Modelism - RHC Forum: Jurnal de Zbor Constanta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »

Jurnal de Zbor Constanta Sa dam piticilor de pe creier ... ce-i al lor ...

#151 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2077
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 06 February 2012 - 10:44 PM

Si eu astept acelasi lucru. Sper ca vremea sa devina mai favorabila cat mai curand....
Intre timp lucrez cu spor la modificarea motoplanorului (de am scapat de examene).
Sultan Eduard
0

#152 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 10 February 2012 - 08:17 PM

Edi, domn Gigi si dom'n Gabi, maine anunta astia vant de cca 14kmh si temperaturi in jurul a -4grade!
Ce ziceti, ne bagam la un zbor pe la 09:30?
Nu stiu cum mai este pe la oierie, dar ultima data nu m-am mai incumentat sa intru pe acolo datorita zapezii troienite. Cu cateva dati in urma, chiar am ramas inzapezit pe undeva pe la intrerea spre camp si ... cum am fost si "puternic" am suspendat masina. Abia dupa o ora de lopatat am reusit sa scot masina de acolo, insa am mers pe jos pana la locul de unde lansam de obicei avioanele.

Ma gandesc ca poate accesul la campul acela din spatele bemve-ului (firma ...) e mai accesibil pentru autoturisme si nu necesita SUV.

Oricum ar fi, eu maine sunt hotarat sa ies la zbor!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 10 February 2012 - 08:18 PM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#153 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 12:44 AM

Maine (azi) nu am cum, sunt de serviciu...... Iar modelul inca mai este pe masa de operatie. Am terminat de transplantat fuzelajul posterior cu tot cu ampenaje, mai am de definitivat comenzile si inca oscilez intre a instala/taia eleroanele sau sa las operatia pe mai tarziu.... grea decizie.
Sultan Eduard
0

#154 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 01:02 PM

Mai Edi, pune-i eleroane, ai vazut doar cata nevoie ai avut de ele, in nenumarate randuri!!!
Daca tot l-ai ... reasamblat si tot e pe masa de operatie, pune-i-le si p-alea, ca tot le ai facute! Ce ai de pierdut?! Daca consideri ca nu vrei sa le folosesti ... nu le folosesti si le anulezi din statie ...

Am putut intra pe terenul de la Oierie, fara probleme (prea mari) un utilaj, ceva a facut drum prin nametele ala mare de bloca accesul. Dupa namete, campul este practicabil, chiar si pe dea dreptul.
Am zburat ... toata flota, insa n-am putut sa tin pluta in aer mai mult de 15min. Camera a filmat si ea 9 minute, dupa care s-a oprit din filmare, probabil de frig. Temperatura la masina arata intre -7 si -9 grade, probabil ca mai sus, era si mai scazuta.
F16-le mi-l daduse ieri o pisica jos de pe sifonier, de la locul lui si ... cand am venit de la munca, l-am gasit in mijlocul casei ... cu oarece mici avarii in urma cazaturii, asa ca dupa ce l-am refacut, azi, la primul zbor, am avut oarece emotii. Oricum, dupa ce l-am trimat a zburat ... ca de obicei, adica extraordinar de frumos, chiar si la viteza mica.
Ganganelul am avut si cu el putin de treaba la al treilea zbor, deoarece i-am pus un alt acumulator si ... a trebuit gasita pozitia optima pentru CG, asa ca l-am aterizat de vre-o 2 ori pana i-am dat de cap. Oricum, n-am putut sa duc decat 3 zboruri cu el, desi mai aveam un acumulator incarcat, din motive de ... ger.

Am dat o fuga, dupa ultimult zbor al Ganganelului (Epo-Parkjet-ul) sa iau si T33-ul, pe care n-am mai avut cum sa-l car la masina, la prima "tura".
L-am luat si pe T33 si am mai dat o fuga cu el la Oierie, sa-i arat si lui campul de sus. Prima decolare, s-a comportat exemplar, desi el, ca model, este cel mai instabil pe orizontala avion din flota.
A doua decolare insa, cum am reusit de l-am lansat, nu prea stiu (de fapt, mi-am dat seama ulterior, unde am gresit) ca la nici 5metrii de mine s-a intors cu burta-n sus, ca un peste mort. Am dat de stick sa se intoarca la pozitia normala, dar ... pamintul a fost mai aproape si ... a luat un bot de mama terra, urmat de o aripa-coada-aripa. Incidentul insa, nu s-a soldat cu nici un fel de "damage", astfel ca dupa o verificare sumara, l-am aruncat din nou pe ceriu - avand grija sa nu mai repet greseala si ... am avut parte de un zbor superb!

Dupa fiecare zbor, intram in masina la caldura, imi incalzeam degetele, apoi iar ieseam si ... uite asa, mi-am petrecut o dimineata absolut superba!!!!
Acuma, mi-am pus acumulatorii la incarcat, in speranta ca ... poate mai trag o tura, dupa masa!

Sincer, ma asteptam ca dupa o saptamana si ceva (aproape doua) de pauza de stick-uri sa ... "ruginesc" si sa-mi pierd o buna parte din indemanare. Se pare ca ... inca nu, desi am mai imbatranit cu un an, alzheimer-ul inca ma ocoleste :p!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#155 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2012 - 03:00 PM

La -9 grade ... cam asa arata "Oieria" de sus:
0

#156 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 15 February 2012 - 06:51 PM

Sambata se anunta -1 grade si vant de 10kmh!!!! Eu in mod clar voi iesi la zbor, la Oierie si am de gand sa stau cel putin 2 ore!
Daca mai doreste cineva ... campu-i mare!
0

#157 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 09:21 AM

Ieri s-a zburat la Oierie ... la greu!
Domnul Gigi si domnul Gabi au zburat ... o flota de modele, care mai de care mai frumoase si mai ascultatoare (mai putin fly-cat-ul ala ... supradotat) si m-au imbolnavit cu ... Pheonixul 2000 cu flapsuri care e o minunatie de planor! Este absolut superb!

Eu ... mi-am zburat aproape toata flota (A10-le ... e la muzeu, asteptand electronica si reparatiile), totusi nu fara un incident ciudat: Pluta zburand ea frumos, asa cum face de fiecare data, am infipt-o intr-un fir de inalta tensiune, de asemenea maniera incat ... aripa mare s-a desprins de restul modelului!!!
Cum pluta este, din punctul meu de vedere, etalonul in ceea ce priveste rezistenta unui model la trante, ca de obicei, a rupt elicea dar spre deosebire de ... "obicei" a scos si limba (motorul) la mine, suportul acestuia desprinzandu-se de restul avionului. Daca as mai fi avut acumulator incarcat si superglue la mine, as fi rezolvat problema pe loc, dar ... dupa juma de ora de lipit degete si suport motor cu superglue ... acasa, modelul e gata de zbor!
Cat de chior pot sa fiu ... e deja clara, pentru ca am avut impresia ca pluta e ... mult dincolo de liniile de inalta tensiune si ... chiar nu intelegeam de ce si ce s-a intamplat si mai ales unde este avionul ...

Camera montata pe el a filmat prea putin, pentru ca banuiesc eu c-a ramas fara acumulator, cu mult inainte de incident ... dar ... cam asta a filmat:

Astazi la 11:30 iesim iarasi la zbor, mai ales ca se anunta o zi superba!
Doritorii ... haideti la descretit de frunti si dat din stick-uri!
0

#158 Useril este offline   IceCube69 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 18-February 12

Postat 19 February 2012 - 09:26 AM

Salut,sunt si eu un mic pasionat de asa ceva si as vrea sa iau si eu parte la o intalnire de'a voastra si poate cu ocazia asta ma puteti indruma ce ar fi bun sa'mi iau pt un incepator,am incercat si eu kteva zboruri dar au esuat,astept raspunsul vostru,knd mai iesiti as vrea sa iau si eu parte...Ms
0

#159 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 10:45 AM

Ok, esti din Constanţa? Dă-ţi şi tu nişte date ca să ne putem întâlni, oricum domnul @Florin este mai activ în această perioadă în ale zborului :clapping:
După cum vezi şi astăzi se anunţă zi de zbor şi..... poate ies şi eu măcar să iau o gură de aer....

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 19 February 2012 - 10:47 AM

Sultan Eduard
0

#160 Useril este offline   IceCube69 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2012 - 11:33 AM

Da,sunt din Constanta,am vb cu Domnu Florin si a ramas sa merg si eu maine dak se iese si e vremea favorabilaMs!
0

#161 Useril este offline   IceCube69 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2012 - 07:33 PM

Cum a fost Domnu` Florin azi?...apropo...cu ce "zburati" voi?...
0

#162 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 09:45 PM

Astazi a fost o zi minunata de zbor, chiar mai buna ca ieri, pentru ca mercurul din termometre a urcat simtitor peste 0 grade, iar vantul aproape ca nu s-a facut simtit deloc!
Majoritatea "zburatorilor" din Constanta, au iesit ori la dezmortit de degete, ori macar ... la o binemeritata gura de aer si o impartasire de experienta, evident pe teme aeromodelistice.
De zburat s-au zburat multe si diverse, planoare, acrobate, EDF-uri, eterna si mirifica pluta si ... a fost foarte, foarte frumos. Frumusetea totusi a fost umbrita de ... zapada care se topeste si produce (evident) multa apa, apa care ... nu vrea muschiul ei sa intre in pamint, astfel ca balteste si produce mult noroi. Noroiul e ... in principiu bun, in caz de crash, cand atenueaza simtitor socul resimtit de model, daaar ... dar la EDF-uri cam nasol. Cam nasol cu noroiul la EDF-uri, pentru ca ajunge repede repede, la prima aterizare pe tub si pe la motor, pe la ESC si exact pe unde ... n-ar trebui sa ajunga.
Noroiul si apa din balti a fost motivul pentru care F16-le n-a avut parte decat de un singur zbor ... T33-ul, a avut parte de doi acumulatori descarcati, dar pentru simplul motiv ca a fost zburat dimineata, inainte sa apuce zapada sa se topeasca si sa ... balteasca.

Nemo/Pluta, un adevarat cal de bataie a avut parte de ... doua evenimente:
- primul a constat intr-o tentativa de zbor cu setarile lui T33 (care are eleroanele pe "reverse") si care s-a soldat cu un bot infipt in noroi ... si o elice rupta (ca de obicei). Dupa ce i-am curatat motorul de noroi ... i-am pus alta elice si ... sus pe ceriu;
- al doilea eveniment a constat intr-o aterizare "ca la carte", dar putin cam prea aproape de locul unde erau parcate masinile, astfel ca ... a avut parte de o vedere, sa-i spunem "inedita"! Urmariti videoclipul ...

Maine se anunta vant de cca 16-18kmh, dar daca ajung in timp util acasa, am sa-l invit de @IceCube69 la o ... partida de zbor, cat ne va permite lumina ...
0

#163 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 06:35 PM

Am incercat sa intram azi la Oierie, dar zapada s-a topit, apa s-a adunat in balti si noroiul face calea de acces practicabila doar de ... tractoare!
0

#164 Useril este offline   IceCube69 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 February 2012 - 06:40 PM

Florin ma poti ajuta cu un link la modelul pe kre ma sfatuiesti sa'l iau prima oara,am intrat pe www.hobbyking.com dar sunt multe modele.
0

#165 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 06:55 PM

Ca sa nu poluam topicul, hai sa discutam aceste detalii in particular! :drinks:
0

#166 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 09:10 PM

Aşa este, duminică a fost o zi memorabilă, arătam cu toţii ca nişte urşi ieşiţi de la iernat. Sincer îmi pare rău că nu am avut ce să zbor, însă experienţa vizuală şi întâlnirea cu ceilalţi zburători a fost deosebită. Zboruri line şi aterizări uşoare....
P.S. Până nu se usucă apa de pe câmp ..... lucru la Ultron...

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 20 February 2012 - 09:12 PM

Sultan Eduard
0

#167 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 09:14 PM

Nea Edi, intre timp, pregateste si Sagita pentru zbor ... eventual eleroanele alea ...
0

#168 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 10:43 PM

De zbor e gata.... eleroanele mai trebuie să aştepte. (Au început cursurile şi am constatat ceea ce bănuiam, nu este mai uşor.....)
Oricum sunt decis să la tai dar mai întâi să văd cum se comportă în zbor în configuraţia actuală. Toate cele bune.
Sultan Eduard
0

#169 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 12:57 PM

Duminica se anunta o zi perfecta de zbor, cu vant ... "ca-n cada" si temperaturi in jur la 10 grade cu plus! Poate vii cu Sagita la ... teste!
0

#170 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 06:44 PM

Vin, numai să nu ne trebuiască roţi speciale pentru terenuri cu noroi. Poate vântul va usca suficient excesul de apă. 8)
Sultan Eduard
0

#171 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2012 - 06:39 PM

Maine zic eu ca pe la 11:00 o sa fiu la camp cu ... toata flota! L-am invitat si pe IceCube69 sa vina si el. Azi desi n-am fost pana-n poarta, de la distanta mi s-a parut ca n-am avea nevoie de senile ca sa putem intra pe camp ... vad eu, insa, mai bine, maine dimineata ..
0

#172 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2012 - 07:05 PM

Prezent şi eu.... vin şi cu cele două noutăţi. Dacă se poate un cântar... aş vrea să ştiu la cât de "grele" au ieşit şi să mai punem la punct unele detalii constructive.
Sultan Eduard
0

#173 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2012 - 09:10 PM

OK! Citit, pus cantarul in geanta!
0

#174 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2012 - 02:14 PM

Azi am ieşit cu motoplanorul în configuaţia nouă la zbor. Chiar dacă meteorologii au prezis un 14km/h, real au fost peste 20km/h. Primele impresii: arată mult mai bine, suficient de stabil iar răspunsul la comenzi foarte bun. Faţă de cealaltă versiune parcă o idee mai rapid şi se "înfinge" mai bine în vânt. Rămâne să tai şi eleroanele.
Domnul Florin a zburat şi el cu tot ca a putut aduce în mână (accesul la teren s-a făcut pe jos deoarece zăpada topită a făcut impracticabilă o bună porţiune de drum). Una peste alta o zi bună.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAG0249.jpg

Sultan Eduard
0

#175 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2012 - 07:21 PM

Trebuie sa recunosc ca Sagita e mai agila, ajutata de suprafetele de comanda muuult mai generoase. Chiar nu credeam c-o vei mai reusi s-o scoti basma curata din picajul ala in care ai bagat-o, dar ... ma bucur ca m-am inselat! Zboara chiar mai bine pe vant, fata de versiunea anterioara!

Pluta, mai face un pilot!!! Domnul Alex (@IceCube69) a reusit sa tina pluta pe ceriu, destul de bine, mai ales daca tinem seama de faptul ca-i prima data cand atinge sitck-urile unei radio-comenzi a unui aeromodel! Felicitari! E drept c-au fost si doua situatii ce puteau degenera intr-o tranta ce ar fi necesitat o ... noua elice, dar au fost rezolvate fara probleme.
Daca mai tinem cont si de vantul scarbos care n-a contenit sa bata ... domnul Alex s-a descurcat chiar admirabil!
O fi Easy-Star-ul ala "facatorul de piloti" da' ... vad ca pluta deja "il face" p-al treilea si inca zboara .... ceea ce zic eu ca-i de apreciat si cred ca-si merita renumele de "facatoarea de piloti" pentru ca ... merita!

Nasol rau cu namolul, da' macar cu ocazia asta, mi-am spalat si eu masina, care n-o mai spalasem de ... 2 ani de zile! Eu am tot asteptat sa ploua cu detergent, da' Dumnezeu a zis ca inca nu-i timpul ...
0

#176 Useril este offline   IceCube69 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 February 2012 - 09:00 PM

da,a fost misto si mi`a placut cum a zburat mai mult fata de celelalte 3,m`am razgandit momentan in legatura cu cele rapizi
0

#177 Useril este offline   IceCube69 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 February 2012 - 09:08 PM

pardon...2
0

#178 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 08:29 PM

Astăzi, după amiază am ieşit la zbor (Invitaţia domului Florin şi vântul "ca în cadă" (adică nu bătea aproape deloc) m-au deteriminat să las tot ce aveam de lucrat şi să ies). După o scurtă verificare la sol şi o lansare din mână a motoplanorului, am pornit motorul şi l-am lansat. Urcarea a fost superbă, ceea ce s-a întâmplat după ce am tăiat motorul ca să trec pa planare, însă mi-a lăsat în suflet un gust amar pe care nu l-am mai încercat de foarte mult timp. Cu alte cuvinte şi pe scurt, modelul nu a mai răspuns deloc la comenzi şi de la înălţimea estimată de aproximatix 300m a intrat într-o vrie şi s-a înfipt în pământ (noroc că pământil era încă moale). Pagubele au fost mult mai mici decât ceea ce mi-am închipuit. Cu excepţia zonei de bot care acum este în refacere, nu am probleme de altă natură. Ceea ce nu pot înţelege cu adevărat este faptul că după "trântă" probele de receptor la sol nu au relevat nici o problemă la recepţie, nici măcar la testul de distanţă. Rămâne ca după ce voi termina reparaţiile să ies iar la zbor şi să văd ce se va întâmpla. Ţin doar să menţionez un singur aspect: în zona respectivă a terenului de zbor, au mai fost momente când alte modele au ajuns la sol altfel decât prin aterizare noemală iar receptoarele s-au comportat cel puţin la fel de ciudat ca în cazul meu.
Sultan Eduard
0

#179 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 05 March 2012 - 08:58 PM

Vezi postareaedisultan, la 05 March 2012 - 08:29 PM, a spus:

Ţin doar să menţionez un singur aspect: în zona respectivă a terenului de zbor, au mai fost momente când alte modele au ajuns la sol altfel decât prin aterizare noemală iar receptoarele s-au comportat cel puţin la fel de ciudat ca în cazul meu.

Salut!

Ce fel de receptoare / statii ?
0

#180 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 09:41 PM

Eu folosesc O staţie E-FLY ETC62-2,4GHz, au mai avut pobleme: o staţie Turnigy 9X şi o staţie Spectrum în 35 MHz.
Menţionez că folosesc staţia de aproximativ doi ani fără absolut nici o problemă.
Sultan Eduard
0

Arata acest topic

• 33 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »

14 useri citesc topicul