Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#991 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 06 June 2011 - 05:20 PM

Metoda cea mai simpla: se lipesc filele cu CA Thin (superglue subtire) apoi, inainte de smirgheluire se intaresc spatiile ramase intre file si coaste cu epoxi de 30min amestecat eventual si cu microbaloons de sticla pt. a deveni thixotropic (adica sa nu curga) iar la final se pensuleaza tote filele de bordaj la interior cu epoxi subtire de finisaj.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#992 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 06 June 2011 - 07:07 PM

Vezi postareaMioriticul, la 06 June 2011 - 12:42 PM, a spus:

Nu folositi, mai oameni buni, superglue, ca nu lipiti pantofi sau faruri sparte... este totusi un model. Superglue devine casant in timp. In fine, alegerea voastra. Poate vreti sa ajunga Bismarck un model cu bordul deschis, precum Sfantul Ioan Botezatorul.

Superglue devine casant in timp,adevarat dar in ce conditii? Daca nu exista solicitari asupra lipiturii nu este asa de grava problema.Teoria asta este omniprezenta la aeromodelism unde intervin vibratii mari de la motoare metanol/benzina si problema poate deveni grava.Tehnologia descrisa de gore mai sus o sa o adopt si eu.
Cat despre finisarea coastelor iarasi sunt teorii si teorii.Fabricantii spun ca dupa taiarea laser poti slefui partea arsa de laser sau nu ,oricum adezivul tau preferat va prinde la fel de bine.
Nu inghit teoria asta a.i. am slefuit coastele unde am facut lipiturile,dar nu pana la "alb",ci pana am considerat eu ca va prinde lipitura fara sa-mi faca probleme.

Citeaza

How do I glue laser cut parts?

Laser cut parts have a slight surface discoloration. This surface can be removed by light sanding or left. This does not affect the effectiveness of the bond and you can continue to use your favourite adhesives. We use cyano, aliphatic PVA, balsa cement and epoxies with good success.

Repet: pentru cei ce au timp la dispozitie metoda lui marianvo este ok.Pentru cei ce stau mai prost cu timpul metoda descrisa de Gore mai sus este foarte ok.
flying is my life...
0

#993 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 06 June 2011 - 09:07 PM

salutare. haide-ti sa va zic eu o chestie. daca vreti sa stiti care este mai bun dintre super glue si aracet faceti urmatoarea proba:luati 4 bucatele de placaj de la bismarck si lipitile intre ele; 2 lipite de super glue si 2 cu aracet(de exemplu moment wood express , asta il folosesc eu si este f bun) si puneti-le intr-un vas cu apa si lasati-le cateva zile si vedeti care se desprind. numa' bine.
0

#994 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 06 June 2011 - 09:09 PM

am uitat sa precizez.... lasati-le 24 de ore sa se usuce :wacko:
0

#995 Useril este offline   Serginho888 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 29-April 11
  • Interests:Modelism

Postat 06 June 2011 - 11:01 PM

De ce trebuie sa va complicati atata cu montatul filelor? Eu nu am folosit nicio metoda de prindere in afara de mainile mele. Am aplicat lipiciul (moment), am tinut presat in cele 5 puncte aprox 2 minute si dupa aia am lasat si nu am avut nici o problema. sunt destul de multumit de cum a iesit si nu mi-au trebuit mai mult de 3 ore sa le montez.
Poate va fi mai greu de la numarul urmator cand trebuie montate filele de la prora si pupa.

Fisiere atasate

0

#996 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 07 June 2011 - 09:17 AM

Vezi postareaSerginho888, la 06 June 2011 - 11:01 PM, a spus:

Poate va fi mai greu de la numarul urmator cand trebuie montate filele de la prora si pupa.

Filele bordajului incep sa se curbeze pe masura ce ne apropiem de chila. Se poate rezolva daca inmoi bagheta in apa calda si o curbezi usor , usor , atat cat este necesar pe latime. Dupa uscare se vor putea lipi mult mai bine pe curburi.

Am incercat cu o bageta de test si am reusit sa o aduc la curbura margini partii centrale a chilei.

Cu stima!

Emil
0

#997 Useril este offline   razvan.niculae 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 07 June 2011 - 10:44 AM

Planking clamps home made dintr-un platband de aluminiu :
Fisier atasat  1.jpg (167.69K)
Number of downloads: 376Fisier atasat  2.jpg (163.36K)
Number of downloads: 347Fisier atasat  3.jpg (163.93K)
Number of downloads: 369

Aceasta postare a fost editata de razvan.niculae: 07 June 2011 - 10:44 AM

0

#998 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 07 June 2011 - 02:07 PM

Vezi postarearazvan.niculae, la 07 June 2011 - 10:44 AM, a spus:

Planking clamps home made dintr-un platband de aluminiu :
Atasament 1.jpgAtasament 2.jpgAtasament 3.jpg

Super arata....maine o sa-mi cumpar si eu niste utilaje pentru prelucrarea materialelor metalice :-)
0

#999 Useril este offline   namusnad 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 04-May 11

Postat 07 June 2011 - 02:45 PM

Am reusit sa bordez cele 3 tronsoane mediane ale Bismark-ului si ... stupoare: chila s-a curbat si face o sageata de 3-4 mm in zona de mijloc. Sper ca niste greutati asezate peste puntile mobile timp de cateva zile sa remedieze problema.
0

#1000 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 07 June 2011 - 09:00 PM

Eu mai am putin de lucrat...ochii mi s-au alungit...m-am ingalbenit si mananc numai orez :rofl: ...deci m-am transformat in chinez :lol:
namusnad pune niste poze cu problema. :huh:

Aceasta postare a fost editata de valeriuciprian: 07 June 2011 - 09:01 PM

0

#1001 Useril este offline   Rusea 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 06-April 11

Postat 08 June 2011 - 07:43 AM

Vezi postareaZamolxis, la 05 April 2011 - 11:55 AM, a spus:

Cobra, Florin... Vă rog să faceţi un efort şi să măsuraţi înălţimea coastelor, pentru a le aduce şi eu la numitor comun, având în vedere ghinionul ce m-a năpăstuit :yahoo:

Si eu am probleme cu inaltimea coastelor. Am masurat inaltimile coastelor pe sabloane: 43=7.95cm, 40=7.9cm, 39=7.9cm, 13=7.65cm, 12=7.65cm, 11=7.65cm,
7=7.55cmcm, 4=7.5cm, 1=7.4cm, 6=7.5cm, 5=7.5cm, 19=7.55cm, 20=7.6cm, 21=7.75cm, 25=7.9cm, 27=8cm, 28=8.1cm, 29=8.35cm, 30=8.5cm, 31=8.6cm (+/-0.5mm).
Avand in vedere ca nu am intampinat probleme de montaj, piese deformate, am o degajare simetrica (arc de cerc) cu maximul la coasta 1 intre coaste si planul puntii.
Am printat si masurat cateva sabloane puse la dispozitie de alti colegi si am observat diferente de inaltimi la coaste, cu toate ca nu s-au plans de aceasta problema!?
Inca nu am curajul sa ma apuc de nr.:11 pana nu ma lamuresc in aceasta problema.
Rog ajutor!
0

#1002 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 02-December 06

Postat 08 June 2011 - 10:15 AM

Vezi postareaRusea, la 08 June 2011 - 07:43 AM, a spus:

Si eu am probleme cu inaltimea coastelor. Am masurat inaltimile coastelor pe sabloane: 43=7.95cm, 40=7.9cm, 39=7.9cm, 13=7.65cm, 12=7.65cm, 11=7.65cm,
7=7.55cmcm, 4=7.5cm, 1=7.4cm, 6=7.5cm, 5=7.5cm, 19=7.55cm, 20=7.6cm, 21=7.75cm, 25=7.9cm, 27=8cm, 28=8.1cm, 29=8.35cm, 30=8.5cm, 31=8.6cm (+/-0.5mm).
Avand in vedere ca nu am intampinat probleme de montaj, piese deformate, am o degajare simetrica (arc de cerc) cu maximul la coasta 1 intre coaste si planul puntii.
Am printat si masurat cateva sabloane puse la dispozitie de alti colegi si am observat diferente de inaltimi la coaste, cu toate ca nu s-au plans de aceasta problema!?
Inca nu am curajul sa ma apuc de nr.:11 pana nu ma lamuresc in aceasta problema.
Rog ajutor!

Din cate stiu, spre pupa si spre prova coastele sunt putin mai inalte. Din masuratorile tale, cam asta reiese, deci cred ca e in regula. Puntea nu este plata.
0

#1003 Useril este offline   namusnad 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 June 2011 - 02:15 PM

Cateva impresii despre peripetiile mele in activitatea de bordare a Bismarkului: mi-am comandat cu ceva timp in urma deja renumitele "planking clamps" de pe Mikromark. Eram nerabdator sa le folosesc... si chiar le-am folosit, dar pentru foarte putin timp, pana in momentul in care am facut bataturi la degetul aratator si la cel mare de la mana dreapta. In cele din urma am renuntat la ele si m-am descurcat mai mult decat onorabil cu clasicele elastice de papetarie. Sper ca investitia in cele 2 seturi de planking clamps sa nu fie trecuta la capitolul pierderi... Mai sper ca se vor arata folositoare in momentul in care vom trece la bordarea pupei si mai ales prorei, unde filele de pin se curbeaza in mai multe planuri (rasucire).
Cu alte cuvinte... dezamagire
0

#1004 Useril este offline   deku 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 10-April 11
  • Interests:cant la petreceri si pescuitul

Postat 08 June 2011 - 04:22 PM

salutare tuturor am o intrebare dupa ce faceti bordarea treceti la o slefuire in prealabil ? adica pregatiti aderenta pentru partea a doua a bordarii ? multumesc si va doresc spor la lucru in continuare
0

#1005 Useril este offline   deku 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 10-April 11
  • Interests:cant la petreceri si pescuitul

Postat 08 June 2011 - 04:27 PM

eu unul nu ma laud ca sunt cunoscator in ale modelismului dar sincer sa fiu am urmarit cu mare ineteres acest forum si am avut multe de invatat din discutiile de aici chiar si din pozele postate. ca metoda folosita la bordare a fost cea cu elastice de bani si cu aracetul ramas de la revista sper ca in curand sa postez si eu ceva poze cu a mea nava
cu stima iulian
0

#1006 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 08 June 2011 - 05:18 PM

si eu am folosit tot elastice si aracetul de la revista.mi-am cumparat un lipici care cica ar fi pt lipit barci si care rezista la intemperii, dar dupa discutiile avute cu colegii de pe forum nu l-am mai folosit.cand o sa se termine lipiciul dat de cei de la revista probabil o sa imi cumpar moment wood express.

spor la treaba!
0

#1007 Useril este offline   Mioriticul 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 04-March 11

Postat 08 June 2011 - 07:20 PM

Vezi postareanamusnad, la 08 June 2011 - 02:15 PM, a spus:

Cateva impresii despre peripetiile mele in activitatea de bordare a Bismarkului: mi-am comandat cu ceva timp in urma deja renumitele "planking clamps" de pe Mikromark. Eram nerabdator sa le folosesc... si chiar le-am folosit, dar pentru foarte putin timp, pana in momentul in care am facut bataturi la degetul aratator si la cel mare de la mana dreapta. In cele din urma am renuntat la ele si m-am descurcat mai mult decat onorabil cu clasicele elastice de papetarie. Sper ca investitia in cele 2 seturi de planking clamps sa nu fie trecuta la capitolul pierderi... Mai sper ca se vor arata folositoare in momentul in care vom trece la bordarea pupei si mai ales prorei, unde filele de pin se curbeaza in mai multe planuri (rasucire).
Cu alte cuvinte... dezamagire

Daca ai incercat sa folosesti planking clamp prin simpla insurubare este normal sa faci bataturi. Preia ideea utilizata de tipul asta, probabil stii deja link-ul http://www.buildtheb.../modelframe.htm
0

#1008 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 09 June 2011 - 05:34 AM

Vezi postareadeku, la 08 June 2011 - 04:22 PM, a spus:

salutare tuturor am o intrebare dupa ce faceti bordarea treceti la o slefuire in prealabil ? adica pregatiti aderenta pentru partea a doua a bordarii ? multumesc si va doresc spor la lucru in continuare

Partea a doua a bordarii va fi pe la numarul 37 al revistei...si da trebuie slefuit...eu o sa fac aceasta operatie dupa ce se mai "incheaga" nava.
Pozele de la mine cu lucrarea.
Succes tuturor.

Fisiere atasate

0

#1009 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 09 June 2011 - 09:57 AM

Vezi postareavaleriuciprian, la 09 June 2011 - 05:34 AM, a spus:

Partea a doua a bordarii va fi pe la numarul 37 al revistei...si da trebuie slefuit...eu o sa fac aceasta operatie dupa ce se mai "incheaga" nava.
Pozele de la mine cu lucrarea.
Succes tuturor.

Salut!

Chiar imi place idea ta cu elastice si clame de papetarie.

Succes!

Emil
0

#1010 Useril este offline   namusnad 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 June 2011 - 10:03 AM

Vezi postareaMioriticul, la 08 June 2011 - 07:20 PM, a spus:

Daca ai incercat sa folosesti planking clamp prin simpla insurubare este normal sa faci bataturi. Preia ideea utilizata de tipul asta, probabil stii deja link-ul http://www.buildtheb.../modelframe.htm

Pai cum sa folosesti "planking clamps" (acelea din comertul virtual) altfel decat prin insurubare? Ele au in constructie un surub de lemn cu diametrul de cca 1mm, iar manerul acela randalinat iti omoara degetele.
0

#1011 Useril este offline   leonard71 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 09-April 11

Postat 09 June 2011 - 09:51 PM

Vezi postareanamusnad, la 09 June 2011 - 10:03 AM, a spus:

Pai cum sa folosesti "planking clamps" (acelea din comertul virtual) altfel decat prin insurubare? Ele au in constructie un surub de lemn cu diametrul de cca 1mm, iar manerul acela randalinat iti omoara degetele.

Ai dreptate dar ideea era ca in prealabil sa gauresti coasta navei acolo unde va intra surubul cu un burghiu de un diametru mai mic dacat cel al surubului pentru o "intrare" mai usoara (fara basici la degete dupa cateva utilizari)!!

O intrebare pentru cei mai vechi in domeniul navomodelismului telecomandat.
Cam ce telecomanda imi recomandati sa caut? Sa merg pe 2,4GHz sau pe 40MHz? As vrea o telecomanda cu cel putin 6 canale pentru ca s-ar putea sa nu-mi ajunga la cate vreau sa montez pe "barcuta", dar totusi nu la un pret mai mare de 150-200 de euro.
0

#1012 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 09 June 2011 - 10:13 PM

@leonard71 - eu mi-am luat din china cu 120 RON 6 Ch :clapping:. La bani aia iti iei scula cu 8 :clapping:
0

#1013 Useril este offline   leonard71 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 10:50 AM

Vezi postareaKorbu, la 09 June 2011 - 10:13 PM, a spus:

@leonard71 - eu mi-am luat din china cu 120 RON 6 Ch :p. La bani aia iti iei scula cu 8 :clapping:

De la H***yK**g sau de unde? (nu stiu daca se considera reclama sau nu dar am ascuns partial numele). Nu as vrea sa dau chair 150 de euro pe o telecomanda ... asta ar fi pretul maxim in care sa fie incluse si acumulatorii pentru telecomanda, receptorul si emitatorul si eventual 1 servo.
0

#1014 Useril este offline   leonard71 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 11:05 AM

Nu vreau sa fac postari multiple dar nu stiu de ce nu merge editarea...

Deoarece am acces la un Plotter, am rugamintea daca este cineva care poseda planuri 1:200 in format electronic si vrea sa ma ajute, sa-mi trimita si mie pe mail sau un link de unde pot descarca. Pentru cel care ma ajuta, ii pot face si lui o copie pe hartie.
0

#1015 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 10 June 2011 - 05:32 PM

Vezi postareaKorbu, la 09 June 2011 - 10:13 PM, a spus:

@leonard71 - eu mi-am luat din china cu 120 RON 6 Ch :good:. La bani aia iti iei scula cu 8 :good:

Chiar, de unde ai luat telecomanda?
Numai bine.
0

#1016 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 06:18 PM

@leonard71 & @andoman - De la HiModel, asta este
http://www.himodel.com/img_sub/rc_img/album/08/12/5537_1.jpg.
Am aflat de ea de la sectiunea de navomodele de plantat ;)

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 10 June 2011 - 06:21 PM

0

#1017 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 June 2011 - 08:38 PM

Super faina telecomanda. Dar unde ai gasit la 120 lei ca eu am gasit doar de la 230 lei in sus. Apropo, pachetul include si bateriile sau nu? Daca ai luat-o de pe un site poate pui si tu un link.
Mersi.
0

#1018 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 09:18 PM

@andoman - Pe site la ei SPRINGRC 2.4Ghz 6-Ch (41,71$), fara baterii, dar astea nu-s problema, am acumulatori ;)
+ transport 38$ pana in ro(se merita daca mai iei si altceva), dar daca ai gasit in ro cu 230, eu zic sa o cumperi, scutesti 20 ron + timpul de asteptare intre 7-20 zile.
Apropo, vad ca nu mai este in stoc decat modelul cu acceleratia pe dreapta.

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 10 June 2011 - 09:20 PM

0

#1019 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 June 2011 - 09:40 PM

Vezi postareaKorbu, la 10 June 2011 - 09:18 PM, a spus:

@andoman - Pe site la ei SPRINGRC 2.4Ghz 6-Ch (41,71$), fara baterii, dar astea nu-s problema, am acumulatori :D
+ transport 38$ pana in ro(se merita daca mai iei si altceva), dar daca ai gasit in ro cu 230, eu zic sa o cumperi, scutesti 20 ron + timpul de asteptare intre 7-20 zile.
Apropo, vad ca nu mai este in stoc decat modelul cu acceleratia pe dreapta.

Aha. Mersi mult de sfat. Dar e asa naspa telecomanda cu acceleratia pe dreapta, ca eu nu prea ma pricep?
Bafta.
0

#1020 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 10:44 PM

@andoman - Nu cred ca e naspa, probabil simti diferenta de manevrabilitate doar daca ai folosit inainte una cu acceleratia pe stanga. Daca va fi prima, cu acceleratia pe dreapta, cred ca nu vei sesiza nimic special sau anormal.

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 10 June 2011 - 10:44 PM

0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou