Modelism - RHC Forum: Jurnal de Zbor Constanta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

Jurnal de Zbor Constanta Sa dam piticilor de pe creier ... ce-i al lor ...

#391 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2077
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 17 July 2012 - 06:23 AM

My link
Aşa era vremea ieri înainte de plecare.
Sultan Eduard
0

#392 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 17 July 2012 - 07:36 AM

Nu l-am adus jos din cauza de vant, ci din cauza de ... chior ce sunt, pentru ca norii intunecasera cerul intr-un mare fel, iar eu nu mai reuseam sa disting cum era modelul fata de sol (daca era cu coada in jos, cu coada in sus ... inclinat spre stanga/dreapta putin ...)
Schema de culori e bestiala, dar pentru lumina normala a zilei ... nu pentru furtuna si cerul extrem de innorat in care eu m-am hotarat sa zbor ultronul.

Abia astept sa-i chinui ultronul lui Edi, a carui schema coloristica e mult mai vazubila in amurg si in conditii de luminozitate scazuta ... asta daca o sa mi-l dea ... :drinks:

Vantul nu l-a deranjat niciodata pe nenea ultron, iar rezerva de putere ... imi permite sa ma joc cu el si la vant de 35kmh, fie el si in rafale. Si cand spun "sa ma joc" ma refer la ... tot ceea ce trebuie sa faca un model 3d adevarat.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#393 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 17 July 2012 - 07:59 AM

Edit-ul ... oricum, spre finalul videoclipului se vede cam cat de puternic era vantul in momentul acela, pentru ca se apucase de invartea elicea desi motorul/esc-ul nu erau deconectate. Dobrogea ... si vantul ei ... asta este.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#394 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2012 - 07:33 AM

http://youtu.be/PJdF1MZker0
Ziua de ieri a fost deosebită, cel puţin după amiază cerul de la Oierie a fost destul de aglomerat.
Sultan Eduard
0

#395 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2012 - 07:56 AM

Da' DLG-ul din imagine nu-i Alula ... Silviu are si alula aia, insa nu l-am mai vazut demult cu ea.

Intr-adevar, aglomerat cerul de deasupra oieriei, atat de aglomerat incat F-16-le a iesit destul de sifonat in urma unei coliziuni in aer cu Ultronul lui Alex, care cu a lui elice a muscat gospodareste din eleronul si aripa dreapta a F-16-ului ... (si eu vroiam sa tin F16-le ca model de ... duminica/pescarul chinezesc, pestele de sticla si alte ... bibelouri).
Sa vezi ce tangente la sfera o sa-si ia Alex daca azi dupa masa nu-i gata de zbor cu ultronul ... Ce bine zboara chiar si cu rahatul ala de comanda in FM.
F16-le a beneficiat de tratamentul cu apa fiarta, superglue si eternul scoci si ... e gata de zbor. In seara asta, pe la un 18:30-19:00, va iesi la cateva teste de zbor, impreuna cu ... nu stiu ce model o sa mai iau cu mine, da' parca-parca ma tenteaza sa-mi iau ultronul sa ... o pun de un duel aerian de tocat cu elicea ... :pardon: :angel: :blink: Cred insa ca din lipsa de loc in masina voi iesi iarasi cu ... Epo/gangania ...

Ne vedem diseara la zbor!

Pacat de tranta lui T45 a lui Gigi, da' a axagerat intr-un mare fel punind ditamai animalul de acumulator de 4000 4S ... chiar daca noul EDF care se aude ca un jet adevarat (datorita celor 8 pale perfect echilibrate) trage si fuge de rupe ... modelul era incredibil de greu si mai ales incredibil de greu de bot. Ca sa fie treaba oabla, pe Gigi l-a mancat undeva (probabil nu mai lipise demult nimic la T45) si a vrut el sa vada cum ... planeaza piatra ... . Ea saraca a planat cat a planat, pana cand a intrat in limita de viteza si ... si din pacate. Oricum, nimic nereparabil. Sper sa-l vad in dupa masa asta la zbor!
0

#396 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2012 - 11:06 AM

Am prins încă o dimineaţă de zbor suprbă. Vânt aproape de loc. Termica şi-a făcut simţiţă prezenţa începând cu ora 10.00, aşa că de la intenţia de a pleca atunci, am ajuns acasă pe la 11.30 (de fapt am intrat într-un cămin de termică şi nu m-am îndurat decât cu greu să ies de acolo :pardon:). Momentan prognoza pentru după amiază nu arată prea bine, dar încerc să vin măcar pentru a termina de finisat nervurile la noile planoare şi... eventual primul zbor pentru Ultron.
Sultan Eduard
0

#397 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2012 - 11:16 AM

Asteptam Ultronul!!!
0

#398 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2012 - 09:42 PM

La ieşirea de la orele 19.00, vântul a fost mai mult decât prezent. Domnul Florin şi-a zburat Ultronul iar în cazul meu am avut parte de primele zboruri ale Ultronului pe care tocmai l-am terminat. Zborul de inaugurare l-a executat tot Florin, eu încă nu m-am încumetat să trec la manşă (încă nu m-am acomodat cu eleroanele).
Sultan Eduard
0

#399 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2012 - 07:46 AM

La cum se comporta ultronul, sincer, nu prea vad ce mare "acomodare" ai de facut. Oricum, insa trebuie sa recunosc ca aseara ... nu era pretabil pentru tine sa zbori ultronul, mai ales la cat de frumos a iesit si la in special, la cat de responsiv (dea dreptul agresiv) este cu comenzile 1:1.
Partea buna este ca ansamblul motor + elice + esc consuma criminal de putin, chiar si cu stick-ul peste 50%.
0

#400 Useril este offline   dj_gonzy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 14-April 11
  • Interests:IT, Aeromodelism

Postat 20 July 2012 - 02:02 PM

A "aterizat" si la mine un Ultron, diseara-l inaugurez. Sper sa fie cineva la Oierie... nu prea sunt familiarizat cu eleroanele + ca nu stiu cat sa pun EPA la suprafetele Ultronului.
As vrea sa cumpar sau daca nu se poate sa imprumut un pack 3S intre 1000-1500mha. Oare ma poate ajuta cineva?

http://img696.imageshack.us/img696/2971/img2012072000058.jpg
Pheonix 2000
Zephi V70 - EDF
EasyStar -MPX (pensionat)
TURNIGY TX - ER9X
0

#401 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2012 - 02:37 PM

Bravo, până la urmă ţi-ai lucrat singur aripa. Arată foarte bine. Încerc să ajung în jur de 19.00. Mai mult ca sigur vin şi eu cu Ultronul pentru acomodare.

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 20 July 2012 - 02:38 PM

Sultan Eduard
0

#402 Useril este offline   dj_gonzy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 July 2012 - 02:49 PM

Vezi postareaedisultan, la 20 July 2012 - 02:37 PM, a spus:

Bravo, până la urmă ţi-ai lucrat singur aripa. Arată foarte bine. Încerc să ajung în jur de 19.00. Mai mult ca sigur vin şi eu cu Ultronul pentru acomodare.

Da, am facut singurel aripa si a iesit super ok.
Dar desigur, am alte greseli.... asta este acum invat, pentru primul model construit sunt multumit. Ne vedem la 19.
Pheonix 2000
Zephi V70 - EDF
TURNIGY TX - ER9X
0

#403 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2012 - 09:00 PM

In seara asta am facut cunostita cu ultronul lui Cristi. Frumos lucrat, respectat planurile pana la ... virgula, zboara frumos, stabil, responsiv/agresiv ca orice ultron, dar ... DAAARR motorul cere turat aproape in blana chiar la lansare, ceea ce ... imi spune mie ca-i sub-motorizat.
Executa toate manevrele acrobatice de baza, frumos, curat, chiar in ciuda faptului ca zburat cu un accu de 2200mAh 3s la cei 80cm anvergura aripii parea greut si nu prea parea sa aibe portanta suficienta - tendintele de angajare erau minime, comportandu-se excelent chiar in limita de viteza (limita extrem de mica).

Avand in vedere motorul super-eficient, dar ... slabut dpdv al tractiunii si anvergura aripii mai mica, pe o scara de la 1- 10 ultronul lui Cristi primeste de la mine nota ... 7,5, rontujita cu plus ... 8 - cu indulgenta. Ajuta in "notare" comportamentul impecabil pe vantul si turbulentele de la oierie, care in mod evident nu l-au deranjat sub absolut nici o forma. Daca bateria e pusa cca 0,5cm mai in spate fata de cum am pus-o ultima data ... modelul va fi perfect echilibrat.
De asemenea, de apreciat faptul ca nu are nevoie de trimm/contragreutati pentru a anula efectul de cuplu al motorului - posibil ca acest lucru sa se schimbe, daca va beneficia de un up-grade cu un motor capabil de mai multi kv si macar 900g tractiune.

Ce m-a spart insa, a fost duda aia cu aripa deasupra fuselajului care s-a comportat impecabil de la lansare la aterizare, ajutata de un profil portat din acela care dedesubt e liniar si deasupra bombat, cam cum e profilul plutei. De asemenea, de foarte mare ajutor sunt pe timp de vizibilate redusa - cum e in amurg panglicile de led-uri de pe aripile EZ-ului, lucru iarasi impresionat si extrem de eficace, mai ales pentru chiori ca mine.

Bravo Cristi!!! Te-ai descurcat admirabil, atat cu construitul cat si cu pilotajul. Felicitari sincer!
0

#404 Useril este offline   dj_gonzy 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 July 2012 - 11:24 PM

:drinks:)

Cred ca din cauza ledurilor am mai primit 0.5 puncte la nota.
Autobuzul ala de zboara frumos (si mie-mi place) este un IziCraft, un proiect frantuzesc parca, de fapt este primul avion construit de mine.

Ultronul e super meserias, insa nu mi acord nici macar 7 pentru ca a iesit prea greu.

greseli!!!

1. am folosit termoglue, care nu este cea mai buna varianta, este greu si se comporta foarte rau la frig (se dezlipeste), de nerabdare am lipit 2 deproane de 3 pt a scoate un 6, deci numai anumite piese sunt lipite astfel, in rest am folosit poliuretanic.

2. am bagat spuma poliuretanica in fuselaj, buna varianta dar am fost la limita cu expandarea e putin bombat.
3. am folosit multa bagheta din fibra de sticla de 2mm (core de la fibra optica), trebuia sa pun ori frigarui ori sa fac pull-pull cum era in plan.
4. cred ca si colarea/rigidizarea ingreuneaza cu ceva grame.

singurul lucru care-mi place cum a iesit este aripa, nu ma asteptam sa iasa asa de bine.

Am sa incerc sa fac unul identic cu planul nimic in plus 100% identic, sa iasa la 370g. cu motorul ala o sa fie ok.
Am sabloane la toate partile Ultronului deci nu-i mare lucru sa mai fac unu.

Ma innebuneste Polaris-ul, de el ma apuc.
Pheonix 2000
Zephi V70 - EDF
TURNIGY TX - ER9X
0

#405 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 July 2012 - 09:51 AM

Ieri nu am mai reuşit să ajung din motive care nu au ţinut de mine dar azi pe la 09.00 am ajuns la câmp şi am prins încă o oră de zbor cu motoplanorul. Termică nu a prea fost, dar zborurile şi aterizările au fost impecabile. Poate ne vedem după amiază. Zboruri line.

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 21 July 2012 - 09:51 AM

Sultan Eduard
0

#406 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 21 July 2012 - 05:35 PM

Dau si eu o fuga in dupa masa asta!
0

#407 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2012 - 09:19 AM

Ieri în jur de 19.00 am apucat câteva minute de acomodare cu noul model, asistat cu mare atenţie de @Florin. Ce să zic, Ultronul e din altă categorie şi cere multă atenţie la manevre.
Azi în schimb, am ieşit de dimineaţă cu motoplanorul. Vântul şi-a făcut de cap însă fără rafale, ceea ce mi-a permis o oră de delectare fără incidente.
Sultan Eduard
0

#408 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2012 - 11:44 AM

Incet incet eleroanele Ultronului isi destainuie tainele pilotajului si se lasa stapanite de Edi.
Partea proasta este ca azi vantul nu pare ca se domoli sub 30kmh nici macar diseara ... ca sa putem cimenta eleroanele alea ...
0

#409 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2012 - 03:24 PM

Da azi vântul nu are de gând să se potolească, toate la timpul lor. Azi mă ocup în continuare de proiect.
Poze de la ieşirea de ieri.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize of 220720121210.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0715.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0717.jpg

Sultan Eduard
0

#410 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2012 - 08:55 PM

Azi pe la 19.00 am ajuns la "Oierie". Deja prezenţi la zbor: Florin, Gigi şi Gabi executau dansuri pe cer fiecare cu zburătoarea lui. Eu am zburat Ultronul sub supravegherea lui Florin. Lucrul cu eleroane începe să se cristalizeze.
Atunci când mă pregăteam să plec a venit şi Cristi cu Ultronul lui. Modelul arată bine, iar cu noua motorizare stă mult mai bine în aer. Încă o dată bravo.
Zboruri line
Sultan Eduard
0

#411 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2012 - 07:45 AM

Pentru cei care au chef de zbor, vremea este inca excelenta.
Sultan Eduard
0

#412 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2012 - 10:29 AM

Cald rau ... mult soare ... Edi a zburat doar Sagita, eu doar Epo/Gangania si aia doar cat am descarcat 2 acumulatori (cca 20min total), in rest ... am mai stat de vorba si am vazut si eu cartea aia cu aeromodelismul cu muuulte ecuatii, profile, curgeri, etc. si mi-am facut si eu o idee de unde a scos Edi profilul ala superb la ultroane si la Sagita, de se comportat atat de bine, indiferent daca vantul sufla cu ... 32kmh sau nu sufla deloc. Scrie in carte si in experienta vasta a lu' Edi intr-ale ... facutului lucrurilor sa ... zboare/planeze!

Ce ciudat: desi seara ma vait ca nu vad din lipsa de lumina (de aia Ultronul meu acuma beneficiaza de niste beculeste albastru si rosu), ziua e ... prea soare si nu pot sa stau pentru ca ... ma prajesc precum friptura pe gratar, asa ca nu pot sa zbor mai mult de ... o ora, maxim 2 ore.
0

#413 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2012 - 11:12 AM

Modelele pregătite pentru zbor. Aşa cum a spus şi Florin nu am zburat decât Sagita, prea era frumoasă vremea pentru ea, iar în jur de orele 9 termica era deja prezentă. Vedem după orele 19.00 cum o să mai fie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize of IMAG0742.jpg

Sultan Eduard
0

#414 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2012 - 08:52 PM

Am ieşit după 19.00, soarele deja se potolise şi vântul era aproape de calm (s-a lăsat de tot puţin mai târziu). Sub supravegherea lui Florin am mai executat două zboruri de acomodare cu Ultronul. Lucrurile evoluează, cel puţin aşa zic eu. Zboruri line.
Sultan Eduard
0

#415 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2012 - 09:05 PM

Eu sper ca sambata viitoare, sa fii in masura sa zbori ultronul, fara supraveghere. Oricum, deja interventiile mele sunt din ce in ce mai reduse. Problemele de orientare datorate lipsei de lumina ... n-au cum sa dispara fara niste ... beculeste. Ori zbori ultronul mai pe ... zi, ori seara in amurg - pauza, altfel ... cautam la el prin lanul de floarea-soarelui de nu ne vedem.
0

#416 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 August 2012 - 08:36 PM

Cam aşa arăta cerul de la "Oierie" pe înserat. Cât despre mine eu am exersat în countinuare pe Ultron.
http://youtu.be/dScLAZH86Qw
Zboruri line.

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 01 August 2012 - 08:38 PM

Sultan Eduard
0

#417 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 01 August 2012 - 09:11 PM

Si ai progresat foarte, foarte mult astfel incat numai in seara asta ai facut 3 zboruri "neasistat". La primul zbor am zburat asa putin, la insotire, astfel incat sa am modelul tau in raza vizuala, la celelalte doua zboruri ai zburat singur, singurel! Felicitari.

Acuma ... rugaminte la tine: nu mai uita cu SFG-urile pentru T33, intr-o forma mai ... de cozonac decat oualele alea de l-am pus eu acum ... Oualele isi fac datoria cu brio, da' arata ... ca o vanataie in urma unui pumn in ochi pe varfurile aripii T33-ului. Bine, acuma la mine, functionalitatea intotdeauna a batut esteticul, da' ... daca se poate ... (Saru' mana anticipat)!!!
0

#418 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 08:49 PM

Ieşit şi azi la zbor. Vântul puternic însă m-a determinat să cobor relativ repede, ca să nu mai pun la socoteală faptul că încă mă acomodez cu Ultronul. Oricum, modelul a "ţinut" destul de bine vântul fără probleme de stabilitate.
Florin era deja prezent. Ultronul lui, cu o motorizare ceva mai viguroasă a fost în apele lui.
Zboruri line.
Sultan Eduard
0

#419 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2012 - 09:24 PM

Nu mai stiu care era duda cu vantul lateral ... ca n-am observat nimic, nici la al tau nici la al meu. Al tau ... am o elice mai mare s-o punem la test.
T33-ul zboara superb! Unde gasesc o panta?!

Sa nu uit! Saru' mana Edi pentru dudele alea din varfurile aripilor lu' T33, care au inlocuit oualele alea de le pusesem eu ...
0

#420 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 03 August 2012 - 05:14 AM

Vezi postareaPaunFD, la 02 August 2012 - 09:24 PM, a spus:

T33-ul zboara superb! Unde gasesc o panta?!

La Tulcea sunt destule :yahoo:
0

Arata acest topic

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

67 useri citesc topicul