Modelism - RHC Forum: piese navo ... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

piese navo ... teste lucru ...

#91 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 23 October 2010 - 05:52 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 23 2010, 02:40 PM, a spus:

Sper sa reuseasca aceste piese.
Sigur vor mai veni comenzi si de la alti posesori de Savage.
Pentru viitor ma gindesc si la acestea:

M-am uitat si pe ebay ... la preturile la care se vand piesele de hpi savage nu merita sa ma strofoc atat ... Alea ce-au ? Nu sunt
bune ? Arata oricum mai bine decat orice as putea sa fac eu ... Nu vrei mai bine sa ti le comand ?
0

#92 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2010 - 06:08 PM

Ia uite ... cel mai scump kit e vreo 120 + vreo 20 transport ... cel mai ieftin obiect ( doar bascula ) e vreo 35-40 ...
( preturi in dolari ) ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg

0

#93 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 23 October 2010 - 06:18 PM

Vezi postareakatran, la Oct 23 2010, 06:22 PM, a spus:

P.S.

trebuia sa fac ceva si pentru " ranet " ... scuze , n-am mai avut nici timp , nici loc de intors ... data viitoare cand ajung
la Breaza ... Deocamdata o sa ai doar prima piesa ( gyro 1 ) . Sincer , i-mi pare rau , n-a depins de mine ...

Asta este, nu-i bai, multumesc oricum!
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#94 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 23 October 2010 - 06:37 PM

Vezi postareakatran, la Oct 23 2010, 05:19 PM, a spus:

Am inceput sa lucrez la piesa pe la 12 ( amiaza ) . La 5 seara , arata asa ... Apoi a intervenit ceva si a
trebuit sa las tot balta ...

Arata foarte bine.Mi se pare mie sau ai slefuit-o?Nu este necesara slefuirea,asta chiar tine de aspect si implica si munca in plus.
Stima si succes.
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

#95 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 23 October 2010 - 06:41 PM

Vezi postareakatran, la Oct 23 2010, 06:08 PM, a spus:

Ia uite ... cel mai scump kit e vreo 120 + vreo 20 transport ... cel mai ieftin obiect ( doar bascula ) e vreo 35-40 ...
( preturi in dolari ) ...

La ce pret ajunge chitul violet?
As putea sa iti trimit banutii in avans si tu sa dai adresa de destinatie la mine in Wiena?
Stima

PS:Stiu ca se gasesc.Eu unul nu am comandat niciodata de afara si in plus,mi se par firave.De aceea ma gindeam la ceva HM.Cred ca este mai greu pentru inceput deoarece nu ai mai lucrat asa ceva ,dar odata facut proiectul,ar trebui sa nu mai fie asa de dificil.Nu ma pricep la CNC ....

Aceasta postare a fost editata de raoul_bvand: 23 October 2010 - 06:43 PM

0

#96 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 October 2010 - 07:02 PM

Ziceam ca tac, dar rezist greu. Am vazut o poza postata de katran. La forma asta m-am referit si pe care o tot sustin, cu o fata plana. Banuiam ca se poate!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_11062_1287850065.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 October 2010 - 07:27 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#97 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 23 October 2010 - 07:37 PM

Vezi postareabitex, la Oct 23 2010, 07:02 PM, a spus:

Ziceam ca tac, dar rezist greu. Am vazut o poza postata de katran. La forma asta m-am referit si pe care o tot sustin, cu o fata plana. Banuiam ca se poate!

De aratat arata bine in poze.m ai ndoiesc foarte mult de rezistenta si din cite vad,este de la un alt model de Savage.
Daca ma iau dupa acest model,inseamna ca in jurul gaurilor nu imi ramin deci 2mm de ,,carne''.
0

#98 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2010 - 07:54 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 23 2010, 08:37 PM, a spus:

De aratat arata bine in poze.m ai ndoiesc foarte mult de rezistenta si din cite vad,este de la un alt model de Savage.
Daca ma iau dupa acest model,inseamna ca in jurul gaurilor nu imi ramin deci 2mm de ,,carne''.

Tot incerc sa spun... :rolleyes:

Niciodata un brat de aluminiu nu va fi mai ok decat unul din "plastic" (care nu este tocmai plastic).
De ce? Pentru ca in cazul unui crash, aluminiul se indoaie (si asa ramane) si schimba intreaga geometrie a rotii respective, implicit comportamentul modelului, pe cand cele din "plastic" sunt elastice. Bineinteles ca se rup mai repede decat cele din aluminiu, dar.. care sunt mai scumpe, cele din plastic sau cele din aluminiu?! Pentru ca si aluminiu trebuie schimbat daca se indoaie.

In ultima poza postata de katran este un brat din "plastic" ramforsat cu carbon. Acel brat reprezinta cea mai buna alegere si pot paria ca este si cel mai scump.
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
0

#99 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2010 - 07:59 PM

Asa ?
Grosime 12.7mm , " carne " la gauri 4mm ( daca gaurile sunt de 6 ... aici nu prea sunt eu lamurit , sunt de 6 sau de 4mm ? )
Tot nu mi-ai spus unde se da gaura aia de 3 ( aia in care cred ca se prinde amortizorul ... ) Niste cote ?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg

0

#100 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 23 October 2010 - 08:30 PM

Capetele basculei din partea mai ingusta trebuie sa intre in locasurile incercuite.de acee nu poate fi plana pe nici o parte.
Locul in care se prind telescoapele (gaura) nu trebuie sa fie in acelasi plan cu gaurile de la extremitati.

Capetele basculei din partea mai ingusta trebuie sa intre in locasurile incercuite.de acee nu poate fi plana pe nici o parte.
Locul in care se prind telescoapele (gaura) nu trebuie sa fie in acelasi plan cu gaurile de la extremitati.
PS:Gaurile de la capete au 6mm iar cele pentru fixarea telescoapelor 3mm.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: xxxxxwwww.JPG
  • Imagine atasata: bbbbbbbbbbbbbbb.jpg

Aceasta postare a fost editata de raoul_bvand: 23 October 2010 - 08:34 PM

0

#101 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 October 2010 - 07:33 AM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 23 2010, 09:30 PM, a spus:

PS:Gaurile de la capete au 6mm iar cele pentru fixarea telescoapelor 3mm.

Bineee ...

Brobabil ca o sa ramanem la designul de la care am plecat ( si asa am facut una deja ... ) . O sa fie un pic mai greu de realizat ... dar ce e usor in lumea de azi !?
Problema e ca o sa cam coste ... doar materialul e vreo 50-60USD ( placa de aluminiu MIC-6 de 19mm , 4 bucati de 70mmX180mm / tre' sa am cum sa prind piesa in menghina ) .
Dupa ce termin piesa , o sa pun niste poze si o sa-ti dau un mesaj pe privat cu pretul ... Apropo , cum te-ai gandit sa intri in posesia pieselor ?
0

#102 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 24 October 2010 - 11:03 AM

Vezi postareakatran, la Oct 24 2010, 07:33 AM, a spus:

Bineee ...

Brobabil ca o sa ramanem la designul de la care am plecat ( si asa am facut una deja ... ) . O sa fie un pic mai greu de realizat ... dar ce e usor in lumea de azi !?
Problema e ca o sa cam coste ... doar materialul e vreo 50-60USD ( placa de aluminiu MIC-6 de 19mm , 4 bucati de 70mmX180mm / tre' sa am cum sa prind piesa in menghina ) .
Dupa ce termin piesa , o sa pun niste poze si o sa-ti dau un mesaj pe privat cu pretul ... Apropo , cum te-ai gandit sa intri in posesia pieselor ?

Eu iti trimit banutii si tu le livrezi catre George 10
0

#103 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 24 October 2010 - 04:05 PM

Vezi postareakatran, la Oct 24 2010, 07:33 AM, a spus:

Bineee ...

Ca pret,nu este o problema,atita timp cit nu sare de pretul celor de cumparat.
Tot nu mi-ai spus cit face chitul acela violet.
0

#104 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 October 2010 - 04:37 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 24 2010, 05:05 PM, a spus:

Ca pret,nu este o problema,atita timp cit nu sare de pretul celor de cumparat.
Tot nu mi-ai spus cit face chitul acela violet.

Chitul ala violet e un fleac de 130 de parai ... vine si pe argintiu , si pe albastru ... poti sa-l asortezi la pantofi , poseta ...

Ma iei la misto ? Ai chef de glume ? Las' ca te intristez eu ...
0

#105 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 24 October 2010 - 09:30 PM

Nu inteleg de ce crezi ca am timp de glume.Crezi ca de aceea imi pierd vremea cu aceste piese?
Mie unul mi se pare normal ca ceva home made sa fie mai ieftin decit ceea ce se gaseste de cumparat.Acele piese au fost verificate,sa nu ia din performantele modelului.Aici ma refer la greutate si la constructia ractica.Am vazut aici modele full aluminium ce se compoarta forte bine in concursuri.Daca cineva crede ca Un model ce are piese din aluminiu pe el este pentru pus in vitrina,atunci se insala.Cel putin mie mi s-a dovedit contrariul.
Eu m-am gindit sa fac aceste piese pentru ca m-am gindit ca ies mai ieftine decit cele originale,dar sunt constient ca mai este mult de lucru pentru a le face la fel de performante.
Imi garanteaza cineva ca aceste piese nu vor ingreuna prea tare modelul,ca nu vor contribui la uzura mai timpurie a motorului,ca nu imi va mari consumul de combustibil?
Eu cred ca este mult pina vor ajunge aceste piese sa fie cit de cit in tipare.

Stima si succes in continuare

PS:nu imi arde de glume de nici un fel.
0

#106 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 October 2010 - 10:20 PM

<off-topic>

Citeaza

Am vazut aici modele full aluminium ce se compoarta forte bine in concursuri.Daca cineva crede ca Un model ce are piese din aluminiu pe el este pentru pus in vitrina,atunci se insala.Cel putin mie mi s-a dovedit contrariul.

In competitiile "de casa" oricine foloseste ce vrea sau ce-si permite. In competitiile oficiale, in care conteaza cu adevarat orice detaliu (greutate, setari etc) nu ai sa vezi niciodata bascule bling-bling (atentie, la bascule ma refer). Cu atat mai mult la un model de mari dimensiuni cum este cel la care faci referire. Poate doar la modelele de drift si la cele de mici dimensiuni - 1/18 - 1/124 - 1/27 - s-ar putea folosi bascule metalice.
Poate reusesti sa-mi demonstrezi si mie contrariul.

Citeaza

Mie unul mi se pare normal ca ceva home made sa fie mai ieftin decit ceea ce se gaseste de cumparat.

Ceva home/hand made niciodata nu va fi mai ieftin decat ceva construit "pe linie". Daca ar fi asa, maine mi-as cumpara un ceas elvetian hand made cu 15 eur si ti-as vinde ceasul meu facut pe vapor cu 300.000 eur. Este o paralele exagerata, dar cam asa ar fi...

Citeaza

Acele piese au fost verificate, sa nu ia din performantele modelului. Aici ma refer la greutate si la constructia ractica.

Care producator de bascule bling-bling iti da un certificat de conformitate si iti garanteaza ca nu iti ia din performantele modelului?! Nici unul, pentru ca nu este asa. Orice greutate in plus conteaza. Nu ma crezi, intreaba oamenii care merg la competitii adevarate: europene, mondiale, ETS etc.

In plus, tu i-ai cerut omului sa ti le faca.
<off-topic>
--------------------
0

#107 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 24 October 2010 - 11:26 PM

Vezi postarearanet, la Oct 24 2010, 10:20 PM, a spus:

<off-topic>
In plus, tu i-ai cerut omului sa ti le faca.
<off-topic>

Corect.Eu am cerut sa le faca deoarece am nevoie de ele.Dar asta nu inseamna sa dau pe 4 bascule banii cu care imi pot lua un model intreg.
Este adevarat ca inca nu sa discutat pretul final si nici nu s-a finalizat piesa de proba.
Este atit de scump aluminiul in tara?Ma refer la cel pentru astfel de prelucrari.
Data viitoare voi oferi materialul meu.
Stima
0

#108 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 25 October 2010 - 06:38 AM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 25 2010, 12:26 AM, a spus:

Dar asta nu inseamna sa dau pe 4 bascule banii cu care imi pot lua un model intreg.

eu as zice ca deja se profileaza pretul final...50,60 USD materialul... pentru 1 bucata vreo 6 ore in care a functionat masina...numai atat daca iei in calcul, si unde mai pui la socoteala "" Las' ca te intristez eu ..."" Si din moment ce ti-a oferit si o varianta de pe ebay din care se subantelege ca ar fi mai ieftina....

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 25 October 2010 - 06:42 AM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#109 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 25 October 2010 - 08:50 AM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 25 2010, 12:26 AM, a spus:

Corect.Eu am cerut sa le faca deoarece am nevoie de ele.Dar asta nu inseamna sa dau pe 4 bascule banii cu care imi pot lua un model intreg.
Este adevarat ca inca nu sa discutat pretul final si nici nu s-a finalizat piesa de proba.
Este atit de scump aluminiul in tara?Ma refer la cel pentru astfel de prelucrari.
Data viitoare voi oferi materialul meu.
Stima

N-am intervenit de aseara caci nu eram 100% sigur ca se va ajunge la acest deznodamant in privinta preturilor, eram doar 80%. As fi spus exact ce a punctat Ranet :

Citeaza

Ceva home/hand made niciodata nu va fi mai ieftin decat ceva construit "pe linie".
Motivele sunt cateva: materialul nu este cumparat engros de la producator sau macar distribuitor zonal ci ca enduser de la magazinul local, in cantitati mici si scump (a se vedea si anuntul cu vanzarea unor placi de aluminiu de la Debara). Timpul de executie este extrem de lung deoarece omul (Katran) trebuie sa "invete" cum se face piesa (nu ca nu ar fi un mester foarte bun, Doamne fereste), fiind prima piesa de acest gen si lucrand pe indicatii date prin mesaje. Or producatorul occidental sau oriental are deja pus la punct programul de realizare pe CNC si produce in masa, nu un unicat, deci costul pregatirii productiei se imparte la foarte multe piese. Ar mai fi si costul utilajelor care trebuie amortizat, unde iar sunt diferente intre productia de acasa si cea de la fabrica.
Raul, tu ai gandit pripit nu ai stat sa analizezi toate aceste aspecte, de aici si neintelegerile aparute intre voi. Eu zic ca ar trebui apelat la Katran in primul rand pentru niste piese greu de procurat sau care nu se mai gasesc, sau pentru niste piese "personale".

0

#110 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2010 - 09:17 AM

... aluminiu costa exact 31USD ( placa de 250mm x 180mm x 19mm din care scot 4 blank-uri ) la care se adauga
trensportul din USA pana in tara ( vorbim de 6061 MIC-6 Ground , cauta si tu specificatiile pe net si o sa vezi de ce folosesc asa ceva ...)

Avand in vedere geometria piesei , strategia de masinare implica 12 prinderi diferite in menghina , pentru a se obtine forma finala ...
( daca ai tu vreo idee mai buna , te rog sa expui ... am uitat , ai zis ca nu te pricepi deloc la CNC ... ) . In cel mai bun caz , am nevoie de
minim 6 ore de lucru pentru a finaliza o piesa ( o zi pierduta ) . Iar eu lucrez 12/24 12/48 , adica pot sa dedic pentru hobby cam 1 zi din 4 ...

Daca ti se pare " normal " ca o piesa custom made sa fie mai ieftina decat una de serie , atunci inseamna ca traiesti pe alta planeta sir ...
Nu mai bine le faci tu singurel ? Uite , i-ti vand masina pe care poti sa faci asa ceva ...

Este clar ... m-am bagat unde nu-mi fierbe oala ... ce-mi trebuie mie complicatiile astea ? Ma intorc la masinile mele si gata ...
Nervii si timpul meu merita mai mult decat ameteala asta pentru cateva sute de parai ... chiar nu-mi trebuie ...
Ma streseaza suficient ligheanul ala de la munca ... n-am nevoie de nervi in plus si acasa ...

Ba , si mi-a zis odata cineva sa stau in banca mea ... si nu l-am ascultat ... eu sunt de vina ca m-am bagat in seama ca tembelul ...

Salutare ...
0

#111 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2010 - 09:59 AM

Vezi postareakatran, la Oct 25 2010, 10:17 AM, a spus:

Nervii si timpul meu merita mai mult decat ameteala asta pentru cateva sute de parai ... chiar nu-mi trebuie ...
Ma streseaza suficient ligheanul ala de la munca ... n-am nevoie de nervi in plus si acasa ...

Ba , si mi-a zis odata cineva sa stau in banca mea ... si nu l-am ascultat ... eu sunt de vina ca m-am bagat in seama ca tembelul ...

Salutare ...

cred ca te stresezi degeaba, toti suntem amatori de chilipiruri chiar daca nu o recunoastem...cred ca cel mai bine pentru tine ar fi fost sa executi anumite piese la care poti sa iesi, la gata, sub pretul pe care-l face chinezu'. Pentru cine vrea "pasarele" si "cornite" discutia se poarta de la alt pret. Ca la masini, pretul de baza e atat cu dotatrile astea, vrei imbunatatiri...scoate banu...

0

#112 Useril este offline   profesorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 399
  • Inregistrat: 19-January 09

Postat 25 October 2010 - 08:05 PM

Vezi postareanavigator, la Oct 25 2010, 09:50 AM, a spus:

N-am intervenit de aseara caci nu eram 100% sigur ca se va ajunge la acest deznodamant in privinta preturilor, eram doar 80%. As fi spus exact ce a punctat Ranet : Motivele sunt cateva: materialul nu este cumparat engros de la producator sau macar distribuitor zonal ci ca enduser de la magazinul local, in cantitati mici si scump (a se vedea si anuntul cu vanzarea unor placi de aluminiu de la Debara). Timpul de executie este extrem de lung deoarece omul (Katran) trebuie sa "invete" cum se face piesa (nu ca nu ar fi un mester foarte bun, Doamne fereste), fiind prima piesa de acest gen si lucrand pe indicatii date prin mesaje. Or producatorul occidental sau oriental are deja pus la punct programul de realizare pe CNC si produce in masa, nu un unicat, deci costul pregatirii productiei se imparte la foarte multe piese. Ar mai fi si costul utilajelor care trebuie amortizat, unde iar sunt diferente intre productia de acasa si cea de la fabrica.
Raul, tu ai gandit pripit nu ai stat sa analizezi toate aceste aspecte, de aici si neintelegerile aparute intre voi. Eu zic ca ar trebui apelat la Katran in primul rand pentru niste piese greu de procurat sau care nu se mai gasesc, sau pentru niste piese "personale".

Vezi postareaOldMann, la Oct 25 2010, 10:59 AM, a spus:

cred ca te stresezi degeaba, toti suntem amatori de chilipiruri chiar daca nu o recunoastem...cred ca cel mai bine pentru tine ar fi fost sa executi anumite piese la care poti sa iesi, la gata, sub pretul pe care-l face chinezu'. Pentru cine vrea "pasarele" si "cornite" discutia se poarta de la alt pret. Ca la masini, pretul de baza e atat cu dotatrile astea, vrei imbunatatiri...scoate banu...

SALUT.Am pus expre aceste citate pt ca au exprimat cel mai corect mod de a vedea lucrurile.Rugam pe "katran" sa nu ia in considerare opinii nefondate si sa selecteze <clientii> fc de:timp;materiale;banii rezultati;prietenii etc in asa fel ca noi ceilalti sa putem beneficia de ajutorul sau!.
Si eu as fii avut mare nevoie de ajutorul tau dar am cateva probleme:NU am scaner;Nu am un program cu care sa pot desena piesele;(nu sariti....cu PAINT nu merge!).
Daca ai cumva alta idee m-ar ajuta enorm,pt ca ce vreau eu sunt niste amarite de axe pt niste roti dintate,cu una sau doua cote de rulmenti la capete.
MULTUMESC pt tot ajutorul.
0

#113 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 26 October 2010 - 07:53 AM

Corel Draw.

0

#114 Useril este offline   profesorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 399
  • Inregistrat: 19-January 09

Postat 26 October 2010 - 12:16 PM

Salut.Stiu de el dar de unde il iau......?
0

#115 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 26 October 2010 - 11:36 PM

Vezi postareanavigator, la Oct 25 2010, 09:50 AM, a spus:

Raul, tu ai gandit pripit nu ai stat sa analizezi toate aceste aspecte, de aici si neintelegerile aparute intre voi."

Nu cred ca e vorba doar de gandit pripit. Nu am intervenit pina acum pt ca am sperat ca lucrurile s-au mai schimbat cu Raul. Se pare totusi ca nu s-au schimbat foarte multe fata de perioada in care a aparut pe lista asta.
Oricum cred ca merita mai mult decit o dojeneala. Mai ales pt cit a muncit Katran la schite si piese..
0

#116 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 27 October 2010 - 01:26 AM

Vezi postareaRC1, la Oct 26 2010, 11:36 PM, a spus:

Nu cred ca e vorba doar de gandit pripit. Nu am intervenit pina acum pt ca am sperat ca lucrurile s-au mai schimbat cu Raul. Se pare totusi ca nu s-au schimbat foarte multe fata de perioada in care a aparut pe lista asta.
Oricum cred ca merita mai mult decit o dojeneala. Mai ales pt cit a muncit Katran la schite si piese..

Despre care schite vorbesti?Cele facute de catre mine?Fara schitele mele si cotele de pe ele,nu cred ca reusea ceva.Dar nu este vorba de asa ceva.Eu imi doresc aceste piese.Nu degeaba mi-am demontat Sawi-ul si nu degeaba mi-am pierdut tipul cu masuratori.
Singura neintelegere este legata de pret nu de calitatea lucrarii.Asa cum nici el nu are habar despre ceea ce ii ceream eu,nici eu la rindumi nu am habar de pretul cu care isi ia el materialele si nici la ce pret isi apreciaza omul munca.
Nu inteleg de ce s-a suparat cind l-am intrebat de pretul acelui chit violet,asta atita timp cit a spus ca daca vreau, mi-l comanda.
Fiecare stie cit valoreaza munca lui si fiecare face ce vrea cu banii lui.Aici nu vad decit o problema.Nu s-a vorbit de pret inca de la inceput.
Asa mi se pare corect.In momentul in care executi ceva,discuti inainte de pret.In cazul de fata,material si manopera.
Nu se face treaba cu,,lasa ca ne intelegem noi'' sau mai stiu eu ce.
In momentul in care nu se discuta asa ceva,riscam sa raminem cu piesa si cu munca neplatite.Este un bun masinist,dar este o mare diferenta intre ocupatia dinsului si ceea ce avem noi nevoie in modelism.Fara explicatii,cote si eventuale modificari(permise) discutate cu,clientul,nu-i va iesi nici o piesa nimanui.Aici ma refer la persoane ce nu au legatura cu modelismul,dar au scule necesare noua.
Un adevarat profesionist este acela caruia ii ceri ceea ce ai nevoie,iti face un proiect si un pret si abea apoi,daca ati cazut de acord,se apuca de lucru.
Eu unul as proceda altfel.Cine vrea ceva pe comanda,plateste materialul in avans.In asa fel nu ramin cu mare paguba si mai cistig si experienta.
Deci fara suparare dar cu banii mei,eu decid ceea ce cumpar.
Stima si succes.
0

#117 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2346
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 27 October 2010 - 07:15 AM

stii care este parerea mea katran ........ mai bine ramai la piese pt navo de viteza , cred ca esti mai linistit si ai mai putine batai de cap
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif ca doar eu te-am bagat in asta si asta a fost inceputul
apropo ai luat alezoare ?
0

#118 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2010 - 09:05 AM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 27 2010, 02:26 AM, a spus:

Un adevarat profesionist este acela caruia ii ceri ceea ce ai nevoie,iti face un proiect si un pret si abea apoi,daca ati cazut de acord,se apuca de lucru.

katran, tu n-ai inteles ca omul vrea sa-i faci piesa cum face ala in piata, aduci cheia de la apartament, o pune pe masina, ti-o copie dintr-o trecere, si-ti ia banii. Basca l-ai facut sa piarda si timpul pentru a-si demonta masinuta. Cat despre desen...
parerea mea e ca ti-ai pierdut timpul degeaba.

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 27 October 2010 - 09:09 AM

0

#119 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2346
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 27 October 2010 - 11:39 AM

parerea mea e ca ti-ai pierdut timpul degeaba.
[/quote]
subscriu
0

#120 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 27 October 2010 - 11:42 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Oct 27 2010, 02:26 AM, a spus:

In asa fel nu ramin cu mare paguba si mai cistig si experienta.

Eu unul nu doresc nimanui sa mai cistige asemena experiente.
In mod sigur stiai cit costa piesa de la Integy si trebuia sa-i spui lui Katran ca poti sa dai maxim atit. Sau daca tot gasesti poze pe net pui si tu un link care sa aiba si pret pe el.Nu il lasi pe om sa lucreze zile in sir si pe urma sa-i spui ca pe bani tai tu decizi ce cumperi. Nu esti la piata aici.
Deci eu am ramas cu un motor lipsa Katran a ramas cu citeva zile de lucru pierdute aiurea. Ne poate ajuta aici un moderator? Macar sa ne asiguram ca nu mai patesc si altii asa ceva.
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro