Nu interveneam daca nu aveam motiv. E drept ca sunt tot felul de inventii inutile sau cu sanse minime de a fi fructificate, dar realitatea e departe de afirmatia pe care am citat-o mai jos. Sunt cateva conditii pentru brevetare, cu atat mai mult nu se poate breveta "absolut orice". Si are mare importanta. Ca modelisti ar trebui sa fim mai rigurosi in exprimare si idei.
Pe de alta parte, parerea mea e ca merita sa dam credit evaluatorilor de la OSIM si sa avem incredere ca isi fac treaba cum se cuvine.
Partea cu medaliile obtinute la Bruxelles o pastrez, orice ajunge prezentat acolo se intoarce cu ceva, fie loc 1, 2 sau 3, fie mentiune, dar toate au cate o medalie in cutiuta. E o afacere pentru a da bine la CV, am si eu, cunosc problemele. Mai e o expozitie similara cu vinuri, nu-mi aduc aminte numele acum, dar acolo macar e pentru o cauza nobila, daca nu curge, picura... Si mai adaug pe aici, problema ca intre documentatia trimisa spre brevetare si cea primita in brevet, pot fi mari diferente, din cauza lipsei de colaborare intre partile implicate. Apar greseli de toate felurile care schimba pana si sensul expresiilor sau chiar a inventiei in sine. Se mai strecoara si erori care necorectate in timp util, ajung sa fie tiparite pe brevete si raman batute in cuie. Ideea e ca te poti trezi intr-un brevet de inventie cu cuvinte putin schimbate cum ar fi din "intrados" in "extrados", si brevetul sa protejeze cu totul altceva decat ce ai gandit. Sunt multe probleme dar de natura diferita de acel "orice"!
Ca o paranteza, mesajele mele vin uneori cu intarziere tocmai din cauza acestui aspect, prevazut pe undeva prin regulament... Desi era vreme doar de un copy si paste, nu e asa simplu. Inca astept acceptul de a posta un citat de pe un alt site, cu ceva explicatii clare pentru problematica. Pana la urma ori postez citatul daca am permisiunea, ori pun link-ul ca e gratis, sau cu avertisment daca am ghinion.
Spor la treaba tuturor. Parerea mea e ca magnetii in subiectul asta vor ajunge spre partea de lagare pentru a elimina frecarea. Daca sunt lasati acolo unde se discuta acum, mai mult incurca, asa cum a precizat mai devreme alt musteriu, spunand ceva parca de o frana de nu stiu ce natura... Haidi pa!
patrocle, la Dec 15 2010, 02:36 PM, a spus:
pai poti sa o inregistrezi
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif.
Ca tot pare ca multa lume nu intelege ca poti breveta absolut orice, daca merge sau nu, nu are
absolut nici o importanta. E doar o dovada ca ideea aia e a ta si ca eventual iti revin niste drepturi daca iese ceva din ea.
...
Cand pui de inregistrare, adauga te rog pe lista si denumirea de
perpetum imobile pentru motorul cu magneti.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 December 2010 - 04:18 PM