vali123, la 28 September 2011 - 10:17 AM, a spus:
salut baieti,
credeti ca vechiul chit pt lemn ,,Domostuk" se poate folosi?
Salut!
Domostuk este un chit de cutit destinat mai mult zidariei dar si lemnariei de prin constructii. Seamana mai mult cu ipsosul decat cu un chit bun de lemn.
Hai sa vorbim un pic de chituri:
- Varianta traditionala, "old school", "vintage", stramoseasca... este bazata pe folosirea unui amestec de rumegus fin de lemn amestecat cu clei de lemn sau cu aracet. Este o solutie inca buna chiar daca este veche de cand lumea. Normal ca pentru asta ai nevoie de rumegus fin. Din comoditate apelam la produse gata pregatite.
- Evista o variata gama de chituri de lemn precum cel pe care il folosesc eu
m250-537464-1234516563.jpg (35.51K)
Number of downloads: 92 ; au diverse culori de la mahon la lemn natur. Sunt si alti producatori care au produse similare (ex: Wurth)
- Chitul pentru modele de plastic (am constatat ca prinde foarte bine si pe lemn):
2117.jpg (9.87K)
Number of downloads: 87 Se slefuieste foarte usor si lasa o suprafata neteda.
- Chit epoxi bicomponent:
929.jpg (11.99K)
Number of downloads: 76 Folosit la machetele de tancuri pentru imitarea "zimmerit-ului". Sunt doua batoane de chit de colori diferite care amestecate in proportie de 1:1 si framantate incep sa se intareasca.
- Chitul poliesteric sau auto. Folosit la reparatii de tinichigerie auto, este un chit foarte bun ca aderenta si prelucrabilitate. Singurul dezavantaj este ca amestecarea si folosirea lui necesita precautii, produsul fiind toxic.
Chiturile de tip chit de cutit sau chiar ipsosul sunt o gluma buna in acest caz. Cei care le-au folosit se vor supara probabil pe mine dar ...asta este! Nu orice zboara se mananca. Exista produse mult mai bune dacat ipsosul si chitul de cutit.
Cu stima!
Emil
PS.: Daca altcineva cunoaste si alte produse sa ne spuna si noua. Asteptam cu interes