
dan_mitea, la Dec 17 2010, 07:06 PM, a spus:
Daca nu ai frecari, vorbind in cazul ideal, este suficient un volant caruia ii imprimi o miscare de rotatie. Se va invarti vesnic.
Teroretic, practic aici avem si frecari dar si forta de respingere a magnetilor care depaseste cu mult frecarile, problema motorului pe care nu a pus-o nimeni in aceste discutii este ca trebuie doar simulata alternanta campului pe care o stim noi de la un motor electric. Asta ar fi un aspect, dar daca un motor electric poate functiona si altfel ??? Noi le stim pe cele creeate pana acum, dar asta nu inseamna ca nu mai exista n-spe mii de posibilitati. Cand a fost facut motorul cu aburi spre exemplu, ce era daca cineva spunea ca nu se poate ca un motor sa functioneze si cu benzina sau mai rau cu curent electric care a fost descoperit mai tarziu ( curentul)( nu inventat)
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 December 2010 - 07:13 PM
Postat 17 December 2010 - 07:12 PM
Te rog sa nu uiti ca forta de respingere este egala cu cea de atractie.
Daca acceptam demagnetizarea cadem pe valoare lui Patrocle, adica mai nimic.
Postat 17 December 2010 - 07:12 PM
perpetuum mobile produce mai mult decat consuma. Asta cu magnetii e misto ca pare posibila. Un aparat care produce energie fara sa miste nimic (gen fierbator) cu sau fara magneti nu are nici un haz. Toate aceste "inventii" misca ceva.
Cred ca e o "defectiune" genetica umana. Asa cum oricine te vede cu un model intreaba cat de sus zboara, oricine viseaza la ceva care produce energie vede chetia asta sub forma unui motor care se invarte. Nu cred ca a facut careva un chestie ca o mamaliga in care infigi 2 electrozi si produci curent la nesfarsit. Pe youtube sigur nu ar da bine.
zgr_44, la Dec 17 2010, 07:01 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 17 December 2010 - 07:14 PM
Postat 17 December 2010 - 07:15 PM
dan_mitea, la Dec 17 2010, 07:12 PM, a spus:
Te rog sa nu uiti ca forta de respingere este egala cu cea de atractie.
Daca acceptam demagnetizarea cadem pe valoare lui Patrocle, adica mai nimic.
Tu ai un fix ca trebuie sa consumi ceva. Aceasta e o prejudecata ( a nu se lua ca un afront)
Sa luam in calcul urmatoarea problema: Ce stim despre magneti, in afara faptului ca se atrag si se resping ?
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 December 2010 - 07:16 PM
Postat 17 December 2010 - 07:19 PM
O roata mare si grea pusa pe un ax. Sub roata, pe jumatate era pus un scut gravitational (ca cele din razboiul stelelor). Pamantul atrage permanent numai juma de roata, in cealalta parte nu o atrage ca avem scutul. Partea supusa gravitatiei se invarte si produce energie. Cu cat roata e mai mare ca atat mai multa energie.
Cam pe atunci am inceput sa am indoieli ca o sa vad masini care plutesc deasupra solului ca in razboiul stelelor, cel putin nu cat traiesc.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 17 December 2010 - 07:20 PM
Postat 17 December 2010 - 07:29 PM
dan_mitea, la Dec 17 2010, 08:12 PM, a spus:
zgr_44, la Dec 17 2010, 08:15 PM, a spus:
Sa luam in calcul urmatoarea problema: Ce stim despre magneti, in afara faptului ca se atrag si se resping ?
Ce sa fac? Fiecare cu fobiile lui.
Postat 17 December 2010 - 07:45 PM
La capitolul consum, observaţia şi experimentul au demonstrat că efectuarea unui lucru mecanic se face cu consum de energie, oricare ar fi natura acestei energii. Deci, dacă nu vreţi să vorbim de perpetum mobile în acest caz, trebuie să acceptaţi acest consum ca fiind literă de lege.
Postat 17 December 2010 - 08:49 PM
zgr_44, la Dec 17 2010, 07:15 PM, a spus:
...ca sa se atraga sau respinga e nevoie de ceva lucru mecanic, cinetic, joulifristic, etc, iar ca sa-l obtii ai nevoie de ceva ,adicatelea energie , intrebarea e :DE UNDE ?!!!
Postat 17 December 2010 - 09:01 PM
ipsihi, la Dec 17 2010, 08:49 PM, a spus:
pai de unde am si intrebat: Ce stim despre magneti ? Cum de se atrag si se resping ?
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 December 2010 - 09:03 PM
Postat 17 December 2010 - 09:01 PM
stiganas, la Dec 17 2010, 07:12 PM, a spus:
...te inseli, ea exista si se numeste lamaie, galbena ca mamaliga, bagi 2 electrozi in ea si scoate curent, pana putrezeste, filozolofic vorbind lamaile sunt nesfarsite atat timp cat exista, dar apare un alt fenomen legat de mamaligi, ele nu cred ca se poate ,in concluzie exista si mamaligi refractare, ele nu stiu ca sunt si nici de ce exista, rolul lor e definit si cu raspundere limitata, limitata rau!!!!
L.E....acest mesaj a fost modificat de mine si imi asum raspunderea !!!
Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 17 December 2010 - 09:09 PM
Postat 17 December 2010 - 11:19 PM
dan_mitea, la Dec 17 2010, 07:29 PM, a spus:
Bine, pe aia cu fobiile am inteles-o, toti avem, dar de ce nu incerci sa-mi raspunzi la intrebare !!!
Ce stim despre magneti ? Cum de se atrag si se resping ?
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 17 December 2010 - 11:19 PM
Postat 18 December 2010 - 08:50 AM
Fiindca aceasta distanta d este fixa , nu avem cum obtine decat energie consumata exact pe aceasta distanta! Deci energia este potentiala. Si nu vom reusi sa prelungim aceasta distanta spre infinit orientand obiectele in cauza decat in conditiile unui consum energetic mai mare decat cel obtinut.
In concluzie magnetul ne ofera numai forta , distanta la care se afla obiectul supus atractiei/respingerii nu mai depinde de proprietatile magnetului ci apartine de sistem.
Pentru a obtine energie avem nevoie de forta, distanta si timp. Se poate observa ca magnetul prin proprietatile sale ofera "nelimitat" doar una din cele 3 marimi. In concluzie nu are inmagazinata energie!
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 18 December 2010 - 09:00 AM
Postat 18 December 2010 - 10:12 AM
Sunt destui care nu stiu nimic depre microunde si afirma ca mancarea pregatita la microunde face cancer, care nu stiu nimic despre codul de bare si zic ca e lucrarea diavolului.
Ignoranta e cea mai periculoasa caci in pod paradoxal cel care nu stie nimic e cel mai sigur pe ceea ce crede ca stie. O solutie simplu de aplicat pe domenii in care esti ignorant e sa aplici bunul simt.
De pilda cand cumperi ceva despre care nu stii nimic (eu am luat azi anvelope) te ghidezi dupa pret si popularitate. Cand dai peste un motor fantastic, care ar revolutiona omenirea si poate fi construit de oricine in bucatarie dar nu l-a facut inca nimeni nu trebuie sa te gandesti la magnetism.
zgr_44, la Dec 17 2010, 11:19 PM, a spus:
Ce stim despre magneti ? Cum de se atrag si se resping ?
Postat 18 December 2010 - 11:02 AM
Sir_Vaska, la Dec 18 2010, 09:50 AM, a spus:
Fiindca aceasta distanta d este fixa , nu avem cum obtine decat energie consumata exact pe aceasta distanta! Deci energia este potentiala. Si nu vom reusi sa prelungim aceasta distanta spre infinit orientand obiectele in cauza decat in conditiile unui consum energetic mai mare decat cel obtinut.
In concluzie magnetul ne ofera numai forta , distanta la care se afla obiectul supus atractiei/respingerii nu mai depinde de proprietatile magnetului ci apartine de sistem.
Pentru a obtine energie avem nevoie de forta, distanta si timp. Se poate observa ca magnetul prin proprietatile sale ofera "nelimitat" doar una din cele 3 marimi. In concluzie nu are inmagazinata energie!
@vaska. macar poti face mishto daca vrei. dar ce scrii nu sunt decat aiureli. sincerelly.
http://itee.elth.pub...rs_pdf/c4_5.pdf
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 18 December 2010 - 12:50 PM
Sir_Vaska, la Dec 18 2010, 08:50 AM, a spus:
Sigur, iar ca sa faci un magnet consumi energie si energia se pierde in neant si apare in mod miraculos magnetul, nu ? Interesanta teorie http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Postat 18 December 2010 - 01:13 PM
fulgerica, la Dec 18 2010, 11:02 AM, a spus:
http://itee.elth.pub...rs_pdf/c4_5.pdf
Deci avem si energie si potential, citez:(DIN FIZICA CUNOSCUTA) "Tinand cont de Teorema potentialului magnetic scalar şi de Legea fluxului magnetic, obţinem energia câmpului magnetic produs de magnetul permanent în exteriorul lui, exprimată în funcţie de mărimile câmpului magnetic din magnet"
(iote si energia mult consumata si sustinuta ca tre` sa se consume, de catre Dan)
Acum depinde cum folosim aceste prorpietati si poate se invarte motorul ala
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 18 December 2010 - 01:17 PM
Postat 18 December 2010 - 01:13 PM
zgr_44, la Dec 18 2010, 12:50 PM, a spus:
Energia se pierde pe procesul de fabricatie, nu este "inmagazinata".
De ex daca urci un bolovan urias pe o cladire de 10 etaje, acesta in cadere o sa poata furniza o gramada de energie. Asta nu inseamna ca energia a fost inmagazinata in interiorul sau..
@fulgerica , la prima vedere nu am observat o contradictie intre ce am spus eu si ce scrie in acel material.
Postat 18 December 2010 - 01:17 PM
Sir_Vaska, la Dec 18 2010, 08:50 AM, a spus:
...sa intelegem deci ca vorbeai serios ?!!!
Postat 18 December 2010 - 01:20 PM
Sir_Vaska, la Dec 18 2010, 01:13 PM, a spus:
Se pierede pe jos, saraca, NU se pierde, este transformata, aia cu piederi in procesul de frabicatie suna comunist rau de tot cu atat mai putin real vis-a-vis de magneti.
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 18 December 2010 - 01:26 PM
Postat 18 December 2010 - 01:22 PM
Sir_Vaska, la Dec 18 2010, 01:13 PM, a spus:
Nici macar una , iar energia si potentialul din relatia respectiva apare de la cel de sus... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif ca doar energia se PIERDE in procesul fabricarii
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 18 December 2010 - 01:23 PM
Postat 18 December 2010 - 01:25 PM
pune un obiect metalic langa magnet, sau alt magnet - care n-au nici distanta nici timp cum derivezi tu mai sus.
si vezi ce se intampla http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
poti sa dai explicatiile astea pe chat cu fetele in cautarea mircului pierdut sau pe forumul de navomodele de nadit :lol:)
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 18 December 2010 - 01:27 PM
fulgerica, la Dec 18 2010, 01:25 PM, a spus:
pune un obiect metalic langa magnet, sau alt magnet - care n-au nici distanta nici timp cum derivezi tu mai sus.
si vezi ce se intampla http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
poti sa dai explicatiile astea pe chat cu fetele in cautarea mircului pierdut sau pe forumul de navomodele de nadit :D)
si nici nu se magnetizeaza obiectul, adica nu are loc transfer de energie, el se va magnetiza tot din neant :lol: :) :D si nici nu are loc vre-un proces de fabricatie ca sa avem pierderi
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 18 December 2010 - 01:30 PM
Postat 18 December 2010 - 01:35 PM
stiganas, la Dec 18 2010, 10:12 AM, a spus:
SAU IMPOSIBIL, pentru ca tot la fel de bine putem fi ignornati asupra faptului ca se poate
Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 18 December 2010 - 01:36 PM
Postat 18 December 2010 - 01:42 PM
Revin, sper sa apara si poze cu constructia motorului cu magneti. Daca-ti lipseste ceva incearca si la
http://www.supermagn...group=discs_big
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 18 December 2010 - 01:46 PM