Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#1231 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 14 July 2011 - 03:34 PM

Vezi postareavaleriuciprian, la 14 July 2011 - 03:31 PM, a spus:

In ce numar va fi asta?

116 Deci peste aaaa....2 ani! :crazy:
0

#1232 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 14 July 2011 - 04:40 PM

va rog daca poate cineva sa posteze o poza cu prora, unde sa se vada cum s-a inchis cu vergelele.mai precis inainte de piesa 57.

va multumesc
0

#1233 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 14 July 2011 - 07:40 PM

Piesa ...de fapt piesele 57 sunt la pupa...si nu ajungi cu lipitul filelor la ele.
Ia vezi e buna poza?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de valeriuciprian: 14 July 2011 - 07:40 PM

0

#1234 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 July 2011 - 08:12 PM

invers facuta poza.din partea de jos de la pupa.inainte de piesa D.vezi atasament

invers facuta poza.din partea de jos de la pupa.inainte de piesa D.vezi atasament
0

#1235 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 08:25 PM

Acum e bine?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de valeriuciprian: 14 July 2011 - 08:25 PM

0

#1236 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 July 2011 - 08:37 PM

scuza-ma vad ca vrei sa ma ajuti si eu te tot bat atata la cap.in principiu e bine dar mai in fata un pic unde se uneste piesa D cu vergelele spreprora.stai ca am alta idee.din nr 16 pasul nr 14(sau de la 12 la 14)
0

#1237 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 08:50 PM

De aceea e forum...sa ne ajutam :rolleyes:
Ia vezi acum.

Fisiere atasate

0

#1238 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 08:50 PM

Vezi postareavali123, la 14 July 2011 - 08:37 PM, a spus:

scuza-ma vad ca vrei sa ma ajuti si eu te tot bat atata la cap.in principiu e bine dar mai in fata un pic unde se uneste piesa D cu vergelele spreprora.stai ca am alta idee.din nr 16 pasul nr 14(sau de la 12 la 14)

Mda! zona la care ai ajuns e putin cam "tricky". Eu am lipit o bageta direct pe chila care a inchis constructia, desi au mai ramas unele lucuri pe care am fost nevoit sa lipesc mici adaosuri din lemn.

Poza asta te ajuta?

Fisier atasat  DSC_0003.JPG (195.9K)
Number of downloads: 255

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 14 July 2011 - 08:52 PM

0

#1239 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 08:54 PM

Constructia colegului Emil mi se pare mai adegvata fata de ce am facut eu...cred ca o sa modific si eu fila "incercuita".
0

#1240 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 08:58 PM

Vezi postareavaleriuciprian, la 14 July 2011 - 08:54 PM, a spus:

Constructia colegului Emil mi se pare mai adegvata fata de ce am facut eu...cred ca o sa modific si eu fila "incercuita".

Nu conteaza cum ai procedat. oricum mai vine un strat de baghete deasupra. Mie imi place cum sta piesa de rasina la tine, exact cam 1mm deasupra primului strat. Eu cred ca va trebui sa mai bag adaos dedesubt

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 14 July 2011 - 09:00 PM

0

#1241 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 July 2011 - 09:13 PM

da.se vede din poze ceea ce cautam.multumesc baieti.
0

#1242 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2011 - 09:16 PM

Cu placere...si...te asteptam si pe tine cu poze cu constructia machetei. :rolleyes:
0

#1243 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 14-June 11

Postat 14 July 2011 - 11:53 PM

salutare,

stau si ma intreb cum de ati avut atata rabdare sa lipiti toare filele acelea :nea:
ca eu unul am lipit cam 60%din ele si deja nu mai pot. ma plictiseste groaznic ca trebuie sa astept dupa fiecare fila sa se intareasca lipiciul pe ea.:(( nu mai vin odata numerele alea frumoase :D lipesc de 3 sapt la ele si parca nu se mai termina. si cand ma gandesc ca trebuie luate la mana smilgheruite plus inca un strat pfff...abia astept sa scap de partea asta a constructiei. stiu ce o sa ziceti acum, ca asta o parte importanta ca altfel nu se vede bine si ca trebuie...stiu,va cred, dar nu mai pot:))
felicitari celor care au terminat de lipit :rolleyes:
0

#1244 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 July 2011 - 08:58 AM

o sa vin cu poze de indata ce termin si partea de unde v-am cerut sfaturi.
0

#1245 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 09:58 AM

Vezi postareatheodore_008, la 14 July 2011 - 11:53 PM, a spus:

salutare,

stau si ma intreb cum de ati avut atata rabdare sa lipiti toare filele acelea :)
ca eu unul am lipit cam 60%din ele si deja nu mai pot. ma plictiseste groaznic ca trebuie sa astept dupa fiecare fila sa se intareasca lipiciul pe ea.:(( nu mai vin odata numerele alea frumoase :D lipesc de 3 sapt la ele si parca nu se mai termina. si cand ma gandesc ca trebuie luate la mana smilgheruite plus inca un strat pfff...abia astept sa scap de partea asta a constructiei. stiu ce o sa ziceti acum, ca asta o parte importanta ca altfel nu se vede bine si ca trebuie...stiu,va cred, dar nu mai pot:))
felicitari celor care au terminat de lipit :wacko:

Lipirea filelor se face mult mai usor daca esti ajutat de-o berica rece. :rolleyes:
Spor.
0

#1246 Useril este offline   Nimeni 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 07-July 11

Postat 15 July 2011 - 09:59 AM

Salut,

Sunt putin mai intarziat cu onstructia (aseara am terminat de pis filele din nr 11). As dori si eu daca ma poate ajuta cineva cu ceva info despre cum se lipesc primele file de la prova. Ma intereseaza orice info despre metoda de lipire, unelte necesare ( poze si locatia de unde le-as putea lua din Buc). Din cate m-am uitat eu sunt foare arcuite si nu imi dau seama cum sa fac sa le lipesc incat sa atinga toate coastele. Daca este cineva mai experimenta care poate sa ma ajute ( chiar si personal din zona militari) il rog sa imi dea un id de mess ceva pe privat.

Multumesc anticipat
0

#1247 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 10:05 AM

Pozele din paginile anterioare le-ai vazut?...eu am folosit doar elastici de prins banii...cleme de prins foile...carlige de rufe si vrei doua -trei pioneze.
0

#1248 Useril este offline   Nimeni 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 07-July 11

Postat 15 July 2011 - 10:21 AM

Aham observand pozele mai atent imi dau seama ca tre sa ma pun pe cautat niste elastice destea de bani si ceva carlige mai serioase. Probleme poate mai am si pt ca e posibil sa nu fi slefuit excesiv coastele de frica sa nu fac vreo prostie si sa nu mai iasa corpul navei asa cum ar trebui.
0

#1249 Useril este offline   antonovnicolae 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4

Postat 15 July 2011 - 12:12 PM

Nou Venit incearca si cu superglue powergel, iti usureaza foarte mult treaba. Nu superglue normal pentru ca acela se absoarbe in lemn si nu e elestic.

Aceasta postare a fost editata de antonovnicolae: 15 July 2011 - 12:13 PM

0

#1250 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 12:24 PM

Vezi postareaNimeni, la 15 July 2011 - 09:59 AM, a spus:

Salut,

Sunt putin mai intarziat cu onstructia (aseara am terminat de pis filele din nr 11). As dori si eu daca ma poate ajuta cineva cu ceva info despre cum se lipesc primele file de la prova. Ma intereseaza orice info despre metoda de lipire, unelte necesare ( poze si locatia de unde le-as putea lua din Buc). Din cate m-am uitat eu sunt foare arcuite si nu imi dau seama cum sa fac sa le lipesc incat sa atinga toate coastele. Daca este cineva mai experimenta care poate sa ma ajute ( chiar si personal din zona militari) il rog sa imi dea un id de mess ceva pe privat.

Multumesc anticipat

Citeste (cu rabdare) posturile din acest topic. S-a vorbit inclusil de adezivi cat si de metode de indoire a filelor de bordaj. Sunt sigur ca o sa gasesti informatiile necesare si eventual o sa revi cu intrebari mai specifice ca sa nu repetam lucruri deja discutate.

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 15 July 2011 - 12:26 PM

0

#1251 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 15 July 2011 - 05:58 PM

fullmetaljacket spune-mi te rog..tu ai facut decupajele pentru axele de la elicii??
0

#1252 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 08:33 PM

Vezi postareabobo88, la 15 July 2011 - 05:58 PM, a spus:

fullmetaljacket spune-mi te rog..tu ai facut decupajele pentru axele de la elicii??

Inca nu! Am insemnat pe interior si am ajustat cu o pila una dintre file dar nu am strapuns gaura. Pana nu pun al doile-a rand de file mi se pare o greseala sa gauresc coca.

Spor la lucru!

Emil
0

#1253 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 09:41 PM

Vezi postareavaleriuciprian, la 15 July 2011 - 09:58 AM, a spus:

Vezi postareatheodore_008, la 14 July 2011 - 11:53 PM, a spus:

salutare,

stau si ma intreb cum de ati avut atata rabdare sa lipiti toare filele acelea :nea:
felicitari celor care au terminat de lipit :good:

Lipirea filelor se face mult mai usor daca esti ajutat de-o berica rece. :drinks:
Spor.

Asa este, trebuie rabdare, foarte multa rabdare. Nu conteaza cate file lipesti, ci cum le lipesti. Uneori, eu abia apuc sa lipesc 4-6 file pe zi, dar atunci cand e o zona mai dificila se intampla sa vin de la serviciu seara si sa iau modelul si una doua file in mana, incercand sa decid cum e mai bine sa fac si abia a doua zi le lipesc. Imi pare rau daca te dezamagesc daca iti spun ca modelismul prin definitie inseamna rabdare.

Personal , de cate ori m-am grabit, am facut cate o prostie! :)

@valeriuciprian: - am incercat si eu povestea cu berica rece la montatul filelor...dar pe bune daca lipeste ceva. Poate o folosesc eu incorect! :db:

Cu stima la toti!

Emil
0

#1254 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 09:54 PM

Emil...n-ai pus berea unde trebuie :)
Stiu ca sunt off topic...dar mai descretim fruntile pentru "sutul" de maine.
Si pentru maine...succes tuturor.
0

#1255 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 July 2011 - 11:25 PM

salutare,

stiu ca modelismul inseamna multa munca, rabdare, pasiune, sudoare si sange( app m am taiat de vreo 2 ori:))deci oarecum am varsat sange ptr ea:P bine exagerez si eu un pic acum, au fost vreo 2 picaturi, pt ca folosesc la taiat un bisturiu medical de pe la maica-mea pt ca taie mult mai bine si e mult mai precis decat un cuter.
O sa iau in considerare sugestia colegului meu cu berea :) , pare asa motivational:))) :drinks:
Acum serios...poate nu am procedat prea bine. din ce am inteles acest model nu e prea simplu si pt mine e prima macheta construita. si de asta tot ziceam ca mi se pare mie ca dureaza o vesnicie si credeam ca nu sunt eu in stare sa lipesc prea mult dar imi dau seama ca nu asa se lucreaza. cateva file lipite pe zi , putine dar lipite corect.

ms de sfaturi
0

#1256 Useril este offline   most_wanted_racer_alive 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 03-July 11

Postat 16 July 2011 - 07:02 PM

theodore_008 si la mine e primul model construit ! Si eu progresez incet cu lipitul filelor de bordaj, termin un numar cam in 3-4 zile. Asta e si din cauza faptului ca uneori lucrez doar cate 1-2 ore pe zi. Bordajul e ca un fel de "piatra de incercare" ma gandesc eu, intrucat necesita o munca migaloasa si foarte monotona, ca doar tot repeti actiunea de a lipi filele. In zonele mai dificile repet sfatul lui FullMetalJacket (Emil) cu inmuiatul filelor in apa calduta. Alta viata :blink: !

Pentru cine intreba despre metode de fixare a filelor lipite: eu folosesc elastice de bani (scumpa punga de 100grame dom'le) si bolduri. Dati-mi voie sa comentez despre CTC-ul nasol de la bolduri: Fisier atasat  bis18.JPG (26.18K)
Number of downloads: 214 Ceapa lor de bolduri boante ! :angry: Gata am terminat de comentat. :D

Acum la zonele mai "dificile" folosesc si din astea (nu stiu cum le zice) : Fisier atasat  bis20.JPG (33.62K)
Number of downloads: 184

Raman gauri, e drept, dar oricum vor fi acoperite de urmatorul strat de bordaj si eu le mai "maschez" cat se poate cu lipici.

Mai am 9 file si am terminat numarul 13 de asamblat :yahoo: ... Si ma uit cate mai sunt Fisier atasat  bis16.JPG (75.47K)
Number of downloads: 232 :shok:

Pun cateva poze cu progresul lucrarilor:
Fisier atasat  bis14.JPG (55.29K)
Number of downloads: 263 Fisier atasat  bis19.JPG (32.77K)
Number of downloads: 253

Ca un mic offline: berea rece nu creeaza condens in Bismarck? :wacko: Io ma racoresc cu Nestea.
0

#1257 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 July 2011 - 09:23 PM

salutare,

ma uitam pe pozele tale de le ai pus acum...si ce vroiam sa zik e...ce arici ti ai facut:)) nu rad de tine ca si eu am pus cateva bolduri dar modelul tau e super haios si mai ales cu piunezele alea colorate. dragutze :wacko:
eu am folosit mai mult elastice de alea de bani...vreo 2 lei suta :angry:))(de grame)si niste clesti deastia mai speciali cu ajustare. o sa pun niste poze sa-ti arat cum arata modelul meu:P oricum nu l am terminat.
si ziceai ca daca bagi filele in apa caldutza se mai inmoaie si poti sa le lipesti. adica stiam de faza asta cu lemnul, dar se mai lipesc la fel de bine dupa?
si ultima chestie...ai ceva cu berea?:shok: :blink: cum sa bei nestea? mai ales ca e si vara. eu zic ca merge:P cine ma sustine? :yahoo:
0

#1258 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 July 2011 - 09:40 PM

salutare din nou,

am uitat sa pun pozele sa ti arat cum arata al meu plin de elastice si cu clestii aia care sunt chiar folositori:D

Fisiere atasate

• Fisier atasat  new.jpg (130.27K)
    Number of downloads: 155
  • Fisier atasat  neww.jpg (148.66K)
    Number of downloads: 160

0

#1259 Useril este offline   andreytulcea 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 16 July 2011 - 09:41 PM

Vezi postareatheodore_008, la 16 July 2011 - 09:23 PM, a spus:

salutare,

ma uitam pe pozele tale de le ai pus acum...si ce vroiam sa zik e...ce arici ti ai facut:)) nu rad de tine ca si eu am pus cateva bolduri dar modelul tau e super haios si mai ales cu piunezele alea colorate. dragutze :wacko:
eu am folosit mai mult elastice de alea de bani...vreo 2 lei suta :angry:))(de grame)si niste clesti deastia mai speciali cu ajustare. o sa pun niste poze sa-ti arat cum arata modelul meu:P oricum nu l am terminat.
si ziceai ca daca bagi filele in apa caldutza se mai inmoaie si poti sa le lipesti. adica stiam de faza asta cu lemnul, dar se mai lipesc la fel de bine dupa?
si ultima chestie...ai ceva cu berea?:shok: :blink: cum sa bei nestea? mai ales ca e si vara. eu zic ca merge:P cine ma sustine? :yahoo:

Te-as sustine eu dar sunt minor shi nu am voie sa consum alcool=))asa ca o apa minerala sau un suculetz imi e de ajuns=)).Am o problema cu una din cele 2 piese 59....una din ele este prea lata..a mai avut cineva problmea?
0

#1260 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 July 2011 - 11:01 PM

Vezi postareaandreytulcea, la 16 July 2011 - 09:41 PM, a spus:

Te-as sustine eu dar sunt minor shi nu am voie sa consum alcool=))asa ca o apa minerala sau un suculetz imi e de ajuns=)).Am o problema cu una din cele 2 piese 59....una din ele este prea lata..a mai avut cineva problmea?

ma nu ar trebui sa fie...ele sunt identice...poate nu ai lipit bine filele de pe punte.oricum daca vrei sa indrepti ia o bucata de smilgher de granulatie mica. se numeste smilgher de apa si pui piesa pe partea aia de unde vrei sa mai raschetezi. dar ai grija sa pui smilgherul pe masa sau pe o suprafata plana sa sa i dai cu grija ca altfel o sa ti iasa naspa cu valuri.dk e o sa pun maine o poza cu ce ti am explicat si o sa intelegi mai bine
si app...cat "de minor" esti:))de nu poti sa bei acolo o bericica?
bafta,
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou