Nu se poate scandal fara sa fiu si eu acolo, asa ca am revenit pe baricade, cu butelcuta de gaz.
Votez cu ursul si inclin sa cred ca in timpuri reci ca asta prin care trecem merita sa ne mai destindem.
Propun ca cine a initiat topicul sa mearga mai departe si sa pregateasca un proiect, vedem daca si de unde apare ajutor sa se puna ceva pe masa functional si dupa aia tragem linie.
Desi mi-au explicat unii pe la scoala, am mai si citit dupa aia, tot nu le-am tinut minte. Stiu ca se discuta nuantat despre perpetuum mobile, inca de cand eram elev, ca e si asta pe categorii, pe spete, are preferinte... Dupa unii tot perpetuum ar putea fi considerata si folosirea energiei solare, ca la cat ajungem noi cu mana, energia solara e inepuizabila. Si pana la vreo noua lege e gratuita. Aia solara e chiar mai free decat ce obtii de la un magnet fabricat, consumand energie, care direct sau mai pe ocolite, costa. Adica ma lasa rece ca o sa dispara candva. De ce n-ar putea ajunge minunea asta a tehnicii macar la nivelul unui giroscop si sa inmagazineze energie mecanica? Poate se vinde mai bine daca are magneti.
Intre ceva care se invarte vesnic si nu face nimic si o piatra care se macina in timp, n-as alege nimic de luat acasa. Daca scoti din el cam cat consumi din magneti, nu-l vad bine anul asta. Poate la anul sau data viitoare, cu altii ca noi stand in fata calculatoarelor. Ce anume s-ar mai putea folosi din el, ca efect secundar? Sa zicem ca ar functiona. La ce-i bun?
Din punctul meu de vedere, decat sa dezvolt ceva din care nu pot folosi nimic, mai degraba incerc sa consum eficient ce am. Si decat sa intervin nepotrivit sau fara argumente, mai bine tac. Asa ca urez multa bafta celor care se pricep!
Spor la treaba!
PS. Revin la discutia cu inventatorii, se breveteaza aproape orice idee cu cateva caracteristici fosrte importante, medalii la Bruxelles ia orice inventie daca ajunge cineva cu posterul acolo. Gasiti un inventator care de cativa ani buni umbla sa vanda o inventie cu care spune el, ca poate face ca apa sa urce inapoi in lacurile de acumulare, prin conducte. Doar ca nu pune nimeni botul la asa ceva ca nu-s bani de acoperit lacurile cu capac... Dar cu doua borcane gaurite si 1 m de furtun, el demonstreaza principiul de functionare. Si i-au brevetat asa ceva, adica cum ca apa curge... Cica are si aplicabilitate industiala. Asa o fi, daca ai un lac mai mic in baie.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 December 2010 - 04:31 PM