RC1, la Oct 26 2010, 11:36 PM, a spus:
Nu cred ca e vorba doar de gandit pripit. Nu am intervenit pina acum pt ca am sperat ca lucrurile s-au mai schimbat cu Raul. Se pare totusi ca nu s-au schimbat foarte multe fata de perioada in care a aparut pe
lista asta.
Oricum cred ca merita mai mult decit o dojeneala. Mai ales pt cit a muncit Katran la schite si piese..
Despre care schite vorbesti?Cele facute de catre mine?Fara schitele mele si cotele de pe ele,nu cred ca reusea ceva.Dar nu este vorba de asa ceva.Eu imi doresc aceste piese.Nu degeaba mi-am demontat Sawi-ul si nu degeaba mi-am pierdut tipul cu masuratori.
Singura neintelegere este legata de pret nu de calitatea lucrarii.Asa cum nici el nu are habar despre ceea ce ii ceream eu,nici eu la rindumi nu am habar de pretul cu care isi ia el materialele si nici la ce pret isi apreciaza omul munca.
Nu inteleg de ce s-a suparat cind l-am intrebat de pretul acelui chit violet,asta atita timp cit a spus ca daca vreau, mi-l comanda.
Fiecare stie cit valoreaza munca lui si fiecare face ce vrea cu banii lui.Aici nu vad decit o problema.Nu s-a vorbit de pret inca de la inceput.
Asa mi se pare corect.In momentul in care executi ceva,discuti inainte de pret.In cazul de fata,material si manopera.
Nu se face treaba cu,,lasa ca ne intelegem noi'' sau mai stiu eu ce.
In momentul in care nu se discuta asa ceva,riscam sa raminem cu piesa si cu munca neplatite.Este un bun masinist,dar este o mare diferenta intre ocupatia dinsului si ceea ce avem noi nevoie in modelism.Fara explicatii,cote si eventuale modificari(permise) discutate cu,clientul,nu-i va iesi nici o piesa nimanui.Aici ma refer la persoane ce nu au legatura cu modelismul,dar au scule necesare noua.
Un adevarat profesionist este acela caruia ii ceri ceea ce ai nevoie,iti face un proiect si un pret si abea apoi,daca ati cazut de acord,se apuca de lucru.
Eu unul as proceda altfel.Cine vrea ceva pe comanda,plateste materialul in avans.In asa fel nu ramin cu mare paguba si mai cistig si experienta.
Deci fara suparare dar cu banii mei,eu decid ceea ce cumpar.
Stima si succes.