Pagina 1 din 1
Gigant Shock Flyer Extra 330 1400mm anvergura
Postat 24 November 2010 - 01:32 AM
Acest model, Extra 330 de la 3DBatix a fost unul din modelele mele favorite. Modelul are in mod normal, 930mm anvergura si aproximativ 350-400g RTF. In ultima vreme am lasat deoparte acest Shock deoarece este prea greu. M-am tot gandit sa pun pack mai mic si motor mai mic deoarece are forta mai mult decat suficient. Dar de ce sa pun motor si pack mai mic cand pot face un model mai mare ? Motorul sigur poate trage mai mult decat atat.
Am decis sa fac un shock cu anvergura maxima posibila sa intre in masina. Dupa ce am masurat masina cu care ma duc mai des la zbor, am aflat ca aceasta are aproximativ 150cm. Am hotarat sa construiesc modelul la anvergura de 140cm.
M-am pus sa maresc modelul si am dat la cnc-ul meu de lucru:
Am decis sa fac un shock cu anvergura maxima posibila sa intre in masina. Dupa ce am masurat masina cu care ma duc mai des la zbor, am aflat ca aceasta are aproximativ 150cm. Am hotarat sa construiesc modelul la anvergura de 140cm.
M-am pus sa maresc modelul si am dat la cnc-ul meu de lucru:
Postat 25 November 2010 - 11:49 AM
bravo , te sustin , noroc ca nu mergi cu tiru la zbor alfel imi pot imagina la ce shock lucrai acuma :) .
Postat 25 November 2010 - 02:29 PM
Am avut si eu un Extra 300 la dimensiunile juniorului din imaginea ta si am fost foarte multumit de cum zbura, pana intro zi cand un amic a uitat ca este in zbor inversat la cativa metri de pamant si a tras de profundor... :)
Ma gandeam mai demult sa fac unul cu anvergura mai mare, mai ales din depron, iar postul tau a venit cum nu se poate mai bine. Te rog daca vrei sa-mi dai si mie planurile scalate la anvergura de 1,4m, eventual daca esti dispus sa le pui aici pe forum...
Te-ai gandit cumva sa-l faci carenat? Pe mine ma bate gandul asta si cred ca ar iesi ceva fain!
Ma gandeam mai demult sa fac unul cu anvergura mai mare, mai ales din depron, iar postul tau a venit cum nu se poate mai bine. Te rog daca vrei sa-mi dai si mie planurile scalate la anvergura de 1,4m, eventual daca esti dispus sa le pui aici pe forum...
Te-ai gandit cumva sa-l faci carenat? Pe mine ma bate gandul asta si cred ca ar iesi ceva fain!
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
Postat 29 November 2010 - 12:43 AM
Buna,
Ma bucur ca iti este de folos postul acesta. Nu ma bate gandul sa fac acest model carenat dar ma gandesc sa fac un Extra, Yak 54 sau Katana la anvergura de 2m, avand ca material de baza depronul. Asi putea obtine un model la o anvergura mare cu o greutate redusa. Daca voi face acel model de 2 metri din depron, am sa folosesc o structura din balsa si placaj pentru a avea o rigiditate mai ridicata.
Planul l-am facut pe bucati, pentru a putea lucra cu el la CNC. Am sa unesc toate piesele intr-un singur plan si am sa il postez aici.
Ma bucur ca iti este de folos postul acesta. Nu ma bate gandul sa fac acest model carenat dar ma gandesc sa fac un Extra, Yak 54 sau Katana la anvergura de 2m, avand ca material de baza depronul. Asi putea obtine un model la o anvergura mare cu o greutate redusa. Daca voi face acel model de 2 metri din depron, am sa folosesc o structura din balsa si placaj pentru a avea o rigiditate mai ridicata.
Planul l-am facut pe bucati, pentru a putea lucra cu el la CNC. Am sa unesc toate piesele intr-un singur plan si am sa il postez aici.
Aceasta postare a fost editata de Acitam1: 29 November 2010 - 12:44 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1