Pagina 1 din 1
tractare banner sfaturi de la cei care au facut-o...
Postat 27 August 2009 - 09:01 PM
Doresc sa tractez un banner cu un piper 2,3 m, dotat cu mvvs 26 cc benzinar.
In primul rand nu stiu cum trebuie construit bannerul, daca trebuie rigidizat la capete, ce lungime/latime maxima poate avea si desigur greutatea.
Ce material recomandati?
La decolare trebuie sa fie intins sau strans? Trebuie adoptate niste tehnici deosebite de decolare, zbor, aterizare? Cum influenteaza bannerul zborul avionului?
Stiu ca sunt cam multe intrebari, dar chiar nu cunosc nimic in aceasta chestiune.
Multumesc anticipat!
In primul rand nu stiu cum trebuie construit bannerul, daca trebuie rigidizat la capete, ce lungime/latime maxima poate avea si desigur greutatea.
Ce material recomandati?
La decolare trebuie sa fie intins sau strans? Trebuie adoptate niste tehnici deosebite de decolare, zbor, aterizare? Cum influenteaza bannerul zborul avionului?
Stiu ca sunt cam multe intrebari, dar chiar nu cunosc nimic in aceasta chestiune.
Multumesc anticipat!
Postat 28 August 2009 - 07:39 AM
Silviu66, Calin, va multumesc pentru informatii.
Referitor la "carligul de remorcare" ce sistem se poate folosi si de unde ar trebui prins?
Este necesar un sistem care sa elibereze bannerul in caz ca se opreste motorul?
Referitor la "carligul de remorcare" ce sistem se poate folosi si de unde ar trebui prins?
Este necesar un sistem care sa elibereze bannerul in caz ca se opreste motorul?
Postat 28 August 2009 - 07:50 AM
eu la primul banner aveam sistem de largare prins de CG. Era o tija trecuta prin 2 tuburi de carbon actionata de un servo. Astfel toata greutatea smucirii nu se tinea in servo ce in cui. La al doilea banner l-am legat pur si simplu de bechie si dupa cum vezi la o smucitura a picat. Am avut noroc ca n-a picat pe vre-un avion deoarece era in cadrul mitingului anual de la timisoara.
Chiar zilele trecute m-am apucat sa fac bannerul pt acest an. Va fi enorm ~5m, tubular cu o raza de ~40cm.
Voi pune poze.
Numai bine,
Calin
Chiar zilele trecute m-am apucat sa fac bannerul pt acest an. Va fi enorm ~5m, tubular cu o raza de ~40cm.
Voi pune poze.
Numai bine,
Calin
Postat 29 August 2009 - 09:02 AM
Calin, la Aug 28 2009, 07:50 AM, a spus:
Voi pune poze.
Numai bine,
Calin
Voi pune poze.
Numai bine,
Calin
Cu ce avion/motor il vei tracta? Da te rog, detalii referitoare la materialul pe care-l vei folosi precum si la greutatea ce se foloseste in fata pentru echilibrare.
Valentin
Postat 18 September 2009 - 03:49 PM
lipitorul, la Aug 29 2009, 10:02 AM, a spus:
Cu ce avion/motor il vei tracta? Da te rog, detalii referitoare la materialul pe care-l vei folosi precum si la greutatea ce se foloseste in fata pentru echilibrare.
Valentin
Valentin
Il voi tracta ca in filmele de mai sus cu Piperul. Materialul va fi textil cu ochiul cat mai mic (dens tesut) pe care voi scrie cu sabloane textul. In fata n-am pus nici o greutate. Ai 2 variante: il prinzi de CG ori cu un sistem de largare ca la planoare ori fix SAU il prinzi fix de bechie.
Eu l-a prins din ambele puncte fara sa observ un impediment major. Pe CG exista riscul sa loveasca directia/profundorul si deci ar trebui sa-l prinzi cumva SUB model pentru a evita asta. Calitatile zborului nu s-au diminuat mult, avionul zboara mult mai franat si daca nu ai motor tzapan se poate angaja.
lipitorul, la Sep 18 2009, 08:10 AM, a spus:
Gata bannerul? Poze...detalii...?
Mitingul s-a amanat deci am lasat-o si eu balta momentan.
Aceasta postare a fost editata de Calin: 18 September 2009 - 03:50 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1