Aproape QuickStick... bazat pe planurile lui LeadFeather
Postat 24 October 2010 - 07:09 AM
Bravo Ilie !!! - ce albinuta !!!
.....iar nu ne-am sincronizat ......Urmatorul nivel la aeromodelele lui Dan ar fi dupa mine designul exterior. Mai zburati astazi ?
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 24 October 2010 - 07:46 PM
dan_mitea, la Oct 24 2010, 06:41 AM, a spus:
PS. Felicitari, arata frumos si zboara tot asa. Sa va aveti unul pe altul cat mai mult timp.
PPS. Despre albinuta, ce sa spun...Este o bijuterie, m-a uns pe suflet. Ma opresc pentru ca devin patetic.
Sa fiti iubiti si sa asvti parte, doar, de zboruri reusite.
Multumim pentru frumoasele aprecieri. Sper sa ai si tu aceleasi minunate satisfactii.Zboruri reusite .
Postat 24 October 2010 - 07:50 PM
pccdtk, la Oct 24 2010, 08:09 AM, a spus:
Bravo Ilie !!! - ce albinuta !!!
.....iar nu ne-am sincronizat ......Urmatorul nivel la aeromodelele lui Dan ar fi dupa mine designul exterior. Mai zburati astazi ?
Multumesc Robert,poate reusim sa ne intalnim curand,nu ne-am intalnit de oarece vreme.Mi-ar face placere sa te reintalnesc pe camp.
Postat 25 October 2010 - 04:07 PM
Robert a sesizat perfect: etapa urmatoare obligatoriu de trecut si insusit este ESTETICUL, unde mai am mult de invatat. Pana acum nu am acordat nici 5 minute cumulat atentie aspectului. Aceasta problema trebuie luata in considerare inca din proiectare, deoarece etapele de infrumusetare se intercaleaza cu cele de constructie (de ex anumite componenete se vopsesc inainte de montare) si multe amanunte legate de aspect trebuiesc chiar incluse in proiect (de ex decupajul pentru baterie).
Ce am invatat dupa 3 avioane si un quadrocopter construite in 3 luni de cand am descoperit aceasta lume? Ca "nu-mi plac" aeromodele mai mari decat spatiul existent in vehicolul de transport.. sau care nu incap in lift http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif SO, NEVER AGAIN!
Postat 25 October 2010 - 04:19 PM
"Pana acum nu am acordat nici 5 minute cumulat atentie aspectului."
Ai crescut in ochii mei http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif Exista si o estetica a uratului !
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 October 2010 - 04:20 PM
Postat 26 October 2010 - 09:59 AM
Biciclistu, la Oct 26 2010, 01:01 AM, a spus:
...nu mai stiu unde am citit ( si sunt de aceeasi parere in unele cazuri ) ca : designul eficient si functional ( de unde si forma potrivita ) va fi cu siguranta frumos . ....
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 26 October 2010 - 12:42 PM
Biciclistu, la Oct 26 2010, 01:28 PM, a spus:
Neamtul nu intelege prin design acelasi lucru cu italianul, pentru neamt ordinea absoluta este frumosul absolut :rolleyes:
....mi-am adua aminte - am citit in Istoria familiei Krupp .....in plus bunicul meu dinspre mama era neamt 100 %....HA!!!
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 26 October 2010 - 12:59 PM
Postat 26 October 2010 - 09:37 PM
dan_mitea, la Oct 26 2010, 01:59 PM, a spus:
"Un razboi ultrasecret " - intradevar germanii au persistat in a depasi dificultati tehnologice - desi in vreme de razboi nu era practic - in timp ce anglosaxonii le ocoleau . Totusi , chiar si dupa 65 de ani de la incheierea razboiului constatam cate dintre ideile lor s-au aplicat sau se dovedesc aplicabile gratie tehnologiei actuale.
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 31 October 2010 - 03:19 PM
A apucat Robert sa filmeze numai decolarea , restul zborului a preferat sa-l urmareasca atent ca sa ma asiste.
Am salvat totusi aripa intacta, fuselajul necesitand o cantitate de munca mai mica pentru refacere. De asemenea electronica si packul au fost neafectate. Motorul insa are axul stramb, nu cred ca mai poate fi refacut... noroc ca dupa Turnigy nu prea jelim, fiind ieftin si mai nou destul de rapid de adus in tara!
Se va reface, promit, cu un fuselaj mai subtire (polistiren de 2) placat in balsa si infoliat. E o metoda pe care vreau de mult s-o incerc, de cand am admirat pt prima data avionul 3D al lui Gicosu :blink:
Aceasta postare a fost editata de Biciclistu: 31 October 2010 - 03:20 PM
Postat 31 October 2010 - 05:08 PM
Biciclistu, la Oct 31 2010, 03:19 PM, a spus:
2.A apucat Robert sa filmeze numai decolarea , restul zborului a preferat sa-l urmareasca atent ca sa ma asiste.
Am salvat totusi aripa intacta, fuselajul necesitand o cantitate de munca mai mica pentru refacere. De asemenea electronica si packul au fost neafectate. Motorul insa are axul stramb, nu cred ca mai poate fi refacut... noroc ca dupa Turnigy nu prea jelim, fiind ieftin si mai nou destul de rapid de adus in tara!
3.Se va reface, promit, cu un fuselaj mai subtire (polistiren de 2) placat in balsa si infoliat. E o metoda pe care vreau de mult s-o incerc, de cand am admirat pt prima data avionul 3D al lui Gicosu :blink:
1.Mi s-au parut cursele suprafetelor de comanda prea mari - chiar si cu DR - ( mai alea pentru ca eu zbor modele lente in general ) . M-a surprins placut puterea motorului insa a papat acumulatorul destul de rapid - altfel poate nu trebuia sa-l cobori atat de curand si ajungea si Mihai pe pista.
2.Imi pare rau !!! Sunt insa cam chior si fara vizor - doar urmarind avionul pe LCD-ul camerei nu-l mai vedeam la distanta pt. a-l incadra.
3.Deabia astept.
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 03 November 2010 - 11:06 AM
renatoa, la Oct 31 2010, 05:29 PM, a spus:
Nu trebuie sa alergi dupa ax de turnigy musai.
Multumesc de intentie.
Am dat motorul unui prieten pentru a incerca o reparatie. Presupun ca axul are fi=5 insa nu stiu daca numai axul a fost afectat, astept rezultatul analizei si pana atunci voi comanda altul. Cred totusi ca primul motor era mai potrivit pentru echilibrul avionului, facea acrobatie pe paine si consumatia era mai bugetara (peste 15 min un pack de 5000mA cu throttle-ul in a doua jumatate). In consecinta voi lua "Turnigy 4240" cu 25$ :(
Postat 03 November 2010 - 01:56 PM
renatoa, la Nov 3 2010, 11:40 AM, a spus:
Este exact acelasi motor.
OK, l-am comandat chiar pe acela impreuna cu alte maruntisuri. Sunt curios cat de repede va sosi comparativ cu HK..
Postat 03 November 2010 - 06:29 PM
Biciclistu, la Oct 1 2010, 09:36 AM, a spus:
Am marea bucurie sa-ti spun ca Minitelemasterul va fi reintrodus in fabricatie:
http://www.hobby-lob...033290_prd1.htm
Pe la sfarsitul lui ianuarie va fi disponibil. Ma bucur tare mult. Ma opresc deoarece incep sa devin patetic.
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 03 November 2010 - 06:33 PM
Postat 03 November 2010 - 08:12 PM
In Anglia e plin de cutteri de kit-uri.
Iti inteleg bucuria, si eu am facut la fel cand am descoperit acum cateva zile ca exista de vreo luna un kit abordabil de Minimoa, "telemasterul" meu in materie de planoare vintage. Pana acum erau numai la 3-4m, multe sute de $.
Acesta, la 256cm este si tranportabil, si decent ca pret la 149euro.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 03 November 2010 - 08:16 PM
Postat 12 November 2010 - 12:08 PM
renatoa, la Nov 3 2010, 01:58 PM, a spus:
Nu a sosit avizul nici macar azi... nu stiu ce sa zic despre viteza lor, deja nu sunt mai rapizi decat HK
Postat 12 November 2010 - 02:11 PM
Tocmai a venit recomandata cand noi vorbeam de lup, pe la ora 13:45... am fost deja si la posta si am ridicat coletul.
UAAAU!! Motorul arata intr-un mare fel, mult mai misto decat cel de la HK. Nu am ap. foto aici dar diseara o sa-i fac o pozna ca prea e gigea :D
Postat 22 November 2010 - 10:08 AM
![Imagine atasata: 1a.jpg](http://www.rhcforum.ro/uploads/monthly_11_2010/post-40207-1290413266_thumb.jpg)
E un me109 cu aripa de la quickstick
In alta ordine de idei, o intrebare:
Nu se mai gaseste depron de 5 sau 6 mm DREPT si fara striatii. In toate supermarketurile din Buc (dedeman, hornbach, practiker, brico) exista portocaliu si verde dar valurite din 10 in 10 cm, practic inutilizabil pt noi :rolleyes:
Are cineva idee unde mai gasim pe stoc din cel vechi, normal, drept? Ca m-am apucat sa lipesc depron de 3mm cate 2 bucati ca sa-mi fac jucariile.. si e pierdere de vreme + greutate suplimentara. Iar cel de 6mm cu striatii e cam moale si nu-mi place.
Aceasta postare a fost editata de Biciclistu: 22 November 2010 - 10:10 AM
Postat 22 November 2010 - 11:40 AM
Biciclistu, la Nov 22 2010, 10:08 AM, a spus:
![Atasament](http://www.rhcforum.ro/public/style_images/master/attachicon.gif)
E un me109 cu aripa de la quickstick
In alta ordine de idei, o intrebare:
Nu se mai gaseste depron de 5 sau 6 mm DREPT si fara striatii. In toate supermarketurile din Buc (dedeman, hornbach, practiker, brico) exista portocaliu si verde dar valurite din 10 in 10 cm, practic inutilizabil pt noi :rolleyes:
Are cineva idee unde mai gasim pe stoc din cel vechi, normal, drept? Ca m-am apucat sa lipesc depron de 3mm cate 2 bucati ca sa-mi fac jucariile.. si e pierdere de vreme + greutate suplimentara. Iar cel de 6mm cu striatii e cam moale si nu-mi place.
La ioaninadotro au depron alb de 3 si 6 mm incredibil ca si textura, rezistenta, planeitate, aspect, etc
Contra - costa de nu stii de tine o coala ! Dar merita !
Postat 22 November 2010 - 11:57 AM
motzu, la Nov 22 2010, 11:40 AM, a spus:
Contra - costa de nu stii de tine o coala ! Dar merita !
Eu am luat de la magazinele cu parchet laminat.......perfect plan(striuri mici pe 1 parte), la noi se cheama D_______I____E____________G___________________________O.
Postat 22 November 2010 - 01:00 PM
motzu, la Nov 22 2010, 11:40 AM, a spus:
Depozitul e in dreapta Muzeului de Aviatie. Ca sa nu bijbii.
In rest, confirm pozitiv; costa incredibil de mult dar, atunci cind lucrezi cu el incepi sa intelegi...
Merita.
Bafta
Felicitari pentru constructii... la mai mare (la limita liftului :) )
Postat 22 November 2010 - 02:02 PM
Multa bafta.