Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#1111 Useril este offline   Petyy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 734
  • Inregistrat: 18-September 05

Postat 22 June 2011 - 03:48 PM

ok vecine, fara probleme
Canal 85 (40.875) FM
0

#1112 Useril este offline   Snatch 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 12-April 11

Postat 22 June 2011 - 07:09 PM

Vezi postareaantonovnicolae, la 21 June 2011 - 08:34 AM, a spus:

Pentru lipit filele eu am folosit cu succes Super glue Gel de la Loctite iar cu asta cred ca scapi de foarte multe complicatii mai ales ca e si flexibil. Ce parere aveti ?

Din care magazin l`ai achizitionat? Se gaseste pe scara larga sau trebuie mers intr`unul cu specific? Merci anticipat!!
Semper fidelis!
0

#1113 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 22 June 2011 - 08:14 PM

Vezi postareaLAURENTZYU, la 22 June 2011 - 02:11 PM, a spus:

salut vecine :). inseamna ca peste vreo 3 ani ne intalnim pe lac sa facem curse cu barcutele...

Salutare tuturor!

Citind posturile lui LAURENTZYU si ale lui PETYY mi-a venit o idee:

Cu vointa si putinta domnilor administratori ai forumului, sa organizam, peste doi ani jumatate - trei un concurs al navelor Bismark produse dupa kitt-ul editurii Hachette.

Sa zicem ca imediat dupa aparitia ultimului numar timp de cateva luni pe un topic special infiintat sa postam un numar prestabilit de poze ale modelului personal.

Apoi dupa ce aceasta perioada se va incheia, sa postam fiecare 10 favoriti in ordinea descrescatoare a preferintei si sa alegem cel mai reusit model creat de membrii forumului.

Depre premiu si alte amanunte va rog sa veniti cu propuneri.

Deci ce parere aveti???!!!

Cu stima!

Emil
0

#1114 Useril este offline   Petyy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 734
  • Inregistrat: 18-September 05

Postat 22 June 2011 - 08:45 PM

O idee grozava (zic eu)
Canal 85 (40.875) FM
0

#1115 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 22 June 2011 - 09:10 PM

Tinand cont ca cei doi colegi vor avea posibilitatea sa se "confrunte" face to face...chiar in trei...sunt si eu pentru ideea lui Emil...pana atunci mai avem...
Eu astept ziua de sambata sa mai cac rost de niste file si pe urma ii dau drumu la dat cu lac si rigidizat constructia.:)
PS...am finisat ceea ce am lipit pana acum...e ca fundu' de bebe. ..imi place :)
0

#1116 Useril este offline   antonovnicolae 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-June 11

Postat 22 June 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaSnatch, la 22 June 2011 - 07:09 PM, a spus:

Din care magazin l`ai achizitionat? Se gaseste pe scara larga sau trebuie mers intr`unul cu specific? Merci anticipat!!

Super Glue Gel am gasit la Kaufland iar Super Glue ULTRA Gel inca nu am gasit dar am facut comanda la furnizorul de birotica al firmei la care lucrez iar acum astept, sper sa-mi aduca.
0

#1117 Useril este offline   the suicide drummer 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 11-May 11

Postat 22 June 2011 - 10:57 PM

Buna seara.

Inca nu m-am apucat sa lipesc primul strat de bordaj pentru ca am asteptat sa fac rost de un lipici bun. Dar cum nu ma pricep la acest domeniu va intreb daca acest adeziv de lemn este bun.

Fisiere atasate

0

#1118 Useril este offline   Arh_Teodor 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20

Postat 22 June 2011 - 11:10 PM

Vezi postareathe suicide drummer, la 22 June 2011 - 10:57 PM, a spus:

Buna seara.

Inca nu m-am apucat sa lipesc primul strat de bordaj pentru ca am asteptat sa fac rost de un lipici bun. Dar cum nu ma pricep la acest domeniu va intreb daca acest adeziv de lemn este bun.

Salut,

Lipesc foarte bine cu asta multe materiale plastice nu stiu ce sa zic pentru lemn, nu am incercat. Mergi pe clasicul moment de 10ron!

Foarte buna ideea cu jurizarea intre noi, dar trebuie un grup de juriu cu ochiul format, si nu cred ca poti face o jurizare doar cu 10 poze, trebuie o intalnire, jurizare live o defilare "estetica" si practica!
Daca sunt divergente se pot rezolva asa :)

Aceasta postare a fost editata de Arh_Teodor: 22 June 2011 - 11:11 PM

0

#1119 Useril este offline   razvan.niculae 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 23 June 2011 - 08:47 AM

Salutare !

Pun si eu cateva poze cu ce am facut pana acum, din pacate sunt muuuult in urma cu lucrarea, deh timpul...
Ca adeziv folosesc aracetul moment wood express si sunt foarte multumit de el.

Spor la modelit tuturor.Fisier atasat  CIMG40191.jpg (114.95K)
Number of downloads: 254Fisier atasat  CIMG40182.jpg (122.64K)
Number of downloads: 247Fisier atasat  CIMG40173.jpg (116.86K)
Number of downloads: 239Fisier atasat  CIMG40144.jpg (115.03K)
Number of downloads: 280
0

#1120 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2011 - 08:47 AM

Nu-mi place ce vad in filmulet...si aici ma refer la scoaterea navelor din apa :o
0

#1121 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 29-March 11
  • Interests:fotografia

Postat 23 June 2011 - 10:04 AM

nici mie!!!! :huh: :huh: :wacko: :o :)
0

#1122 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 June 2011 - 01:52 PM

Vezi postareaArh_Teodor, la 22 June 2011 - 11:10 PM, a spus:

Foarte buna ideea cu jurizarea intre noi, dar trebuie un grup de juriu cu ochiul format, si nu cred ca poti face o jurizare doar cu 10 poze, trebuie o intalnire, jurizare live o defilare "estetica" si practica!
Daca sunt divergente se pot rezolva asa http://www.youtube.c...feature=related =@

Tare asta cu "rezolvarea divergentelor" la duel. :D In cazul asta va trebui sa mai montez cateva straturi de bordaj ca sa ii intaresc cuirasa. Poate niste kevlar nu ar strica. :D

Nu am propus jurizare ci pur si simplu sa acordam puncte in ordine descrescatoare a preferintelor. Fiecare sa acorde note celorlalti (evident nu te poti vota pe tine insuti). 10 poze (sa zicem) am zis ca fiecare trebuie sa surprinda cat mai bine partile forte ale modelului.

Cu stima!

Emil
0

#1123 Useril este offline   Cristi_C 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 01-April 11

Postat 23 June 2011 - 02:00 PM

Spuneti-mi va rog si mie daca este necasar sa lacuiesc coca ,daca da ce lac este bun pentru asa ceva. Va multumesc anticipat!
0

#1124 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 25 June 2011 - 12:55 PM

in sfarsit...numarul 14, am putut sa fac modificarile pentru 3 motoare,aveam nevoie de o dimensiune a piesei D

Fisiere atasate

0

#1125 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 02-December 06

Postat 25 June 2011 - 01:44 PM

Vezi postareaciucanu, la 25 June 2011 - 12:55 PM, a spus:

in sfarsit...numarul 14, am putut sa fac modificarile pentru 3 motoare,aveam nevoie de o dimensiune a piesei D

Foarte frumos lucrat. Felicitari si spor in continuare.
0

#1126 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 25 June 2011 - 04:38 PM

Salut.
Frumos lucrat dar si gresit, cred. Trebuia sa tai surplusul de placaj (cel sub forma de carlig) pentru ca nu vei putea monta motorul din mijloc si nici cupla.
Spor la treaba.
0

#1127 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 June 2011 - 05:30 PM

Vezi postareaandoman, la 25 June 2011 - 04:38 PM, a spus:

Salut.
Frumos lucrat dar si gresit, cred. Trebuia sa tai surplusul de placaj (cel sub forma de carlig) pentru ca nu vei putea monta motorul din mijloc si nici cupla.
Spor la treaba.

Axul motorului ca avea 300 mm, iar cupalarea la motor se va face la 1-2 cm de capatul piesei "carlig". Spor!
0

#1128 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 06:55 PM

Salut!

M-am cam grabit cu bordajul dar iata rezultatul:

Fisier atasat  DSC_0001.JPG (218.64K)
Number of downloads: 331 Fisier atasat  DSC_0002.JPG (161.63K)
Number of downloads: 348
0

#1129 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 06:57 PM

Fisier atasat  DSC_0003.JPG (236.73K)
Number of downloads: 280 Fisier atasat  DSC_0004.JPG (240.17K)
Number of downloads: 293

De acum am de slefuit gramada. Urasc rumegusul!!!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 25 June 2011 - 06:59 PM

0

#1130 Useril este offline   adi_smd 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 14-May 11

Postat 26 June 2011 - 10:41 AM

Vezi postareaciucanu, la 25 June 2011 - 12:55 PM, a spus:

Frumos lucrat . Cateva intrebari as avea totusi referitor la dimensiunile tubului ...ce diametru si lungime va avea tubul? Axul am inteles ca va avea lungimea de 300 insa ce diametru va avea si axul? Si de unde vei procura tubul cu ax cu tot sa respecte dimensiunile pe care tu le-ai stabilit ? Spor la lucru in continuare ( e o modificare destul de reusita dupa pererea mea )
0

#1131 Useril este offline   ija61 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 23-June 11

Postat 27 June 2011 - 09:24 AM

Vezi postareaciucanu, la 26 June 2011 - 11:24 AM, a spus:

Multumesc!
lungime tub: 232mm
diametru tub: 6,5mm
diametru ax: 4,0mm

http://www.sierra.ro/

Spor la treaba!

Salut

In primul rand felicitari penru cum arata, al meu este mult mai neingrijit dar sper sa rezolv cu o slefuire calumea si chit.

Acum intrebarea mea este, cand zici lungime tub te referi si la cea a axului nu? Pentru ca din ce am vazut eu difera putin, adica axul are putin mai mult decat tubul (normal de altfel). Totusi din ce am masurat eu lungimea ar trebui sa fie de cel putin 350 mm fara cei 20-30mm ai axului de care se va prinde elicea. Acum depinde si de unde vrei sa pozitionezi motorul.

Crezi ca ne poti posta o poza cu pozitia motorului si cam pe unde ar trebui sa vina axul?

Te itnreb ca am dificultati in a gasi un ax de 350mm cum mi-ar trebui mie si atat de subtire.

Multumim.
0

#1132 Useril este offline   adi_smd 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 June 2011 - 09:44 AM

Vezi postareaciucanu, la 26 June 2011 - 11:24 AM, a spus:

Multumesc!
lungime tub: 232mm
diametru tub: 6,5mm
diametru ax: 4,0mm

http://www.sierra.ro/

Spor la treaba!

Multumesc pentru informatie . As vrea totusi sa imi indrept atentia asupra diametrului exterior al tubului deoarece inca nu stiu exact ce dimensiuni ( diametre) vor avea ghidajele ( cerculetele mici din lemn ) care apar abia in kitul optional de motorizare dat de HACHETTE si care vor sustine tuburile laterale acolo unde ies din coca si pana in elice. Ar fi o informatie utila daca am sti totusi ce dimensiuni au ghidajele respective ( pentru ca in kitul de motorizare sunt 2 tuburi cu o anumita dimensiune pe care eu personal nu o cunosc incluziv ghidajele mici ( cerculete) care dupa cate am vazut vin tot pe o placuta de lemn gata matritate si a caror dimensiune nu imi este cunoscuta) Daca stie totusi cineva diametrele acelor ghidaje atunci as sti exact ce axe si tuburi as folosi ....desi varianta aleasa de tine dupa parerea mea e foarte buna . Ar fi mers cred si varianta unui tub cu lungimea de 300 mm si diametrul de 6 mm , cu ax de 330 si diametrul de 3 mm..insa asa ceva inca nu am vazut si nu am gasit pe net poate doar construit individual si adus in dimensiunea asta . Spor la treaba si multa rabdare si atentie !
0

#1133 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 June 2011 - 02:08 PM

Vezi postareaadi_smd, la 27 June 2011 - 09:44 AM, a spus:

Multumesc pentru informatie . As vrea totusi sa imi indrept atentia asupra diametrului exterior al tubului deoarece inca nu stiu exact ce dimensiuni ( diametre) vor avea ghidajele ( cerculetele mici din lemn ) care apar abia in kitul optional de motorizare dat de HACHETTE si care vor sustine tuburile laterale acolo unde ies din coca si pana in elice. Ar fi o informatie utila daca am sti totusi ce dimensiuni au ghidajele respective ( pentru ca in kitul de motorizare sunt 2 tuburi cu o anumita dimensiune pe care eu personal nu o cunosc incluziv ghidajele mici ( cerculete) care dupa cate am vazut vin tot pe o placuta de lemn gata matritate si a caror dimensiune nu imi este cunoscuta) Daca stie totusi cineva diametrele acelor ghidaje atunci as sti exact ce axe si tuburi as folosi ....desi varianta aleasa de tine dupa parerea mea e foarte buna . Ar fi mers cred si varianta unui tub cu lungimea de 300 mm si diametrul de 6 mm , cu ax de 330 si diametrul de 3 mm..insa asa ceva inca nu am vazut si nu am gasit pe net poate doar construit individual si adus in dimensiunea asta . Spor la treaba si multa rabdare si atentie !

Ghidajele le-am facut eu, cu tarforajul, pila si burghiul :) si au dimensiunile:

diametrul exterior: 22 mm
diametrul interior: 6 mm
adancime caneluri: 4 mm
largime caneluri: 4 mm

Am optat pentru diametrul interior de 6mm, pentru ca voi folosi tub de 6,5 mm, iar din "bataia" burghiului se va obtine o abatere ce va fi utila pentru fixarea ferma a tubului in piesele 36 si 37. Aceste piese au fost sectionate la o distanta de cca 9,5 mm de partea lor inferioara, apoi la 16 mm, fata de acelasi reper, obtinand astfel canalul pentru tub.

Fisiere atasate

0

#1134 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 June 2011 - 02:23 PM

Vezi postareaija61, la 27 June 2011 - 09:24 AM, a spus:

Salut

In primul rand felicitari penru cum arata, al meu este mult mai neingrijit dar sper sa rezolv cu o slefuire calumea si chit.

Acum intrebarea mea este, cand zici lungime tub te referi si la cea a axului nu? Pentru ca din ce am vazut eu difera putin, adica axul are putin mai mult decat tubul (normal de altfel). Totusi din ce am masurat eu lungimea ar trebui sa fie de cel putin 350 mm fara cei 20-30mm ai axului de care se va prinde elicea. Acum depinde si de unde vrei sa pozitionezi motorul.

Crezi ca ne poti posta o poza cu pozitia motorului si cam pe unde ar trebui sa vina axul?

Te itnreb ca am dificultati in a gasi un ax de 350mm cum mi-ar trebui mie si atat de subtire.

Multumim.

Cuplarea la axe o voi face prin intermediul unei cutii de viteze, acum incerc sa-mi procur tot ce-mi trebuie pentru confectionarea ei: pinioane, axe, bucse, etc. Am ales acesta varianta din urmatoarele motive:
* la aceasta macheta nu am nevoie de viteza ci de cuplu mare
* confectionarea cutiei de viteze imi va da un grad mare de libertate in alegerea motoarelor si pozitionarea lor.

Succes maxim la toata lumea!
0

#1135 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 14-June 11

Postat 27 June 2011 - 02:51 PM

salut...
vroiam sa te intreb si eu de unde ti ai luat clestii aceeia negrii de prinzi cu ei barca atunci cand o lasi la uscat? si moment wood express? le gasesc pe amandoua in bricostore?
0

#1136 Useril este offline   Snatch 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 12-April 11

Postat 27 June 2011 - 04:07 PM

Rog un admin sa mute post`urile referitoare la motorizare, in topicul deschis pe aceasta tema. Sa pastram aici topicul strict pentru constructia Bismark`ului. Multumesc!
Semper fidelis!
0

#1137 Useril este offline   spike 2 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96

Postat 27 June 2011 - 09:58 PM

Vezi postareatheodore_008, la 27 June 2011 - 02:51 PM, a spus:

salut...
vroiam sa te intreb si eu de unde ti ai luat clestii aceeia negrii de prinzi cu ei barca atunci cand o lasi la uscat? si moment wood express? le gasesc pe amandoua in bricostore?

Da,eu le-am luat de la Bricostore.
0

#1138 Useril este offline   adi_smd 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 June 2011 - 11:58 PM

Vezi postareaciucanu, la 27 June 2011 - 02:08 PM, a spus:

Ghidajele le-am facut eu, cu tarforajul, pila si burghiul :) si au dimensiunile:

Am optat pentru diametrul interior de 6mm, pentru ca voi folosi tub de 6,5 mm, iar din "bataia" burghiului se va obtine o abatere ce va fi utila pentru fixarea ferma a tubului in piesele 36 si 37. Aceste piese au fost sectionate la o distanta de cca 9,5 mm de partea lor inferioara, apoi la 16 mm, fata de acelasi reper, obtinand astfel canalul pentru tub.

Pana aici am inteles insa ce intrebare as mai avea...din schitele oficiale pentru constructia monstrului am observat axul central trebuie sa fie un pic mai jos fata de celelalte 2 laterale asta fiind atent observat cand neuitam la cele 3 elice ( cea din mijloc este un pic mai jos ca pozitie) . Si referitor la acele cerculete din lemn voiam sa stiu ce diametru au cele date de Hachette ca sa stiu ce tuburi voi folosi .
0

#1139 Useril este offline   adi_smd 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 June 2011 - 12:02 AM

Vezi postareaciucanu, la 27 June 2011 - 02:08 PM, a spus:

Asadar axul central ( cu tub cu tot) are o anumita inclinatie ( cateva grade cred) pe care incerc sa o determin dupa ce voi studia exact cat de mult trebuie sa cobor acel ax din punctul de plecare pana intra in piesa D de rasina pana la elice
0

#1140 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2011 - 12:24 PM

Deci pentru constructia Bismark-ului unde se posteaza de acum inainte?
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic