M-am inspirat din topicul asta de pe rcgroups:
http://www.rcgroups....ad.php?t=496905
Am decis sa construiesc planorul asta, poate si datorita ineditului (sunt 3 reale in lume, toate in Romania. Nu stiu daca exista machete).
O sa-l fac motorizat, pentru ca la Bucuresti nu prea sunt pante, si fiind de acrobatie nu cred ca vreau sa fac termica cu el :( desi XFLR imi da o viteza minima de coborare de cca 0.6 m/s, ceea ce ar merge si la termica.
Anvergura 2 metri, greutate estimata 1.1 kg. Profil simetric pe toate suprafetele.
Toate suprafetele vor fi din polistiren si acoperite cu fibra de sticla. Fuselajul intentionez sa-l chituiesc si sa-l vopsesc, iar aripile si ampenajele vor fi acoperite cu oracover alb.
Poze cu ce am facut pana acum:
Se taie mai intai forma fuselajului cu fir incins dintr-un bloc de polistiren. Blocul este facut din mai multe straturi de 3 cm, lipite cu Tesa spray. Am folosit niste sabloane din carton.
se ciopleste si se slefuieste. Am avut niste sabloane, tot din carton, ca sa urmaresc sectiunile.
Se poate desface fuselajul in doua jumatati (sprayul nu e foarte solid). Se taie in cateva segmente cu cutterul, apoi se folosesc niste sabloane ca sa se taie interiorul, cu firul incins.
Fuselajul, neacoperit inca, are 90 de grame. am taiat peretii destul de grosi, pentru rezistenta. Dar nu e chiar rau.
Pagina 1 din 1
IAR 35 Planor de acrobatie, scratch built
Postat 26 September 2010 - 04:19 PM
Super ideea, felicitari......paoate ar fi bine sa pui niste poze cu modelul rea si planurile si, detalierea etapelor de executie (profilarea interiorului etc,).......cred ca etapele de constructie sunt deosebit de utile celor care vor sa lucreze dupa aceasta idee.......
Spor la treaba,
Adrian
Spor la treaba,
Adrian
Postat 26 September 2010 - 05:35 PM
Foarte frumos si inspirational . Fuselajul la 90 gr. mi se pare chiar OK avand in vedere rezistenta structurala sporita - deabia astept sa vad continuarea . Poti ( daca vrei ) sa detaliezi mai mult etapele de constructie ? . BAFTA !!!
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 26 September 2010 - 06:02 PM
Nu am fotografiat toate etapele, pentru ca exista topicul de pe rcgroups (vedeti primul link). O sa mai fac poze pe masura ce inaintez cu constructia. Momentan, am facut sabloanele pentru aripa si ampenajul vertical, din placaj de 1.5 mm. BTW, e cineva interesat de un articol despre taierea aripilor cu firul incins ? ar merge la Vademecum. Am poze facute de la o constructie anterioara, pot sa pun acolo.
Postat 20 December 2010 - 06:53 PM
Ai mai avansat cu constructia modelului ? Poate sunt pisalog insa frumusetea asta de planor - merita !!!
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Arata acest topic