Modelism - RHC Forum: Jurnal de Zbor Constanta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

Jurnal de Zbor Constanta Sa dam piticilor de pe creier ... ce-i al lor ...

#91 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 21 September 2011 - 04:03 PM

Vezi postareahash84, la 04 September 2011 - 09:49 PM, a spus:

atentie mare la urmatoarea tentativa. asa face piperu la decolare. am vazut si eu unul de 2.5m rupt in felul asta de un pilot experimentat. in principiu ai tras prea tare de profondor. lasa-l sa urce usor, si sa fiti iuti de mana, cum o ia intr-o parte, daca o ia, dai de directie si eleroane in directie opusa. totul e sa nu tragi tare de profondor ca se angajeaza rau la decolare

da, vin si eu dupa o luna, in fine, din ce am vazut eu in filmuletz pilotul a dat si deriva stanga cand a accelerat, si cu un pic de vant lateral asta a fost, a incercat eleroane dreapta da' insuficient.
in fine, se mai intampla, trebuie expo mult pe deriva.

Spor la reparat
"An engineer once said to build something great is like swimming in honey"

"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
0

#92 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 22 September 2011 - 01:41 PM

Vezi postareaedisultan, la 12 September 2011 - 01:05 PM, a spus:

O zi cu o vreme deosebită.

Acum profiti de faptul ca acolo nu ai dealuri pentru zbor la panta si ai bagat o bazaitoare electrica pe domnul planor, frumos :pardon:

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 22 September 2011 - 01:42 PM

0

#93 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2075
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 22 September 2011 - 06:36 PM

Vezi postareaadioperator, la 22 September 2011 - 01:41 PM, a spus:

Acum profiti de faptul ca acolo nu ai dealuri pentru zbor la panta si ai bagat o bazaitoare electrica pe domnul planor, frumos :yahoo:

Nu profit, sincer era mai frumos acasă la Tulcea la pantă. Oricum între timp m-am apucat serios de reconstruit fuzelajul posterior (micile avarii si scăpări de structură au început să-şi spună cuvântul). Succes şi s'auzim numai de bine.

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 22 September 2011 - 06:36 PM

Sultan Eduard
0

#94 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 22 September 2011 - 07:48 PM

Pe filmare se vede si nu prea cat de frumos zboara planorul, dupa ce a urcat ajutat de bazaitoare, insa pe viu e ... un adevarat spectacol. Este cumva ... maiestuos!!! Pluteste intr-un mare fel, greu de descris in cuvinte!

Maine pe seara se anunta vant slabut, cca 8-10kmh, se anunta careva?!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 22 September 2011 - 07:49 PM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#95 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 10:24 PM

În regulă, dacă vântul e bun vin şi eu. Mulţumesc de informaţie.
Sultan Eduard
0

#96 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 08:19 PM

A fost o seara de zbor superba si am vazut ca "pasaroiul" de Sagita stie sa faca si acrobatii la joasa inaltime, ba inca face si touch and go ... Frumos! Rezistent pasaroi!
Fabrica de scobitori, iar someaza ... (sunt rautacios si invidios - recunosc) Zboara prea frumos "pasaroiul"!

Maine se anunta pe zi vant de maxim 13kmh (care probabil vor fi maxim 16kmh) si pe seara 14kmh (care nu cred sa fie peste 18kmh). Pe la 09:30 voi semna condica de prezenta pe terenul de zbor de la oierie!
Se mai anunta careva?!
Curaj, curaj, nu fiti timizi si ... scoteti-va-ti frumusetile de la hibernare, ca acus vine iarna si ... iar o-r sa ne inghete degetele pe stick-uri ...
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#97 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 08:48 PM

Vin şi mâine cu "fabrica de scobitori". De fapt ceea ce a părut a fi acrobaţie la joasă înălţime a fost urmarea unei aterizări mai puţin reuşite pe vânt puternic de acum câteva zile (de, am vrut să vad cum se comportă pe vânt mai puternic). Curenţii descendenţi şi turbioanele generate de construcţiile învecinate au transformat o venire foarte frumoasă la aterizare într-o trântă de la aproximativ 30-50 cm, lucru ce a modificat (deranjat) puţin unghiul de incidenţă al ampenajului orizontal. Una peste alta am ajuns cu bine jos şi după ce am alpicat corecţia necesară ampenajului, am mai tras un zbor de aprox 10 min pe o vreme superbă (aproape că nu bătea vântul).

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 23 September 2011 - 08:49 PM

Sultan Eduard
0

#98 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 09:00 PM

10 min???? :D :blush: :blink: :blink: Compresia de timp functioneaza extraordinar cand pilotezi pasaroiul ... eu am descarcat 2 acumulatori a cate 9min fiecare si 3 acumulatori a cate 6 min fiecare pe ambele avioane, fara sa mai tin cont de timpul necesar schimbului de acumulatori ... iar tu ai pus "fabrica de scobitori" jos de 2 sau de 3 ori parca si asta ... doar ca sa-i mai faci tu oarece ajustari fine, pret de maxim 1 min de pauza. Asa, ca sa adun ai fost cu fabrica de scobitori pe ceriu, cel putin 36 min. Cea mai lunga pauza la sol, au avut-o viitoarele scobitori cat ai remediat profundorul deranjat in urma acrobatiei aceleia si aia a fost de max. 3 min.

Adevarul este ca la cat de frumos zboara ... cred si mie mi s-ar parea 36 de min, ca fiind numai 10 si nu m-as mai satura sa-l privesc!
0

#99 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 12:05 PM

Azi a fost o altă dimineaţă superbă. Prezenţi la zbor au mai fost @Florin şi @ Cristi. Vântul aproape zero. Imaginile mai târziu după ce le descarc.
[/quote]

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 24 September 2011 - 12:09 PM

Sultan Eduard
0

#100 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 12:17 PM

Vezi postareaedisultan, la 24 September 2011 - 12:05 PM, a spus:

Azi a fost o altă dimineaţă superbă. Prezenţi la zbor au mai fost @Florin şi @ Cristi. Vântul aproape zero. Imaginile mai târziu după ce le descarc.

Sultan Eduard
0

#101 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 07:01 PM

Frumoasa filmare ... Mai trece din cand in cand si gangania prin imagine ... vujjjj!!!
0

#102 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 08:19 PM

Nu a fost suficientă ieşirea de dimineaţă, aşa că ne-am adunat în jurul orei 17.00. După cum se vede în aer este un Cessna (la manşă Alex) şi Gângănelul (la manşă Florin). Eu am plimbat planorul (bineânţeles pe sus). la final am plecat acsaă cu toţii cu "jucăriile" întregi. Rămâne pe mâine.
Sincer îmi pare rău că nu am continuat filmarea ca să se poată vedea redresarea şi aterizarea. Bravo Alex.

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 24 September 2011 - 08:22 PM

Sultan Eduard
0

#103 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 08:37 PM

Va vine sa credeti ca la mansa Cessnei se afla un copil de 14 ani?! A, sa nu uit, in urma tonourilor de la final, modelul a scapat neatins, "redresarea" de care vorbea Edi ... chiar merita filmata, pentru ca a fost ... la noroc chior si motor, foarte mult si bun MOTOR!!!

Cand spuneam ca incepatorilor le trebuie modele supra-motorizare, stiam foarte bine la ce ma refeream, iar redresarea de azi a fost unul din acele momente in care tractiunea supraunitara salveaza aveonul si orgoliul pilotului.
De asemenea, prima decolare a lui Alex din seara asta ... era de filmat si ea, pentru ca puncta extrem de bine teoria mea cu "supra-motorizarea"!!!
0

#104 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 09:14 PM

Imagine atasata: Resize of IMAG0238.jpg
Scuze de întârziere, în imagini Acromasterul lui Cristi şi domnul Florin în timp ce pilota Gângania(dimineaţa).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize of IMAG0236.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0242.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0245.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0246.jpg

Sultan Eduard
0

#105 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2011 - 02:07 PM

Rezistenta mai e sagita aia fratilooor!!! N-am vazut tranta si nici norul de praf facut in urma impactului ... da' am inteles ca a picat in bot de la oarece inaltime, iar zgomotu' auzit de mine a similar unei lopeti lovita cu latul de pamint ... de un gospodar gen Nicu Vlad (halterofilul).

Edi, lasa Sagita in pace, ca am mari indoieli ca daca te apuci s-o modifici mai iese la fel de rezistenta ... In cel mai rau caz, fa-i eleroane si da-i sa zboare!

Imi pare nespus de rau de twister, da' mai ales ma oftic ca n-am reusit sa gasim bucata lipsa! Oricum, cred ca mai mult de juma de ora, n-ai ce sa bibilesti la el, la model. Partea mai ciudata e cu statia ... statie care a facut posibila privelistea care nu doream in veci s-o vad, statie care a zis ea ca e cel mai bine sa ... lase modelul fara semnal in plin zbor!!!
Stupid accident! Poate ca ... statia cere inlocuita, sau macar fail-safe-ul setat!

Una peste alta, a fost o zi de zbor de care in mod clar ne vom aminti ...
0

#106 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2011 - 02:45 PM

Având în vedere faptul că imediat după trântă am ridicat-o fără probleme (doar a cedat cauciucul pentru fixarea aripilor),modelul nu a păţit practic nimic. Probabil că în final ca să te liniştesc voi reface fuzelajul posterior conform proiectului actual, iar pentru sufletul meu voi ma construi un fuzelaj cu tot ce trebuie conform specificaţiilor proiectului iniţial. Una peste alta o altă zi de zbor bună din care am avut fiecare de învăţat câte ceva. Zboruri line.
P.S.: Probabil la următoarea construcţie, voi reuşi să postez şi un review.
Sultan Eduard
0

#107 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2011 - 08:55 PM

In seara asta, pe un vant .... zero, am vazut ca Cessna lui Alex poate zbura si fara un servo la un eleron si culmea, afurisita, face si tonouri ...!!!
Din pacate, din lipsa de servo-uri in pereche, a trebuit sa le "fur" de pe F22 si sa le pun pe eleroanele Cessnei. Oricum, pana fac rost de EDF ... mai dureaza, iar cand voi face rost de EDF pentru F22, o sa comand si servo-uri pentru el.

Astia zic ca maine va fi vant pe la 22kmh cu posibile ploi razlete in zona noastra. Pe seara vantul cica se va mai calma pe la un 18kmh ...:drinks: asa ca nu va fi chiar prielnic pentru zbor.
0

#108 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2011 - 06:56 PM

O altă după amiază deosebit de frumoasă (oare cât o să mai fie aşa?). În afară de mine a mai fost Domnul Păun şi Alex. Fiecare a zburat ce a adus şi un lucru bun ne-am întors acasă cu zburătoarele întregi. Pentru mine a fost superb la primul zbor până am uitat că timpul trece, iar la "aterizare" am rămas fără comenzi şi am proptit planorul în veşnica tufă de bălării din zonă. Am scuturat planorul de praf, am schimbat acumulatorul şi am mai tras încă o sesiune de data asta mai aproape de sol. Una peste alta superb.
Sultan Eduard
0

#109 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2011 - 08:23 PM

Sagita n-are cum sa nu se intoarca acasa intreaga! Chiar nu cred ca exista varianta in care acest superb planor sa ... pateasca ceva. Poate la profundor, asta cumva, daca pica direct in coada, da' daca pica-n bot sau intr-o aripa ... fabrica de scobitori da faliment. De fapt, ea da faliment oricum, insa daca pica in coada, ii da de munca Domnului Edi, sa reaseze profundorul pe pozitie si mai apoi sa-l re-centreze!
Nea' Edi, cand o sa fie gata celalalt, nu ma lasi pe mine sa incerc sa dau cu el de pamint si sa-l rup?! (Nu cred c-o sa reusesc, da' macar sa incerc ... ) :pardon:

Pe mine ma bucura si ma incanta progresul lui Alex, care zboara de o luna jumate si care in seara asta, a zburat Cessna intr-un mare fel! Nu stiu insa ce l-a apucat, de nu-si mai aterizeaza avionul la picioare, ci si-l duuuce la mai bine de 50m de el. Da' oricum, nu-mi bat capu' pentru ca progreseaza si invata ca un buretel absobind informatie.

Din cate observ eu, pantru luni, marti si miercuri se anunta vant slab, de la 8-10kmh luni, marti maxim 13kmh, iar miercuri zic "ei" ca va fi maxim 10kmh. Puneti-va-ti acumulatorii la incarcat si ... la 17:30 (cel tarziu) haideti sa semnam condica la Oierie, pentru ca ... vine iarna, iar soarele va apune devreme si ... pentru chiori, mai greu cu zboru'!
0

#110 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 06:55 PM

Deşi meteorologi au prevăzut vreme fără vânt, nu a fost chiar aşa. oricum nu a fost atât de rău aşa că am semnat "condica" şi azi la oierie. pozele spun aproape totul, fiindcă senzaţiile trăite nu pot fi descrise în cuvinte

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resize of IMAG0258.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0257.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0252.jpg
  • Imagine atasata: Resize of IMAG0250.jpg

Sultan Eduard
0

#111 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2011 - 06:40 AM

Sultan Eduard
0

#112 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2011 - 12:22 PM

Domn' Florin, da' menajezi rau vitezomanul asta al tau, niste looping-uri, tonouri si alte scheme nu baga?
Sa am un mini jet din asta i-asi baga un tuning sa ma dau la liniute la cursele de maisini pe aeroport :p
0

#113 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2011 - 07:15 PM

Suge repede, repede, repede bateria ... da' nu din acest motiv il menajam, ci din motiv de sa se si vada pe filmare, cat de cat. Oricum a beneficiat de un upgrade, fara sa vreau la prima tranta, care a fost ... monumentala, pentru ca EDF-ul original de 50mm s-a facut bucati si a fost inlocuit cu unul de 55mm.

In seara asta a fost vantu' aproape ca-n caldare, adica deloc, da' din pacate n-am reusit sa fructificam prea mult din vremea superba, pentru ca Cessna lui Alex a pierdut o jumate de profundor in plin zbor si a trebuit sa pierdem timpu' cautand-o, apoi lipind-o la loc si asigurandu-ne ca nu mai pleaca asa usor de acolo. Oricum, Alex s-a descurcat admirabil sa-si aterizeze Cessna fara acea jumatate de profundor.

Maine dupa masa se anunta aceeasi vreme fara vant.
0

#114 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 07:36 PM

Sâmbătă dimineaţă nu am ratat "fereastra" de vreme excelentă de zbor şi am semnat condica la oierie. Din păcate nu am avut pregătit încă un acumulator de rezervă (nu am avut pregătiţi conectorii), aşa că m-am mulţumit cu doar 35 minute de zbor (a se citi deconectare de tot ce există în jur). După asta înapoi acasă la învăţătură..... Acum vremea nici măcar nu poate fi descrisă..... vânt..... ploaie şi iar vânt parcă nu se mai termină.
Sultan Eduard
0

#115 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 04:23 PM

Hai ca incet incet se retrage si vremea nefavorabila, pe sfarsit de saptamana cred ca vor fi conditii meteo mai prielnice :good:
0

#116 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 07:47 PM

De maine pana sambata prognozele meteo arata vant de pana la 4.4m/s, iar duminica vantul va sufla cu 5,5 - 7m/s. Joi si vineri insa, vantul nu va depasi 3,3 m/s, adica maxim 12kmh, cam ca in cada, iar temperaturile vor fi pe undeva pe la 15 grade. Perfect pentru zbor, zic eu!

Imi pare rau ca n-am reusit sa ajung si eu sambata, sa semnez condica la Oierie, insa am fost plecat din localitate. Nu-i nimic, ca m-am apucat de recuperat si am bagat azi doua sesiune de descarcat acumulatori, una dimineata si una dupa-masa.

M-am apucat la centrat de pluta, cautand CG-ul in alta parte fata de unde este specificat de producator si de aranjat unghiul motor sa nu mai urce de nebun la verticala, cand ii dau motor mai spre maxim. Grea treaba, migaloasa treaba: decoleaza-l, urca-l, zboara-l cat de cat drept, vazi cum trage, adu-l jos ... corecteaza-l si ia-o de la cap. Totusi, azi se pare ca m-am apropiat destul de mult de un rezultat cat mai acceptabil, chiar si dupa standardele tale, nea Edi!
0

#117 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 October 2011 - 04:32 PM

Mulţumesc frumos pentru prognoză. Pun tot ce am la încărcat şi vin şi eu cum scap de cursuri (cel mai sigur sâmbătă dimineaţă). Zboruri line. :)
Sultan Eduard
0

#118 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 20 October 2011 - 05:03 PM

Vezi postareaPaunFD, la 19 October 2011 - 07:47 PM, a spus:

Nu-i nimic, ca m-am apucat de recuperat si am bagat azi doua sesiune de descarcat acumulatori, una dimineata si una dupa-masa.

Daca nu inoportunez prea tare, as indrazni sa te intreb unde lucrezi de ai atata timp liber?

Unii dintre noi, abia rup o ora, doua duminica...
0

#119 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 October 2011 - 06:04 PM

http://www.weather2u.../1/1901635/2/1h acest site are progonoza meteo cea mai apropiata de ce discutam noi, nea Edi. Sper sa te ajute sa te orientezi mai bine, atunci cand iti alegi orele de zbor.
0

#120 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2011 - 08:38 AM

De azi (joi 27.10.2011) pana duminica, chiar si luni si marti saptamana viitoare, vantul in zona Constantei se anunta a fi intre 16kmh si 5kmh (duminica, luni si marti).
Care aveti timp, chef si dispozitie, terenul de zbor "oierie" va asteapta si ... permite si aterizarea si decolarea cu roti (e drept ca oarece indemanare este necesara).
Temperaturile insa se anunta cu valori nu tocmai generoase, astfel ca maximul se anunta a fi in jurul a 12grade celsius, in toata perioada, astfel ca bine ar fi sa va imbracati cat mai potrivit momentului!
0

Arata acest topic

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

28 useri citesc topicul