Modelism - RHC Forum: Motor magnetic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Motor magnetic NU ESTE perpetuum mobile....

#91 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 11 December 2010 - 11:29 PM

Vezi postareaipsihi, la Dec 11 2010, 10:11 PM, a spus:

........ dar hidrocentralele folosesc gravitatia din plin !!!

Este vorba de energie potentiala care este reimprospatata in continuu de ...soare (circuitul apei in natura) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Altfel apa s-ar termina de curs ....
Din punctul meu de vedere oricum am privi, indiferent de forma sub care se prezinta, toata energia vine din exterior de la soare (panouri solare-direct, caldura-direct, hidro-indirect, produse petroliere si carbuni-nici acestea nu s-ar fi format in lipsa soarelui, samd...) Nu am avut inca rabdare sa analizez si energia nucleara daca ar fi posibil de produs in conditiile in care nu ar fi si nu ar fi existat niciodata soarele.

Motoarele astea facute numai din magneti nu au cum sa functioneze , drept dovada este chiar faptul ca se discuta pe forum mai ales ca proiecte si informatii pe net exista dar probabil sunt puse la indoiala chiar de initiatorul topicului... Altfel avand deja magnetii la dispozitie nu trebuie decat cateva ore pentru a construi un astfel de motor minune!!!

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 11 December 2010 - 11:33 PM

0

#92 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 December 2010 - 11:58 PM

Multa vorba, saracia omului. Am fost in targ dupa magneti. Mici nu am gasit decat din pamanturi rare. Am facut montajul rusului si nu merge. As zice ca asa si trebuie, nu? Magneti mici din ferita nu am gasit. Am incercat cu fasii din placa flexibila...nu stiu cum sa-i zic, dar nu a mers. Am sa cumpar magneti ca ai lui Ipsihi. Ai lui erau din ferita, ar trebui sa mearga, asa zic. Ipsihi, vrei sa faci un desen sa vad cum erau pusi polii?
Multa, multa bafta.
PS. Vreau sa se consemneze ca vorbesc de motorul la care cred ca se "consuma" magnetii. La cei cu camp magnetic constant, treaba este clara si nu mai are rost sa discutam, parea mea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 December 2010 - 12:01 AM

0

#93 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 12 December 2010 - 01:07 AM

Vezi postareaSir_Vaska, la Dec 11 2010, 11:29 PM, a spus:

Motoarele astea facute numai din magneti nu au cum sa functioneze , drept dovada este chiar faptul ca se discuta pe forum mai ales ca proiecte si informatii pe net exista dar probabil sunt puse la indoiala chiar de initiatorul topicului... Altfel avand deja magnetii la dispozitie nu trebuie decat cateva ore pentru a construi un astfel de motor minune!!!

...sigur, cateva ore, si vreo cateva zile sa-mi fac si o masina, daca tu crezi ca reusesti sa studiezi si sa pui in aplicare in cateva ore ceea ce ai vazut doar intr-ub film fara a primii vreo alta informatie, respectiv schema, esti foarte tare. De ce crezi tu ca daca chiar si eu as face motorul asta sa mearga, as fi eu asa baia bun si as spune, uite, dupa ce mi-am spart eu creeri sa fac sa mearga, luati si voi de pomana schema. doar asa sa demonstrez eu ce tare sunt, nu prea cred
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#94 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 01:22 AM

Vezi postareapatrocle, la Dec 11 2010, 11:25 PM, a spus:

am zis ca nu mai scriu in topicul asta, dar hai sa o fac. asta pentru ca o fi si cineva tanar care citeste si poate il inspir la studiu, vazand ca fizica, fie si de liceu are raspuns la multe. Si poate se prinde ca scoala nu ii ingradeste mintea, ci din contra... Ma rog, asta e doar parerea mea

Sigur ca nu ne ingradeste... Altceva decat legile deja descoperite clar in acest UNIVERS nu mai exista si totul graviteaza in jurul lor... NUUU nu este deloc limitare, ca si cum , copii, asta e fizica are 10 legi, altele nu mai exista , nu va mai chinuiti voi sa descoperiti si altceva caci, clar nu mai aveti ce descoperii
0

#95 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 05:43 AM

Vezi postareazgr_44, la Dec 12 2010, 02:22 AM, a spus:

Sigur ca nu ne ingradeste... Altceva decat legile deja descoperite clar in acest UNIVERS nu mai exista si totul graviteaza in jurul lor... NUUU nu este deloc limitare, ca si cum , copii, asta e fizica are 10 legi, altele nu mai exista , nu va mai chinuiti voi sa descoperiti si altceva caci, clar nu mai aveti ce descoperii

Aici ai exagerat un pic. Totul se invarte in jurul acelor legi, deja cunoscute. Fii linistit ca nu se va mai descoperi nimic. Noutatile sunt la marginea cunoasterii, in apropierea vitezei luminii, in lumea atomilor, a campurilor gravitationale inimaginabile, etc, etc, nu in lumea noastra de zi cu zi.
Chiar si pila minune nu incalca nici o lege. Da un curent extrem de mic si electrozii din aur si platina nu se polarizeaza.
In metrologie se foloseste o pila electrica, numita Element Normal (sau elementul Weston), care da o tensiune constanta ce poate avea precizia pana la a patra zecimala. Si o da zeci de ani. Dar curentul este extrem de mic. Nu incalca nici o lege si nu este energie free.

Vezi postareazgr_44, la Dec 12 2010, 02:07 AM, a spus:

De ce crezi tu ca daca chiar si eu as face motorul asta sa mearga, as fi eu asa baia bun si as spune, uite, dupa ce mi-am spart eu creeri sa fac sa mearga, luati si voi de pomana schema. doar asa sa demonstrez eu ce tare sunt, nu prea cred

Aici, cred, ca este ceva non cuser, parol. Deci tu astepti opinii si solutii de la toti, dar, daca va merge vei pastra totul pentru tine. Parca nu suna frumos.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 December 2010 - 05:56 AM

0

#96 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 10:56 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 12 2010, 05:43 AM, a spus:

Aici ai exagerat un pic. Totul se invarte in jurul acelor legi, deja cunoscute. Fii linistit ca nu se va mai descoperi nimic. Noutatile sunt la marginea cunoasterii, in apropierea vitezei luminii, in lumea atomilor, a campurilor gravitationale inimaginabile, etc, etc, nu in lumea noastra de zi cu zi.
Chiar si pila minune nu incalca nici o lege. Da un curent extrem de mic si electrozii din aur si platina nu se polarizeaza.
Legile daca nu le incalci, intervine montonia si chiar ca nu mai e nimic de descoperit.
In metrologie se foloseste o pila electrica, numita Element Normal (sau elementul Weston), care da o tensiune constanta ce poate avea precizia pana la a patra zecimala. Si o da zeci de ani. Dar curentul este extrem de mic. Nu incalca nici o lege si nu este energie free.

Aici, cred, ca este ceva non cuser, parol. Deci tu astepti opinii si solutii de la toti, dar, daca va merge vei pastra totul pentru tine. Parca nu suna frumos.

Mai sunt multe de descoperit, stai tu linistit, de abia daca am zgariat suprafata cuoasterii, iar la partea ce-a de a 2 a, la cum s-a pus problema, asa am pus-o si eu, evident ca nu tin doar pentru mine, dar nici sa fiu luat drept tampit, parca nu-mi place, auzi exemplu, cateva ore.Cum crezi ca poti face ceva in cateva ore, cercetare de ani de zile

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 12 December 2010 - 11:01 AM

0

#97 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 12 December 2010 - 12:07 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 11 2010, 11:58 PM, a spus:

Am sa cumpar magneti ca ai lui Ipsihi. Ai lui erau din ferita, ar trebui sa mearga, asa zic. Ipsihi, vrei sa faci un desen sa vad cum erau pusi polii?
Multa, multa bafta.

....cam asa ceva ,in fond e o bucla inchisa, maglevul functioneaza cam la fel, doar ca foloseste electromagneti!!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitledcyyjc.JPG

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 12 December 2010 - 12:10 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#98 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 12 December 2010 - 12:32 PM

Desi il stiu pe @ipsihi ca membru foarte serios cred ca de data asta totusi glumeste. Asa ceva nu poate functiona!
De altfel daca urmariti comentariile la filmuletul rusului de pe youtube o sa observati ca nu a reusit sa-i pacaleasca chiar pe toti. Cativa membri foarte perspicace au si descoperit ca led-u se aprinde inainte ca discul sa inceapa rotirea :D

Citeaza

http://www.youtube.com/watch?v=YNHOtzgTok8...feature=related

#
geptil1
1 month ago

лажа сначала загорается светодиод, а потом крутится диск.
--------------------------------------------------------------------------
#
BluZeMenn
3 months ago

Ловкость рук и никакого обмана!

Светодиод практически сразу , без моргания при разроне движка светится! Бред полнейший!

Афтар, отфигач себе тапком голову! :)

FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE! FAKE!
------------------------------------------------------------------------------------

Intradevar se poate observa la sfarsitul filmuletului ca au dreptate !

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 12 December 2010 - 12:46 PM

0

#99 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 12:58 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 11 2010, 11:58 PM, a spus:

Multa vorba, saracia omului. Am fost in targ dupa magneti. Mici nu am gasit decat din pamanturi rare. Am facut montajul rusului si nu merge. As zice ca asa si trebuie, nu? Magneti mici din ferita nu am gasit. Am incercat cu fasii din placa flexibila...nu stiu cum sa-i zic, dar nu a mers. Am sa cumpar magneti ca ai lui Ipsihi. Ai lui erau din ferita, ar trebui sa mearga, asa zic. Ipsihi, vrei sa faci un desen sa vad cum erau pusi polii?
Multa, multa bafta.
PS. Vreau sa se consemneze ca vorbesc de motorul la care cred ca se "consuma" magnetii. La cei cu camp magnetic constant, treaba este clara si nu mai are rost sa discutam, parea mea.

...magnetii pe care i-am folosit sunt identici ca marime si forma cu cei din linkul urmator: http://www.youtube.com/watch?v=QkPy1eyVT1U...feature=related
0

#100 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 07:36 PM

Sir_Vaska, ma stii ca sunt convins ca nu exista miscare vesnica si energie free, dar daca acceptam ideea ca un magnet isi pierde din forta sa de atractie atunci cand trece prin apropierea unui magnet mult mai puternic, atunci, totul capata un sens. Eu cred ca asta a reusit Ipsihi. Nu contravine nici o lege, nu-i perpetuu si nu-i free. Cred ca merita de cumparat cativa magneti din ferita, cred ca musai din ferita. Am sa incerc. Sa vad ce gasesc prin targ.
Pe de alta parte, intr-adevar, LED-ul rusului se aprinde inainte de inceperea rotatiei, complet diferit de cum se aprinde cand incearca, la inceputul filmului, generatorul cu mana.....putea sa puna si el un timer ca LED-ul sa se alimanteze dupa ce discul incepe sa fie invartit de motor. S-a calicit, sau ne-a crezut prea stupizi, dar un baiat atent a observat.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 December 2010 - 07:42 PM

0

#101 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 12 December 2010 - 08:33 PM

N-am putut sa rezist :)

Sir_Vaska:

Citeaza

Desi il stiu pe @ipsihi ca membru foarte serios cred ca de data asta totusi glumeste. Asa ceva nu poate functiona!
De altfel daca urmariti comentariile la filmuletul rusului de pe youtube o sa observati ca nu a reusit sa-i pacaleasca chiar pe toti. Cativa membri foarte perspicace au si descoperit ca led-u se aprinde inainte ca discul sa inceapa rotirea :D

Si eu il stiam ca membru al forumului, mai mult sau mai putin serios, dar sa nu uitam ca se apropie de varsta senectutii in care nu toti devin mai intelepti, cum devenim noi astialalti :lol: . Poate ati observat ca in ultima vreme a avut foarte putin timp sa-si mai prezinte creatiile modelistice, intreaga-i energie fiindu-i focalizata spre motorase cu magnetei. Nu parea sa glumeasca (cum si eu am fost tentat sa cred), mai ales ca ne-am contrazis mult si in termeni nu intotdeauna academici pe tema motorului cu magnetii galbiori. Pana cand i-am spus ca prin plastelina aia cu care a ales rusnacul sa fixeze motorul de masa puteau fi ascunse doua firicele care veneau de la bateria ce alimenta motorasul si ledul (motiv ptr. care ledul se aprinde inainte ca motorul sa invinga inertia).

Al doilea "motor", ala din http://www.youtube.com/watch?v=QkPy1eyVT1U...feature=related , eu l-as numi mai degraba titirez cu infranare magnetica.

0

#102 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 09:39 PM

Vezi postareaipsihi, la Dec 11 2010, 09:16 PM, a spus:

...cand am facut jucaria pt fii-miu ,m-am jucat cu ea v-o ora, mai mult nu am avut timp deoarece a ramas la scoala, dar cat a fost folosita in scop didactic si-a facut treaba...

Sugubat, sugubat, il iubim pentru umorul sau, dar cum ramane cu afirmatia lui, categorica, ca s-a invartit o ora?

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 December 2010 - 09:42 PM

0

#103 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 09:57 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 12 2010, 09:39 PM, a spus:

Sugubat, sugubat, il iubim pentru umorul sau, dar cum ramane cu afirmatia lui, categorica, ca s-a invartit o ora?
...m-am jucat v-o ora, in reprize, nu eram suficient de nebun sa tin magnetul de la difuzor o ora in mana, reprizele insemnand 3-4 minute , despre cat s-ar fi invartit nu am fost curios, mai am si alte nazbatii de facut !!!
0

#104 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 December 2010 - 08:24 AM

MYTH BUSTED!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 13 December 2010 - 10:07 AM

0

#105 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 01:37 AM

Om murii si om vedea...las topicul deschis pentru discutii libere pe acest subiect. Si primul avion parea ceva imposibil de realizat in raport cu cantitatea cunoasterii la momentul respectiv, si acest tip de energie pare o aberatie la prima vedere tot in raport cu cantitatea de cunostinte acumulata la acest moment de catre omenire - a nu fi inteles la modul individual, in timpuri mai indepartate prin comparatie situatiile vor fi oarecum similare. Acum vom spune, da, dar respectau legile fizicii, afirmatie foarta adevarata, dar asta spunem acum, atunci nu prea se stia ce si cum, ca doar nu a venit nimeni sa spuna atunci, uite, asta e proiectul , il faci si functioneaza 100%. Asa ca, mai vedem in timp.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 14 December 2010 - 01:46 AM

0

#106 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 01:52 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 12 2010, 05:43 AM, a spus:

Aici ai exagerat un pic. Totul se invarte in jurul acelor legi, deja cunoscute.

De unde sti ca nu mai sunt si necunoscute ? astea sunt ce cunoastem acum, acum 100 de ani, ele existau ca si alte multe legi ale fizicii si acum 10 mii de ani existau aceleasi legi, doar ca acum, atat cunoastem, mai tarziu, vom intelege si altele. Si inainte de Cristos, circuitul apei in natura era identic ca si in zilele noastre, aceasi fizica, aceleasi legi, doar ca nu erau intelese.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 14 December 2010 - 01:58 AM

0

#107 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 14 December 2010 - 10:15 AM

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 01:37 AM, a spus:

Om murii si om vedea...las topicul deschis pentru discutii libere pe acest subiect.

Cred ca acest "motor" (ca nu tot ce se invarte poate fi numit motor) nu este decat o aplicatie banala a magnetismului. Probabil ca daca ar fi fost o solutie cu potential s-ar fi brevetat. Nu cred ca poate fi folosit ca si aplicatie practica atat timp cat cuplul pe care-l dezvolta e foarte mic, nefiind capabil sa invarta un banal generator.

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 14 December 2010 - 10:16 AM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#108 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 05:56 PM

Vezi postareaOldMann, la Dec 14 2010, 10:15 AM, a spus:

Cred ca acest "motor" (ca nu tot ce se invarte poate fi numit motor) nu este decat o aplicatie banala a magnetismului. Probabil ca daca ar fi fost o solutie cu potential s-ar fi brevetat. Nu cred ca poate fi folosit ca si aplicatie practica atat timp cat cuplul pe care-l dezvolta e foarte mic, nefiind capabil sa invarta un banal generator.

Exista magneti de 100Kg forta, chiar crezi ca dezvolta cuplu mic ? Cu ce forta s-ar respinge astfel de magneti ? Sa fie brevetat ? Cine are un astfel de interes ?

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 14 December 2010 - 05:57 PM

0

#109 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 07:02 PM

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 05:56 PM, a spus:

Exista magneti de 100Kg forta, chiar crezi ca dezvolta cuplu mic ? Cu ce forta s-ar respinge astfel de magneti ? Sa fie brevetat ? Cine are un astfel de interes ?

Se resping cu forta cu care se si atrag....
Se breveteaza orice ce nu este brevetat si daca platesti taxele. De ce nu ar breveta?
0

#110 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 08:21 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 14 2010, 07:02 PM, a spus:

Se resping cu forta cu care se si atrag....
Se breveteaza orice ce nu este brevetat si daca platesti taxele. De ce nu ar breveta?

Am citit ca s-ar fi incercat brevetarea, motivul a fost ca nu respecta principiul conservarii energiei

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 14 December 2010 - 08:29 PM

0

#111 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 08:37 PM

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 05:56 PM, a spus:

In cazul acestui "motor" forta de respingere e totdeauna intre doi magneti, ceilalti nu contribuie la producerea miscarii, ceea ce inseamna ca o mare parte din energie e risipita. Orice motor electric cat si termic are o caracteristica de functionare, aceasta caracteristica poate fi trasata functie de doi parametrii, parametrii pe care ai alegi functie de ceea ce vrei sa studiezi.
La acest " motor" vei constatat ca odata cu aplicarea unui cuplu rezistent la arbore, turatia scade si scade pana in zero, fara sa poti sa compensezi aceasta pierdere in turatie. Spre exemplu la un motor electric poti modifica curentul statoric pentru a mentine cuplul constant functie de incarcare, sau poti modifica tensiunea de alimentare si la fel se compenseaza pierderea in turatie, respectiv mentinerea cuplului constant.

Acum vine si intrebarea...cum poti, la aceasta aplicatie, sa mentii cuplu constant la arbore atat timp cat nu ai nici un parametru care poate fi modificat in timpul cat acesta incearca sa invinga on cuplu rezistent aplicat la arbore?

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 14 December 2010 - 08:40 PM

0

#112 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 14 December 2010 - 08:38 PM

Incearca sa faci montajul din film. Mai mult ca sigur ca ai prin casa tot ce-ti trebuie. Nu e necesar sa produca ceva, nici sa se invarta vesnic. Doar sa-l faci sa se invarta cateva minute singur, de capul lui, doar in baza acelor magneti.

http://www.youtube.com/watch?v=i0oUaPZ_wF8...feature=related
0

#113 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 08:47 PM

sau poti incarca montajul asta

http://www.instructables.com/id/My-second-...-produces-arou/

Cred ca mai interesant de discutat ar fi acest motor, brevetat de porfesorul meu de masini electrice

http://www.cernomazu.ro/index.php?option=c...1&Itemid=48

0

#114 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 09:07 PM

Vezi postareaOldMann, la Dec 14 2010, 08:47 PM, a spus:

sau poti incarca montajul asta

http://www.instructables.com/id/My-second-...-produces-arou/

Cred ca mai interesant de discutat ar fi acest motor, brevetat de porfesorul meu de masini electrice

http://www.cernomazu.ro/index.php?option=c...1&Itemid=48

Ideea e sa se utilizeze doar magneti, iar aia cu motorul solar nu e nici o inventie , o celula solara care invarte un motor
0

#115 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 09:16 PM

Vezi postareazgr_44, la Dec 14 2010, 09:07 PM, a spus:

Ideea e sa se utilizeze doar magneti, iar aia cu motorul solar nu e nici o inventie , o celula solara care invarte un motor

:D
te rog sa ma scuzi ca am incercat sa-ti prezint un alt mod de abordare a problemei...

0

#116 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 14 December 2010 - 10:09 PM

Deci pana acuma practic nu a reusit nimeni sa fac un motor din ala sa se invarta singur fara sa tot faci dute-vino cu magnetul din mana.
Am si eu o intrebare ca am vazut undeva pomenit de grafit pirolitic, stii cumva unde gasesc asa ceva la noi ca piroliza la grafit nu cred ca pot sa o fac eu si m-as juca un pic dea levitatia unei placute de grafit pirolitic deasupra unor magnetii cu neodim poate pun si o lumanare pe ea sa fie asa in spiritul sarbatorilor :rolleyes:
0

#117 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 14 December 2010 - 10:11 PM

Ne tot invartim in jurul cozii de cateva zile. Mai scriu odata mai direct.

1. E un perpetum mobile; chestia aia care se invarte si face curent cu ajutorul unor magneti si nimic altceva (motorul Perendev sau cum l-o chema de pe youtube)

2. Facem pe prostii si zicem ca e o mare inventie ce nu a fost inca descoperita (de dragul dezbaterii). Care sunt sansele, azi, sa faci in bucatarie ceva revolutionar cu cunostinte de liceu (adica cu ce a mai ramas din ce nu am invatat in urma cu ceva ani). Nu sunt om de stinta dar stiu cum se face stiinta azi. Faptul ca punem o saiba si facem sa se miste o articulatie mai bine dacat a facut-o producatorul sau ne pricepem la fotbal nu poate fi extins la stiinta.

Singura intrebare pertinenta legata de motorul asta e:

De ce nu merge un astfel de motor desii la prima vedere pare ca poate sa mearga ? La aceasta intrebare pertinenta, nerostita ca atare, au raspuns clar cativa care au luat topicul in serios.

Cat depre motorul inventat de Motorga Gheorghe Ion ( http://motormagnetic.weblog.ro/ ), ce pot sa zic, avem multi inventatori din astia, il mai tineti minte pe marele profesor Hancu cu cutremurele ?

Daca e vorba de facut bani, se pot face. Exemplu concret: L. Ron Hubbard si biserica lui. Nu au facut curent dar au facut miliarde printre altele cu un istrument numit e-meter:
http://en.wikipedia.org/wiki/E-meter

In final mai pun odata clipul pe care l-am mai pus:
http://www.youtube.c...h?v=CZt9xSUNJ4M - la inceput am ras dar dupa aceea mi-am dat seama ca e o poveste cu talc.

Stefan
0

#118 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 10:19 PM

Bine dreaq ca n`a zburat dihania. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :rolleyes: Bine ca nu se prinde discovery in Kenia, ca zburau in spatiu cu butelia.... :D

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 14 December 2010 - 10:22 PM

0

#119 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 10:28 PM

Vezi postareastiganas, la Dec 14 2010, 10:11 PM, a spus:

Ne tot invartim in jurul cozii de cateva zile. Mai scriu odata mai direct.

1. E un perpetum mobile; chestia aia care se invarte si face curent cu ajutorul unor magneti si nimic altceva (motorul Perendev sau cum l-o chema de pe youtube)

Stefan

NU ESTE perpetuum mobile, in principiu are doar o durata de functionare mai mare in functie de cat il tin magnetii, deci NU functioneaza la infinit. deci non-perpetuum mobile.
Ca si multe alte inventii care zac prin sertare in mod intentionat, ( si cate sute de mii nu or fi ) daca si un astfel de motor ar fi brevetat cu siguranta traseul lui va fi direct spre aceleasi sertare.
0

#120 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 December 2010 - 10:40 PM

Nu e bine ce facem. Toti, inclusiv eu, care am sarit cu NU SE POATE inainte, ar fi mai bine sa ne potolim si sa lasam omul sa incerce si sa realizeze practic proiectul la care gandeste, indiferent de rezultatul final. Sa posteze si sa vina cu propuneri si sfaturi doar cei care cred in veridicitatea proiectului.
Bafta!
0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou