Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#1411 Useril este offline   sapla 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 26-July 11

Postat 06 August 2011 - 06:35 AM

buna din nou.Nu stiu daca mai pot sa le desliipesc si daca asi reusi, eu sunt din bistrita nu stiu daca am putea face schimbul
0

#1412 Useril este offline   Petyy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 734
  • Inregistrat: 18-September 05

Postat 06 August 2011 - 07:14 AM

Daca te ajuta in 2-3 zile cu posta puntea este la tine, daca nu poti sa deslipesti cred ca o sa ai ceva mai mult de slefuit.
Am cumparat acum nr 20 si am avut emoti pana l-am desfacut sa nu mai am surprize cu diferentele de grosime la piese... totul este ok :wub:

Cu stima
Adi
Canal 85 (40.875) FM
0

#1413 Useril este offline   most_wanted_racer_alive 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 03-July 11

Postat 06 August 2011 - 07:48 AM

Deja l-ai luat? Matinal mai esti :wub:
sapla: smirghel, smirghel si iar smirghel. Oricum intr-un numar viitor arata ca trebuie de smirgheluit puntea. Insisti la locurile cu denivelari. Oricum, aceasta punte nu va fi la vedere, fiind acoperita de suprastructura si va mai veni un autocolant ca un fel de "linoleum" deasupra.

Uite foaia din numarul 120 al revistei germane .

Fisier atasat  h120_5.jpg (188.81K)
Number of downloads: 222
0

#1414 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 06 August 2011 - 11:02 AM

Si eu am luat revista...nu am probleme cu grosimea dar in schimb sunt putin curbate cele doua piese mari. :)
0

#1415 Useril este offline   sapla 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 August 2011 - 01:00 PM

Nu cred ca am sa risc, sa le fac bucatele,incercind sa le dezlipesc.Daca nu mai exista alta solutie, atunci:smirghel,smirghel si iar smirghel.Oricum iti multumesc Petyy pentru oferta.
0

#1416 Useril este offline   most_wanted_racer_alive 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 August 2011 - 09:01 PM

Nu stiu cum vine treaba cu distribuitul revistelor, da' e mare tampenie. Am umblat pe la vreo 8 chioscuri pana sa gasesc numarul. Toti imi ziceau ca au primit UN SINGUR NUMAR, care bineinteles ca s-a dat, asta intamplandu-se azi dimineata pe la ora 9.
Bine totusi ca l-am gasit. La mine piesele sunt in regula, asteapta doar sa fie lipite :angry2:
0

#1417 Useril este offline   gabibaghera 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 07 August 2011 - 01:04 PM

Vezi postareasapla, la 06 August 2011 - 01:00 PM, a spus:

Nu cred ca am sa risc, sa le fac bucatele,incercind sa le dezlipesc.Daca nu mai exista alta solutie, atunci:smirghel,smirghel si iar smirghel.Oricum iti multumesc Petyy pentru oferta.

Nu te chinui prea tare sa iei acea diferenta de 1 mm mai asteapta sa vezi ce mai vine deasupra uite zic colegii nostrii pe aici ca ar mai veni vreo 2 straturi deci s-ar putea ca acea diferenta sa nu conteze prea mult la final asta una la mana iar a doua decat sa slefuiesti mai bine improvizezi ceva si mai adaugi cred ca iti ia mai putin timp.Bafta in continuare
Gabitu
0

#1418 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 07 August 2011 - 06:57 PM

Vezi postareagabibaghera, la 07 August 2011 - 01:04 PM, a spus:

Nu te chinui prea tare sa iei acea diferenta de 1 mm mai asteapta sa vezi ce mai vine deasupra uite zic colegii nostrii pe aici ca ar mai veni vreo 2 straturi deci s-ar putea ca acea diferenta sa nu conteze prea mult la final asta una la mana iar a doua decat sa slefuiesti mai bine improvizezi ceva si mai adaugi cred ca iti ia mai putin timp.Bafta in continuare

Salut!

Cred ca nu ai inteles bine. Deasupra mai vine doar un strat subtire care imita puntea. Din pacate, mai ales daca ai lipit puntea de 4mm, cea mai buna metoda este sa degrosezi 1mm din puntea respectiva. Lemnul este de mesteacan asa ca nu va fi greu de scapat de 1mm. Doar ca va rezulta ceva mai mult rumegus! :clapping:

Cu stima!

Emil
0

#1419 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 August 2011 - 07:23 PM

Salutare tuturor!

Desi astept cu nerabdare aparitia revistei sambata dimineata, nu prea am citit cu atentie partea a doua a revistei, cea care contine istoria cuirasatului. Sincer, desi pare destul de bine documentata, traducerea din editia originala lasa mult de dorit. Editura a angajat un individ care este, hai sa nu ii zic analfabet, ci mai de graba "analfabet din punct de vedere tehnic". Eu nu as putea cere cuiva care habar nu are de marina sa traduca un text care contine termeni tehnici specifici.

Astfel onorabili traducatori de la "LTES Ltd", care asigura "Adaptarea in limba Romana", au tradus, adica "adaptat", termenul de "Spostamento" prin "Dislocare" si nu prin "Deplasament" asa cum ar fi fost corect. Definitia corecta ar fi :"Deplasamentul unei nave este egal cu greutatea volumului de apa dislocuit". Asta nu este prima perla de genul acesta pe care am vazut-o in revista. Cunoscatorii pot sa vada usor acest lucru.

Daca tot vrem sa ne imbogatim cunostiintele construind Bismark-ul, atunci cel putin hai sa invatam termeni corecti folositi in marina si in ingineria navala. Ar fi bine ca aceia dintre noi care observa astfel de "perle", sa le posteze pe forum ca sa le vedem si sa invatam termenii corecti.

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 07 August 2011 - 07:23 PM

0

#1420 Useril este offline   sapla 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 August 2011 - 07:24 PM

Va multumesc pentru sfaturi.Cred ca am sa ma apuc sa slefuiesc, incet, cu treba buna, ca timp este destul,dar sper sa se hotarasca producatorul cit de groasa va fi puntea.
0

#1421 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 August 2011 - 07:36 PM

Vezi postareasapla, la 07 August 2011 - 07:24 PM, a spus:

Va multumesc pentru sfaturi.Cred ca am sa ma apuc sa slefuiesc, incet, cu treba buna, ca timp este destul,dar sper sa se hotarasca producatorul cit de groasa va fi puntea.

Producatorul s-a hotarat: va avea 3mm. Aparitia unor numere care contin punti de 4mm sunt sigur ca este o greseala. (http://www.rhcforum....post__p__503542). De altfel de ce crezi tu ca au dat stinghiile din centrul puntii de 3mm?!?
Spor!

Emil
0

#1422 Useril este offline   sapla 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 August 2011 - 07:52 PM

Pina acuma am avut incredere in cei care produc elementele de la Bismarck si nu am verificat sau masurat,fata de cei care produc galionul SIB si care mi se par mai dubiosi in sensul acesta.
0

#1423 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 08 August 2011 - 12:40 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 07 August 2011 - 07:23 PM, a spus:

Salutare tuturor!

Desi astept cu nerabdare aparitia revistei sambata dimineata, nu prea am citit cu atentie partea a doua a revistei, cea care contine istoria cuirasatului. Sincer, desi pare destul de bine documentata, traducerea din editia originala lasa mult de dorit. Editura a angajat un individ care este, hai sa nu ii zic analfabet, ci mai de graba "analfabet din punct de vedere tehnic". Eu nu as putea cere cuiva care habar nu are de marina sa traduca un text care contine termeni tehnici specifici.

Oh , da , pe mine ma zgarie deosebit faptul ca foloseste cuvantul turn in loc de turela . De aici mi-am dat seama ca o traduce din germana caci englezii folosesc turret - turela vs turm - turn .Cum ar fi sa cititi "obuzul a lovit turnul tancului si a ricosat "...

Si eu am terminat bordajul si am ajuns la zi. Azi trebuie sa-mi vina si mie nr 20.

Btw - Tomcat , cati amperi iti trage tie un motor in apa ? Cu nava imobila . Caci un tac de-ala de motor de-al meu cuplat la o elice de 20mm tripala nu a tras decat 100ma in plus la 4v .150ma frecarile si 100ma absorbiti de elice. Mirobolant .Nu ma mir de ce ai pus elice de 35mm din cat apreciez eu la motoare cu acelasi rpm/v ar trebui sa absoarba cam de 5 ori mai multa putere .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#1424 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 08 August 2011 - 01:14 PM

Tomcat , daca-mi raspunzi pune pe topicul cu motorizarea ca sa mentinem ordinea .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#1425 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 09:06 PM

Nu-mi mai place costructia Bismark-ului :angry: ...nu mai avem ce discuta... :pardon:
0

#1426 Useril este offline   cipf75 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 26-June 11

Postat 08 August 2011 - 09:15 PM

a montat cineva puntile 62 pe puntea mobila? sau asteptati si numarul 21 ca sa vedeti daca se imbina perfect cu ultimile doua punti laterale. :angry:
0

#1427 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 09:34 PM

cipf75, la 08 August 2011 - 09:15 PM, a spus:

a montat cineva puntile 62 pe puntea mobila? sau asteptati si numarul 21 ca sa vedeti daca se imbina perfect cu ultimile doua punti laterale. :angry:

Salut!

Sigur ca le-am montat. De ce nu s-ar potrivi?! Oricum daca raman spatii, acestea por fi umplute cu un rest de material ramas de la bordaj.

Cu stima!

Emil
0

#1428 Useril este offline   spike 2 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 09 August 2011 - 01:23 PM

valeriuciprian, la 08 August 2011 - 09:06 PM, a spus:

Nu-mi mai place costructia Bismark-ului :drinks: ...nu mai avem ce discuta... :drinks:

De ce? Ce s-a antimplat?
0

#1429 Useril este offline   most_wanted_racer_alive 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 August 2011 - 04:54 PM

valeriuciprian: ce s-a intamplat? S-a uitat Bismarck urat la tine? Acus vin numerele cu multe piese de asamblat, nu dispera ! :lol:
0

#1430 Useril este offline   Petyy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 734
  • Inregistrat: 18-September 05

Postat 09 August 2011 - 05:45 PM

cred ca bordarea este de vina....
Canal 85 (40.875) FM
0

#1431 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2011 - 07:01 PM

Nu e vorba de bordare...e vorba ca primim actiuni banale in aceste numere...vreau mai grele :lol:

Aceasta postare a fost editata de valeriuciprian: 09 August 2011 - 07:02 PM

0

#1432 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 August 2011 - 10:56 PM

valeriuciprian, la 09 August 2011 - 07:01 PM, a spus:

Nu e vorba de bordare...e vorba ca primim actiuni banale in aceste numere...vreau mai grele :drinks:

Usurel Fat-Frumos! Iaca vin acusica si numerele alea cu greutate! Eu unul cred ca cel mai greu va fi No.141. :D

Acuma serios, problema cred ca vine de la faptul ca e prea putin de lucru de la o saptamana la alta. Asa si eu am ajuns sa fac operatiuni care nu erau incluse (inca) in planuri. De plictiseala!

Cu stima!

Emil
0

#1433 Useril este offline   most_wanted_racer_alive 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 August 2011 - 07:23 AM

Pai cred ca avem si noi dreptul sa ne 'odihnim' dupa dificila incercare a bordajului. Din ce am vazut in editia germana, din numarul 25 redevine treaba interesanta. Si mai incolo cand va fi vorba de multa migaleala... O sa ne dorim o asemenea pauza :drinks:
0

#1434 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2011 - 08:36 AM

FullMetalJacket, la 09 August 2011 - 10:56 PM, a spus:

Usurel Fat-Frumos! Iaca vin acusica si numerele alea cu greutate! Eu unul cred ca cel mai greu va fi No.141. :D

Acuma serios, problema cred ca vine de la faptul ca e prea putin de lucru de la o saptamana la alta. Asa si eu am ajuns sa fac operatiuni care nu erau incluse (inca) in planuri. De plictiseala!

Cu stima!

Emil

NUmarul 141 va fi de belea=))
Spune-mi te rog ce operatiuni ai mai facut in avans?
0

#1435 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 August 2011 - 10:31 AM

valeriuciprian, la 10 August 2011 - 08:36 AM, a spus:

Spune-mi te rog ce operatiuni ai mai facut in avans?

Salut!
Am mai postat ceva poze cu ce am facut. Practic e vorba de bordajul superior (treaba de la No. 22-23) mai putin sectiunea de la prova, unde astept totusi filele acelea mai inguste (1.5x3mm). Inca nu am lipit puntea prova deoarece as vrea sa lipesc mai intai filele din zona respectiva. In schimb restul puntii este aproape gata (dupa nr 21 am sa pun ceva poze cu ea terminata).
Nu glumeam prea tare cand spuneam ca partea grea va fi dupa nr.140. Vor fi foarte multe finisaje de facut iar munca va implica mare migala.

Spor la lucru!

Emil
0

#1436 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2011 - 10:34 AM

Am inteles ...si eu am zis ca va fi de belea munca la numarul 141 pentru ca nu avem de unde sa stim ce va urma. :D
0

#1437 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 August 2011 - 09:48 AM

nicutzzu, la 11 August 2011 - 06:11 AM, a spus:

apune.ne si noua ce file de bordoj ai ffolosit. Eu mai am ramas si de la bordaj si de la punte

Salut!
Sambata dupa ce termin puntea am sa pun poze. Oricum vezi si tu cum am inceput aici:
http://www.rhcforum....post__p__502434
http://www.rhcforum....post__p__502336
Cu stima!

Emil

PS. Te rog din suflet foloseste cu incredere functiile "Preview Post" si "Edit". Doua minute din timpul tau aloca-le pentru corectura. Mesajul tau e cam neinteligibil. Bafta!

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 11 August 2011 - 09:52 AM

0

#1438 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 10-August 11
  • Interests:Navomodelism

Postat 11 August 2011 - 11:03 AM

Sunt nou pe forum si am inceput si eu sa construiesc Bismarck-ul, credeti ca e gresit daca dupa bordarea cu lipici, am folosit si cuie ? Fratele meu construieste corabia de la De Agostini si asa a facut la corabie. Eu m-am gandit ca oricum nu poate strica faptul ca am batut si cuie in filele de bordaj 0,8 X 1, in plus dupa ce e gata vreau sa ii pun si motoare :clapping: . Apoi uitandu-ma pe un link dat de voi aici si asa cum scrie si in revista, vor veni cu un al 2-lea strat de bordaj . Va multumesc.
keep it simple stupid
0

#1439 Useril este offline   Magellan 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 17-June 11

Postat 11 August 2011 - 11:18 AM

Emil,

Chiar aveam de gand sa intreb pe forum cum pot edita o postare de-a mea.
Vazand sfatul tau pentru nicutzzu, am cautat, dar, din pacate, nu gasesc functiile mentionate de tine (Preview Post si Edit).
Imi poti spune mai clar unde le gasesc?
Imi cer scuze daca te stresez, sunt constient ca e o chestiune banala, dar chiar "nu vad padurea din cauza copacilor" :clapping: .

Multumesc.
0

#1440 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 August 2011 - 11:36 AM

Magellan, la 11 August 2011 - 11:18 AM, a spus:

Emil,

Chiar aveam de gand sa intreb pe forum cum pot edita o postare de-a mea.
Vazand sfatul tau pentru nicutzzu, am cautat, dar, din pacate, nu gasesc functiile mentionate de tine (Preview Post si Edit).
Imi poti spune mai clar unde le gasesc?
Imi cer scuze daca te stresez, sunt constient ca e o chestiune banala, dar chiar "nu vad padurea din cauza copacilor" :clapping: .

Multumesc.

No problem! Dupa ce ai scris un post jos langa butonul "Add Reply" ai si "Preview Post". Dupa ce adaugi postul, timp de 5minute (nu stiu precis daca sunt 5 sau 10 min) in partea de jos a postului tau langa butoanele "Reply" si "MultiQuote" vei avea un buton "Edit" care iti permite editarea mesajului tau.

Spor!

Emil
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »