leonard71, la 15 September 2011 - 12:30 PM, a spus:
Salut!
Daca nu ma insala memoria tinerii de minte, cel care a postat pozele cumparase "kit-ul" de motorizare de la neamt. Parca asa tin eu minte dar s-ar putea sa ma insel.
Am dat o cautare pe site-ul de la Graupner si nu am gasit nici un kit de motorizare special pentru Bismarck.
Liviu, s-au gasit intreprinzatori care au "facut" kituri de motorizare pentru Bismarck. Nu sunt oficiali ci doar... intreprinzatori. Nici macar nu au ales motoarele cum trebuie caci acele motoare nu numai ca frig ca naiba (unui coleg de aici de pe forum erau sa-i topeasca corpul de plastic al unei vedete) dar cu elicile alea nu au randament, rotindu-le degeaba. Acelea sunt la origine motoare pentru avioane dar pot fi puse pe barci de viteza cu niste elici de genul
asta si musai cu o racire adecvata pe batiuri care sa disipe caldura dar sa nu o transmita la corp in caz ca-i de plastic. Sigur ca acum cu raspandirea pe scara larga si ieftinirea a motoarelor brushless, aceste motoare nu prea mai au cautare nici pe avioane nici pe barcile de viteza si au ramas in ofertele magazinelor. Pentru Bismarck ar fi mai bune
aceste motoare care tocmai ce au reaparut pe Conrad.de deci si pe Conrad-Oradea. Am scris si aici
http://www.rhcforum....post__p__512068 despre revenirea lor. Aceste motoare practic nu au nevoie de racire, dar nici regulatoarele care pot fi de putere mai mica. In plus, aveti o autonomie foarte mare, practic de cateva ore, ceea ce sa recunoastem ca e prea mult. Avand aceleasi dimensiuni ca speedurile alea ale neamtului, puteti urma indicatiile lui de montare. Ce vreti mai bun?