Modelism - RHC Forum: Motor magnetic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Motor magnetic NU ESTE perpetuum mobile....

#61 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 10 December 2010 - 11:18 PM

Pentru a te convinge de unele inventii cauta site-uri mai credibile. De ex tocmai .. OSIM-u este cel mai in masura sa ofere informatii sigure in acest sens. Iata-l aici:
http://www.osim.ro/brevete/pbrev.html

Aici ai documentele unde ar trebui sa figureze acea inventie lui Arghirescu cu magnetii lichizi si o descriere atat de "academica", numai ca nu prea ..figureaza.
http://www.osim.ro/p...atii/bopi99.htm

A depus cereri intradevar dar nu vad sa i se fi acordat vreun brevet.
Deci ?? Acu ce parere ai ? Esti convins in continuare ca functioneaza ?

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 10 December 2010 - 11:24 PM

0

#62 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 10 December 2010 - 11:40 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Dec 10 2010, 11:18 PM, a spus:

Pentru a te convinge de unele inventii cauta site-uri mai credibile. De ex tocmai .. OSIM-u este cel mai in masura sa ofere informatii sigure in acest sens. Iata-l aici:
http://www.osim.ro/brevete/pbrev.html

Aici ai documentele unde ar trebui sa figureze acea inventie lui Arghirescu cu magnetii lichizi si o descriere atat de "academica", numai ca nu prea ..figureaza.
http://www.osim.ro/p...atii/bopi99.htm

A depus cereri intradevar dar nu vad sa i se fi acordat vreun brevet.
Deci ?? Acu ce parere ai ? Esti convins in continuare ca functioneaza ?

Da functioneaza, in ceea ce priveste sistemul informatic romanesc cat si bazele lor de date PUT
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#63 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 11 December 2010 - 12:18 AM

Asa simple par a fi construit motoarele alea ca sa functioneze :D
A face un motor cu magnetii permanenti pot sa-l aseman cu a face un motor cu arcuri, oricum i-ai dispune ei tot o sa se opreasca intr-o pozitie de echilibru, si 3 rotoare la nu stiu cate grade etc, cand reusesti sa controlezi campul magnetic cu ceva care sa consume energie mai putina decat poti produce sa ma anunti si pe mine.
Spun astea deorece acuma ceva timp si eu eram foarte incantat de motare perendev si alte bazaconi de am facut rost de magneti cu neodim si alte materiale dar degeaba, motorul magnetic asa simplu pare si suna.....singurul pe care l-am vazut sa fie functional dupa parerea mea este prezentat la sfarsitul filmului "A machine to die for it" film
care este format din pendule cu magneti si came care sunt in stare sa tina o bila in miscare si atat tot.
Iar din motoarele mele magnetice tot am facut ceva free energy adica generator eolian la tara http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Bafta iti urez si cand gasesti ceva realizabil anunta-ma si pe mine.
0

#64 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 11 December 2010 - 02:04 AM

@Sir_Vaska
Apropos de fizica: TOTUL este energie, inclusiv materia in sine, incepand de la cele mai mici particule. Incearca sa depasesti fizica anilor 70 si mai STUDIAZA.

[off-topic]
Initial m-am bucurat ca cineva a avut curajul sa deschida un asemenea subiect si am sperat ca initiatorul nu va fi catalogat nebun, dar citind raspunsurile si felul in care considera unii sa-si exprime punctul de vedere (oameni pe care in general ii stimez si despre care am auzit numai lucruri bune), total pe langa subiectul pus in discutie, am ramas cu un gust amar.
[/off-topic]

Si totusi, daca nu exista incredere in inventatorii romani, uite si un exemplu din Germania - patentul numarul DE102005059652A1. Se poate descarca folosind softul PDF-Kopien Deutschlands Patente disponibil pe www.patent-de.com. Asa cum proprietarul patentului declara intr-un interviu la o televiziune germana, nu este un motor in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca nu-i poate controla turatia... inca, dar se invarte! Si chiar repede - 14.000 rpm. O alta problema ar fi ca nu are destula putere pentru a roti un generator. Conform definitie enuntate mai sus de cineva care cunoaste foarte bine DEX-ul, ar fi un perpetuum-mobile. Fizic vorbind, nu este! De ce nu este? Am sa-l rog tot pe cunoscatorul DEX-ului sa caute explicatia (dar in dictionarele de specialitate) si sa o impartaseasca tuturor.

Si tot in Germania - oamenii chiar incearca sa depaseasca limitele impuse de anumite "tipare de gandire" - exista un forum - www.overunity.de - in care cativa necunoscatori care si-au luat doctoratele in fizica (grupul care a initiat forumul) si cativa tipi si tipe cu ceva lipsa prin cap (vreo 15.000 la numar) discuta si incearca sa "cloneze" in mod practic orice inventie sau patent mai mult sau mai putin ciudat. Unele le-au reusit, altele nu. Tot ei sunt cei care au demascat si cele mai mari inselatorii video din domeniu.

[off-topic]
Asadar, zgr_44, te rugam, lasa-ne pe noi cunoscatorii si priceputii in ale masinutelor, vaporaselor, rachetelor si zburatoarelor si mergi pe acel site si baga-te acolo in seama. Nu ne intereseaza sa stim ceva in plus fata de ce am invatat in scoala generala, in liceu, la facultate sau mai stiu eu in ce institut de cercetare am mai taiat noi frunzele la caini. Eventual, daca poti, muta-te acolo!
[/off-topic]
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#65 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 December 2010 - 04:03 AM

Am tot cugetat si, cred, ca sunt aproape de adevar.
Ma refer la motorul din filmul de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=YNHOtzgTok8...feature=related
Magnetul micut atras de cel mare, atat timp cat sta in apropiere, pierde un pic din forta de atractie. Se demagnetizeaza un pic, dar suficient de mult, incat forta cu care este respins sa fie mai mica decat forta cu care este atras urmatorul. Rectific ceea ce am presupus anterior, nu-si revine...nici nu vad cum...pe restul cursei. La un tur complet, iar intra in camp, iar pierde din forta de atractie, etc, etc.
Deci acest motor, cred, ca, functioaneaza "consumand" din magnetii mici. Va functioana, cu acest pret, pana la epuizarea lor. Este, in esenta, un acumulator care se descarca.
Concluzia este ca nu-i energie free. Poti sa-l asimilezi cu un volant, o corp care cade, un pendul, etc. Se misca pana cand energia se consuma.
Pentru zgr_44, as incerca sa fac acest model cu magnetii mici din ferita, nu din pamanturi rare. Cei din urma se demagnetizeaza mult prea greu si nu se va invarti, parea mea. Ar putea merge cu fasii de banda magnetica pe post de magneti mici.
Multa, multa bafta si va multumesc pentru ca am invatat ceva.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 11 December 2010 - 04:04 AM

0

#66 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 11 December 2010 - 10:16 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 11 2010, 04:03 AM, a spus:

Am tot cugetat si, cred, ca sunt aproape de adevar.
Ma refer la motorul din filmul de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=YNHOtzgTok8...feature=related
Magnetul micut atras de cel mare, atat timp cat sta in apropiere, pierde un pic din forta de atractie. Se demagnetizeaza un pic, dar suficient de mult, incat forta cu care este respins sa fie mai mica decat forta cu care este atras urmatorul. Rectific ceea ce am presupus anterior, nu-si revine...nici nu vad cum...pe restul cursei. La un tur complet, iar intra in camp, iar pierde din forta de atractie, etc, etc.
Deci acest motor, cred, ca, functioaneaza "consumand" din magnetii mici. Va functioana, cu acest pret, pana la epuizarea lor. Este, in esenta, un acumulator care se descarca.
Concluzia este ca nu-i energie free. Poti sa-l asimilezi cu un volant, o corp care cade, un pendul, etc. Se misca pana cand energia se consuma.
Pentru zgr_44, as incerca sa fac acest model cu magnetii mici din ferita, nu din pamanturi rare. Cei din urma se demagnetizeaza mult prea greu si nu se va invarti, parea mea. Ar putea merge cu fasii de banda magnetica pe post de magneti mici.
Multa, multa bafta si va multumesc pentru ca am invatat ceva.

...care energie Dane, nu tragea mai sus cineva ca-n campul magnetic al magnetilor permanenti energie ioc?!!! :D
...dracovenia de mai sus am facut-o ca lucrare practica la tehnologie pt fiul meu aflat in clasa 8-a, am folosit 12 magneti de mobila dispusi pe un disc din carton cu diametru de 10 cm pe a carui circumferinta am lipit magnetii cu aceeasi polaritate spre exterior si un motor de cd-rom la bornele caruia am cuplat un led ;invartitoarea scotea un curent de v-o 15mA, suficient cat aprinda un led !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#67 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 12:52 PM

Vezi postareaipsihi, la Dec 11 2010, 10:16 AM, a spus:

...care energie Dane, nu tragea mai sus cineva ca-n campul magnetic al magnetilor permanenti energie ioc?!!! :blink:
...dracovenia de mai sus am facut-o ca lucrare practica la tehnologie pt fiul meu aflat in clasa 8-a, am folosit 12 magneti de mobila dispusi pe un disc din carton cu diametru de 10 cm pe a carui circumferinta am lipit magnetii cu aceeasi polaritate spre exterior si un motor de cd-rom la bornele caruia am cuplat un led ;invartitoarea scotea un curent de v-o 15mA, suficient cat aprinda un led !!!

Este unul din exemple care functioneaza, dar si daca ar exista consum de energie sa zicem, s-ar consuma in cateva sute de ani. Idea e ca, un motor electric functioneaza datorita faptului ca, campul magnetic este cumva ordonat asa incat el invarte rotorul motorului, in zilele nostre exista magneti permanenti polrizati in fel si chip cum se doreste. Acel motor magnetic facut de perendev utilizeaza anumiti magneti polarizati in asa fel incat liniile de camp au un anume sens si intensitate, sunt izolati cu ceva grafit pirolitic pentru a ghida mai bine liniile de camp, a utilizat 3 rotoare pentru a rupe forta de respingere inapoi a rotorului de care urmatorul magnet...este mult de experimentat

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 11 December 2010 - 12:56 PM

0

#68 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 03:14 PM

Eram dator cu niste poze.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1891.jpg
  • Imagine atasata: DSCN1892.jpg
  • Imagine atasata: DSCN1893.jpg

In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
0

#69 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 December 2010 - 03:16 PM

ZGR, te rog sa ma scuzi, dar daca , indiferent de cat de genial sunt aranjati magnetii, forta de atractie este egala cu cea de respingere (si nu se poate altfel) si forta de atractie a magnetului este constanta, necesitate ceruta de viata vesnica, motorul nu poate functiona.
Motorasul pe care l-a facut si Ipsihi functioaneza deoarece ceva se consuma. Apropos, Ipsihi, cat timp functioaneaza? Se reduce turatia?
Multa bafta.
0

#70 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 December 2010 - 04:27 PM

Nu se poate scandal fara sa fiu si eu acolo, asa ca am revenit pe baricade, cu butelcuta de gaz.

Votez cu ursul si inclin sa cred ca in timpuri reci ca asta prin care trecem merita sa ne mai destindem.
Propun ca cine a initiat topicul sa mearga mai departe si sa pregateasca un proiect, vedem daca si de unde apare ajutor sa se puna ceva pe masa functional si dupa aia tragem linie.
Desi mi-au explicat unii pe la scoala, am mai si citit dupa aia, tot nu le-am tinut minte. Stiu ca se discuta nuantat despre perpetuum mobile, inca de cand eram elev, ca e si asta pe categorii, pe spete, are preferinte... Dupa unii tot perpetuum ar putea fi considerata si folosirea energiei solare, ca la cat ajungem noi cu mana, energia solara e inepuizabila. Si pana la vreo noua lege e gratuita. Aia solara e chiar mai free decat ce obtii de la un magnet fabricat, consumand energie, care direct sau mai pe ocolite, costa. Adica ma lasa rece ca o sa dispara candva. De ce n-ar putea ajunge minunea asta a tehnicii macar la nivelul unui giroscop si sa inmagazineze energie mecanica? Poate se vinde mai bine daca are magneti.

Intre ceva care se invarte vesnic si nu face nimic si o piatra care se macina in timp, n-as alege nimic de luat acasa. Daca scoti din el cam cat consumi din magneti, nu-l vad bine anul asta. Poate la anul sau data viitoare, cu altii ca noi stand in fata calculatoarelor. Ce anume s-ar mai putea folosi din el, ca efect secundar? Sa zicem ca ar functiona. La ce-i bun?
Din punctul meu de vedere, decat sa dezvolt ceva din care nu pot folosi nimic, mai degraba incerc sa consum eficient ce am. Si decat sa intervin nepotrivit sau fara argumente, mai bine tac. Asa ca urez multa bafta celor care se pricep!

Spor la treaba!

PS. Revin la discutia cu inventatorii, se breveteaza aproape orice idee cu cateva caracteristici fosrte importante, medalii la Bruxelles ia orice inventie daca ajunge cineva cu posterul acolo. Gasiti un inventator care de cativa ani buni umbla sa vanda o inventie cu care spune el, ca poate face ca apa sa urce inapoi in lacurile de acumulare, prin conducte. Doar ca nu pune nimeni botul la asa ceva ca nu-s bani de acoperit lacurile cu capac... Dar cu doua borcane gaurite si 1 m de furtun, el demonstreaza principiul de functionare. Si i-au brevetat asa ceva, adica cum ca apa curge... Cica are si aplicabilitate industiala. Asa o fi, daca ai un lac mai mic in baie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 December 2010 - 04:31 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#71 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 08:01 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 11 2010, 03:16 PM, a spus:

ZGR, te rog sa ma scuzi, dar daca , indiferent de cat de genial sunt aranjati magnetii, forta de atractie este egala cu cea de respingere (si nu se poate altfel) si forta de atractie a magnetului este constanta, necesitate ceruta de viata vesnica, motorul nu poate functiona.
Motorasul pe care l-a facut si Ipsihi functioaneza deoarece ceva se consuma. Apropos, Ipsihi, cat timp functioaneaza? Se reduce turatia?
Multa bafta.

Ideea este ca functioneaza. nu tin neaparat ca motorul sa arate ca cel efectuat de Perendev. Si nu am sustinut vreodata ca nu s-ar consuma ceva, cu toate ca nu stiu ce se consuma si am subliniat clar de la inceput sa nu se abereze pe tema perpetuum mobile

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 11 December 2010 - 08:02 PM

0

#72 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 08:04 PM

Vezi postarearanet, la Dec 11 2010, 03:14 PM, a spus:

Eram dator cu niste poze.

Ceea ce ai creeat acolo ...cred ca se poate face sa functioneze cu mici retusuri si perieri pe ici-colo
0

#73 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 08:08 PM

Vezi postareazgr_44, la Dec 11 2010, 08:04 PM, a spus:

Ceea ce ai creeat acolo ...cred ca se poate face sa functioneze cu mici retusuri si perieri pe ici-colo

Cred ca intr-adevar, se poate... Voi incerca sa-l revizuiesc. Daca ai ceva idei, le astept cu placere.
--------------------
0

#74 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 11 December 2010 - 08:38 PM

Nu va face nimeni niciodata un dispozitiv mecanic, hidraulic, etc, care sa se automentina in functionare doar prin mijloace (resurse) proprii, adica fara sa consume energie din exterior. De produs surplus de energie nici gand. O chestie supereficienta ar fi bateria nucleara sau panoul solar cuplat la un acumulator tampon ideal (neinventat inca). Acestea pot ``misca`` la nesfarsit un mecanism.
In rest, fara suparare, toate sunt precum cainele care-si alearga coada. Alearga un timp apoi se prabuseste sperand la o coada mai lunga.
Pana reusiti, o chestie interesanta, chiar daca abordarea e putin diferita:
http://www.descopera...ila-lui-karpen/
0

#75 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 08:48 PM

...eu unul nu va pricep inversunarea, omu' nu a zis nimic despre perpetuum mobile, nu a spus ca vrea sa obtina energii inepuizabile sau alte superinventii, a propus o dezbatere pe tema motorului cu magneti permanenti ca principiu sau cel putin asa am priceput-o eu ,gresesc?!!!
0

#76 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 08:56 PM

Corect. Dar motorul ala de care se vorbeste, la care nu folosim decat magnetii permanenti, indiferent cum ar fi ei dispusi, si care se roteste (functioneaza) fara sa foloseasca alta sursa de energie externa, decat pur si simplu forta magnetica a magnetilor, este implicit mecanismul ideal de care spuneam ca nu poate fi realizat. Deasemenea, in filmul rusesc, daca ar fixa rigid pe o masa si magnetul difuzorului si motorasul cu CD, totul s-ar opri imediat. Deasemenea daca s-ar urmari sa se realizeze un dispozitiv oscilant care sa apropie si sa departeze alternativ magnetul principal, in vederea intretinerii miscarii, acest disp oscilant ar consuma mai multa energie decat ar putea furniza intreg sistemul.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 11 December 2010 - 09:00 PM

0

#77 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 09:16 PM

...cand am facut jucaria pt fii-miu ,m-am jucat cu ea v-o ora, mai mult nu am avut timp deoarece a ramas la scoala, dar cat a fost folosita in scop didactic si-a facut treaba, nu vad insa nici un impediment pentru oricine altcineva doreste sa repete experimentul, 12 magneti pt mobilier costa in jur de 30 lei, restul e banal, am ales magnetii respectivi datorita formei plate pe care o au odata scosi din montura si marimii oarecum mici, cam 20/10/5 mm, ceea ce-i facea usor de lipit pe disc !!!
0

#78 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 09:29 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Dec 11 2010, 08:56 PM, a spus:

Corect. Dar motorul ala de care se vorbeste, la care nu folosim decat magnetii permanenti, indiferent cum ar fi ei dispusi, si care se roteste (functioneaza) fara sa foloseasca alta sursa de energie externa, decat pur si simplu forta magnetica a magnetilor, este implicit mecanismul ideal de care spuneam ca nu poate fi realizat. Deasemenea, in filmul rusesc, daca ar fixa rigid pe o masa si magnetul difuzorului si motorasul cu CD, totul s-ar opri imediat. Deasemenea daca s-ar urmari sa se realizeze un dispozitiv oscilant care sa apropie si sa departeze alternativ magnetul principal, in vederea intretinerii miscarii, acest disp oscilant ar consuma mai multa energie decat ar putea furniza intreg sistemul.

sursa pe care care nu stiu de ce nu unii refuza sa o vada sunt insasi magnetii

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 11 December 2010 - 09:31 PM

0

#79 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 11 December 2010 - 09:57 PM

Teoria ca teoria dar practica ne omoara....
Bine au magnetii energie magnetica, care se consuma cica dupa catva zeci de ani ca in motorul ala nu cred ca se consuma, daca pe atractie nu se consuma de ce s-ar consuma pe respingere
zgr_44 fa unul demonstrativ sau macar un desen despre cum ai vrea sa-l construiesti sa avem pe ce discuta ca ala a lui Perendev daca functiona il vedeam pe inventatorul lui in topul milionarilor langa Bill Gates
0

#80 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:00 PM

Ce intelegi prin ``sursa``. Crezi ca magnetii emit o ``energie ``pe care o poti folosi transformand-o cu ajutorul unui dispozitiv in alta forma de energie usor utilizabila? Magnetismul, ca si gravitatia nu pot fi folosite sau transformate precum lumina sau energia electromagnetica (indiferent de frecventa).
0

#81 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:03 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Dec 11 2010, 10:00 PM, a spus:

Ce intelegi prin ``sursa``. Crezi ca magnetii emit o ``energie ``pe care o poti folosi transformand-o cu ajutorul unui dispozitiv in alta forma de energie usor utilizabila? Magnetismul, ca si gravitatia nu pot fi folosite sau transformate precum lumina sau energia electromagnetica (indiferent de frecventa).

CE INTELEGI PRIN ENERGIE ? MAGNETISUML ARTIFICIAL PRODUS INTR-UN MOTOR ELECTRIC POATE FI FOLOSIT, CEL NATURAL NU....E CAM PARADOX AFIRMATIA TA
0

#82 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:09 PM

Vezi postareaMarius, la Dec 11 2010, 09:57 PM, a spus:

Teoria ca teoria dar practica ne omoara....
Bine au magnetii energie magnetica, care se consuma cica dupa catva zeci de ani ca in motorul ala nu cred ca se consuma, daca pe atractie nu se consuma de ce s-ar consuma pe respingere
zgr_44 fa unul demonstrativ sau macar un desen despre cum ai vrea sa-l construiesti sa avem pe ce discuta ca ala a lui Perendev daca functiona il vedeam pe inventatorul lui in topul milionarilor langa Bill Gates

Nasol exemplu: Implicatiile sunt mult prea mari si nu despre asta era vorba. Milioanele nu sunt o dovada de functionalitate

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 11 December 2010 - 10:11 PM

0

#83 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:11 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Dec 11 2010, 10:00 PM, a spus:

? Magnetismul, ca si gravitatia nu pot fi folosite sau transformate precum lumina sau energia electromagnetica (indiferent de frecventa).

...ma uimesti Hess ,hidrocentralele, panourile solare si cuptorul cu microunde ce sunt ?!!!
L.E...cu lumina si energia electromagnetica nu citisem bine, dar hidrocentralele folosesc gravitatia din plin !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 11 December 2010 - 10:14 PM

0

#84 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:16 PM

Cum aprinzi un bec cu o bobina si un magnet? Rotesti magnetul in fata bobinei (ar fi un exemplu). Daca tii magnetul (sau bobina) fixa faci ceva? Nu. Deci iti trebuie un camp alternativ. Tu ca sa faci cu ajutorul magnetilor un camp alternativ, pt a-l putea folosi, trebuie sa consumi energie. Energia necesara nu o poti lua tot de la sistemul in cauza, fiind insuficienta. Iar cu un camp continuu, nu poti face nimic. Nu stiu ce exemplu sa-ti mai spun, dar intelege ca indiferent de solutia pe care o alegi cu magnetii permanenti, pierzi ceva. Acel ceva este chiar energia cheltuita pt a transforma campul acela magnetic continuu si inutilizabil intr-un camp alternant (nu pot spune alternativ, nefiind de natura electromagnetica).

Hidrocentralele folosesc gravitatia, dar nu in sensul in care se discuta aici.
Se va scrie mult pe aici doua trei zile, dar nu va aparea nici un motor cu magneti permanenti (si atat) care sa mearga de capul lui impingand un magnet pe altul si asa la nesfarsit.... Veti vedea.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 11 December 2010 - 10:20 PM

0

#85 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 11 December 2010 - 10:19 PM

ALOOOOOOOOO.....gata ca-i blocati motorul omului! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
ADOR VITEZA!!!
0

#86 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:22 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Dec 11 2010, 10:16 PM, a spus:

Cum aprinzi un bec cu o bobina si un magnet? Rotesti magnetul in fata bobinei (ar fi un exemplu). Daca tii magnetul (sau bobina) fixa faci ceva? Nu. Deci iti trebuie un camp alternativ. Tu ca sa faci cu ajutorul magnetilor un camp alternativ, pt a-l putea folosi, trebuie sa consumi energie. Energia necesara nu o poti lua tot de la sistemul in cauza, fiind insuficienta. Iar cu un camp continuu, nu poti face nimic. Nu stiu ce exemplu sa-ti mai spun, dar intelege ca indiferent de solutia pe care o alegi cu magnetii permanenti, pierzi ceva. Acel ceva este chiar energia cheltuita pt a transforma campul acela magnetic continuu si inutilizabil intr-un camp alternant (nu pot spune alternativ, nefiind de natura electromagnetica).

Hidrocentralele folosesc gravitatia, dar nu in sensul in care se discuta aici.
Se va scrie mult pe aici doua trei zile, dar nu va aparea nici un motor cu magneti permanenti (si atat) care sa mearga de capul lui impingand un magnet pe altul si asa la nesfarsit.... Veti vedea.

Ideea e ca, eu nu vreau sa arpind nimic deocamdata, ci doar sa invart, vad eu mai incolo daca aprind ceva sau nu
0

#87 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:29 PM

...ca o adaugire pt cei ce-i dau in sus si-n jos cu forta de atractie , eu unul am folosit forta de respingere orientand unul spre altul poli de acelasi sens, tot asta face si dracovenia s-o ia din loc !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 11 December 2010 - 10:29 PM

0

#88 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:31 PM

Stiu pe cineva care a muncit aproape 1 an la asa ceva plecand de la o morisca sub jetul de apa de la chiuveta. Si daca apa nu s-ar termina niciodata? S-ar invarti la nesfarsit. Si daca in loc de apa as folosi ceva inepuizabil? Poate ceva ce nu se termina niciodata: magnetismul magnetilor naturali. Si asa a inceput epopeea de un an al magnetilor permanenti mai prapaditi la inceput, apoi neodim de toate formele si dimensiunile, si pana la final..... tragica concluzie: trebuia sa-mi dau seama de la inceput ca NU are cum sa mearga.
Sper ca tu sa gasesti solutia magica de dispunere a nazdravanelor pietre inepuizabile! Multa bafta!
0

#89 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 December 2010 - 10:47 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Dec 11 2010, 10:31 PM, a spus:

Stiu pe cineva care a muncit aproape 1 an la asa ceva plecand de la o morisca sub jetul de apa de la chiuveta. Si daca apa nu s-ar termina niciodata? S-ar invarti la nesfarsit. Si daca in loc de apa as folosi ceva inepuizabil? Poate ceva ce nu se termina niciodata: magnetismul magnetilor naturali. Si asa a inceput epopeea de un an al magnetilor permanenti mai prapaditi la inceput, apoi neodim de toate formele si dimensiunile, si pana la final..... tragica concluzie: trebuia sa-mi dau seama de la inceput ca NU are cum sa mearga.
Sper ca tu sa gasesti solutia magica de dispunere a nazdravanelor pietre inepuizabile! Multa bafta!

Tocmai de aceea am si expus subiectul, pentru a avea parte de idei nastrusnice care nu se bazeaza neaparat pe fizica cu care am fost invatati prin scoli.
0

#90 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 11 December 2010 - 11:25 PM

am zis ca nu mai scriu in topicul asta, dar hai sa o fac. asta pentru ca o fi si cineva tanar care citeste si poate il inspir la studiu, vazand ca fizica, fie si de liceu are raspuns la multe. Si poate se prinde ca scoala nu ii ingradeste mintea, ci din contra... Ma rog, asta e doar parerea mea

Zic din start ca ce aici e orientat spre usurinta de intelegere si nu se vrea absolut exact.

Sa revenim la fizica si la cata energie e in magnetul permanent. Zicea bine cineva ca il putem asocia cu o bobina ideala prin care trece un curent. Foarte adevarat. Cum tensiunea la borne e zero (de, bobina e idela), n-ar fi deloc energie in el. Gresit, asta insemna de fapt ca nu imi trebuie deloc putere ca sa ii mentin campul magnetic.
Insa totul se schimba cand vreau sa creez campul, fiindca atunci cand trec curentul de la zero la cat o mi-o trebui, pe bobina se induce tensiune care impreuna cu curentul de care vorbeam necesita putere. Mai punem in ecuatie si cat dureaza povesta si dam peste energie

Un exemplu mai concret:
Luam bobina si o punem la tensiune fixa. Dupa cum se stie curentul incepe sa cresca liniar prin ea dupa formula

I=t*U/L unde t e timpul cat tin bobina alimentata si L e inductanta bobinei.

La un moment dat curentul ajunge la valoarea care imi da campul magnetic dorit. Cata energie a fost necesara? Fac U*I si integrez in functie de timp si dau peste:

E=1/2*1/L*U2*T2 (U2 e U la patrat, la fel si la timp)

Cat ies calcule pentru un magnet permanent? continua cineva sa gasesca bobina echivalenta si curentul ce trece prin ea ca sa iasa un magnet permanent obisnuit si afla. Sigur gasiti asta daca sapati bine. Asa la bunul simt, zic ca in magnetii de 120RON ai lui zgr e energie de 2 lei la propriu

Sa mai lamurim: energie, potentiala sa ii zicem, e in orice magnet, ca si in multe altele 'chestii' (oricare de fapt). Numai ca energia potentiala nu se poate 'recolta' asa direct, doar diferentele de enrgie potentiala ne intereseza de fapt. Ca un bolvan pe munte, cat timp sta la aceiasi inaltime, nu iese nimic. Daca ii dau branci la vale, se schimba treaba. La fel si cu magnetul, cat timp ramane la fel de puternic, nu o sa scot absolut nimic din el

@zgr, nu intelg de ce nu faci motorul acela ca in filmul rusesc, ca iti ia maxim o ora si te lamresti. Inca o data, FUNCTIONEAZA, si v-am zis cum. Numai ca nu asa cum crezi, o sa se termine distractia repede, fiindca mangentii mici sunt demangnetizati repede de cel mare, nu natural in zeci de ani.... Daca folosesti magneti foarte buni, care nu se lasa demagnetizati usor, nu merge si gata
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »