Modelism - RHC Forum: Aeroclubul Sanpetru-Sectia de aeromodelism - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aeroclubul Sanpetru-Sectia de aeromodelism

#1381 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 14 January 2014 - 05:56 PM

M-as duce sa-l vad pe Zoli Giro.Nu l-am intalnit de la isprava din septembrie.Am inteles ca a avut si el necazuri cu betegeli planificate sau spontane.Uneori ma trage inapoi trecutul si-mi vuiesc in cap amintirile,portavionul,cele bune,cele rele, cele serioase,cele ridicole..........
Campul de la Sanpetru e ca in palma.Cristal bun de zbor ! Sambata vor fi 15 grade.......nu voi zbura,"casc gura la altii si fac miscare !"
Bine ca zboara si....insectele !
0

#1382 Useril este offline   ALBERT STEFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 16-November 10
  • Interests:AEROMODELISM - PLANOARE ELECTRICE , si nu numai

Postat 14 January 2014 - 06:52 PM

Vezi postareaflypol, la 14 January 2014 - 05:56 PM, a spus:

M-as duce sa-l vad pe Zoli Giro.Nu l-am intalnit de la isprava din septembrie.Am inteles ca a avut si el necazuri cu betegeli planificate sau spontane.Uneori ma trage inapoi trecutul si-mi vuiesc in cap amintirile,portavionul,cele bune,cele rele, cele serioase,cele ridicole..........
Campul de la Sanpetru e ca in palma.Cristal bun de zbor ! Sambata vor fi 15 grade.......nu voi zbura,"casc gura la altii si fac miscare !"

OK, bine spus si gindit, te asteptam printre noi, asa e frumos si bine cind familia este unita si reunita la un loc

deci simbata HAI LA ZBOR !..................... VALABIL PENTRU TOATA LUMEA

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 0110_01.jpg

0

#1383 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 14 January 2014 - 08:23 PM

sa ne traiesti Dorine, multi ani de-acu inainte. lasa-le dreaq de intepaturi, alea sa fie ultima grija. le suporta fimea, d-apai tu...

voi aveti o echipa minunata la Bv, mereu m-am simtit la voi, ca la noi la Copaceni. de aia spun atat: deie Domnul sanatate la toti sa tinem mai departe intalnirile dementiale de la Sanpetru.

PS: salutari tuturor de la Sanpetru!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: HC2013 - 26.JPG

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 14 January 2014 - 08:23 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#1384 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 02:57 PM

Allen,draga,mai dramatizam si noi,sa nu se monotonizeze viata.Eu sunt un temerar usor temperat care,daca are suporteri(vezi aici amici adeverati) poate sa se trezeasca si din pumnii lui Tyson.Am trecut de spaimele necunoscutului si incepem pregatirile pentru primavara.Multzam de sprijin! A folosit ! Sper sa nu ploua sambata! Stefan si baietii sunt pe baricade !
0

#1385 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 03:22 PM

Am o imagine draga,din viitor,de la FlyFlowerPower 2014.Realizati ca moralul e sus si tare........ :acute:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rsz_1dsc_0084.jpg

0

#1386 Useril este offline   theman 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 101
  • Inregistrat: 16-October 12
  • Interests:Aero

Postat 15 January 2014 - 07:41 PM

12.01.2014 solius la panta pe lempes

0

#1387 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 January 2014 - 02:29 PM

Vezi postareaflypol, la 15 January 2014 - 03:22 PM, a spus:

Am o imagine draga,din viitor,de la FlyFlowerPower 2014.Realizati ca moralul e sus si tare........ :acute:

Acesta-i spiritul. Sus, tot mai sus, pentru a uita de micile mizerii ale vietii de tarator.
Multa, multa bafta, suflete de artist.

0

#1388 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 January 2014 - 05:49 PM

Da,sa vezi ce fain se vede lumea de acolo....de foarte sus! :rolleyes: Sa ne traiesti,Dan Mitea,oriunde ai fi tu,prietene! Te iubim ca esti de-al nostru!
0

#1389 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 16 January 2014 - 07:35 PM

Eeeee ... glumiram , ne facuram curaj unul altuia dar eu zic minunatului FlyPol ca totusi pe primul plan sa fie grija de sine, pe care se
pare ca pana acum a trecut-o pe planul .. "N" ... trebuie facut ce zic doftorii, ce zic si vracii si babele , adica si medicamente, si ceaiuri, ierburi , miscare daca trebuie si multa liniste ... daca aeromodelismul nu dauneaza ci doar destinde si risipeste stresul .. atunci sa fie si aeromodelism ... dar in primul rand MULTA SANATATE !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#1390 Useril este offline   theman 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2014 - 06:28 PM

Astazi 19 ianuarie zi superba de zbor,la panta pe lempes.
Pe Sinpetru aeromodelisti,planoristi la mosor,numai lume buna
0

#1391 Useril este offline   theman 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2014 - 06:37 PM

Un nou model pe Sinpetru, PA-18 SUPER CUB 2,7m
al lui Stefano
Imagine atasata: PICT0005 (Small).JPGImagine atasata: PICT0006 (Small).JPG
Imagine atasata: PICT0007 (Small).JPGImagine atasata: PICT0008 (Small).JPG
Imagine atasata: PICT0009 (Small).JPGImagine atasata: PICT0010 (Small).JPG
Imagine atasata: PICT0011 (Small).JPG
0

#1392 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2014 - 11:19 PM

Lunea neagra.......adevar,fictiune,aiureli omenesti......Acum ceva vreme buna asteptam pe Otopeni 737-le care-mi aducea acasa de pe Heathrow fiul,pe Pol,fara de care FlyPol n-are sens.A venit perfect la aterizare si i-am multumit Bunutzului si pilotului ca mi-a adus acasa copilul.
Pilotul era Adrian Iovan.Dumnezeu sa-l aseze in ceruri,la loc luminat,la loc cu verdeata,unde nu-i nici durere,nici intristare.
0

#1393 Useril este offline   cornelc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 04-September 13

Postat 22 January 2014 - 09:34 PM

,,pilotii nu mor niciodata, ei doar decoleaza si nu se mai intorc" nu stiu cine a spus asta dar a spus-o in cel mai frumos mod.
0

#1394 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 23 January 2014 - 08:01 AM

Vezi postareacornelc, la 22 January 2014 - 09:34 PM, a spus:

,,pilotii nu mor niciodata, ei doar decoleaza si nu se mai intorc" nu stiu cine a spus asta dar a spus-o in cel mai frumos mod.

Poate este frumos, dar e greu sa incerci sa convingi de asta familiile celor plecati intr-o alta lume .. iar cand plecarea
lor are si doar o umbra de vinovatie din partea celor din jur .. e si mai greu
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#1395 Useril este offline   cornelc 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2014 - 01:07 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 23 January 2014 - 08:01 AM, a spus:

Poate este frumos, dar e greu sa incerci sa convingi de asta familiile celor plecati intr-o alta lume .. iar cand plecarea
lor are si doar o umbra de vinovatie din partea celor din jur .. e si mai greu

Da, din pacate asa este, in plus toate televiziunile se grabesc sa faca audienta punand sare pe rana si probabil tin rana deschisa prin insistenta lor cu dezbateri zilnice (asta nu spun pt ca vreau sa uitam de incident, dar ar trebui sa le lase familiile sa se linisteasca).
Citatul acela l-am postat pt ca asa am simtit...., este din punctul meu de vedere un mod de consolare ca Dl. Iovan a murit in timp ce facea ceea ce i-a placut cred eu cel mai mult dar sub nici o forma nu este consolare pt familii si nici nu cred ca exista ceva care sa le aline durerea.
Imi doresc foarte mult sa devin si eu pilot si sunt foarte revoltat fata de modul in care s-a reactionat pt salvarea lor ca si dumneata presupun mai ales ca aveam pana acum mare incredere ca la nevoie ne putem baza pe un sistem de calitate la care cotizam cu taxe mari.
Dumnezeu sa- odihneasca in pace!
0

#1396 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 12:34 PM

Drona multicopter,pro sau contra.In toata lumea e acceptata ca aeromodel, fara retineri.Locul unde evolueaza poate fi restrictionat.Dotarea cu camera de luat vederi si scopul folosirii ei pot fi luate in discutie.Violarea proprietatii si intimitatii cu acest dispozitiv este penalizabila in cam toata Europa.Spionaj,securitatea obiectivelor speciale,terorism,etc de tipul asta.....cam aiureli in cazul modelelor aeromodelistilor daca raman restrictionate la zbor pe terenurile folosite de modelisti,autorizate sau tolerate de proprietari.Asteptam sa vedem hotararea de la ministerul transporturilor. Ingrijorator e ca orice model zburator,elicopter,avion,motoparapanta,motodeltaplan,planor,poate fi folosit la activitati " neortodoxe".
Sa intuim o lege a aeromodelismului ?
0

#1397 Useril este offline   cornelc 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 02:10 PM

Art. 5.

(1) Nicio prevedere a prezentului ordin nu exonerează operatorul unei aeronave civile motorizate fără pilot la bord de obligaţia respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor în spaţiul aerian naţional, precum şi a condiţiilor în care decolarea şi aterizarea aeronavelor civile se pot efectua şi de pe/pe alte terenuri sau suprafeţe de apă decât aerodromurile certificate, cu modificările şi completările ulterioare, atunci când efectuează operaţiuni aeriene civile în spaţiul aerian naţional. (2) Prezentul ordin nu se aplică: a) aeromodelelor, aşa cum acestea sunt definite şi clasificate de către Federaţia Internaţională de Aeromodelism şi de către Federaţia Română de Modelism, atunci când sunt utilizate în cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Română de Modelism; B) aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord şi cu masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 1 kg, atât timp cât: - sunt operate într-o zonă deschisă, fără construcţii cu destinaţia de locuinţă; - sunt operate fără depăşirea câmpului vizual al persoanei care asigură comanda aeronavei de la sol, dar nu mai mult de 150 m distanţă pe orizontală şi de 100 m distanţă pe înălţime faţă de această persoană; - nu au montate pe ele aparatură pentru filmare sau transmisie de date. (3) Răspunderea pentru eventuale daune provocate ca urmare a operării aeromodelelor şi aeronavelor prevăzute la alin. (2) revine în totalitate persoanelor care asigură comanda acestora.

Oare cine i-0 fi suparat asa tare pe politicieni?

Totul aici: http://lege5.ro/Mobi...a-pilot-la-bord
0

#1398 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:09 PM

Si uite de ce in tara noastra legile se respecta "din parti".Hotararea asta e atat de bulibasit scrisa incat se intelege destul de greu.Ce am gasit coerent este definitia aeromodelului ,pe care o stiam ,insa legarea strict de evenimentele organizate de Federatia Romana de Modelism este oarecum restrictiva.Adio libertate ? Chestia cu aeromodelul sub 1 kg este o gluma buna folositoare supermarketurilor care vand jucarii.
Hotararea ,in parte,leaga aeromodelistul de un teren de zbor autorizat.Impunerea limitelor in spatiul de zbor ne scoate practic de pe aerodromuri.
Inteleg eu bine sau inscrisul e de neinteles?
0

#1399 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 03:54 PM

Ei,cine i-a suparat.FlyPol care vine cu "Extra mare si rosie" la fereastra ta,echipat cu gadgeturi de ultima ora,ca sa filmeze cu ce marca de hartie igienica te stergi la poponetz .Sau cu ce marca secreta de prezervativ nuclear ti-ai echipat " obectul" ca sa mai dea oarece randament in controlul inmultirii tampitzilor .O drona iti vede amanta cea noua,cand dai bani spaga, cate bmw-uri ai dupa zidurile fortului tau de un milion de euro,noul tau "prieten",cand intri in local de fitze si cu cine,pe unde te ascunzi in vacante....in ce banca intri,cand deschizi portbagajul mertzanului ca vine porcu' de Craciun si caltabosii,dealerul cu iarba si fratele lui cu cocaina, cu cine stai la taclale si ce pui la cale, ce carti ai in mana la pocheras,si cate altele.
De fapt o drona nu e cu nimic mai jos decat o statie de ascultat smartfoane......de fapt adevarata spaima a zilelor noastre.Cui ii e frica de ce fac gadgeturile moderne ? Mie sigur nu.N-am ce ascunde.....poate saracia,boala,teama de necunoscut,frica de ridicol,teama ca- mi intra unul la trei dimineata in casa si trebuie sa-l impusc,teama ca se opreste Mintorul in zbor si dau cu Extra de pamant.
0

#1400 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1173
  • Inregistrat: 31-January 12
  • Interests:Aeromodelism cu sau fara motor, Fotografia

Postat 24 January 2014 - 08:48 PM

Ce părere aveţi dacă sâmbătă 25.ian.2014 ne vedem la Sânpetru pe la 14.30. ...trecute fix,... :) :) :) ; şi mai schimbăm şi noi o vorbă, ne mai vedem, poate bem şi-un vin fiert ???
Nu de alta dar cine ştie mai punem şi noi ţara la cale pentru anul care a început...

Cu stimă: POP Vasile-Petre
NU POT nu există în vocabularul aeromodelistului.....
0

#1401 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 09:38 PM

Eu n-am voie vin fier cu zahar si mere si scortzishoara.......se poate un ceai sec de teci de fasole :rofl: ? Ideea e buna.La 14,38 ajung si eu.De zburat cred ca va fi greu ca va ninge. :good:
0

#1402 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2014 - 09:56 PM

Bine aduc şi de un ceai, de ierburi aromate...dar zaharina s-o aduci tu că de asta nu am.

Cu stimă: PVP
0

#1403 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2014 - 08:53 PM

Nu m-am hotarat sa ies din casa.Sedentarismul ,comoditatea,caldura atelierului,Extra ferchezuita,instalatia de fum merge,acumulatorii la intretinere,ceai cald cu aroma de scortisoara, 10gr.ciocolata superneagra, .....trece ea iarna. Strang bani de o droma jmekera asa...de-al dracu'.
0

#1404 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 27 January 2014 - 08:57 PM

Vezi postareaflypol, la 27 January 2014 - 08:53 PM, a spus:

Nu m-am hotarat sa ies din casa.Sedentarismul ,comoditatea,caldura atelierului,Extra ferchezuita,instalatia de fum merge,acumulatorii la intretinere,ceai cald cu aroma de scortisoara, 10gr.ciocolata superneagra, .....trece ea iarna. Strang bani de o droma jmekera asa...de-al dracu'.

Eu am iesit ieri si a fost frumos.......Daca ma lasa vremea duminica trecem la benzinar,schiurile abia asteaptahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/yahoo.gif
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#1405 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2014 - 09:08 PM

Fa poze.Ma bate gandul sa fac schiuri la Cessna de 3m.Cred ca arata super Marathonul pe zapada :rolleyes:
0

#1406 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2014 - 09:21 PM

AICI se poate vedea ordinul 8 din 21.01.2014 pe care am încercat să-l dezbatem sâmbăta trecută.
Ca un corolar al discuţiilor... pot să vă spun că vom zbura la fel ca şi anul trecut.... sigur, şi după cutumele noastre...cât despre drone.... din punctul meu de vedere în Braşov cel puţin; nu cunosc vreo persoană fizică sau juridică care să deţină o astfel de platformă.

Cu drag: POP Vasile-Petre
0

#1407 Useril este offline   cornelc 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 01:28 PM

Vezi postareaflypol, la 24 January 2014 - 03:54 PM, a spus:

Ei,cine i-a suparat.FlyPol care vine cu "Extra mare si rosie" la fereastra ta,echipat cu gadgeturi de ultima ora,ca sa filmeze cu ce marca de hartie igienica te stergi la poponetz .Sau cu ce marca secreta de prezervativ nuclear ti-ai echipat " obectul" ca sa mai dea oarece randament in controlul inmultirii tampitzilor .O drona iti vede amanta cea noua,cand dai bani spaga, cate bmw-uri ai dupa zidurile fortului tau de un milion de euro,noul tau "prieten",cand intri in local de fitze si cu cine,pe unde te ascunzi in vacante....in ce banca intri,cand deschizi portbagajul mertzanului ca vine porcu' de Craciun si caltabosii,dealerul cu iarba si fratele lui cu cocaina, cu cine stai la taclale si ce pui la cale, ce carti ai in mana la pocheras,si cate altele.
De fapt o drona nu e cu nimic mai jos decat o statie de ascultat smartfoane......de fapt adevarata spaima a zilelor noastre.Cui ii e frica de ce fac gadgeturile moderne ? Mie sigur nu.N-am ce ascunde.....poate saracia,boala,teama de necunoscut,frica de ridicol,teama ca- mi intra unul la trei dimineata in casa si trebuie sa-l impusc,teama ca se opreste Mintorul in zbor si dau cu Extra de pamant.

Stau la etajul 4 deci va incadrati ca inaltime conform 8/2014 dar ce faceti cu distanta? Aici apare dilema :) dar are si o consolare , autoritatile nu au gasit un avion mare asa ca un model fie el si o extra rosie o sa treaca neobservat. A.... mai este ceva am cativa brazi falnici la fereastra printre care nu se poate trece decat cu drujba si sper sa nu faca nimeni asta vre-o data ca s-au chinuit. 50 de ani sa ajunga asa. In rest sanatate va doresc.

Si am uitat sa va spun ceva ....., cred ca am intrat in randul aeromodelistilor in toate sensurile cuvantului . Dece cred asta ? Am luat o elice peste deget de am vazut avioane verzi cum se roteau deasupra capului. Acum degetul este cumintel la locul lui dar nu mai pornesc avionul fara manuse.
0

#1408 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 06:21 PM

Grija Cornel draga,la degete.Manusi de sudura.Toti avem urme de elicii.......prima eu o am din 1969.Atentie ca unele elicii taie rau si pe bordul de fuga.E bine sa le slefuiesti usor acolo unde apesi la pornire. Sa fii iubi si sa zbori in 2014 cat in 10 ani :rolleyes:
0

#1409 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 06:30 PM

Sa uram succes comandantului Cojocaru,in noua si importanta functie,realizari de "n" ori mai mari decat la Aeroclubul Brasov,sanatate,zboruri
sigure si....tot mai sus ! Ma bucur ca Aeroclubul Romaniei va avea un sef care iubeste si intelege aeromodelismul si care cunoaste bine problemele lui.Personal incerc o satisfactie deosebita stiind ca- l avem prieten si sustinator !
0

#1410 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 28 January 2014 - 09:36 PM

Vezi postareavasipop, la 27 January 2014 - 09:21 PM, a spus:

...cât despre drone.... din punctul meu de vedere în Braşov cel puţin; nu cunosc vreo persoană fizică sau juridică care să deţină o astfel de platformă.

Cu drag: POP Vasile-Petre

http://aerialmedia.ro/

Acum cunoasteti :)

Pe strazi, pe deasupra masinilor... in deplina siguranta... acum vedeti de ce avem "ordin" ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 January 2014 - 09:36 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

Arata acest topic

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »