Modelism - RHC Forum: Motor magnetic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Motor magnetic NU ESTE perpetuum mobile....

#121 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 14 December 2010 - 10:49 PM

ESTE PERPETUUM MOBILE. Nu merge la infinit ca se duc rulmentii, ca la elicopterele Align. Sunt la fel de multe inventii in sertare cate romane (in sertare) scrise in epoca comunista de scriitorii rebeli.

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 10:28 PM, a spus:

NU ESTE perpetuum mobile, in principiu are doar o durata de functionare mai mare in functie de cat il tin magnetii, deci NU functioneaza la infinit. deci non-perpetuum mobile.
Ca si multe alte inventii care zac prin sertare in mod intentionat, ( si cate sute de mii nu or fi ) daca si un astfel de motor ar fi brevetat cu siguranta traseul lui va fi direct spre aceleasi sertare.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 14 December 2010 - 10:50 PM

0

#122 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 14 December 2010 - 10:59 PM

Vezi postareastiganas, la Dec 14 2010, 10:49 PM, a spus:

ESTE PERPETUUM MOBILE. Nu merge la infinit ca se duc rulmentii, ca la elicopterele Align. Sunt la fel de multe inventii in sertare cate romane (in sertare) scrise in epoca comunista de scriitorii rebeli.

se duc magnetii, nu rulmentii sunt motivul principal, nici magnetii nu "traiesc" la nesfarsit, sa spunem ca as folosii rulmenti ceramici si tot se va opri cand magnetii isi vor pierde calitatile

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 14 December 2010 - 11:02 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#123 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 14 December 2010 - 11:02 PM

Motorul asta o sa functioneze cand o zbura ARCA !
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#124 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 11:03 PM

Vezi postareaMLGore, la Dec 14 2010, 11:02 PM, a spus:

Motorul asta o sa functioneze cand o zbura ARCA !

Si ce te faci daca zboara :rolleyes:
0

#125 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 14 December 2010 - 11:17 PM

Zgr pai daca vrei sa cauti prin sertare ai acces la cate vrei motoare magnetice
Iar daca vrei sa construiesti unul cauta pe net ca sunt cartii despre magnetism nu electromagnetism si acolo o sa gasesti formule de calcul pentru energii magnetice, anumite anomalii ale campului magnetic care se pare ca a fost studiat mai putin decat cel electromagnetic,s.a.m.d iar dupa ce le studiezi o sa ai baza teoretica pt constructia motorului daca mai crezi ca este posibil.
Si revin ma ajuta cineva sa gasesc grafit pirolitic :rolleyes:
0

#126 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 14 December 2010 - 11:59 PM

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 11:28 PM, a spus:

NU ESTE perpetuum mobile, in principiu are doar o durata de functionare mai mare in functie de cat il tin magnetii, deci NU functioneaza la infinit. deci non-perpetuum mobile.
Ca si multe alte inventii care zac prin sertare in mod intentionat, ( si cate sute de mii nu or fi ) daca si un astfel de motor ar fi brevetat cu siguranta traseul lui va fi direct spre aceleasi sertare.

haha acum vezi tu perpetuum mobile. nu e nicio conspiratie. mai, se patenteaza absolut orice, cum zicea si dan mitea. numai in franta nu se accepta apriori notiunea de perpetuum mobile.
intra pe http://patft.uspto.g...earch-bool.html si o sa vezi tot ce s-a patentat in USA din 1790 pana maine, cu desene, schite si texte explicative

uite un exemplu: pt nr 5,304,881
"Means for producing rotary motion

Abstract

A device for converting magnetic force to mechanical force including a member having an axis about which it is rotatable, the member having a peripheral edge portion formed of a material that is effected by the presence of a magnetic force adjacent thereto, at least one magnetic member positioned adjacent the peripheral portion of the rotatable member to produce a magnetic coupling force therebetween, the peripheral portion of the rotatable member having a shape such that the magnetic coupling between the magnetic member and the peripheral portion of the rotatable member varies continuously as the rotatable member rotates. "

gasesti si schite, desene si textele explicative etc.
so, fii sigur ca orice vezi pe iutub e fff posibil sa fie deja patentat, macar la nivel de principiu de functionare. ca n-au utilitate vizibila si ca nu o sa pui un motor de genul asta pe un heli sau cioroplan RC e clar.

dar mai bine folosesti saitul respectiv cautand firmele consacrate care au produs de ex. motoare pt RC. e mai folositor asa :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 15 December 2010 - 12:00 AM

Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#127 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 11:59 PM

Vezi postareaMarius, la Dec 14 2010, 11:17 PM, a spus:

Zgr pai daca vrei sa cauti prin sertare ai acces la cate vrei motoare magnetice
Iar daca vrei sa construiesti unul cauta pe net ca sunt cartii despre magnetism nu electromagnetism si acolo o sa gasesti formule de calcul pentru energii magnetice, anumite anomalii ale campului magnetic care se pare ca a fost studiat mai putin decat cel electromagnetic,s.a.m.d iar dupa ce le studiezi o sa ai baza teoretica pt constructia motorului daca mai crezi ca este posibil.
Si revin ma ajuta cineva sa gasesc grafit pirolitic :rolleyes:

Marile inventii in majoritatea cazurilor sfideaza cunostintele in materie la mometul creatiei respective. Cartile despre care vorbeai contin cunostinte acumulate pana in momentul de fata. Cate carti o fi avut Vlaicu la dispozitie cand si-o fi creat aparatul de zbor. La crearea unei inventii se merge si pe mare parte a intuitiei, a creativitatii, mai mereu cand se creeaza ceva nou se pune la indoiala multe legi ale fizicii cunoscute. Cu riscul de a ma repeta, TOATE legile fizice exista de cand lumea si pamantul, doar ca, la momentul actual astea-s cartile de fizica si astea-s legile cunoscute. Tesla afirma ca poate transporta energie electrica la distante mari fara nici un fir. O lege fizica care permite asta fara ca mie ca om sa-mi creasca parul instantaneu ? Oricum se poate discuta pro si contra cat in luna si in stele, se pare ca unii au reusit sa invarta acel motor doar cu magneti, cat de real este sau nu ramane de vazut

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 15 December 2010 - 12:01 AM

0

#128 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 15 December 2010 - 12:00 AM

Ca sa nu te chinui cu montajul, se vinde deja pe internet cu numai 49USD un ghid complet de constructie a motorului magnetic:

http://magneticmotors4energy.com/ - a aparut si pe ABC si pe NBC, CNN, etc

Imi cer scuze, m-am inselat, e o chestie binecunoscuta, e de vanzare la multe magazine pe net (cu garantie), de fapt nu m-ar mira ca toti astia care fac pe nebunii aici si zic ca nu se poate sa aibe deja unul acasa care le da curent moca. Intotdeauna m-am intrebat de unde gasesc bani pentru modelism, cred ca am gasit raspunsul.

Mi-e teama ca aici ai patit-o ca Popov care a descoperit radioul lui Marconi sub patul nevestei.
0

#129 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 12:27 AM

Vezi postareastiganas, la Dec 15 2010, 12:00 AM, a spus:

Ca sa nu te chinui cu montajul, se vinde deja pe internet cu numai 49USD un ghid complet de constructie a motorului magnetic:

Imi cer scuze, m-am inselat, e o chestie binecunoscuta, e de vanzare la multe magazine pe net (cu garantie), de fapt nu m-ar mira ca toti astia care fac pe nebunii aici si zic ca nu se poate sa aibe deja unul acasa care le da curent moca. Intotdeauna m-am intrebat de unde gasesc bani pentru modelism, cred ca am gasit raspunsul.

Mi-e teama ca aici ai patit-o ca Popov care a descoperit radioul lui Marconi sub patul nevestei.

ups
0

#130 Useril este offline   andriu 

• Membru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-March 07

Postat 15 December 2010 - 01:47 AM

Vezi postareastiganas, la Dec 15 2010, 12:00 AM, a spus:

tare faza!!!
puteai sa mai astepti oleaca ... era un topic interesant de citit, macar ca punct de vedere.
sper ca nu se va opri aici.
facem o cheta sa luam unul?

"That's sooo oshemmm !!!!!"
0

#131 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 15 December 2010 - 05:53 AM

Dragii mosului, am pus magneti pe exteriorul unui BL Outrunner, cu acelasi pol la exterior. M-am jucat cu un magnet marisor pe langa el. Axul pe rulmenti, fara miez.
Nu se invarte.
PS. Nu cotizez.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 December 2010 - 05:55 AM

0

#132 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 15 December 2010 - 06:56 AM

Inca odata fara misto.

Stiu exact cand a cumparat zgr magnetii caci a facut-o cu ajutorul meu. Asta a fost acum multe luni (de pe atunci ne-am contrazis). zgr e un tip entuziast si priceput. Nu e genul care sa stea.

Banuiala mea e ca a facut motorul asta demult in cel putin 10 configuratii si nu a mers. Topicul a aparut abia acum (am fost putin mirat) caci banuiesc ca incearca sa afle ce s-a intamplat, mai are inca o speranta. Ce pot sa zic, era misto daca mergea dar asta e lumea in care traim.
0

#133 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 10:11 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 15 2010, 05:53 AM, a spus:

Dragii mosului, am pus magneti pe exteriorul unui BL Outrunner, cu acelasi pol la exterior. M-am jucat cu un magnet marisor pe langa el. Axul pe rulmenti, fara miez.
Nu se invarte.
PS. Nu cotizez.

Ai facut exact ceea ce nu trebuia sa faci, ai ametit campul magnetic al magnetului adaugat de tine pe exterior cu cel deja existent al magnetilor de pe motor. Fixeaza-i pe altceva , sa nu-mi spui ca: carcasa de metal a motorului izoleaza perfect dpdv magnetic
0

#134 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 10:14 AM

Vezi postareastiganas, la Dec 15 2010, 06:56 AM, a spus:

Inca odata fara misto.

Stiu exact cand a cumparat zgr magnetii caci a facut-o cu ajutorul meu. Asta a fost acum multe luni (de pe atunci ne-am contrazis). zgr e un tip entuziast si priceput. Nu e genul care sa stea.

Banuiala mea e ca a facut motorul asta demult in cel putin 10 configuratii si nu a mers. Topicul a aparut abia acum (am fost putin mirat) caci banuiesc ca incearca sa afle ce s-a intamplat, mai are inca o speranta. Ce pot sa zic, era misto daca mergea dar asta e lumea in care traim.

Merci de aprecieri dar te voi dezamagii putin, chiar nu am apucat sa-l experimentez din lipsa de acces la freza, strung si timp liber. M-am apucat sa fac ceva dar nu am terminat inca. Cand o sa termin de facut voi posta ceea ce am obtinut
0

#135 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 11:47 AM

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 11:03 PM, a spus:

Si ce te faci daca zboara :rolleyes:

Imi asum riscul. Dau o sticla de Jack daca merge.
In alta ordine de idei, vreau sa revendic copyright-ul expresiei " Cand o zbura A.R.C.A.!", pe care o consider varianta moderna de la "Cand o zbura porcul!".
0

#136 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 15 December 2010 - 01:09 PM

Vezi postareaMLGore, la Dec 15 2010, 11:47 AM, a spus:

In alta ordine de idei, vreau sa revendic copyright-ul expresiei " Cand o zbura A.R.C.A.!", pe care o consider varianta moderna de la "Cand o zbura porcul!".

[off-topic]
Asta a fost tare!
Le-am trimis-o celor de la ARCA! Sunt curios daca vor da replica aici sau pe direct pe mail! Hahahahaahaaaa!.. Personal, cred va zbura, doar ca nu stiu daca isi vor atinge tinta.
[/off-topic]
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#137 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 02:11 PM

As vrea sa se consemneze in procesul verbal...care este scris...:
Daca campul magnetului mic, inainte si dupa ce iese din campul magnetic al magnetului mare este constant, sansele ca motorul sa mearga sunt mai mici decat zborul Arcei.
Daca magnetii mici se ''consuma'' ar fi o sansa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 December 2010 - 02:12 PM

0

#138 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 15 December 2010 - 02:31 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 15 2010, 02:11 PM, a spus:

As vrea sa se consemneze in procesul verbal...care este scris...:
Daca campul magnetului mic, inainte si dupa ce iese din campul magnetic al magnetului mare este constant, sansele ca motorul sa mearga sunt mai mici decat zborul Arcei.
Daca magnetii mici se ''consuma'' ar fi o sansa.

Ceva "se consuma" obligatoriu. Asadar, ar fi o sansa...
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#139 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 15 December 2010 - 02:36 PM

Vezi postareaMLGore, la Dec 15 2010, 11:47 AM, a spus:

pai poti sa o inregistrezi :).
Ca tot pare ca multa lume nu intelege ca poti breveta absolut orice, daca merge sau nu, nu are absolut nici o importanta. E doar o dovada ca ideea aia e a ta si ca eventual iti revin niste drepturi daca iese ceva din ea. Judecand dupa multe patente, se pare ca unii sa tin mortis sa abia certificat de imbecil. scuze, ati zis ca fara cuvinte naspa

Cand pui de inregistrare, adauga te rog pe lista si denumirea de perpetum imobile pentru motorul cu magneti.

Acum serios, daca e urat in weeked si nu ies la zbor, o sa fac eu motorul cu magneti, v-am zis ca merge, da' numai cu magneti prosti. Si desigur, produce energie, numai ca e foarte scumpa. Asa ca eu dau doar un rand de magneti, cine vrea sa vada in continuare vine cu ei, ii zic eu de care sa cumpere.
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#140 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 December 2010 - 04:14 PM

Nu interveneam daca nu aveam motiv. E drept ca sunt tot felul de inventii inutile sau cu sanse minime de a fi fructificate, dar realitatea e departe de afirmatia pe care am citat-o mai jos. Sunt cateva conditii pentru brevetare, cu atat mai mult nu se poate breveta "absolut orice". Si are mare importanta. Ca modelisti ar trebui sa fim mai rigurosi in exprimare si idei.
Pe de alta parte, parerea mea e ca merita sa dam credit evaluatorilor de la OSIM si sa avem incredere ca isi fac treaba cum se cuvine.
Partea cu medaliile obtinute la Bruxelles o pastrez, orice ajunge prezentat acolo se intoarce cu ceva, fie loc 1, 2 sau 3, fie mentiune, dar toate au cate o medalie in cutiuta. E o afacere pentru a da bine la CV, am si eu, cunosc problemele. Mai e o expozitie similara cu vinuri, nu-mi aduc aminte numele acum, dar acolo macar e pentru o cauza nobila, daca nu curge, picura... Si mai adaug pe aici, problema ca intre documentatia trimisa spre brevetare si cea primita in brevet, pot fi mari diferente, din cauza lipsei de colaborare intre partile implicate. Apar greseli de toate felurile care schimba pana si sensul expresiilor sau chiar a inventiei in sine. Se mai strecoara si erori care necorectate in timp util, ajung sa fie tiparite pe brevete si raman batute in cuie. Ideea e ca te poti trezi intr-un brevet de inventie cu cuvinte putin schimbate cum ar fi din "intrados" in "extrados", si brevetul sa protejeze cu totul altceva decat ce ai gandit. Sunt multe probleme dar de natura diferita de acel "orice"!
Ca o paranteza, mesajele mele vin uneori cu intarziere tocmai din cauza acestui aspect, prevazut pe undeva prin regulament... Desi era vreme doar de un copy si paste, nu e asa simplu. Inca astept acceptul de a posta un citat de pe un alt site, cu ceva explicatii clare pentru problematica. Pana la urma ori postez citatul daca am permisiunea, ori pun link-ul ca e gratis, sau cu avertisment daca am ghinion.
Spor la treaba tuturor. Parerea mea e ca magnetii in subiectul asta vor ajunge spre partea de lagare pentru a elimina frecarea. Daca sunt lasati acolo unde se discuta acum, mai mult incurca, asa cum a precizat mai devreme alt musteriu, spunand ceva parca de o frana de nu stiu ce natura... Haidi pa!

Vezi postareapatrocle, la Dec 15 2010, 02:36 PM, a spus:

pai poti sa o inregistrezi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif.
Ca tot pare ca multa lume nu intelege ca poti breveta absolut orice, daca merge sau nu, nu are absolut nici o importanta. E doar o dovada ca ideea aia e a ta si ca eventual iti revin niste drepturi daca iese ceva din ea.
...
Cand pui de inregistrare, adauga te rog pe lista si denumirea de perpetum imobile pentru motorul cu magneti.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 December 2010 - 04:18 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#141 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 15 December 2010 - 04:40 PM

Hai ca postez si eu la subiect, chiar daca inca n-am terminat proiectul cu fuziunea la rece (berea rece= vin fiert+caldura la casa, formula e buna, dar stau rau la practica). Daca reusesti sa amplifici magnetismul (magnetului exterior al motorului) intr-un unghi diferit de perpendiculara cerculului rotorului si sa "eclipsezi" o parte din emisia acestuia in directia nedorita, s-ar putea sa se miste, dar cred ca e cam imposibil sa faci un camp magnetic sa se comporte ca o apa curgatoare peste roata morii.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 15 December 2010 - 04:48 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#142 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 07:37 PM

Putem face analogia campului magnetic cu cel gravitational. Daca muncim si urcam un bolovan pe un deal, se va misca la vale, deci va produce energie, mult mai vizibila daca farama si pe cineva in cale. Dar daca adunam ceea ce a produs vom vedea ca este egal cu munca noastra de a-l urca pe deal. Orice alta incercare de a utiliza gravitatia, in tot felul de masinarii, cu ciocane, sfere, etc, etc, au esuat de-a lungul secolelor.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 December 2010 - 07:37 PM

0

#143 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 10:50 PM

Astept cu nerabdare si varianta de motor cu electret. (pt. cine nu stie, electretul e obiectul cu polarizare electrica permanenta)
0

#144 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 15 December 2010 - 11:17 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 15 2010, 07:37 PM, a spus:

... Dar daca adunam ceea ce a produs vom vedea ca este egal cu munca noastra de a-l urca pe deal...

Cel mult - intr-un caz ideal.
In realitate e mai putin (se scad frecari cu solul, cu aerul, ...).

Oricum, i-am amenintat deja pe cei de la E-on cu materializarea inventiei, (le-am cerut un miliard de drahme sau dinari - ce prefera) astept un raspuns; dupa ce achit pariul, probabil ca o sa-mi ramana de-o bere (cand va zbura ARCA - all rights reseved).

Bafta.

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 15 December 2010 - 11:19 PM

0

#145 Useril este offline   Busan 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 22-November 10

Postat 16 December 2010 - 08:49 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 15 2010, 07:37 PM, a spus:

.....Orice alta incercare de a utiliza gravitatia, in tot felul de masinarii, cu ciocane, sfere, etc, etc, au esuat de-a lungul secolelor.

:rolleyes: Putin offtopic dar legat de utilizarea gravitatiei "in tot felul de masinarii" mi-am amintit de o prezentare video facuta cu ceva ani in urma ce facea referire la :

"Scarlat Niculescu,a creat un carucior care poate duce pana la 50 de kilograme si care merge aproape singur, daca se tine de maner. Trebuie doar sa se apese cu varful degetului pe maner si porneste. "Caruciorul are rulmenti la roti si functioneaza astfel: miscarea rectilinie descendenta data de incarcarea greutatii se transforma in miscare rectilinie de inaintare, pe baza gravitatiei."

Aceasta postare a fost editata de Busan: 16 December 2010 - 08:49 PM

0

#146 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 16 December 2010 - 11:55 PM

Nu e offtopic. Tipul e genial, sa mai zica cineva ca nu avem inventatori. Am dat un search pe google:

http://www.gandul.info/reportaj/inventii-s...entatori-255211

http://www.breveteonline.ro/brevet/2000009...c-60711141.html

cel putin caruciorul este genial. Va dati seama, a inventat caruciorul care merge impins cu degetul la vale. Ma intreb ce se intampla daca merge prea tare, nu mai ajunge degetul, trebuie prins mai viguros cu mana. Sigur nu are rulmenti Align, mai degraba ceva gen SKF.

Vezi postareaBusan, la Dec 16 2010, 08:49 PM, a spus:

:D Putin offtopic dar legat de utilizarea gravitatiei "in tot felul de masinarii" mi-am amintit de o prezentare video facuta cu ceva ani in urma ce facea referire la :

"Scarlat Niculescu,a creat un carucior care poate duce pana la 50 de kilograme si care merge aproape singur, daca se tine de maner. Trebuie doar sa se apese cu varful degetului pe maner si porneste. "Caruciorul are rulmenti la roti si functioneaza astfel: miscarea rectilinie descendenta data de incarcarea greutatii se transforma in miscare rectilinie de inaintare, pe baza gravitatiei."

0

#147 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 17 December 2010 - 12:19 PM

:D cam la astea ma refeream in ce am scris mai sus. si orice nu e niciodata chiar orice, asa absolut. Era doar contrargument la 'exista brevet pentru asta'.

Sa revenim la motorul magnetic... ziceam ca e energie in campul ce il are si se poate estima usor. Pare ca n-a cautat nimeni mai departe, nici macar cei ce sustin ideea, asa ca zic tot eu. Una din caracteristicile unui magnet perment sa numeste produs energetic si reprezinta densitatea de energie stocata in campul sau. Gasiti paramterul afisat la vanzatorii seriosi de magneti.
Cea mai mare valoare gasita de mine e sub 400KJ/m3 adica ceva gen 100Wh/m3. Adicatelea iti trebuie 1 metru cub de magnet sa aprinzi un "bec de 100" timp de o ora. Nu pare un combustibil prea promitator :D

Dar, desigur, asta e dupa fizica cunoscuta. Proprietati neexplorate ale magnetior ar putea schimba situatia radical

Aceasta postare a fost editata de patrocle: 17 December 2010 - 12:23 PM

Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#148 Useril este offline   Busan 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 22-November 10

Postat 17 December 2010 - 05:01 PM

Vezi postareastiganas, la Dec 16 2010, 11:55 PM, a spus:

Nu e offtopic. Tipul e genial, sa mai zica cineva ca nu avem inventatori. . Sigur nu are rulmenti Align, mai degraba ceva gen SKF.

:lol:
Ok, daca se mai permite capitolul " tot felul de masinarii gravitationale" :) iata un motor:
http://www.youtube.com/watch?v=hgzaQayqi6M...feature=related
0

#149 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2010 - 05:34 PM

Vezi postareaBusan, la Dec 17 2010, 05:01 PM, a spus:

:lol:
Ok, daca se mai permite capitolul " tot felul de masinarii gravitationale" :) iata un motor:
http://www.youtube.com/watch?v=hgzaQayqi6M...feature=related

Chiar nu te prinzi ca nu are cum sa functioneze?
0

#150 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 17 December 2010 - 05:54 PM

pe iutub merge orice :lol:
macar daca ar avea timp sa citeasca aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pe...motion_machines