mS8h4AP, la 26 November 2011 - 11:54 AM, a spus:
Salut,
Am o neclaritate privind piesa de la prova. Mi-a iesit cu 1,5 - 2,0 mmm peste bordaj. Asa v-a iesit si voua?
Uitandu-ma in nr urmatoare am impresia ca nu prea e corect. Ar trebui sa fie la nivelul primului strat de bordaj, nu?
Nu stiu ce sa fac. Sa o slefuiesc e cam greu din cauza narei prin care iese ancora. Sa mai umplu primul strat de bordaj e de asemeni cam greu.
Ceva sfaturi?
Multam.
Salut. Nu e sfatul cel mai bun, dar pot sa-ti spun ce am facut eu. A trebuit sa dau jos piesa cu totul (din alte motive decat ale tale, mai degraba situatia semana cu cea a lui mishulica. Varful puntii nu se alinia cu restul puntii si nu vroiam sa pun vreun distantier pentru ca narele ancorei nu ar mai fi fost lipite de punte. Asta pentru ca piesa de rasina era pur si simplu defecta. Daca observi, inaltimea in fata este mai mare decat inaltimea la spate, tocmai pentru a pastra unghiul puntii. La mine, erau paralele si varful puntii era in jos :ph34r: ). Intamplator, mai aveam cumparat un numar pentru file si era exact cel in care venea si piesa de rasina respectiva.
Lipiciul asta bicomponent are o foarte mare calitate, care uneori se dovedeste a fi si un neajuns: lipeste prea bine :yahoo: Asa ca nu am gasit nicio modalitate de a dezlipi altfel decat mecanic piesa cu pricina. Ce am facut: am luat un bomfaier si m-am apucat de taiat. Dupa o ora de transpirat, tremurici (sa nu ating partea de lemn) si injuraturi, am reusit sa tai piesa de rasina astfel incat sa ramana 1-2 mm fata de partea de lemn. Dupa care, cu smirghel de 60-80 m-am apucat de slefuit ce a ramas pana am ajuns la lemn. Noroc cu nevasta-mea care se agatase de Bismarck sa nu se miste in timp ce eu il masacram (mi se pare normal sa-l doara la ce-i faceam). Acum o sa astept piesa de rasina de la prova si o sa le lipesc pe toate odata.
Din ce vad eu la tine, cam asta e solutia, sa o dai jos. Nu poti sa o slefuiesti, asa cum ai zis, din cauza narilor de ancora. Acum, ca o exista o metoda mai civilizata de a o da jos, s-ar putea, dar la momentul respectiv cam asta e tot ce mi-a trecut prin bibilica.
Daca hotarasti sa o dai jos, sfatul meu e sa iei chioscurile de ziare la rand si sa intrebi de numarul vechi de Bismarck (22 e numarul cu pricina) si cred ca dupa ceva incercari o sa-l gasesti.
Daca noua piesa este mai lata decat bordajul, asa cum o ai si acum, poti aplica sfatul lui Mishulica (cred) de a o taia in doua inainte de a o lipi (detalii gasesti si aici:
http://buildthebisma.../modelframe.htm, la numarul 22 in josul paginii).
Nu dispera, totul se rezolva :)