Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#451 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 12 April 2011 - 11:41 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 12 April 2011 - 04:47 PM, a spus:

Unul norocos care a avut rabdarea dar si norocul sa vada treaba terminata!!!

http://www.betasom.i...showtopic=22829

Arata bine, sper ca si ale noastre sa arate asa :drinks:
0

#452 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 29-March 11
  • Interests:fotografia

Postat 13 April 2011 - 08:17 AM

Vom face tot posibilul sa ne iasa si noua ... si apoi, ne vom ajuta intre noi: unde-s 2 (sau mai multi) puterea creste :drinks:
0

#453 Useril este offline   pricinosus 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 05-April 11

Postat 13 April 2011 - 01:39 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 11 April 2011 - 03:29 PM, a spus:

Salutare tuturor!

Sincer sa fiu atunci cand am vazut reclama la TV ................. construind aceasta superba macheta! Eu stiu ca asa voi face! :good:

Cu stima si respect!

Emil

Frumoasa recenzie !!! :excl:

Respect
0

#454 Useril este offline   pricinosus 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 05-April 11

Postat 13 April 2011 - 01:47 PM

Vezi postareaMarco Polo, la 12 April 2011 - 06:24 PM, a spus:

Stiu ca e cam devreme pentru asta, dar as avea si yo o intrebare pentru cei mai experimentati, ce lipici imi recomandati pentru lipirea pieselor din alama pe alta tabla de alama ?

Adeziv cianoacrilat :excl:

Respect
0

#455 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 13 April 2011 - 05:57 PM

foarte tare link-ul de mai sus. se vad toti pasii proiectului si va fi o noua sursa de inspiratie
Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#456 Useril este offline   Marco Polo 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 25-March 11

Postat 13 April 2011 - 06:44 PM

Priviti munca unui artist !!!!!!!!!

http://www.shipmodel...hp?f=13&t=12288
0

#457 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 13 April 2011 - 07:14 PM

Hai totusi sa punem niste hilimele ca cuvantul artist , sau mai degraba sa ii spunem pe nume modelist .
Artist era Brancusi nu tipu' cu caiacu ' .
0

#458 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 08-April 11

Postat 13 April 2011 - 10:37 PM

Salutare, cuirasatilor!
Revin cu informati desper indreptarea placilaor din palcaj. Placajul trebuie inmuiat in apa calda timp de aproximativ 2 ore. Dupa care trebuie presat intre 2 parti drepte timp 1-2 zile cu o greutate suficient de mare repartizate unuform pe toata suprafata. Cum am mai spus eu udam placa f bine cu apa calda si o puneam la presat intre 2 placi de pal de aproximariv 30-40 cm cu greutati de 20 kg repartizate aroximativ elgal pe toata suprafata placi de deasupra timp de aproximativ 2 zile.
0

#459 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 April 2011 - 11:06 PM

Da ce placaj ai tinut tu , in apa calda doua ore ? se desface :clapping:
0

#460 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 April 2011 - 12:26 AM

eu nu am spus ca am tinut placajul 2 ore in apa calda ci ca am primit informatia asta. Eu unu nu asi sfatiu sa ti 2 oere, e suficient sa ii uzi f bine cu apa calda si sa ii pui la presat.
0

#461 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 14 April 2011 - 03:03 AM

Vezi postareapricinosus, la 13 April 2011 - 01:47 PM, a spus:

Adeziv cianoacrilat :clapping:

Personal nu am foarte mare incredere in cianoacrilat pe alama.
Daca te uiti in postul cu Bismarck la scara 1/72 vezi ca asamblarile la toate componentele din tabla de alama sunt facute prin lipire cu cositor.
0

#462 Useril este offline   romulus_1st 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 02-April 09

Postat 14 April 2011 - 01:08 PM

Intamplator (sau nu :)) am achizitionat si eu primele trei numere.... toate au placile usor deformate. Am indreptat piesele dupa decupare prin presare pe o suprafata dreapta, cu fierul de calcat fierbinte. Dupa incalzire am presat fiecare piesa cu o bucata de pal de 20mm. Momentan piesele sunt drepte, ramane de vazut cum vor lucra in timp. Nu recomand udarea placajului in nici un caz.
0

#463 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 14 April 2011 - 03:52 PM

Vezi postareapricinosus, la 13 April 2011 - 01:39 PM, a spus:

Frumoasa recenzie !!! ;)

Respect

Multumesc de apreciere! Nu a fost cu "intentie" :) , doar am exprimat o parere personala.

Vezi postareaMarco Polo, la 12 April 2011 - 06:24 PM, a spus:

Stiu ca e cam devreme pentru asta, dar as avea si yo o intrebare pentru cei mai experimentati, ce lipici imi recomandati pentru lipirea pieselor din alama pe alta tabla de alama ?

Ei aici atat Paul_L cat si pricinosus au dreptate. Unele piese de alama fotoetch sunt proiectate sa se imbine ca la lego ele putand sa fie lipite atat cu cianoacrilat cat si cositorite; altele sunt pur si simplu doua table puse cap la cap iar cianoacrilatul este cam frectie deci cositorul e sfant. La lipirea alamei pe lemn se poate folosi cianoacrilatul cu foarte mare succes dar si adezivul poliuretanic monocomponent, dar atentie trebuie intins in strat subtire. Am citit tot pe RHC intr-un post al lui Bloodhound la sectiunea Kit Review AEROMODELE despre o metoda de a grabi uscarea poliuretanului. Nu mai gasesc postul dar e ceva de genul: se pune adeziv poliuretanic in strat subtire pe ambele suprafete dupa care se pulverizeaza in camera apa cu un pulverizator ca sa marim umiditatea. Agitam putin piesele date cu adeziv prin zona umidificata (atentie, nu este nevoie sa pulverizati direct pe suprafetele date cu adeziv; "pericol" de spumare). Dupa ce constatam ca adezivul a inceput sa se intareasca aducem piesele in contact si le tinem presate. Oricum eu unul cred ca metoda trebuie testata mai intai.

Cositorirea pieselor e mai buna si mai rezistenta dar ai nevoie de ciocan sau pistol de lipit (wattajul depinde de marimea si grosimea pieselor), de asemenea e buna si ceva pasta decapanta (in cazuri extreme am folosit cu succes acid ortofosforic).

Asamblarea pieselor de alama la acest model se poate face folosind o combinatie din aceste doua metode (lipire, cositorire).

Vezi postareavlad20, la 13 April 2011 - 07:14 PM, a spus:

Hai totusi sa punem niste hilimele ca cuvantul artist , sau mai degraba sa ii spunem pe nume modelist .
Artist era Brancusi nu tipu' cu caiacu ' .

Ai dreptate zici ca e caiacul de 10 + carmaci de la Olimpiada. :)

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 14 April 2011 - 03:54 PM

0

#464 Useril este offline   ryfpit 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 11-March 11

Postat 15 April 2011 - 10:25 AM

i-mi cer scuze ca ma bag, dar cred ca am deviat un pic de la subiectul acestui topic, hai sa vorbim strict de ce ne priveste pe noi, o zi buna cuirasatilor
0

#465 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 April 2011 - 12:50 PM

Din cate am vazut eu tablitele de alama vin lipite pe "calapoduri" din placaj sau plastic ...
Deci as opta pentru cositorire doar in cazul in care tin neaparat ca o supra structura sau o tureta sa fie goala , este destul de greuu de cositorit caci piesele nu sunt concepute pentru asa ceva (nu au acele aripioare ) asta insemnca ca o saa trebuiasca sa fim incedibil de atenti pentru a nu lasa spatii goale la imbinari .
Iar cum mie nu imi place CA-ul iar datorita faptului ca detin numar destul de mare de bazine prin casa lipirea cu adeziv poliuretanic poate fi dezastroasa , am sa optez pentru epoxi , un strat subtire aplicat cu o spatula sau o mica perie dreapta si tare este de ajuns .
0

#466 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 15 April 2011 - 01:24 PM

Vezi postareavlad20, la 15 April 2011 - 12:50 PM, a spus:

Din cate am vazut eu tablitele de alama vin lipite pe "calapoduri" din placaj sau plastic ...
Deci as opta pentru cositorire doar in cazul in care tin neaparat ca o supra structura sau o tureta sa fie goala , este destul de greuu de cositorit caci piesele nu sunt concepute pentru asa ceva (nu au acele aripioare ) asta insemnca ca o saa trebuiasca sa fim incedibil de atenti pentru a nu lasa spatii goale la imbinari .
Iar cum mie nu imi place CA-ul iar datorita faptului ca detin numar destul de mare de bazine prin casa lipirea cu adeziv poliuretanic poate fi dezastroasa , am sa optez pentru epoxi , un strat subtire aplicat cu o spatula sau o mica perie dreapta si tare este de ajuns .

Salut!

Foarte adevarat ce spui. Cositorirea se poate aplica doar in anumite cazuri. La fel si cianoacrilatul sau poliuretranul. Epoxiul e chiar foarte bun pentru asa ceva. Eu banuiesc ca exista si alte metode pe care unii le folosesc cu succes.
Raman la parerea mea ca o combinatie dintre aceste metode se poate folosi pentru partile de alama. Iar daca altii mai stiu si alte metode, sa impartaseasca cu noi din experienta lor personala. Eu asa as face.

Cu stima!

Emil
0

#467 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 April 2011 - 09:28 PM

Am si eu o intrebare pt cei care au luat bonuri de casa cand au cumparat Bismarck-ul: ce scrie pe bon? Apare cumva numele revistei?

Multumesc!
0

#468 Useril este offline   adymartianul 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 21-March 11

Postat 15 April 2011 - 09:57 PM

Scrie "Hachette Distribution Services" pe el. Sus de tot:D
Restul e normal.

Aceasta postare a fost editata de adymartianul: 15 April 2011 - 10:01 PM

0

#469 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 April 2011 - 10:37 PM

Eu am intrebat in 2 locuri si nu mi s-a zis k ar apare asa ceva ... imi scapa acum ce a zis k scrie :-s

Si ce mai scrie pe bon, te rog ... poate imi aduc aminte. Si de unde ai luat revista? Ms!
0

#470 Useril este offline   socrate 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 16 April 2011 - 12:04 PM

numarul 4 de la Bismarck a aparut la chioscurile de ziare stradale. am remarcat ca la Inmedio apar cu intarziere de cel putin o zi. Se intampla si cu Mari Corabii la ei tot timpul vin numerele cu o zi intarziere (joi in loc de miercuri). nu aveau nici numarul 4 de la Bismarck desi era aparut la toate tarabele de ziare in rest
0

#471 Useril este offline   adymartianul 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 21-March 11

Postat 16 April 2011 - 01:32 PM

Mie imi zise vanzatoarea ca adusera doar 2 numere(Inmedio-Kaufland).

@banderas23: In afara de Hachette Distribution Services, nu mai apare nimic in plus fata de alte bonuri.
0

#472 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 16 April 2011 - 09:07 PM

Salutare!
As avea si eu o intrebare. Ce adeziv ma sfatuiti sa folosesc pentru viitoarea mea barcuta, mai ales ca intentionez sa o "lasansez la apa", dintre Moment Wood Express sau Bison Super Wood D3-rezistent la apa?!
Multumesc.
0

#473 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 April 2011 - 09:19 PM

A mai observat cineva eraroarea din coperta 2 a numrului 4? lipsa traducerii + continutul numarului viitor gresita .
Sau a fost un ca singular ?

@ ambele adezive sunt la fel de bune , se poate folosii ori ce tip de "aracet" rezistent la apa . oricum nu adezivul da impearmibilitatea navei ci "finnishul" acesteia .
0

#474 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 16 April 2011 - 09:45 PM

Vezi postareavlad20, la 16 April 2011 - 09:19 PM, a spus:

A mai observat cineva eraroarea din coperta 2 a numrului 4? lipsa traducerii + continutul numarului viitor gresita .
Sau a fost un ca singular ?

@ ambele adezive sunt la fel de bune , se poate folosii ori ce tip de "aracet" rezistent la apa . oricum nu adezivul da impearmibilitatea navei ci "finnishul" acesteia .

Da, si la mine e greseala in revista.
Mersi de raspuns.
0

#475 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 April 2011 - 10:00 PM

Salutare
Si la mine e acea eruare de care spui (e in italiana) dar sa fiu sincer pe mine nu ma intereseaza daca nr care vine e cel corect pt continuarea Bismarck-ului.
0

#476 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 16 April 2011 - 10:13 PM

Evident eroarea e in toate numerele tiparite. Important e altceva ca piesele pina acum au fost IMPECABILE. Cel putin cele cumparate de mine . Nu am ce sa le reprosez. Spre deosebire de Mari corabii unde sunt strimbe , cu grosimi diferite si alte probleme

Aceasta postare a fost editata de Paul_L: 16 April 2011 - 10:14 PM

0

#477 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 April 2011 - 10:39 PM

Am luat si eu nr 4 de la Inmedio .. iar pe bon scrie sus "SC Hachette Distribution Service", iar putin mai jos imi apare pretul 15.90 si apoi "Bismarck (ROM)". Supeeer :p

ps: si la mine e greseala de care a pomenit vlad20, dar dupa cum a zis si 3lBandolero, atata timp cat numarul urmator apare ce trebuie, atunci e ok.
0

#478 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 April 2011 - 11:41 PM

Ny'i chiar asa evident . Din cate stiu eu im prima serie de 4 numere a fost redactata corect . In consecinta se pare ca "seria" 2 cat si "lemnaraia" este noua , nu resturile ramase din numerele vandute inafara tarii cum se vehicula in paginile anterioare .
Calitatea este ok , cel putin pe mine ma deranjat ca nu s-a tinut cont de fibra lemnului la unele componente , dar avand invedere ca este un navomodel banuiesc ca nu este asa de mare problema . In schimb daca era cazul unui aeromodel situatia era cam sumbra .
Despre colectia Mari Corabii nu ma pot pronunta caci nu am "in dotare" asa ceva , pentru simplu motiv ca acel galion de secolul (cat o fi ) nu era pe gustul meu asa ca nu l-am cumparat :p .
0

#479 Useril este offline   booggy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 429
  • Inregistrat: 21-October 09
  • Interests:114223

Postat 17 April 2011 - 06:32 AM

Pana acum piesele si calitatea sunt foarte bune cu toate ca am vazut numarul 2 si fara cartonul mare cum au fost majoritatea revisteelor , arata ca numarul 4 si la o exmimare mai atenta lemnul parca era alta calitate. Daca apare si nr. 5 inseamna ca vor continua , oricum la chioscul de unde cumpar au adus mai putine reviste decat de obicei.
0

#480 Useril este offline   Robertel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 06-April 11

Postat 18 April 2011 - 01:15 PM

Am observat ca vreo 2 grinzi sunt mai scurte de cat trebuie
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +