valeriuciprian, la 28 December 2011 - 08:46 PM, a spus:
Salut!
Dupa ce il slefuiesti si il finisezi bine eu zic ca ar trebui sa urmeze etapa de chituire (daca este cazul). Dupa chituire si finisare eu as da un strat de lac, dar prima mana sa fie destul de diluata si subtire astfel incat sa patrunda un fibra lemnului. Eu o sa folosesc lac nitrocelulozic (clei Ago diluat cu nitrosolv) dar este bun si un lac alchidic cu diluantul aferent. Doua - trei straturi de lac sunt suficiente. Il lasi sa se usuce foarte bine, chiar si o saptamana daca este nevoie (depinde de lacul folosit), apoi slefuiesti din nou cu smirghei fin. Grundul il dai abia dupa ce in urma finisarii vei fi multumit de calitatea suprafetelor. Exista un spray cu grund la Bricostore de la DUPLI-COLOR, la recipient de 600ml. L-am incercat si imi pare foarte potrivit pentru asa ceva. Se poate pulveriza direct cu spray-ul, dar eu o sa folosesc aerograful pentru asta. Adera foarte bine la si are o suprafata poroasa dupa uscare, numai buna pentru vopsire sau alte prelucrari ulterioare. Se pot da doua straturi de grund de culori diferite (alb si gri pentru contrast) iar dupa uscare se slefuieste din nou. Cele doua straturi foarte subtiri de grund vor scoate in evidenta imediat eventualele denivelari si va vor ajuta sa slefuiti acolo unde trebuie.
Spor la treaba!
Emil