Jurnal de Zbor Constanta Sa dam piticilor de pe creier ... ce-i al lor ...
Postat 05 March 2013 - 08:58 PM
Salutari si zboruri line !
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Life is short, fly fast fly low !
Postat 08 March 2013 - 04:27 PM
Pe Duminica , ceva activitate ? Am vb. cu Gabi si cu Cristi si poate iese ceva.
Salutari si zboruri line
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Postat 09 March 2013 - 09:06 AM
Dacă eu şi Florin am mai coborât pentru schimbat acumulatorii, el a rămas agăţat acolo sus pentru cel puţin o repriză de 40 minute (aproape câ-l invidiez).
Acum mă uit cu jale la o perdea groasă de ceaţă....
Postat 09 March 2013 - 09:30 AM
edisultan, la 09 March 2013 - 09:06 AM, a spus:
Dacă eu şi Florin am mai coborât pentru schimbat acumulatorii, el a rămas agăţat acolo sus pentru cel puţin o repriză de 40 minute (aproape câ-l invidiez).
Acum mă uit cu jale la o perdea groasă de ceaţă....
Edi , Gabi a fost ieri cu Beta... oricum e OK , Pastele se apropie ... :D
Poate ne vedem mai tarziu , daca se mai ridica ceata.
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Postat 11 March 2013 - 10:44 AM
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Postat 16 March 2013 - 04:36 PM
Florin deja plecase alungat şi el tot de frig... Tema ieşirii mele de azi a fost un test de distanţă cu staţia nou achiziţionată o Turnigy 9x. De zburat ca şi aeromodel de test am avut Ultronul, care s-a comportat foarte bine ca de obicei. Urmează la probe motoplanoarele (se văd bine de la distanţe mai mari). Zboruri line
Postat 16 March 2013 - 11:00 PM
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Postat 20 March 2013 - 09:10 PM
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Postat 11 April 2013 - 06:41 AM
Postat 11 April 2013 - 04:28 PM
Aterizare pe vânt cu "gropi"
Cam asta a fost ieri.... din păcate nu am avut cum să-l filmez şi pe cel de 2,5 m.
P.S.:În ambele cazuri la manşe a fost Florin.
Aceasta postare a fost editata de edisultan: 11 April 2013 - 04:29 PM
Postat 14 April 2013 - 01:12 PM
Vremea a ţinut cu noi şi modelele s-au comportat excelent.
Postat 14 April 2013 - 04:52 PM
Concluzii :
1-Pentru cei atrasi de FPV , ochelarii sunt (sau mai bine zis ar trebui sa fie) No. 1 ! Imaginea e clara (am +1) , luminoasa, incomparabila cu ecranul LCD ! In plus , head trackingul te ajuta mult la orientare, mai ales daca ai la pan un servo de 180 grade. Senzatia in zbor e alta deca la FPV-ul cu LCD. Am resit sa descarc 4 lipo , si chiar sa fac cateva aterizari FPV (ajutat verbal si de copilotul Cristi ) . Eu zic ca a fost bine avand in vedere ca vantul a fost si el destul de bine reprezentat ( aterizarile s-au facut mai mult in mod "hovering"). Nu am reusit sa fac poze sau filmari FPV dar nu e timpul trecut.
2-La camera ExplorerHD am facut testari "la sol" : imaginea pentru FPV e mult mai buna decat cea a camerei cu care zburasem ( de 480 linii ) , iar filmarea HD e destul de buna , nu asa de buna ca la Gopro dar e OK . O sa fac niste filmari in paralel si le voi posta. Oricum camera Explorer cred ca va fi pe locul 1 la FPV ( mai ales ca are trigger pentru declasarea filmarii de pe un canal al receptorului)
3-Ground station (+ ochelarii) zic ca e ok pentru cei care vor sa zboare FPV dincolo de limita vizibilitatii (peste 1km) cand te ajuta DVR-ul sa recuperezi un model cazut dupa coordonatele GPS. Pentru cei care zboara "pe langa casa" , ochelarii sunt suficienti .
In a doua parte a sesiunii de zbor a venit si Edi cu planorul lui de 2,5m ( remotorizat) , cu care s-a "cocotat" pe niste termice prezente din belsug in zona ! :good:
Eu am mai descarcat niste lipo ( vreo 3) cu nelipsitul Skyfun . Am facut si niste poze , pe care le voi posta maine.
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus
Postat 14 April 2013 - 07:07 PM
Ca statistici, a avut undeva la 750m distanta fata de Home la o altitudine de 400m (deci cateta/cateta).
Ce am sesizat imediat a fost ca se orienta foarte bine pe OSD, mai ales la aterizari cand eu incercam sa i spun altiuzinea din ochi el deja stia clar cat mai are pana la sol.
AntenaTracker-ul abia acum arata ce poate, cu antena "spiro" de pe tracker avea imagine cristal la mai bine de 1000m.
Insa cel putin 10 ore de zbor FPV trebuie sa aiba "spotter", la una din aterizari a iesit un fir, a mai iesit un fir si in timpul zborului etc, pana ce toate firele se vor "astampara" riscul trebuie evitat.
Dom' Gigi si echipamentele mai jos.
http://imageshack.us/a/img688/7117/img2013041400195.jpg
http://imageshack.us/a/img837/2585/img2013041400196.jpg
Filmuletul meu de ieri.
EasyStar-ul meu a devenit prea greu, si nu pre mai planeaza. Desi camera filmeaza ok este prea grea pt FPV (sau modelul prea mic, o luati cum vreti)
Data viitoare am sa incerc si eu un zbor full FPV dar cu o camera fara inrebistrare si un stabilizator.
Spor,
Zephi V70 - EDF
EasyStar -MPX (pensionat)
TURNIGY TX - ER9X
Postat 14 April 2013 - 10:35 PM
In ciuda asteptarilor publicului, antrenament-ul pe simulator l-a ajutat sa treaca peste prima zi de zbor fara nici un incident.
In plus, am scos de la naftalina Cularis-ul reparat in toamna:
Postat 15 April 2013 - 12:51 PM
Astea sunt pozelle de la zborul de ieri .
Spider Quad LRS FPV
Quad Eachine 250 FPV
Egreta Glider
Phoenix 2000 Glider
Skyfun
Combat Wing
T-45 Goshawk
T9 & FrSky mod
FrSky Taranis Plus