Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#661 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 11 May 2011 - 07:35 PM

banderas23 - Eu nu i-am facut nimic, problema cred ca a fost de la voi. Am testat pe 5 browsere diferite +2 conexiuni de internet si a mers fara probleme.
0

#662 Useril este offline   the suicide drummer 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 11-May 11

Postat 12 May 2011 - 03:10 PM

Buna ziua. Am inceput si eu constructia cuirasatului Bismarck. Citind si vizualizand imaginile puse de voi cu nava am observat ca voi aveti unelte cu care fixati piesele. Cum sunt incepator in modelism nu am folosit asa ceva, asa ca m-am uitat cu atentie la modelul meu sa vad daca e ceva in neregula. In plus mai am o problema de vreo 2 saptamani, la imbinarea a 2 piese pe care le voi arata in imaginile pe care le voi pune. As dori parerea voastra ca sa stiu daca pot continua cuirasatul fara probleme.

Fisiere atasate

0

#663 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 08-April 11

Postat 12 May 2011 - 03:38 PM

Vezi postareathe suicide drummer, la 12 May 2011 - 03:10 PM, a spus:

Buna ziua. Am inceput si eu constructia cuirasatului Bismarck. Citind si vizualizand imaginile puse de voi cu nava am observat ca voi aveti unelte cu care fixati piesele. Cum sunt incepator in modelism nu am folosit asa ceva, asa ca m-am uitat cu atentie la modelul meu sa vad daca e ceva in neregula. In plus mai am o problema de vreo 2 saptamani, la imbinarea a 2 piese pe care le voi arata in imaginile pe care le voi pune. As dori parerea voastra ca sa stiu daca pot continua cuirasatul fara probleme.

Da, in pozele 3 si4 se vede care sunt problemele tale. Eu tzi-ashi propune sa continui dar trebue se ai mare atentie pe viitor caci ce a fost pana acuma a fost partea cea mai ushoara a constructzie. Daca se pot repara greselile tale. Da. Pt problema cu grinzile; daca nu cumva ai facut greshala sa le lipeshti, iti sugerez sa mai astepti pitzin, pana dupa ce capitonezi partea superioara a coastelor sa vezi care e nivelil de sus dupa care pui ceva adaos sai slefuiesti in functie de caz, iar problema din poza 4 trebue shlefuit pana ajunge la acelasi nivel. Aceasta este parerea mea.

Va doresc sa avetzi vanturi bune de popa.
0

#664 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 12 May 2011 - 04:21 PM

Salutare.
Da e o problema evidenta. Cred ca umflatura placajului din poza 4 este datorata faptului ca ai lipit cele 2 piese fara sa pui si piesa de ranforsare deasupra. Incearca intai sa pui cele 2 piese imbinate pe o suprafata plana, iar deasupra lor o greutate mai mare. Si lasa-le asa vreo 3 zile poate se indreapta. Apoi pune piesa de ranforsare.
Numai bine.

Aceasta postare a fost editata de andoman: 12 May 2011 - 04:22 PM

0

#665 Useril este offline   the suicide drummer 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2011 - 09:06 PM

Dar daca las la imaginea numarul 4 asa cum este mai pot continua la fel de bine constructia lui cum ar fi daca l-as avea fixat bine?
Sau ma apuc sa slefuiesc?

Aceasta postare a fost editata de the suicide drummer: 12 May 2011 - 09:07 PM

0

#666 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 May 2011 - 09:10 PM

Vezi postareathe suicide drummer, la 12 May 2011 - 09:06 PM, a spus:

Dar daca las la imaginea numarul 4 asa cum este mai pot continua la fel de bine constructia lui cum ar fi daca l-as avea fixat bine?

Trebuie sa slefuiesti portiunea aceea de 1-2 mm care iese in relief.
0

#667 Useril este offline   the suicide drummer 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2011 - 09:12 PM

OK. Multumesc tuturor pentru ajutor si pentru parerea voastra.Cand voi avea timp am sa pun poze sa vedeti cum m-ia iesit. Noapte buna.
0

#668 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 May 2011 - 11:56 PM

Vezi postareathe suicide drummer, la 12 May 2011 - 09:12 PM, a spus:

OK. Multumesc tuturor pentru ajutor si pentru parerea voastra.Cand voi avea timp am sa pun poze sa vedeti cum m-ia iesit. Noapte buna.

Pentru putzin si de acum in colo sa ai mai multa grija, si daca nu intzelegi ceva sau ai ceva neclaritatzi mia bine intreaba, ca deacea suntem aici, sa ne ajutam unul pe celalalt.

Vanturi bune tuturor.
0

#669 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 May 2011 - 07:16 AM

Vezi postareathe suicide drummer, la 12 May 2011 - 09:06 PM, a spus:

Nu mai poti sa le dezlipesti ca sa indrepti piesa curba? O umezesti, o curbezi usor in sens opus si o pui apoi la presat intre doua suprafete rigide si cate o foaie de sugativa sau chiar ziar, deasupra punand o greutate adecvata. Din cand in cand schimbi sugativele. Daca n-ai exagerat cu umezitul (poti de exemplu sa folosesti un fier de calcat cu aburi sau pur si simplu sa stea un timp intr-o baie umeda dupa ce ai facut un dus fierbinte), se usuca mai repede, mai ales daca spatiul in care o usuci are aerul cat mai uscat. Am indreptat asa bucati de placaj de tei de 5mm de-a lungul timpului.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 13 May 2011 - 07:18 AM

0

#670 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 13 May 2011 - 09:04 AM

eu datorita faptului ca nu pot asambla numarul in zilele care apare, il tin o saptamana sub greutate. spre exemplu, maine cumpar nr 8 dar il voi monta saptamana viitoare, weekendul viitor. asa ca desfac revista si pun placajul intre 2 suprafate plane peste care pun greutati. de aceea pana acum n-am intampinat nici un fel de probleme. si recomand sa se tina cont de sfaturile din revista: unde lipiti lasati cateva ore bune pentru a se usca bine, pana treceti la urmatoarea piesa. eventual folositi si ceva ustensile si multe greutati.
Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#671 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 02-December 06

Postat 13 May 2011 - 09:30 AM

Din cate imi aduc aminte la primul numar din care face parte piesa curbata (eu l-am luat in octombrie) am avut aceeasi problema. Am observat din timp, si am schimbat numarul la chiosc. Recomand sa verificati continutul, cum de altfel recomanda si editura, si daca piesele sunt rupte, indoite sau pur si simplu nu sunt unde ar trebui sa fie, sa cereti un alt exemplar. In principiu, piesele ar trebui sa fie perfecte. Micile greseli acum or sa se vada mai incolo si e pacat sa ai un Bismarck 1:200 stramb.
0

#672 Useril este offline   Redscorpio 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 12-May 11

Postat 13 May 2011 - 10:21 AM

salutari ..

Am o problema legata de numarul 5 din bismark .. l`am pierdut si vad ca nu pot face nici cum rost de el.. ma poate ajuta careva ? cineva care are o dublura sau poate sa faca rost de el .. ca nu vreau sa renunt la el de la inceput..
0

#673 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaRedscorpio, la 13 May 2011 - 10:21 AM, a spus:

salutari ..

Am o problema legata de numarul 5 din bismark .. l`am pierdut si vad ca nu pot face nici cum rost de el.. ma poate ajuta careva ? cineva care are o dublura sau poate sa faca rost de el .. ca nu vreau sa renunt la el de la inceput..

Din ce oras esti? Am putea fiecare dintre noi sa intrebam la chioscurile de unde ne cumparam revista daca mai au Nr.5. sau daca nu gasim, ai putea incerca sa iti faci tu piesele, schitele le iei de aici (scan piese), desenate de mine.
0

#674 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 13 May 2011 - 06:16 PM

Vezi postareamusat.mircea, la 11 May 2011 - 08:29 AM, a spus:

Opera de arta...omu cred ca are ani buni de navomodelism in spate.

Super tare....chiar ca are ani buni de modelism in spate.
0

#675 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 13 May 2011 - 06:25 PM

Fratilor la cate link-uri si filmulete am vazut pe net cred ca asi putea sa fac cuirasatul si fara revista.Imi place tare mult ca sa format un grup unde cred ca poti sa rezolvi orice problema legata de Bismarck.
0

#676 Useril este offline   Petyy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 734
  • Inregistrat: 18-September 05

Postat 13 May 2011 - 07:32 PM

Redscorpio de unde esti? ca il are la chiosc la mine, il pot cumpara
Canal 85 (40.875) FM
0

#677 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 07:51 PM

Vezi postareaPetyy, la 13 May 2011 - 07:32 PM, a spus:

Redscorpio de unde esti? ca il are la chiosc la mine, il pot cumpara

Se pare ca cei noi veniti pe forum nu citesc tot topicul cap coada si nici nu isi completeaza la profil si localitatea pentru o mai buna comunicare intre noi (bine ar fi fost ca atunci cand iti faci cont pe forum sa fi obligat sa treci si LOCALITATEA).

Si eu am vazut Nr.5 la un chiosc prin Tineretului,Bucuresti, dar..Redscorpio nu ne onoreaza cu prezenta.. asta este.
0

#678 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 May 2011 - 07:53 PM

Salutare cuiasatzilor
din cate am vazut pe aceasta pagina http://www.subifa.de...rck_aktuell.htm lipsesc scarile exterioare ala Bismarck-ului adica de la tribord si striborod. Are cineva vreo idee despre aceste scari? Iar aceas cu 3D este super http://www.rhcforum....st&f=31&t=34284 pacat ca nu sunt si mai multe detali.
0

#679 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 07:58 PM

3lBandolero poti sa ne dai niste link-uri mai exacte? Al 2-lea link duce catre reply pe forum :p
0

#680 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 May 2011 - 08:25 PM

Mia culpa. http://3dhistory.de/...ress/?page_id=4
0

#681 Useril este offline   oigan 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 13 May 2011 - 09:31 PM

Salutare,

Am gasit aceste "cuie"
Sper sa ajute pe cineva, eu mi le-am comandat. Daca se considera reclama la site-ul respectiv imi cer scuze (nu am nicio legatura cu el).

Cu respect,
Andrei
0

#682 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 May 2011 - 10:02 PM

Vezi postareaoigan, la 13 May 2011 - 09:31 PM, a spus:

Salutare,

Am gasit aceste "cuie"
Sper sa ajute pe cineva, eu mi le-am comandat. Daca se considera reclama la site-ul respectiv imi cer scuze (nu am nicio legatura cu el).

Cu respect,
Andrei

Salut Andrei,

Interesant, dar nu par foarte diferite de astea care le gasesti in orice librarie la 3-4 lei.
Fisier atasat  img711.jpg (232.6K)
Number of downloads: 111
P.S. cand le primesti te rog sa revii cu o poza a acelor ace sa vedem si noi mai clar despre ce este vorba, ca din poza de la ei de pe site nu prea se intelege mare lucru, par niste simple ace la un pret de 15 lei..
0

#683 Useril este offline   oigan 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 45

Postat 13 May 2011 - 11:25 PM

Din cate am inteles sunt mult mai subtiri (0,5-0,6 mm) decat ce ai prezentat tu acolo. Ce ai pus tu in poza am si eu, dar cam crapa lemnul ca sunt groase. Sper sa le primesc luni sau marti, oricum mai sunt 2-3 saptamani pana ne apucam de acoperit nava
0

#684 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41

Postat 14 May 2011 - 05:37 AM

Am observat problema de la poza nr 4 si iti sugerez acelasi lucru pentru rezervarea ei ori prin slefuire ori prin umezire si presare. Ramana la latiduninea ta. ceea ce iti sugerez este sa nu continui pana nu rezolvi problema.Ceea ce nu inteleg este ca nu pricep care este problema la grinzi , nu am observat nimic neinregula la pozele 1 si 2 .
0

#685 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 May 2011 - 05:41 AM

Vezi postareaKorbu, la 13 May 2011 - 01:13 PM, a spus:

Din ce oras esti? Am putea fiecare dintre noi sa intrebam la chioscurile de unde ne cumparam revista daca mai au Nr.5. sau daca nu gasim, ai putea incerca sa iti faci tu piesele, schitele le iei de aici (scan piese), desenate de mine.

M-ar interesa si pe mine nr 5 pentru un prieten daca l-ati gasi in oras la voi . Eu sunt din Sibiu si aici nu l-a mai gasit la nici un chiosc . Multumesc .
0

#686 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 08:08 AM

Tocmai am ajuns acasa cu numarul 8. La chioscul de la care il iau eu nu mai au alte numere, dar poti sa incerci pe Balcescu, la gherete vis-a-vis de BCR. In alta ordine de idei numarul asta e indicat sa nu-l asamblam inca pentru ca nu are nici un element de sustinere chila si s-ar putea sa nu se lipeasca cum se cade.
0

#687 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 08:40 AM

Revin. Butonul de edit nu mai era activ. Am incercat sa asamblez totusi si numarul 8 si a mers fara nici un fel de probleme, piesele sunt drepte si chila sta foarte frumos ancorata de restul navei. Asadar, daca va plictisiti puteti sa asamblati si acest numar fara nici un fel de problema. Atentia pentru cei care doresc motorizarea, aceasta este o etapa in care trebuiesc aduse niste modificari. Detalii gasiti in link-urile postate pe paginile anterioare ale topicului.
0

#688 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 May 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaalxcsb, la 14 May 2011 - 08:40 AM, a spus:

Revin. Butonul de edit nu mai era activ. Am incercat sa asamblez totusi si numarul 8 si a mers fara nici un fel de probleme, piesele sunt drepte si chila sta foarte frumos ancorata de restul navei. Asadar, daca va plictisiti puteti sa asamblati si acest numar fara nici un fel de problema. Atentia pentru cei care doresc motorizarea, aceasta este o etapa in care trebuiesc aduse niste modificari. Detalii gasiti in link-urile postate pe paginile anterioare ale topicului.

ma duc dupa nr 8 imediat si as vrea sa imi dai linck-ul de care vorbeai cu modificarile pt motor ca nu l-am gasit.spune ceva in revista nr 8 de modificari?
0

#689 Useril este offline   Gabymyni 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 19-March 11

Postat 14 May 2011 - 09:05 AM

buna varianta cu fierul de calcat cu aburi se indrepta foarte bine
multumesc celor care ne-au dezvaluito si noua!!!!
0

#690 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 May 2011 - 11:22 AM

Vezi postareavali123, la 14 May 2011 - 08:57 AM, a spus:

ma duc dupa nr 8 imediat si as vrea sa imi dai linck-ul de care vorbeai cu modificarile pt motor ca nu l-am gasit.spune ceva in revista nr 8 de modificari?

In revista nu zice nimic de aspectul asta. Uite aici un thread cu ceva detalii http://buildthebisma...lay&thread=1366
Daca nu e de ajuns, mai cauta pe forumul ala, sunt niste jurnale de constructie si unele specifica in clar si cu poze ce trebuie modificat.
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic