Ultron Constructie din depron
Postat 08 January 2014 - 12:39 PM
Postat 08 January 2014 - 12:48 PM
Fisiere atasate
-
tapehinges.pdf (181.69K)
Number of downloads: 378
Aceasta postare a fost editata de catamures: 08 January 2014 - 12:50 PM
Postat 09 January 2014 - 01:49 PM
Postat 12 January 2014 - 10:05 PM
Vezi "Jurnal de zbor" si "Terenuri de zbor"
Aceasta postare a fost editata de catamures: 12 January 2014 - 10:07 PM
Postat 13 January 2014 - 10:46 PM
Postat 17 January 2014 - 11:33 AM
catamures, la 12 January 2014 - 10:05 PM, a spus:
Vezi "Jurnal de zbor" si "Terenuri de zbor"
Salutare,
Ma apropii de finalizare pe partea de constructie dar intampin cateva mici probleme:
1.Piesele din plan cu nr. 24,23,22 si 25 cum anume trebuie sa le montez? In special cele de la aripi? Aici link-ul catre plan - http://www.rcgroups....3&d=1200490632.
2. Cand pun echerul sa verific unghiul de 90 de grade sub aripa sa confirm ca este perfect dreapta la cea din stanga este cu vreo 5-10 grade mai in sus dar cum nu am lipit inca aripile intre ele voi incerca pe cat posibil sa fie perfect de 90. Sa inteleg ca o astfel de deviere poate influenta in mod negativ zborul avionului, corect?
3. Dupa cum se poate vedea in pozele atasate aripile mele cand le-am indoit din cauza ca imi era frica sa nu crape polistirenul nu le am perfecte drepte in partea din fata in sensul ca nu am o linie perfect dreapta ci la una din ele e un pic mai stramba, sper ca am explicat suficient de clar. Credeti ca acest aspect ar putea influenta zborul? Sa fac altele? Ca odata lipite nu mai am ce sa fac.
4. Unde trebuie montat motorul eu am lipit deja piesa din plan pe principiul ca motorul o sa il pun pe o placuta de placaj pe care o voi lipi in acel loc evident unde voi da niste gauri( intr-adevar trebuia sa fac gaurile inainte dar am omis). Intrebarea mea este daca actiunea este corecta sau ar trebui sa iau in considerare altfel?
5. Cu ce sa lipesc montez sub avion ESC-ul, acumulatorul si receiver-ul ca sa le pot scoate pe viitor si pune pe alt model?
Si intr-un final intrebarea de baza, eu electrica o iau pe 7 Februarie, avionul este montat acum si lipit mai putin partea de aripi si coada, deci practic aceste le pun doar cand vin electrica sau pot sa le lipesc de pe acum?
Mai ramane doar sa leg eleroanele de aripi si coada sa o lipesc.
Multam mult si astept raspunsurile voastre va rog frumos caci este primul meu avion construit si nu vreau sa stric ceva.
PS> Greutatea finala fara electrica 200 G deci cu electrica ma incadrez perfect in greutatea obtinuta de constructor-ul din Slovenia.
Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 17 January 2014 - 11:36 AM
Postat 17 January 2014 - 02:26 PM
1. Piesele 22,23,24,25 le montezi pe elementele de comandă, aşa cum sunt desenate în planul original, ar trebui să faci câte o fantă în: eleron - pentru piesele 23(2 bucăţi), elevator (prfundor) - piesa 24 şi ruder (direcţie) - piesa 25. Dacă te uiţi atent pe plan, vei vedea lucul unde trebuie făcute fantele.
2. Alinierea la 90 de grade a aripii se face urmărind axa de simetrie a aripii. Intradosul şi extradosul nu sunt paralele datorită formei constructive a aripi.
3. Aşa cum arată bordul de atac al aripii nu este deloc în regulă. Dacă poţi fă altele aliniate corespunzător, eu le-am tăiat din polistiren cu nichelină, astfel am avut un profil curat pe toată aripa fără torsiuni.
4. Nu îmi dau seama despre ce este vorba - fă o poză. Eu la cele câteva Ultroane construite (unele sunt pe acest forum) am schimbat sistemul de prindere şi am schimbat şi adaptat întăriturile după cum ama considerat de cuviinţă. E drept că nu m-am încadrat nici la greutate (nici măcar nu mi-am propus) dar încă nu am rupt încă nici unul în aer cum au păţit alţi colegi. Din 5 mai zboară şi acum 3 (1 pensionat şi unul rupt din cauza mea la o evoluţie la nivelul solului)
5. Poţi folosi cu succes sky (arici)
6. Este opţiunea ta momentul când le fixezi.
Spor la treabă.
Postat 17 January 2014 - 03:28 PM
edisultan, la 17 January 2014 - 02:26 PM, a spus:
1. Piesele 22,23,24,25 le montezi pe elementele de comandă, aşa cum sunt desenate în planul original, ar trebui să faci câte o fantă în: eleron - pentru piesele 23(2 bucăţi), elevator (prfundor) - piesa 24 şi ruder (direcţie) - piesa 25. Dacă te uiţi atent pe plan, vei vedea lucul unde trebuie făcute fantele.
2. Alinierea la 90 de grade a aripii se face urmărind axa de simetrie a aripii. Intradosul şi extradosul nu sunt paralele datorită formei constructive a aripi.
3. Aşa cum arată bordul de atac al aripii nu este deloc în regulă. Dacă poţi fă altele aliniate corespunzător, eu le-am tăiat din polistiren cu nichelină, astfel am avut un profil curat pe toată aripa fără torsiuni.
4. Nu îmi dau seama despre ce este vorba - fă o poză. Eu la cele câteva Ultroane construite (unele sunt pe acest forum) am schimbat sistemul de prindere şi am schimbat şi adaptat întăriturile după cum ama considerat de cuviinţă. E drept că nu m-am încadrat nici la greutate (nici măcar nu mi-am propus) dar încă nu am rupt încă nici unul în aer cum au păţit alţi colegi. Din 5 mai zboară şi acum 3 (1 pensionat şi unul rupt din cauza mea la o evoluţie la nivelul solului)
5. Poţi folosi cu succes sky (arici)
6. Este opţiunea ta momentul când le fixezi.
Spor la treabă.
Salut Edi,
Multumesc frumos pentru toate sfaturile. O sa urmez conform celor indicate legat de aripi ca sa evit orice problema. Cat despre piesele de la punctul 1 am inteles perfect rolul lor acum, thx.
Legat de punctual 4 atasat o poza.
Postat 17 January 2014 - 05:11 PM
În cazul meu, ultimul Ultron construit a respectat doar liniie generale şi proporţiile. Materialele din care l-am confecţionat (extrudat), întăriturile, împreună cu tema pe care mi-am impus-o, adică aripă jos demontabilă (anvergură de 1m) au adus modelul la o greutate finală de 950 grame. Comportamentul modelului în aer este deosebit. Posturile mele legate de această variantă sunt puţin mai sus.
Încă o dată spor la construit.
Postat 19 January 2014 - 04:24 PM
edisultan, la 17 January 2014 - 05:11 PM, a spus:
În cazul meu, ultimul Ultron construit a respectat doar liniie generale şi proporţiile. Materialele din care l-am confecţionat (extrudat), întăriturile, împreună cu tema pe care mi-am impus-o, adică aripă jos demontabilă (anvergură de 1m) au adus modelul la o greutate finală de 950 grame. Comportamentul modelului în aer este deosebit. Posturile mele legate de această variantă sunt puţin mai sus.
Încă o dată spor la construit.
Multumesc Edi. Am trecut l-a refacut aripile. Revin cu status.
Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 19 January 2014 - 04:25 PM
Postat 22 January 2014 - 10:55 AM
Postat 22 January 2014 - 04:04 PM
P.S. Nici mie nu mi-au ieşit aripile confecţionate din depron aşa că am renunţat la această metodă de lucru şi le-am tăiat la nichelină. Astfel am putut controla forma profilului aripii mult mai bine. Zboruri line.
Postat 22 January 2014 - 04:48 PM
edisultan, la 22 January 2014 - 04:04 PM, a spus:
P.S. Nici mie nu mi-au ieşit aripile confecţionate din depron aşa că am renunţat la această metodă de lucru şi le-am tăiat la nichelină. Astfel am putut controla forma profilului aripii mult mai bine. Zboruri line.
Multam Edi,
Cand vorbesti de torsiuni te referi la coada, centrarea dintre baza fixa si elevator, corect? Din ce vad alinierea este relativ buna si doar intr-o parte unde nu este polistirenul perfect drept imi sta un pic mai sus, scuze daca nu am inteles ceva, daca e imi mai detaliezi.
Multumesc inca o data de sfaturi.
Postat 22 January 2014 - 11:26 PM
edisultan, la 22 January 2014 - 04:04 PM, a spus:
eu am acut aripi din depron pentru ultron si merg, dar pe dordul de atac la exterior am pus scoci intarit iar la interior am facut o dubla taierura, ca o balama si apoi am indoit aripa si a iesit perfect, ultronul pe care sunt montate aripile asta este facut pentru zbor liber si zboara excelent.
Postat 23 January 2014 - 10:32 AM
RedDevil, la 22 January 2014 - 11:26 PM, a spus:
Salut RedDevil,
Asa o sa fac si eu, pun scoci de la tesa luat ca am vazut pe forum ca este indicat, aveam la aripile initiale pe care le-am gresit si la astea noi am zis sa le termin si dupa pun si eu.
Atasat poze cu asa zis finalul, ramane sa lipesc aripile si coada dupa care vin cu electrica si trenul de aterizare plus ceva intaritura pe parti jos unde mi se pare cam moale. Vreau sa il vopsesc cu spray cu negru complet. Mai trebuie doar sa caut pe forum unde este centrul de greutate la acest avion sau cum il calculez iar la restul cred ca am respectat ce trebuie ca sa fie zburabil, sper :).
Multumesc,
Postat 23 January 2014 - 10:40 AM
bogdan.motrici, la 23 January 2014 - 10:32 AM, a spus:
Asa o sa fac si eu, pun scoci de la tesa luat ca am vazut pe forum ca este indicat, aveam la aripile initiale pe care le-am gresit si la astea noi am zis sa le termin si dupa pun si eu.
Atasat poze cu asa zis finalul, ramane sa lipesc aripile si coada dupa care vin cu electrica si trenul de aterizare plus ceva intaritura pe parti jos unde mi se pare cam moale. Vreau sa il vopsesc cu spray cu negru complet. Mai trebuie doar sa caut pe forum unde este centrul de greutate la acest avion sau cum il calculez iar la restul cred ca am respectat ce trebuie ca sa fie zburabil, sper :).
Multumesc,
pentru o documentare buna uita-te pe youtube la flite test la cateva aripi facute de ei in acest mod, FT3d este exact ce iti trebuie tie, Ft3d buid video ii zice. cat despre tren de aterizare lasa ultronul fara merge mai bine si aterizeaza ideal pe burta, o intaresti cu ceva scoci cu fibra. eu folosesc cu succes scociul care tot il baga l alidl in oferta de la 3M intarit doar ca e gri si nu e transparent
Uite aici filmuletul
https://www.youtube....h?v=JBKC5i8MHIk
Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 23 January 2014 - 10:43 AM
Postat 23 January 2014 - 11:13 AM
Trenul de aterizare la acest model nu se justifică.
Aceasta postare a fost editata de edisultan: 23 January 2014 - 11:14 AM
Postat 23 January 2014 - 11:15 AM
RedDevil, la 23 January 2014 - 10:40 AM, a spus:
Uite aici filmuletul
https://www.youtube....h?v=JBKC5i8MHIk
Multam de filmulet, o sa ma uit. Cat despre trenul de aterizare am vrut sa il pun si pentru testul initial pe asfalt sa vad daca in linie dreapta isi mentine traiectoria inainte sa il inalt in aer, ce zici? Acum nu costa asa mult si ma gandeam ca merita mai ales la aterizare sa evit din prima ca imi crapa ceva, sunt mai paranoia si prefer sa iau toata masurile inainte.
Postat 23 January 2014 - 11:21 AM
Postat 23 January 2014 - 11:29 AM
edisultan, la 23 January 2014 - 11:21 AM, a spus:
Corect, aruncarea din mana va confirma acest lucru. Multumesc de sfat. M-am uitat la cum a facut aripa si m-a luat rasul la cat de simpla e abordarea. Pai eu mi-am smuls parul din cap, evident mergand pe planul celui care l-a creat dar care avea experienta iar pentru mine cu 0 mi-a fost greu iar in filmulet abordarea este mult mai simpla si o faci foarte usor cu marje de eroare cred ca aproape de 0.
Postat 23 January 2014 - 02:08 PM
bogdan.motrici, la 23 January 2014 - 11:15 AM, a spus:
Pai tocmai e un depron amarat, va crapa in jurul trenului garantat la prima aterizare gre. Si daca nu ai mai zburat ultronu nu e un trainer bun. Un bixler sau ez star ceva era mai bun.
Postat 23 January 2014 - 02:18 PM
RedDevil, la 23 January 2014 - 02:08 PM, a spus:
Am inteles, ok, deci rationamentul meu a fost gresit, o sa merg atunci pe varianta fara tren de aterizare. Vreau sa fac si acel STC cu unghi diedru fara eleroane ca mi-am dat seama intr-adevar de complexitate la Ultron si mai ales ca sunt incepator iar ce am in dotare e Spy Hawk cu stabilizator. O sa caut sa vad si bixler-ul ori ez start-ul cum arata ca oricum nu ma opresc aici cu construitul. Tu vii la zbor in Bucuresti, nu? Cand iau electrica oricum vreau sa va las pe voi sa il zburati prima data ca sa fie Ok si dupa ce invat eu calumea sa zbor ma bag. La STC ma bag singur ca e atat de simplu ca nu ma doare sufletul daca il distrug ca fac altul imediat, doar sa nu busesc electrica. Thx,
Postat 23 January 2014 - 02:36 PM
bogdan.motrici, la 23 January 2014 - 02:18 PM, a spus:
Da, la cet vin ai zbor. Bixleru e clona mai ieftina a lui ez star.
Postat 23 January 2014 - 02:52 PM
Postat 28 May 2014 - 02:27 PM
Postat 28 May 2014 - 11:29 PM
bogdan.motrici, la 28 May 2014 - 02:27 PM, a spus:
De ce nu ai luat servouri de 9 grame? La asa model e enorm 13 grame. Tine minte asta, fiecare gram pe coada inseamna alte 5 grame la bot.
Postat 29 May 2014 - 08:09 AM
RedDevil, la 28 May 2014 - 11:29 PM, a spus:
Notat, mersi. Din pacate nu mai aveam finante la acel moment si am pus ce aveam in casa dar cand imi fac comanda le schimb cu 9 grame.
Postat 23 August 2014 - 10:20 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad