Modelism - RHC Forum: Futaba T-8FG - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Futaba T-8FG

#61 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 10 March 2012 - 10:46 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 10 March 2012 - 09:07 PM, a spus:

Salutare,

daca se poate te rog sa pui ceva poze, poate ne ajuta pe viitor.

Multumiri anticipate

Mugurel

Nu am avut aparat cu mine cand s-au intamplat astea, dar promit sa revin cu poze cand voi schimba modulul de rf.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#62 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 10 March 2012 - 10:26 PM, a spus:

E uite cam asa incep sa apara justificarea diferentelor de pret intre T8 si T10 chiar daca softul la T8 e mai novator mai flexibil mai intuitiv - sa speram ca diferentele astea se vor vedea doar la ... sol !

P.S.

Eu as fi trimis-o cu totul in service ... nu mai era in garantie ?

Nu se justifica prin asta diferentele de pret! E posibil ca statia sa fi stat in umezeala excesiva pe drumul de la producator la mine sau e posibil chiar eu sa o fi supus la variatii prea mari de temperatura si a facut condens. Aceleasi butoane de trim erau si in T9 (si cu aia am avut probleme) si pun pariu ca-s identice si in T10. Oricum, T10 e mai slaba decat T8 orice s-ar spune.
0

#63 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 11 March 2012 - 03:17 PM

Vezi postareaMLGore, la 10 March 2012 - 03:05 PM, a spus:

Joi am facut-o de oaie. Mi-au venit butoanele pt. trim si m-am apucat sa le schimb. Pt. aceasta operatiune era necesar sa dezlipesc modulul de emisie (placuta mica) de pe placa de baza pt. ca intre cele doua se afla un sasiu de plastic care acopera in parte si lipiturile de la butoanele de trim. Operatiunea dezlipitul si schimbatul de butoane a decurs fara probleme, apoi m-am gandit sa tai din sasiul de plastic pt eventualele interventii ulterioare, operatiunea decurgand fara probleme. Am pus sasiul la loc, am lipit modulul de emisie, am pus antena si am facut o proba; totul a decurs OK. M-am apucat sa le pun la loc in cutie, dar , cand am vrut sa bag la loc mufa de la antena, s-a auzit un trosc (modulul nu se mai tinea decat in mufa din cauza ca taiasem sasiul in jurul lui) iar statia nu a mai vrut sa emita. Concluzia e ca am reusit sa bulesc cumva modulul (cablajul nu e rupt, componente dezlipite nu are). Am sunat la reprezentanta si am comandat unul. Intre timp mi-am luat alta statie pe care o voi tine de back-up dupa ce o voi repara p-asta.

Esti ok?
DT
0

#64 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2012 - 05:09 PM

Vezi postareaZOD, la 11 March 2012 - 03:17 PM, a spus:

Esti ok?

Cred ca da, de ce?
0

#65 Useril este offline   vrejulica 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 09-March 12

Postat 11 March 2012 - 05:34 PM

Vezi postareaMLGore, la 10 March 2012 - 10:50 PM, a spus:

Nu se justifica prin asta diferentele de pret! E posibil ca statia sa fi stat in umezeala excesiva pe drumul de la producator la mine sau e posibil chiar eu sa o fi supus la variatii prea mari de temperatura si a facut condens. Aceleasi butoane de trim erau si in T9 (si cu aia am avut probleme) si pun pariu ca-s identice si in T10. Oricum, T10 e mai slaba decat T8 orice s-ar spune.

De ce crezi ca T10 e mai slaba decat T8? Mie mi se pare mult mai intuitiva T10 si vad ca T8 se tot scalda in probleme mai mici sau...
0

#66 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8315
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 March 2012 - 05:46 PM

T10 e fostul 9C cu un facelift. 9c a fost o statie beton si T10 e la fel de buna doar ca e tehnologie/design mai vechi de 10 ani (campac, nexam upgrade, radio pe modul, etc)

8FG e mult mai moderna in tot. Dar a fost facuta de la inceput ieftinut. Cred ca e deliberat, daca era facuta prea bine nu mai exista nici un motiv sa cumperi statiile Futaba mai scumpe.

Dupa cum se stie nu platesti numai functiile la o statie, platesti si calitatea materialelor/executiei. Din acest punct de vedere 8FG este sub T10 si sub 9c.

Vezi postareavrejulica, la 11 March 2012 - 05:34 PM, a spus:

De ce crezi ca T10 e mai slaba decat T8? Mie mi se pare mult mai intuitiva T10 si vad ca T8 se tot scalda in probleme mai mici sau...

0

#67 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 11 March 2012 - 06:58 PM

Eu unul m-am lamurit ... T-8 are un soft beton care poate satisface cam orice pretentios in mixuri si setari - acum am vazut ca apare T8J care cica e si mai si - ar cam fi vremea sa imi iau si eu alta statie si sa o tin pe cea veche ( desi e ca noua ) de back-up ... adica nu as lua o statie de 700-1000 Euro sa o tin de "bun " si sa ma dau tot cu cea veche ci invers .

Revenind .... INSA :

Sunt persoane care precum "micutul " Dexter din desene animate butoneaza foarte mult tot ce apuca ... mai si surubareste pe la ele , mai un up-grade , mai o modificare etc .

Situatia o pot compara cu un telefon intrat pe mana lui fi'miu - ramane fara inscriptionari pe taste sau daca e Iphone isi subtieaza folia de la ecran de la o zi la alta , umbla prin meniuri si in sus si in jos iar cu astea mai noi si de la stanga la dreapta si viceversa - pentru el nu are secrete si chiar ii face placere - la mine mai simplu : "Aloo ! - ati gresit va rog numarul " si cam atat .

E .. la fel e si cu statia .. am luat-o , mi-as dori sa fie beton , sa reziste si daca mai pica pe jos, meniul sa imi fie folositor pentru ceea ce fac ... acu sa stau cu ea legata la PC , sa incarc toate up-grade-urile scoase de producator , sa fiu intr-un perpetum proces de invatare a noilor functii ( nu ca le-as stii deja pe cele vechi ) si de la weekend la weekend sa imi modific setarile unui model ( ba cu mix-uri , ba setari predefinite, ba fly-mode, ma mai stiu ce alte minuni ) , doar pentru ca statia imi permite si ma si distreaza butonatul asta ..... pentru mine e prea mult .

Revenind la T8 ... am auzit ca astea cand vin din fabrica ca sa nu se strice pe drum la trasport le baga la butoaie .... in saramura ca pe branza si d'aci problemele cu trim-ul ( si domnul Cornel a avut ceva probleme .. tot la trim )

Eu am T9 si nu am avut probleme de trim , ZOD a avut una care a facut istorie , a ajuns la Stignas la un moment dat si desi era de o varsta cu Nea Gica ( Petrescu ) la vremea aia nu am auzit sa fi avut probleme de trim , mai putem sa il intreban si pe Florin 100 % care si el a avut un T9 ( si daca nici a lui nu a fost folositaaaaa... ??!! )

Daca o sa imi iau o alta statie ...... o sa iau una obligatoriu NOUA nu SH nu de alta dar poate avea vre-o gaura data in carcasa si sa imi cada pe drum cablajele din ea ....

Sper sa nu se supere colegul nostru MlGore pe mine .... mai glumim si noi ....

P.S.

Sunt curios cat costa trim-urile si modulul ala de s-a stricat ... ca sa adunam la valoarea ei de lista si sa vedem unde ajungem ...

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 11 March 2012 - 07:00 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#68 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 March 2012 - 09:03 PM

T9 de care vorbim era cred din prima serie (nu super) din 2002. Am inteles ca nu Zod a fost primul proprietar, dupa Zod a fost shogi, eu si cred ca a luat-o tetea si ii merge beton.

A avut un singur defect, au gresit compozitia vopselei la masca si se cojea urat, in US iti pun o fata noua moca. T9, T10 au modul de emisie separat, deci poti pune ce vrea muschiul tau, Futaba, FrSky, Spektrum dar comunicarea cu modulul de emisie este analogica. T8 este nativ in 2,4 - comunicarea este digitala, toate statiile moderne sunt acum nativ in 2,4Ghz.

8J este noul val ieftin de la Futaba, FSHH, nu merg receptoare FASST. Altfel e o statie foarte misto, moderna, fara antena externa, mai ieftina ca T7 (pe care se zice ca o inlocuieste).

8FG este si o sa ramana in istorie ca prima statie moderna in 2,4 Ghz Futaba. Ca orice este prima editie are si parti bune si parti mai putin reusite.

Globul meu de cristal vede o statie noua Futaba ori un 8FG imbunatatit ori un nou T10 (pe stiulul 8FG) cu telemetrie. Mai degraba eu vad un nou 8FG, cel vechi nu o sa se mai produca. Mai probabil anul asta decat anul viitor.
0

#69 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 11 March 2012 - 09:30 PM

T10 sau T10CAG are modul natic in 2.4GHz adica nu poti pune ce modul vrei tu, cel putin asa este a mea.

Date tehnice aici
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#70 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 March 2012 - 09:43 PM

Scuze, asa e. Exista si o futaba T10 cu modul in FM.

T10, ca si T9 vine predefinita: aero, heli sau glider.

Difera asezarea switchurilor (asta am vazut-o chiar acum citind manualul). Eu de asta am vandut T9 - era in mod aero si eu vroiam mod heli, nu se putea face nimic.

8FG e universala, ca mai toate astea moderne, poti sa o treci in ce mod vrei tu, switchurile sunt simetrice si configurabile.

Vezi postareaTeo-Costin, la 11 March 2012 - 09:30 PM, a spus:

T10 sau T10CAG are modul natic in 2.4GHz adica nu poti pune ce modul vrei tu, cel putin asa este a mea.

Date tehnice aici

0

#71 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2012 - 10:06 PM

Nu ma mai cert cu nimeni pe tema care-i mai buna, ca nu am cu cine. Pana la urma fiecare isi ia ce vrea. Parerea mea e ca T8 va ramane mult timp pe piata si este in continuare un mare succes al celor de la Futaba.
0

#72 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 11 March 2012 - 10:21 PM

Inteleg ca la aceasta statie nu se poate schimba modulul de emisie. In fapt, cred ca nici nu are alta varianta decat 2,4.
SPer sa nu radeti de intrebarea mea.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#73 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2012 - 10:25 PM

Vezi postareaRadu_, la 11 March 2012 - 10:21 PM, a spus:

Inteleg ca la aceasta statie nu se poate schimba modulul de emisie. In fapt, cred ca nici nu are alta varianta decat 2,4.
SPer sa nu radeti de intrebarea mea.

Exact! De fapt se poate schimba, dar numai cu unul identic si cu ajutorul unui letcon.
0

#74 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 11 March 2012 - 10:30 PM

Vezi postareaMLGore, la 11 March 2012 - 10:06 PM, a spus:

Nu ma mai cert cu nimeni pe tema care-i mai buna, ca nu am cu cine. Pana la urma fiecare isi ia ce vrea. Parerea mea e ca T8 va ramane mult timp pe piata si este in continuare un mare succes al celor de la Futaba.

Cea mai inteligenta remarca, serios ..... fiecare isi cumpara ce-i place.
Cel mai corect ar fi ca un moderator sa stearga postarile "poluante" din acest topic si sa ramina doar cele despre Futaba T8FG.
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#75 Useril este offline   adrian82 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 07-August 09
  • Interests:eletronica-aeromodelism-masini

Postat 12 March 2012 - 04:31 PM

Parca am vazut acum 2 zile ca la acest model T8FG i-au crescut canalele la 14 ... din ce comentatu pe forumurile din vest.
0

#76 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 12 March 2012 - 07:35 PM

Vezi postareaadrian82, la 12 March 2012 - 04:31 PM, a spus:

Parca am vazut acum 2 zile ca la acest model T8FG i-au crescut canalele la 14 ... din ce comentatu pe forumurile din vest.

Buna dimineata adrian82.

0

#77 Useril este offline   atro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 10-February 07
  • Interests:Aeromodele

Postat 24 March 2012 - 10:55 PM

Salut,

Stie cineva cum pot seta flapsul pe un SW cu trei pozitii?
As avea nevoie de doua pozitii distincte: decolare (unghi mic) si aterizare (unghi mare).
Daca e posibil sa fie pe un receptor cu 7 canale (din care se folosesc toate), daca nu pe un receptor cu 8 canale in 7-ch mode.

Multumesc,

Adrian
0

#78 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 24 March 2012 - 11:02 PM

Pe 7CHP e simplu. Am setarea asta pe Mustang. Banuiesc ca la 8FG trebuie sa fie si mai simplu.

P.S.
Off topic.
Atro, ce mai face mustangul tau? un raspuns pe pm....
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#79 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2012 - 12:23 AM

Vezi postareaatro, la 24 March 2012 - 10:55 PM, a spus:

Salut,

Stie cineva cum pot seta flapsul pe un SW cu trei pozitii?
As avea nevoie de doua pozitii distincte: decolare (unghi mic) si aterizare (unghi mare).
Daca e posibil sa fie pe un receptor cu 7 canale (din care se folosesc toate), daca nu pe un receptor cu 8 canale in 7-ch mode.

Multumesc,

Adrian

In linkage menu selectezi function si aloci canalului(sau canalelor) de flaps un sw sau iti setezi flight condition (trebuie sa alegi Glider la tipul modelului) si ai posibilitatea sa setezi si viteza de lucru a flapsului pt. ca tranzitia sa se faca lin.
0

#80 Useril este offline   adi.tene 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 101
  • Inregistrat: 15-February 10
  • Interests:Modelism si parapanta

Postat 03 May 2012 - 09:05 AM

Sunt pe cale sa achizitionez o statie,dar nu stiu care ar fi mai ok, T10 sau T8? La T10 imi place carcasa si aspectul care mi se pare mai de calitate si 10 canale sunt suficiente,la T8 ar fi softul si generatia mult mai noua dar nu stiu daca ma ajuta pe mine prea mult pt.ca nu sunt amator de modificari de soft si tot felul de lucruri pe care nu le prea folosesc.
PITTS SPECIAL S 1
Discus CS
Fournier RF-4D
Discus 2CULARIS MULTIPLEX
ALPHA 27 MULTIPLEX
DG 600 3,2M MULTIPLEX
SONIC TRAINER
Futaba T6EX
0

#81 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 May 2012 - 01:28 PM

Vezi postareaadi.tene, la 03 May 2012 - 09:05 AM, a spus:

Sunt pe cale sa achizitionez o statie,dar nu stiu care ar fi mai ok, T10 sau T8? La T10 imi place carcasa si aspectul care mi se pare mai de calitate si 10 canale sunt suficiente,la T8 ar fi softul si generatia mult mai noua dar nu stiu daca ma ajuta pe mine prea mult pt.ca nu sunt amator de modificari de soft si tot felul de lucruri pe care nu le prea folosesc.

Daca pentru tine carcasa si aspectul sunt singurele criterii in alegerea unei statii, atunci poti sa-ti iei ce doresti.
0

#82 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 May 2012 - 04:42 PM

Vezi postareaadi.tene, la 03 May 2012 - 09:05 AM, a spus:

Daca iei T10 sa o iei pe cea cu modul incorporat ( nativa in 2,4 GHz )
Uite una noua fara receptor:
http://www.ebay.com/...=item415a204131

Uite una cu receptor :
http://www.ebay.com/...=item45fd2e3860

8Fg nu am gasit decat cu receptor :

http://www.ebay.com/...=item2c63f7500d

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 05 May 2012 - 04:45 PM

0

#83 Useril este offline   adi.tene 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 101
  • Inregistrat: 15-February 10
  • Interests:Modelism si parapanta

Postat 06 May 2012 - 09:08 PM

Probabil o voi cumpara din romania, pt.garantie.
PITTS SPECIAL S 1
Discus CS
Fournier RF-4D
Discus 2CULARIS MULTIPLEX
ALPHA 27 MULTIPLEX
DG 600 3,2M MULTIPLEX
SONIC TRAINER
Futaba T6EX
0

#84 Useril este offline   stelu82 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1052
  • Inregistrat: 06-January 12
  • Interests:mecanica auto, zborul de orice fel

Postat 06 May 2012 - 09:12 PM

ce mai faci nenea adi stima si respect de la craiova
ps cand pot sa incep cursurile de parapanta nu poti primi pm
Fly safe, have fun. Measure three times, cut once. The man who makes no mistakes does not usually make anything.
0

#85 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1013
  • Inregistrat: 02-April 08
  • Interests:UAV/F3A/JET/3D/1:1

Postat 12 June 2012 - 08:17 PM

Azi mi-am comandat o statie EFLITE MLP4DSM din care vreau sa iau modulul DSM2 si sa il pun in 8FG.
Sper sa nu am parte de complicatii.
Ideea e sa pot zbura modele BNF de la Eflite (mai exact Blade MCPx si Micro Beast).
Nu voi putea zbura la departare, modulul din MLP4DSM fiin unul de putere scazuta(150m raza maxima), diferit fata de cele din statiile mai bune de la spektrum/eflite/jr.
Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#86 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 19 June 2012 - 10:15 PM

la T8 modulul este ingropat sub placa de baza si este cositorit direct pe placa fara conector, deci vei avea un pic de lucru cu adaptarea.

Lumea zice ca T8 are conexiune digitala la modul, nu semnal ppm, deci nu prea ai cum sa adaptezi alt modul radio (asta nu am verificat ca nu m-a interesat, deci este din auzite)

la T8 modulul este ingropat sub placa de baza si este cositorit direct pe placa fara conector, deci vei avea un pic de lucru cu adaptarea.

Lumea zice ca T8 are conexiune digitala la modul, nu semnal ppm, deci nu prea ai cum sa adaptezi alt modul radio (asta nu am verificat ca nu m-a interesat, deci este din auzite)
come to the dark side. we have cookies!
0

#87 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 19 June 2012 - 10:27 PM

Vezi postareaadi.tene, la 06 May 2012 - 09:08 PM, a spus:

Probabil o voi cumpara din romania, pt.garantie.

poti linistit sa iei si din austria de la l i n d i n g e r. eu am avut nevoie de o garantie la o statie auto si s-a rezolvat fara nici o problema. pot spune ca am incredere mai mare decat in romania.

pe deasupra anul trecut cand am luat eu T8-ul in romania nu se gasea varianta cu acumulator de litiu.
come to the dark side. we have cookies!
0

#88 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 07:25 AM

Vezi postareaReD, la 19 June 2012 - 10:15 PM, a spus:

Culegi semnalul PPM de pe mufa de trainer si gata, ai T8 DSM2. Nu trebuie sa umblii la modulul original.
0

#89 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 20 June 2012 - 11:15 AM

sau asa---> http://alshobbies.co...ock.php?pc=7037
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#90 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2012 - 12:01 PM

Vezi postareaflorin100%, la 20 June 2012 - 11:15 AM, a spus:

Cu Spectrum DM8 mi-a venit mie un 14MZ dar pe langa mufa aia de pe fir care intra in mufa de trainer sau simulator are contacte si pe spatele modulului ( doua sloturi de pini ) care intra in pinii de pe spatele statiei in care infigi modulul original TM14.
Acum nu stiu daca pinii sunt doar de fixare a modulului pe spatele statiei semnalul venind exclusiv prin mufa trainer pinii folosind fara mufa trainer la o statie originala Spectrum .

E disponbil daca cineva vrea sa faca teste caci nu il folosesc.
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro