Jurnal de Zbor Constanta Sa dam piticilor de pe creier ... ce-i al lor ...
Postat 17 July 2012 - 07:36 AM
Schema de culori e bestiala, dar pentru lumina normala a zilei ... nu pentru furtuna si cerul extrem de innorat in care eu m-am hotarat sa zbor ultronul.
Abia astept sa-i chinui ultronul lui Edi, a carui schema coloristica e mult mai vazubila in amurg si in conditii de luminozitate scazuta ... asta daca o sa mi-l dea ... :drinks:
Vantul nu l-a deranjat niciodata pe nenea ultron, iar rezerva de putere ... imi permite sa ma joc cu el si la vant de 35kmh, fie el si in rafale. Si cand spun "sa ma joc" ma refer la ... tot ceea ce trebuie sa faca un model 3d adevarat.
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
Postat 17 July 2012 - 07:59 AM
Postat 19 July 2012 - 07:33 AM
Ziua de ieri a fost deosebită, cel puţin după amiază cerul de la Oierie a fost destul de aglomerat.
Postat 19 July 2012 - 07:56 AM
Intr-adevar, aglomerat cerul de deasupra oieriei, atat de aglomerat incat F-16-le a iesit destul de sifonat in urma unei coliziuni in aer cu Ultronul lui Alex, care cu a lui elice a muscat gospodareste din eleronul si aripa dreapta a F-16-ului ... (si eu vroiam sa tin F16-le ca model de ... duminica/pescarul chinezesc, pestele de sticla si alte ... bibelouri).
Sa vezi ce tangente la sfera o sa-si ia Alex daca azi dupa masa nu-i gata de zbor cu ultronul ... Ce bine zboara chiar si cu rahatul ala de comanda in FM.
F16-le a beneficiat de tratamentul cu apa fiarta, superglue si eternul scoci si ... e gata de zbor. In seara asta, pe la un 18:30-19:00, va iesi la cateva teste de zbor, impreuna cu ... nu stiu ce model o sa mai iau cu mine, da' parca-parca ma tenteaza sa-mi iau ultronul sa ... o pun de un duel aerian de tocat cu elicea ... :pardon: :angel: :blink: Cred insa ca din lipsa de loc in masina voi iesi iarasi cu ... Epo/gangania ...
Ne vedem diseara la zbor!
Pacat de tranta lui T45 a lui Gigi, da' a axagerat intr-un mare fel punind ditamai animalul de acumulator de 4000 4S ... chiar daca noul EDF care se aude ca un jet adevarat (datorita celor 8 pale perfect echilibrate) trage si fuge de rupe ... modelul era incredibil de greu si mai ales incredibil de greu de bot. Ca sa fie treaba oabla, pe Gigi l-a mancat undeva (probabil nu mai lipise demult nimic la T45) si a vrut el sa vada cum ... planeaza piatra ... . Ea saraca a planat cat a planat, pana cand a intrat in limita de viteza si ... si din pacate. Oricum, nimic nereparabil. Sper sa-l vad in dupa masa asta la zbor!
Postat 19 July 2012 - 11:06 AM
Postat 19 July 2012 - 09:42 PM
Postat 20 July 2012 - 07:46 AM
Partea buna este ca ansamblul motor + elice + esc consuma criminal de putin, chiar si cu stick-ul peste 50%.
Postat 20 July 2012 - 02:02 PM
As vrea sa cumpar sau daca nu se poate sa imprumut un pack 3S intre 1000-1500mha. Oare ma poate ajuta cineva?
http://img696.imageshack.us/img696/2971/img2012072000058.jpg
Zephi V70 - EDF
EasyStar -MPX (pensionat)
TURNIGY TX - ER9X
Postat 20 July 2012 - 02:49 PM
edisultan, la 20 July 2012 - 02:37 PM, a spus:
Da, am facut singurel aripa si a iesit super ok.
Dar desigur, am alte greseli.... asta este acum invat, pentru primul model construit sunt multumit. Ne vedem la 19.
Zephi V70 - EDF
TURNIGY TX - ER9X
Postat 20 July 2012 - 09:00 PM
Executa toate manevrele acrobatice de baza, frumos, curat, chiar in ciuda faptului ca zburat cu un accu de 2200mAh 3s la cei 80cm anvergura aripii parea greut si nu prea parea sa aibe portanta suficienta - tendintele de angajare erau minime, comportandu-se excelent chiar in limita de viteza (limita extrem de mica).
Avand in vedere motorul super-eficient, dar ... slabut dpdv al tractiunii si anvergura aripii mai mica, pe o scara de la 1- 10 ultronul lui Cristi primeste de la mine nota ... 7,5, rontujita cu plus ... 8 - cu indulgenta. Ajuta in "notare" comportamentul impecabil pe vantul si turbulentele de la oierie, care in mod evident nu l-au deranjat sub absolut nici o forma. Daca bateria e pusa cca 0,5cm mai in spate fata de cum am pus-o ultima data ... modelul va fi perfect echilibrat.
De asemenea, de apreciat faptul ca nu are nevoie de trimm/contragreutati pentru a anula efectul de cuplu al motorului - posibil ca acest lucru sa se schimbe, daca va beneficia de un up-grade cu un motor capabil de mai multi kv si macar 900g tractiune.
Ce m-a spart insa, a fost duda aia cu aripa deasupra fuselajului care s-a comportat impecabil de la lansare la aterizare, ajutata de un profil portat din acela care dedesubt e liniar si deasupra bombat, cam cum e profilul plutei. De asemenea, de foarte mare ajutor sunt pe timp de vizibilate redusa - cum e in amurg panglicile de led-uri de pe aripile EZ-ului, lucru iarasi impresionat si extrem de eficace, mai ales pentru chiori ca mine.
Bravo Cristi!!! Te-ai descurcat admirabil, atat cu construitul cat si cu pilotajul. Felicitari sincer!
Postat 20 July 2012 - 11:24 PM
Cred ca din cauza ledurilor am mai primit 0.5 puncte la nota.
Autobuzul ala de zboara frumos (si mie-mi place) este un IziCraft, un proiect frantuzesc parca, de fapt este primul avion construit de mine.
Ultronul e super meserias, insa nu mi acord nici macar 7 pentru ca a iesit prea greu.
greseli!!!
1. am folosit termoglue, care nu este cea mai buna varianta, este greu si se comporta foarte rau la frig (se dezlipeste), de nerabdare am lipit 2 deproane de 3 pt a scoate un 6, deci numai anumite piese sunt lipite astfel, in rest am folosit poliuretanic.
2. am bagat spuma poliuretanica in fuselaj, buna varianta dar am fost la limita cu expandarea e putin bombat.
3. am folosit multa bagheta din fibra de sticla de 2mm (core de la fibra optica), trebuia sa pun ori frigarui ori sa fac pull-pull cum era in plan.
4. cred ca si colarea/rigidizarea ingreuneaza cu ceva grame.
singurul lucru care-mi place cum a iesit este aripa, nu ma asteptam sa iasa asa de bine.
Am sa incerc sa fac unul identic cu planul nimic in plus 100% identic, sa iasa la 370g. cu motorul ala o sa fie ok.
Am sabloane la toate partile Ultronului deci nu-i mare lucru sa mai fac unu.
Ma innebuneste Polaris-ul, de el ma apuc.
Zephi V70 - EDF
TURNIGY TX - ER9X
Postat 21 July 2012 - 09:51 AM
Aceasta postare a fost editata de edisultan: 21 July 2012 - 09:51 AM
Postat 22 July 2012 - 09:19 AM
Azi în schimb, am ieşit de dimineaţă cu motoplanorul. Vântul şi-a făcut de cap însă fără rafale, ceea ce mi-a permis o oră de delectare fără incidente.
Postat 23 July 2012 - 11:44 AM
Partea proasta este ca azi vantul nu pare ca se domoli sub 30kmh nici macar diseara ... ca sa putem cimenta eleroanele alea ...
Postat 26 July 2012 - 08:55 PM
Atunci când mă pregăteam să plec a venit şi Cristi cu Ultronul lui. Modelul arată bine, iar cu noua motorizare stă mult mai bine în aer. Încă o dată bravo.
Zboruri line
Postat 28 July 2012 - 10:29 AM
Ce ciudat: desi seara ma vait ca nu vad din lipsa de lumina (de aia Ultronul meu acuma beneficiaza de niste beculeste albastru si rosu), ziua e ... prea soare si nu pot sa stau pentru ca ... ma prajesc precum friptura pe gratar, asa ca nu pot sa zbor mai mult de ... o ora, maxim 2 ore.
Postat 28 July 2012 - 08:52 PM
Postat 28 July 2012 - 09:05 PM
Postat 01 August 2012 - 08:36 PM
http://youtu.be/dScLAZH86Qw
Zboruri line.
Aceasta postare a fost editata de edisultan: 01 August 2012 - 08:38 PM
Postat 01 August 2012 - 09:11 PM
Acuma ... rugaminte la tine: nu mai uita cu SFG-urile pentru T33, intr-o forma mai ... de cozonac decat oualele alea de l-am pus eu acum ... Oualele isi fac datoria cu brio, da' arata ... ca o vanataie in urma unui pumn in ochi pe varfurile aripii T33-ului. Bine, acuma la mine, functionalitatea intotdeauna a batut esteticul, da' ... daca se poate ... (Saru' mana anticipat)!!!
Postat 02 August 2012 - 08:49 PM
Florin era deja prezent. Ultronul lui, cu o motorizare ceva mai viguroasă a fost în apele lui.
Zboruri line.
Postat 02 August 2012 - 09:24 PM
T33-ul zboara superb! Unde gasesc o panta?!
Sa nu uit! Saru' mana Edi pentru dudele alea din varfurile aripilor lu' T33, care au inlocuit oualele alea de le pusesem eu ...