Modelism - RHC Forum: Jurnal de Zbor Constanta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

Jurnal de Zbor Constanta Sa dam piticilor de pe creier ... ce-i al lor ...

#331 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2077
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 04 June 2012 - 08:24 AM

Voi incerca mai pe seara. Momentan pe camp sunt utilaje pentru strans lucerna.
Nici vantul nu este prea prietenos.
Sultan Eduard
0

#332 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 05 June 2012 - 03:51 PM

Zboara ultronul si F16-le pe meleaguri brailene intr-un mare fel.
Am mai si lucrat putin la ultron, vopsindu-i ... scociul care acopera eleroanele, coada si profundorul cu ... vopsea alba din aia de vopsesti ... usile de lemn la interior. Am mai adaugat cca 20 de grame numa' cu vopseaua ...
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#333 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 June 2012 - 05:46 PM

Sunt curios să văd cum arată în noua schemă de culori...
Ieri am ieşit până la urmă în speranţa că vântul se mai lasă. Ca să-mi facă în ciudă, vântul încă nu se lăsase pe la 17.00 dar tot am tras un zbor scurt (după ultima experienţă nu mă mai avânt aşa uşor pe vânt cu rafale), apoi am plecat pe malul mării la joacă în nisip cu "băiatul lu tata". Zboruri line şi toate cel bune...
Sultan Eduard
0

#334 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2012 - 02:02 PM

Arata ... bine, zic eu, mai ales ca ultronul e mai vazubil in zbor pe spate in aer. Acuma vopseaua are ... dungi de pensula, pentru ca ... atata m-am priceput, dar ultronului nu pare sa-i pese, iar dungile de la 30m incolo, nu se mai zaresc.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#335 Useril este offline   steph- 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 12-April 12

Postat 09 June 2012 - 10:02 AM

Azi dupa ora 17 o sa fiu pe teren la oierie... se mai anunta cineva? :rolleyes:
0

#336 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2012 - 04:59 PM

Poate mâine, acum... examen.
Sultan Eduard
0

#337 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 09:56 AM

Iese cineva mai pe seară?
Sultan Eduard
0

#338 Useril este offline   steph- 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 12-April 12

Postat 10 June 2012 - 10:14 AM

Pe la 18:00 o sa fiu si eu pe acolo pentru un zbor :).
0

#339 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 10:18 AM

Dacă vii, aduc şi zburătoarea să o vezi în stadiul actual :)

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 10 June 2012 - 10:18 AM

Sultan Eduard
0

#340 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 02:41 PM

Atat F16-le 50mm EDF cat si Ultronul in noua ... aia/schema de culori fotografiate de baietii mari (1:1), aici http://romanian-spot...e-peste-de-2012
0

#341 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 04:05 PM

Super. Bine că am ştiut ce să caut... iniţial am crezut că sunt altceva (arată deosebit), vorba unui clasic: cu o cameră bună şi un fotograf priceput, poţi face ca lucrurile să pară a fi din altă lume. Oricum, din poze şi comentarii se pare că a fost o întâlnire deosebită şi îmi pare rău că nu am fost acolo.
Una peste alta, Constanţa a fost reprezentată.
Sultan Eduard
0

#342 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 08:51 PM

Întâlmirea de azi de la "oierie".
- Ultronul în forma actuală a văzut lumina soarelui şi ne-a încântat privirile.
- Sagita a zburat cum numai ea ÅŸtie.
- Steph a zburat şi el Beta în stilul său caracteristic.
Vântul nu a lipsit deşi pe prognoză au zis că se lasăăăă....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize of IMAG0596.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0597.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0598.jpg

Sultan Eduard
0

#343 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2012 - 09:19 PM

Faina schema cromatica are ultronul!!! Vazubila pentru ... chiori cu dioptrii mari!!! Superb! E las' c-o sa zbor cu el in tandem!

Ce sa faca si meteorologii?! Mai dau si ei cate o chifla, din cand in cand!
0

#344 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2012 - 01:13 PM

Dupa o sesiune de zbor scurta dimineata, cu Edi si a lui Sagita care la un moment dat n-a mai vrut sa coboare prinzand un fel de termico - curent de aer - vant din fata - ceva, m-am apucat sa mai migalesc cate ceva la T33/piatra in incercarea mea disperata de a-i mai reduce din greutate.
Cu ceva smirgher, lingura incinsa si ... "inspiratie" am mai redus cateva grame la "piatra" astfel ca inainte de operatie avea 421g RTF, iar acum are ... 415g = victorie. Am mai largit tubul de aer din fata EDF-ului. Habar nu am insa cum zboara, da' sa mi se incarce acumularetii descarcati dimineata si ... pe la un 19:00 ies sa vad ce-am facut si ... daca am facut bine.

Nu stiu cu ce sa-i dau pe spuma sa dispara "bradutii"/asperitatile/rugozitatile aparute in urma smirgheruirii, desi am dat cu smirgher de diferite granulatii, de la mare la mic. Am incercat sa-i dau cu ... acetona, in speranta ca poate topeste si ... ma ajuta sa nivelez rugo-dudele alea.

A, era sa uit: vantul, daaa, vantul a fost ca intotdeauna vara, dinspre cladiri si a fost o adevarata placere sa zbor din nou - acasa pe scumpul si dragul meu VANT. Mi-a fost tare dor de el si mi-a lipsit cat am fost plecat la Braila!

Oare ce mai face zburatoarea lui Gabi, aia de-i Dumnezeul tuturor zburatoarelor de pe pamintul asta! Imi este tare dor de ea s-o vad pe ceriu si s-o vad ca ... in ciuda tuturor, dar absolut a tuturor predictiilor face exact ceea ce trebuie sa faca: ZBOARA!!! Este incredibila: 1,3m anvergura si 1,6kg de model care zboara si zboara intr-un mare, mare fel! Unde mai pui ca in mana lui Gigi facea harier si hovering?!
Imi pare rau ca n-am avut-o cu mine la Braila sa le-o arat zburatorilor Braileni si Galateni cum zboara ... o stanca cu ... suprafete de comanda + mult motor + multa multa portanta data de profilul aripii!

Gigi si Gabi, mai veniti si voi la Oierie sa mai vad si eu bestiutele voastre pe ceriu!!! Sa-mi mai clatesc ochii!
0

#345 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2012 - 09:09 PM

In seara asta, pe la un 19:20 am ajuns asa cum am spus (cu 20 de min intarziere) la Oierie unde Gigi si Gabi erau deja prezenti si testau noua aripa la Dumnezeul aeromodelelor pe pamint!
BCA-ul zburator are acum o noua aripa mai mare, da' si ceva greutate in plus, astfel ca acum zboara cu aprox 1,9kg din care un lipo 3S de 2200mAh este pe post de ... lest pentru a aduce CG-ul in pozitia optima!
Cum aripa este mai mare avionul acum fileaza mai lung si ... planeaza mai frumos ca inainte. N-am mai vazut harrier si hovering cu BCA-ul zburator (sa nu-i spun "caramida", pentru ca materialul din care-i facut e mai buretos asemanator BCA-ului) insa am vazut un zbor frumos si o aterizare ca la carte.

Gigi are acum si un ecran/monitor pentru FPV, care arata imaginea in timp real de pe camera montata pe avion si care face ca zborul sa capete accente de ... simulator. Mie personal imi place mai mult ideea cu monitorul FPV decat cea cu ochelarii. In seara asta Gigi a incercat si reusit o aterizare FPV ca la carte, insa in timpul zborului era se ne tunda pe toti la o trecere cu hambarul zburator.
Felicitari pentru noile jucarii!!

T33-ul meu este pregatit pentru intalnirea cu F18-le si F15-le colegului Galatean, iar F16-le il provoaca la un zbor de insotire pe F18 sau pe F15 ... oricare din ele! T33-ul deocamdata tot vitezist este dar ... s-au mai ameliorat simtitor consumurile si eficienta EDFului, astfel ca zboara bine si la juma de stick de throttle (ceea ce pana acum ... nu prea facea pe vant de peste 18kmh)
0

#346 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2012 - 09:32 PM

Puneti si voi poze la BCA-ul zburator, sa vada lumea despre ce vorbesc! :good:
0

#347 Useril este offline   ggsolom 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 28-August 11
  • Interests:Aeromodelism, FPV, pescuit

Postat 12 June 2012 - 05:06 PM

Cam asa arata Pasaroiu' cu aripa mare (de 1,8m) - mai necesita ceva reglaje , in rest e OK ( la cele 2 kile) !

PS Deja Gabi cauta alte variante constructive pentru o aripa mai usoara.

Salutari si zboruri line !
Canard LRS FPV
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk

T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus

Life is short, fly fast fly low !
0

#348 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2012 - 08:45 AM

Asta este, BCA-ul zburator de 1,8m si ... 2kg!!! Superb!
0

#349 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2012 - 09:41 AM

Mi-am ras aseara un ultron in cap ... de toata frumusetea. A fost o scena demna de filmat ... ma uitam la el cum vine spre mine, dinspre graul/orzul/ce Dumnezeu e cultura aia acolo, tocand cu elicea spicele si ... ma uitam ... pana cand am realizat ca daca nu fac ceva imi trag una cu el in cap. S-a intamplat ca am realizat tarziu ... n-am mai putut decat sa incerc disperat sa-l ridic si ... sa-mi feresc ochelarii cu fata cu tot, doar ca traiectoria ascendenta s-a intersectat tangenta la sfera capului meu su aripa stanga. Apoi ultronul s-anfinpt cu botu' pamint la 5metri de mine si a rupt elicea ...

Alte stricaciuni n-a mai suferit ultronul ... doar eu inca ma simt ranit in ... orgoliu (vorba lui Gigi) si de nervi am pierdut si oring-ul care prindea elicea pe propsaver. A trebuit sa apelez, pentru continuarea zborului, la ... elasticele de legat banii. Oricum, a fost o seara excelenta, atat inainte cat si dupa "incident".

T33-ul, ca de obicei a avut parte de o prima lansare corespunzatoare si un zbor frumos, insa la a doua lansare ... ca de obicei, cuplul motor l-a intros ca pe un peste cu burta-n sus, pentru ca mai apoi sa-l trantesc de pamint pe burta, in lanul de lucerna, fara damage-uri serioase. Aterizarile lui T33 le-am facut in ... lanul de grau/orz/orzoaica ... unde n-a atins nici macar pamintul.
0

#350 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 14 June 2012 - 10:29 AM

Bine ca in locul aripii nu a fost elicea, atunci chiar era grav! =@
Aterizari line in continoare!
0

#351 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 10:43 AM

Iese cineva mai pe seară (după 18)?
Sultan Eduard
0

#352 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 03:03 PM

Eu ies, cred ca am sa fiu pe camp pe la 18:10 - cel mai tarziu!
0

#353 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 08:25 PM

După orele 18.30 am reuşit să ajung la zbor. Vreme super, cum rar vezi pe aceste meleaguri, cu puţină termică favorizată de particularităţile zonei şi diferenţele de temperatură cauzate de venirea serii. Una peste alta o zi frumoasă de care am profitat atât cât s-a putut.

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 17 June 2012 - 08:26 PM

Sultan Eduard
0

#354 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 02:04 PM

Intr-adevar, dupa orele 18:30 - 19:00 vantul s-a lasat aproape de tot, insa tot a mai pastrat niste "gropi" pana spre orele 20:15, cand aproape ca puteam sa-mi aprind tigarea fara sa mai tin mana in fata brichetei, aparand flacara brichetei.
A fost o seara relaxanta, perfecta, asa cum au fost mai toate serile din saptamana care se incheia.
0

#355 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 09:35 PM

Zi de zbor

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize of 2012-06-18 20.05.00.jpg
  • Imagine atasata: Resize of 2012-06-18 20.05.19.jpg
  • Imagine atasata: Resize of 2012-06-18 20.11.34.jpg

Sultan Eduard
0

#356 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 09:47 PM

Chiar asteptam pozele. Seara asta de inceput de saptamana n-a mai fost atat de linistit ca cea de duminica, vantul nu s-a mai lasat si a continuat sa bata ca de obicei. Gropile, termicele si curentii ascendenti destul de ciudati au tinut Sagita in aer "numai" 45min dupa care m-am saturat sa mai cronometrez ...
Chiar si ultronul urca ca nebunu pe langa barzoiul lui Edi, da' din motive de diptrii ... il aduceam repejor mai jos ca sa-l si vad, sa nu ma dezorientez si sa fac vre-o nefacuta.
Exersand o copacabana, guban, copan sau cum ii spune la figura aia impusa de o pregatesc bajetii astia pentru programul impus - de concurs (de parca nu le ajunge cate reguli li se impun din sculare-n culcare), am bruscat ultronul prea mult si ... acesta m-a penalizat si mi-a spus ca ... "o-i fi io tanculet, da' sa-ti bati joc de mine in halul asta ... nu-ti permit". Suportul bateriei, a necesat oarece intretinere in seara asta. Nimic grav care sa fi afectat zborurile urmatoare.
Am exersat gubanu/copanu/copacabana aia, nu pentru ca m-am lovit la cap si ma apuc de azi sa ... fac programe impuse ... cum am postulat anterior - imi ajunge cate mi se impun, in viata de zi cu zi - din sculare'n culcare, da' eram curios sa vad si eu ... cum se vede gubanu/copanu/copacabana aia ... cu urcare in tucahara intinsa pe spate, surub simplu, ranversare si ... pluta pe spate. Sincer, nu mi se pare nimic nici spectaculos, nici ... nimic, da' pana la urma e o chestie de gusturi.
Mai spectaculos mi se pare modul la care isi zboara pelikan-ul (clona EzStar), stefan - care o face planor 3d si cred ca mai are putin de exersat si o face ... 4d, pentru ca ... asa se simte el bine - ceea ce este clar cel mai important lucru.

Relaxant, frumos, pentru inima si suflet a fost si in seara asta sesiunea de zbor! :unsure:

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 18 June 2012 - 09:51 PM

0

#357 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2012 - 09:15 PM

In seara asta, am reusit si eu sa ajung la Oierie pe la 19:30 unde deja Gabi si Gigi se chinuiau de zor si de ceva vreme sa descarce niste monstrii de acumulatori (de 6000mAh 3s, respectiv 4500 mAh tot 3s).
Gigi si-a upgradat HK FPV-ul/Hambarul zburator cu tot echipamentul FPV de vede pe monitor toate dudele posibile si imposibile (heading, viteza liniar, viteza ascensionala, altitudine, tensiuni de alimentare, consumuri, etc.) si care zboara intr-un mare fel, poate si datorita regulatorului de "numai" 80 de amperi si motorului pe masura.

Senzatia serii insa a fost D u m n e z e u l a e r o m o d e l e l o r, BCA-ul zburator al lui Gabi! Mi l-a dat si mie putin sa-l simt la stick-uri si e ... DUMNEZEU!!! Se simte parca greutatea modelului la stick-uri. Se simte ca ... are cargo din gros pe el, zici ca-i un jumbo, ceva ... o senzatie greu de descris in cuvinte. Desi in setarile statiei e 1:1, fara dr si expo, avea ... inertie in a raspunde la comenzi si se vedea in aer cum modelul incearca sa raspunda la comanda, dar inertia il impiedica s-o faca promt. Se inclina daca-i comandai eleroane, dar miscarea modelului ramanea tot liniara ... o bucatica de timp. Nu era nimic deranjant din contra placut atat ochiului cat si ... mintii. Mie unu imi place la nebunie cum se simte la stick-uri si cum zboara BCA-ul.
La capitolul rezistenta la crash, rivalizeaza cu Sagita lui Edi care a mai suferit ceva interventii in urma unor "impamantari" gospodaresti la care eu unul ma asteptam sa adunam scobitori de pe jos si bineinteles cu pluta. De fapt, pluta la trante avea/are prostul obicei de a rupe eliciile, da' BCA-ul nici macar atata nu face. BCA-ul ii aranjezi coada din nou in pozitia normala (pentru ca se suceste pe pozitie) si ... gata, o urci din nou pe ceriu.
A reusit in seara Gabi asta o impamintare artistica, o vrie din aia cum mai vezi in filmele cu avioane doborate in luptele aeriene din WW2. O vrie perfecta de la inceput pana la ... sfarsit, pentru ca Gabi se uita dupa ... FPV-ul pilotat de Gigi. "Impamintarea" asta mi se pare ca s-a soldat si cu o elice rupta.

O alta seara minunata la Oierie! :rolleyes:
0

#358 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 09:43 AM

Cum povesteam DUMNEZEUL AEROMODELELOR / BCA - ul zburator isi justifia seara de seara poverbiala rezistenta la crash.
Aseara, ca obicei, dupa o lupta aeriana crancena a' la WW2, pilotul BCA-ului a fost ucis si a cazut pe mansa - impingand avionul intr-un picaj ametitor. Zgomotul impactului a fost unul pe masura celor 2,2kg izbindu-se de sol direct in bot. Aproape ca vibratia impactului cu solul s-a simtit pe sol - precum calcatura unui elefant ..., iar norul de praf ridicat a mascat modelul pana la recuperarea acestuia. In ciuda violentei indiscutabile a impactului, in afara motorului iesit din suport si a cozii iesite din suport alte damage-uri (cel putin vizibile) modelul nu pare sa mai fi suferit.

In rest, o seara perfecta, dupa orele 20:30 vantul s-a lasat la modul la care flacara brichetei nu mai era atinsa de slaba adiere. Edi cu a lui Sagita ne-a incantat privirea urcand prin termice, chiar si BCA-ul a planat pe langa aceasta. Gigi cu HK FPV / HAMBARUL Zburator a exersat aterziri FPV si mai ales fara sa priveasca modelul, fara nici un fel de incidente - chiar daca in cateva ocazii mai mai ca era sa-si darame duba infigand in ea Hambarul ... Extra 300-le, insa n-a prea vrut sa fie cooperant si sa-si tina motorul in suport, drept pentru care a zburat haotic - gen musca beata, pana cand intr-un final, Gigi s-a hotarat sa-l puna jos si sa vada de ce zboara atat de ... dereglat. Nici aripa n-a prea vrut sa fie ascultatoare, ejectandu-si in zbor canopia, de fiecare data.

Pluta mea a zburat ... binisor, necesand in prima faza cateva aterizari pentru repozitionarea bateriei si adugarea unei monezi de 10 bani/4grame pe coada, pentru un CG mai ... decent. EPO-park-ul insa a zburat de la inceput pana la sfarsit ireprosabil, cum insa soarele a binevoit sa apuna, a trebui sa o aduc jos, pentru ca dioptriimele mele refuzau sa o mai vada.

Pana diseara, sanatate si aterizari line!
0

#359 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 10:26 AM

Pozele cu distractia de ieri seara le urc mai tarziu.
Sultan Eduard
0

#360 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 22 June 2012 - 11:32 AM

Nici pe toropelile astea nu va potolesc, capusele nu au avut nicun efect asupra vostra, nu stiu cum stati cu taunii :drinks:

Felicitari pentru activitatea intensa :p
0

Arata acest topic

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

24 useri citesc topicul