Ma inclin in fata celor ce inteleg ca se poate face ceva in aeromodelismul romanesc.
Unii au spus ca mi s-a pus mie pata ca sa construiesc in ziua unui concurs de aeromodele. Da ,mi s-a pus pata ! Si iese greu al naibi !
Nici unul din competitori nu poate sa spuna ca a fost deranjat de cei ce construiau.Poate dl.Pop,dar e treaba lui privata.Am folosit ferastrau silentios,perforator bland,n-am batut si n-am pus muzica lautareasca. 3 oameni cu state vechi in modelismul romanesc ,au vrut sa arate ce vor: sa avem loc in care sa facem distractie dar si competitie adevarata ,dupa reguli FAI,cu asistenta competenta din partea Federatiei Romane de Modelism.
Bucuria a fost mare cand, colegii nostri mai tineri ,au iesit din concurs sa ajute la investitie: Farago Robert,Chiru Bogdan,Nica Radu,MugurelManea...domnilor,plecaciune( si ati contribuit si substantial financiar).
N-am facut mult......am mai urcat o treapta,si inca una....si asa mai departe.
Nu sunt meschin sa raspund la intoleranta si lipsa de colaborare cu bruierea si sabotarea evenimentului cu:
"Zbor cu Extra Mare Si Rosie Deasupra Cuibului De Cuci Plouati".Desi am vrut,ne-am abtinut de la zbor ...nici nu era cazul.
1.Cerem dl.PopVasile sa asculte de parerile plenului Sectiei de Aeromodelism din Aeroclub. Suntem hotarati sa nu mai permitem organizarea de "Cupe" fara alocarea de timp de zbor si pentru cei ce vor sa zboare in acest timp. Am demonstrat ca se poate; campul Sanpetrului e mare iar timpii morti concursului suficienti.
Fortarea mainii comandantului Cojocaru de a accepta tot felul de competitii sub pretextul gloriei sportului romanesc
fara a proteja si dezvolta baza de zbor si disciplina pe aerodrom ,nu e sanatoasa.
2.Nu cerem sa finantati mai mult de ridicola cotizatie de 64 roni/an . Nu va cerem decat sa nu permiteti accesul
in zona in care avioanele mari evolueaza a persoanelor straine, a celor in stare de ebrietate,fara echipamentul minim
necesar( mult hulita vesta reflectorizanta si ecusonul cu numele).
3.Accesul copiilor aeromodelisti...pe pista de zbor fara marcaj sau semnalizare radio,este deosebit de periculoasa
domnule Pop ! Regret dar nu sunteti un exemplu .Pe aerodrom sunt reguli de protectia muncii care ne baga in penal in caz de accidente.
4.Organizarea de 8 competitii pe an ,timp in care membrii clubului nu pot sa zboare liber,este o insulta.
Cine plateste munca noastra la baza de zbor? Cu cat ati contribuit dv.dl.Pop la dezvoltarea bazei ? Am de 3 ani listele cu donatiile private ale membrilor sectiei,colectarile publice de la intalnirile FreeFlight si modul cum s-au cheltuit acesti bani sub forma de sponsorizari private acceptate legal.FlyPol nu glumeste cu banii lui si mai avem 16 in echipa care nu glumesc.
5.Taxa de 64 roni nu este taxa de liber sa zbori pe Sanpetru ! Este si trebuie sa fie taxa de apartenenta la Aeroclubul Brasov cu drepturi garantate de comenduire si obligatii.Copii astia care invata sa zboare cu planorul gratis ca asa e frumos intr-un stat civilizat ,au dat dovada de un imens bunsimt cand m-au ajutat sa montez noile mese.
M-au intrebat:"Cat cost o masa din asta" ca sunt frumoase. Raspunsul a fost: "Nu costa nimic ,doar sa invatati sa respectati pe cei ce le-au daruit".
Sunt si masuri extreme:
1. O sa luam legatura cu Federatia Romana de Aeromodelism pentru a-i expune modul cum vom organiza noi programul competitional posibil pe Sanpetru,dupa regulamente,cu ce finantare cand si cu ce conditii.
2. Autoimpunem un regulament de acces pe aerodrom a membrilor Sectiei aeromodelism ,de organizare evenimente aeromodelistice elaborat de Plenul Sectiei de aeromodelism.
3. Este posibil sa va restrictionam accesul in baza sectiei daca nu respectati regulile si regulamentele Aeroclubului