Modelism - RHC Forum: Aeroclubul Sanpetru-Sectia de aeromodelism - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aeroclubul Sanpetru-Sectia de aeromodelism

#181 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 19 October 2011 - 04:58 PM

Incepand de azi avem un nou oaspete pe forum, Dl.comandant Cojocaru Stelian.Sa-i uram un "bine ai venit !".
Bine ca zboara si....insectele !
0

#182 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 19 October 2011 - 08:26 PM

Vezi postareaflypol, la 19 October 2011 - 04:58 PM, a spus:

Incepand de azi avem un nou oaspete pe forum, Dl.comandant Cojocaru Stelian.Sa-i uram un "bine ai venit !".

Care este numele dansului pe forum?
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#183 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 04-August 11

Postat 22 October 2011 - 07:02 PM

Azi a fost o zi superba de zbor. Frig, vant foarte puternic, uneori in rafale. Totusi, am fost destui (ne-au cam inghetat mainile pe telecomenzi :wacko: .

Cei prezenti nu au regretat :

Imagine atasata: 22_10_2011 161.jpgImagine atasata: 22_10_2011 164.jpgImagine atasata: 22_10_2011 165.jpg
0

#184 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 October 2011 - 07:05 PM

Planoristii au fost cei mai fericiti...

Imagine atasata: 22_10_2011 172.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 183.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 184.jpg
0

#185 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 October 2011 - 07:07 PM

Helicopteristii si modelele lor (le-a fost ceva mai greu pe vantul ala...)

Imagine atasata: 22_10_2011 169.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 22_10_2011 166.jpg

0

#186 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 October 2011 - 07:10 PM

Imagine atasata: 22_10_2011 170.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 181.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 182.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 185.jpg
0

#187 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 October 2011 - 07:11 PM

Si-au castigat un nou adept :

Imagine atasata: 22_10_2011 163.jpgImagine atasata: 22_10_2011 167.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 168.jpg
0

#188 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 October 2011 - 07:15 PM

Pentru zborul cu motor nu putea fi decat unul: Andrei si Sbach 342:

Imagine atasata: 22_10_2011 162.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 171.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 174.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 175.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 176.jpg

Imagine atasata: 22_10_2011 177.jpgImagine atasata: 22_10_2011 178.jpg
0

#189 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 October 2011 - 07:18 PM

Si am mai avut de invatat cate ceva de la cei mai cunoscatori in ale aeromodelismului: cum se poate echilibra un planor! Lectie predata de Nica John. :wacko:

Imagine atasata: 22_10_2011 179.jpgImagine atasata: 22_10_2011 180.jpg
0

#190 Useril este offline   ALBERT STEFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 16-November 10
  • Interests:AEROMODELISM - PLANOARE ELECTRICE , si nu numai

Postat 23 October 2011 - 07:30 PM

In pregatire noul 'DUO' DE ACROBATIE cu celebrele SBACH 342
0

#191 Useril este offline   ALBERT STEFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2011 - 07:39 PM

DUO SBACH 342
0

#192 Useril este offline   ALBERT STEFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2011 - 07:41 PM

Viitorul DUO SBACH 342

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05901.JPG

0

#193 Useril este offline   Stelu Cojocaru 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 20-October 11

Postat 24 October 2011 - 08:49 AM

Buna Dimineatza
In sfarsit, am reusit sa devin membru pe acest forum, ceea ce in mod sigur o sa imbunatateasca considerabil legatura dintre mine si dvs, ceilalti membrii care zburati la Sanpetru.
Am citit toata arhiva acestui forum si am vazut o serie de intrebari, unele ramase fara raspuns, referitoare la tot ceea ce insemna activitatea de aeromodelism la Sanpetru. Le-am notat pe toate, si in cel mai scurt timp o sa fac o prezentare aici , pe forum, a activitatii de aeromodelism de la Aerodromul Sanpetru.
Pana atunci, sa speram ca vremea ne va mai lasa sa zburam.
O zi buna la toata lumea.
0

#194 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 October 2011 - 08:57 AM

Bine ati venit pe forumul nostru, prezenta dumneavoastra ne onoreaza.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#195 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 October 2011 - 09:09 AM

Am scris cateva randuri referitoare la Albert Ziegler,pionier al aviatiei al carui nume este strans legat de primele zboruri in Tara Barsei. Lectura placuta...
http://codlea-info.r...easupra-codlei/
0

#196 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2011 - 10:07 AM

Flypol aerogrup,"care nu zboara decat pe forum",continua lucrarile la baza tehnica.Foisoarele,vechi si nou,au panouri de protectie vant.Am fost convins ca ,toti cei doritori sa aiba o baza de zbor,vor contribui cumva la montarea dalelor pentru trotuare.
Saptamana 45 le vom monta noi.
0

#197 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2011 - 11:43 AM

Azi,de ziua regelui,cred ca e corect, sa-i apreciem lucrurile bune facute,sa intelegem cu totii
ca e unul din simbolurile rezistentei noastre ca popor si sa-i uram sanatate si viata lunga!
Mhai I si-a dorit aviatie glorioasa si a avut-o !
Pe noul foisor al aeromodelistilor de pe Sanpetru vom picta,pe langa simbolurile Aeroclubului
Brasov si ale investitorului,CRUCEA CU CEI 4 M-tricolor de pe IAR-urile 80,"cocarda" de lupta a aripilor romanesti pana la 23 august 1944.Este darul Flypol pentru ultimul simbol al natiunii noastre!
0

#198 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2011 - 02:51 PM

Sa nu uitam ca in timpul monarhiei Brasovul a avut cea mai mare fabrica de avioane din Europa si un aeroport cu pista betonata.
Regele Mihai insusi a fost pasionat de zbor, deci poate fi considerat unul de-ai nostri...
0

#199 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2011 - 03:05 PM

Drept vorbesti John draga.Eu am avut bucuria sa am un unchi care a lucrat la "flotila".Batea nituri pe aripile de Me BF109G-uri si la cele de IAR 81.A fost langa rege cand s-a receptionat primul bombardier Savoia .A trait 87 de ani cu ochii pe cer;n-a zburat nociodata.La 86 tresarea la fiecare uruit de An sau Wilga -statea ore intregi pe Lempes si se uita la planoare.Cand am facut primul 80 de 60" captiv cu motor de 5cmc Supertigre si l-am zburat era sa faca infarct.Mare lucru zborul si dragul pentru cer !
0

#200 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 October 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaflypol, la 25 October 2011 - 03:05 PM, a spus:

Drept vorbesti John draga.Eu am avut bucuria sa am un unchi care a lucrat la "flotila".Batea nituri pe aripile de Me BF109G-uri si la cele de IAR 81.A fost langa rege cand s-a receptionat primul bombardier Savoia .A trait 87 de ani cu ochii pe cer;n-a zburat nociodata.La 86 tresarea la fiecare uruit de An sau Wilga -statea ore intregi pe Lempes si se uita la planoare.Cand am facut primul 80 de 60" captiv cu motor de 5cmc Supertigre si l-am zburat era sa faca infarct.Mare lucru zborul si dragul pentru cer !

La inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial, IAR era mai mare decat Boeing iar leul mai puternic decat dolarul si marca.
0

#201 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 25 October 2011 - 07:21 PM

Vezi postareadan_mitea, la 25 October 2011 - 06:54 PM, a spus:

La inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial, IAR era mai mare decat Boeing iar leul mai puternic decat dolarul si marca.

Noroc ca ne-a trecut.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#202 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2011 - 10:33 PM

Zona Brasovului a fost un izvor de oameni care au facut istorie in aviatie, de la Albert Ziegler, despre care am scris un articol biografic pe care l-am postat mai mai sus si pe care va invit sa il cititi, pana in zilele noastre.
Este firesc sa ne aducem aminte si sa cinstim memoria celor ce le datoram bucuria zborului, chiar si cel cu aeromodele.
0

#203 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2011 - 06:58 AM

De-ati sti ce bruma faina e pe aerodrom............-5 grd.C
0

#204 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2011 - 08:34 AM

Octombrie 30.....
0

#205 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 30 October 2011 - 05:30 PM

Vezi postareaflypol, la 30 October 2011 - 08:34 AM, a spus:

Octombrie 30.....

TARE! ;)
No brain, no headache.....
0

#206 Useril este offline   Avi 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 October 2011 - 09:23 PM

pacat, ca numai eu am fost azi la zbor vremea a fost de vis vantul nici nu adia temperatura 15-16 grade unde v-ati ascuns?:pardon:
0

#207 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2011 - 08:43 AM

Noi am muncit la RAF....la gura sobei
0

#208 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2011 - 09:11 AM

Din lipsa de combustibil pe card, sambata am zburat la Codlea impreuna cu Catalin din Zarnesti.
A fost o zi superba, abia daca adia vantul. Am prins si cateva termici alaturi de un pasaroi, probabil un vultur....
Catalin a testat un avionas, creatie proprie inspirata de celebrul Easy Star.
Rezultatul a fost peste asteptari.....il rog sa posteze filmuletul...
0

#209 Useril este offline   Eugen Paul 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 October 2011 - 10:04 AM

Vezi postareaAvi, la 30 October 2011 - 09:23 PM, a spus:

pacat, ca numai eu am fost azi la zbor vremea a fost de vis vantul nici nu adia temperatura 15-16 grade unde v-ati ascuns?:)

Probabil ca ai fost dimineata, pentru ca atunci cand am ajuns eu (in jur de ora 13:00) intr-adevar nu era nimeni. Mai apoi au inceput sa apara, au mai fost vreo 5-6 persoane :D.
0

#210 Useril este offline   Stelu Cojocaru 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 20-October 11

Postat 31 October 2011 - 01:49 PM

Buna ziua la toata lumea.
Asa cum am promis, inecrc sa fac cateva precizari legate de activitatea de aromodelism de la Aerodromul Sanpetru.
In carul Aeroclubului Teritorial brasov, pe cele doua aerodroame (ghimbav si sanpetru) isi desfasoara activitatea sectii de Zbor cu motor, zbor cu aeronave ULM, planorism, parasutism si de aproximativ 2 ani, aeromodelism. Inceputurile au fost cu grupa de copii, infiintata prin efortul direct si major al d-lui Vasile Pop,sub "aripa" caruia se afla si acum aceasta grupa. Pentru ca pe langa elevii nostri "haiduceau" si un numar de "Old Boys", am considerat ca e mai util decat sa-i zgornesc de pe aerodrom, sa am o discutie cu dansii si sa-i atarg catre sectia noastra. Oferta a fost acceptata de un grup mai restrans, respectiv de cei din grupul Flypol aflati sub conducerea d-lui Dorin Feldiorean. Conditiile au fost (si au ramas in continuare) aceleasi cu cele pe care v-i le-am expus si la intalnirile noastre anterioare:
1. Aeroclubul Brasov pune la dispozitia elevilor aeromodelisti incaperi de lucru si depozitare aeromodele (2 la inceput, acum am eliberat-o si pe a 3-a si urmeaza a 4-a incapere), foisor, pista de zbor, sala de cursuri, bucatarie, etc;
2. Aeromodelistul are urmatoarele obligatii:
- Achita taxa de legitimare de 15 euro/an;
- Prezinta toate documentele necesare intocmirii dosarului (diverse cereri, foto, etc);
- Respecta in totalitate prevederile Normelor Interne de functionare ale sectiei de aeromodelism ( la al carui proiect lucrez si pe care il vom dezbate pe acest forum knd va fi gata)
- Participa cu o contributie lunara de 5 ore de munca/luna (incepand cu luna octombrie 2011)la diverse lucrari de intretinere, amenajare, curatenie, etc a infrastructurii Aerodromului Sanpetru, in special cea rezervata activitatii de aeromodelism. Precizez ca cele 5 ore de munca/luna sunt efectuate de absolut toti elevii si sportivii Aeroclubului Brasov, care au varsta de cel putin 16 ani impliniti, si asta se intampla continuu cam de vre-o 2 ani incoace. La intalnirile noastre anterioare am stabilit ca o optiune echivalenta pentru orele de munca lunara poate fi si sponsorizarea cu diferite materiale, obiecte,bunuri, etc (exclus micii si berea) necesare intretinerii sau dezvoltarii infrastructurii sectiei de aeromodelism.
Pana in momentul de fata avem 6 elevi la copii si 21 de Old Boys. Noi aeroclubul am incercat sa ne respectam promisiunile, respectiv; am asigurat conditii optime de zbor, am pus la dispozitie spatiile promise, am pregatit o serie de materiale pentru zona de zbor aeromodele (am taiat balize, am adus dale de beton, nisip, am sapat in jurul foisoarelor, etc). Astept, in continuare, sa vad aceeasi implicare si din partea dvs. Singurul care a participat direct la dezvoltarea acestei sectii a fost d-nul Dorin cu ceea ce se vede si stim cu totii.
Cateva precizari:
1. Nimeni nu e obligat sa concureze, dar si facilitatile vor fi restranse: vor avea spatiu pentru depozitare aeromodele si pentru zbor, in limita locurilor, a spatiului si a timpului ramas de la cei care vor concura; de asemenea, accesul la atelier si la tehnica din acesta va fi permis numai concurentilor;
2. Normele Interne care vor fi puse in aplicare vor fi obligatorii pentru toata lumea, fara exceptie;
3. Cele 5 ore munca/luna sunt obligatorii, sunt stabilite prin Dispozitie de Serviciu a Comandantului de aeroclub si sunt dispuse in conformitare cu ROF-AR.
4. Pe Aerodromul Sanpetru se face sport, nu comert.
5. Liderii de grupuri sunt stabiliti de mine si vor fi acceptati de toata lumea, fara obiectii sau comentarii. Acestia sunt: d-nul Pop Vasile la copii si d-nul Feldiorean Dorin la Old Boys.
6. Acesul la zborul cu aeromodele pe Aerodromul Sanpetru este permis numai membrilor clubului nostru. Exceptie fac cei invitati oficial, in cadrul diverselor manifestari pe care le vom organiza.
Banuiesc ca vor fi multe comentarii la acest text. Le astept, si ma voi stradui sa raspund la fiecare.
Pana atunci, vreme buna si zboruri frumoase.
0

Arata acest topic

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis