Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#211 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 529
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 30 March 2011 - 10:09 PM

Vezi postareaEZ*, la 30 March 2011 - 02:20 PM, a spus:

merita sa astepti 2 (doi) ani dupa piese?...sau se poate si altfel...strangi banii in 6 luni...si construiesti in alte 6 luni... :clapping:
si bancile au dobanda mai mica...la suma asta poti achizitiona 3 kit-uri...si ai toate cartile pe masa, fara frica ca se intrerupe editarea revistei, fara alte ganduri... :drinks: parerea mea... :drinks:

Spor la treaba si respect cutezatorilor...

Pot sa pun pariu cu tine ca nu o sa termini in 6 luni acest model ( la calitate de macheta de concurs, asa cum permite acest chit) chiar daca ai avea toate piesele luate odata. Poate ca la coca totul va merge destul de "usor', dar cu siguranta cu totul vor sta lucrurile la detaliile de pe punte. Mai mult gandestete ca o sa ai si timpi morti , intarire adeziv,timp disponibil de lucru .....
Cred ca numai nerabdarea de a vedea ceva conturat iti da aceasta senzatie ca se realizeaza in 6 luni.
0

#212 Useril este offline   celalalt 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 06-October 10

Postat 30 March 2011 - 11:12 PM

@Cobra omul zice ca faci economie luand kitul cu banii jos iar in loc sa iei saptamanal revista platesti rata si cum mai zice dobanda mica, e o idee...

@tom cat Multumesc mult de tot pentru link, este exact ce cautam...

Aceasta postare a fost editata de celalalt: 30 March 2011 - 11:16 PM

Imagine postataImagine postata..................................................................Imagine postata
0

#213 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 31 March 2011 - 06:07 AM

si de unde spuneati ca luati kit-ul?un link,ceva?
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#214 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât şi că viaţa-i scurtă.

Postat 31 March 2011 - 08:50 AM

Vezi postareaCobra, la 30 March 2011 - 06:47 PM, a spus:

mi-am facut i eu un update cu un somn de vreo 3 ore dupa servici si acum sunt aproape bine, aproape ca ma incearca o gripa cred.
Pune te rog o poza cu ce ai achizitionat, in special vreau sa vad clestisorii si menghinele.

Îmi cer scuze dar momentan, unde locuiesc, nu am net iar de la serviciu nu pot face upload. :)
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#215 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 22-September 08
  • Interests:A ramas doar pescuitul

Postat 31 March 2011 - 08:51 AM

Vezi postareatom cat, la 30 March 2011 - 10:08 PM, a spus:

Ia uitati peste ce am dat..... http://www.subifa.de...rck_aktuell.htm
...... Ca idee, sa vedeti ce v-a asteapta pe parcursul a 2 ani si 7 luni (parca), mai exact ce contin cele 140 numere.
Salutari si spor sa aveti la bibileala, ca eu unul m-am apucat de Prince Of Wales la ....1/100.

Am si eu o arhiva cu toate numerele aparuta in germania, nu m-a speriat deloc.
Vrei sa spui ca renunti asa usor la Bismarck ???
0

#216 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaZamolxis, la 31 March 2011 - 08:50 AM, a spus:

Îmi cer scuze dar momentan, unde locuiesc, nu am net iar de la serviciu nu pot face upload. :)

ok
dar poti sa-mi spui daca seamana cu cele din imagine ?

Fisiere atasate

0

#217 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 31 March 2011 - 09:29 AM

pe seara o sa dau o fuga pe la practiker si daca gasesc clestisori si menghina iau si va arat si voua...
Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#218 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 09:31 AM

Vezi postareaCobra, la 31 March 2011 - 08:57 AM, a spus:

ok
dar poti sa-mi spui daca seamana cu cele din imagine ?

Nu. Arata exact ca cei din foto postată de tine şi care se găseau pe sierra :)
0

#219 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 29-March 11
  • Interests:fotografia

Postat 31 March 2011 - 09:33 AM

Asteptam cu interes ...

ps: maine apare nr 2, daca nu ma insel, nu?
0

#220 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 10:04 AM

Vezi postareaZamolxis, la 31 March 2011 - 09:31 AM, a spus:

Nu. Arata exact ca cei din foto postată de tine şi care se găseau pe sierra :)

imi cer iertare ca nu am specificat dar de menghine sunt interesat cum arata. :)
0

#221 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 31 March 2011 - 11:28 AM

Cred ca la ceva de genul acesta se refera:

Fisier atasat  T546EL7.jpg (6.53K)
Number of downloads: 47

Eu asa ceva mi-am luat, la 15 cm lungime sina. Sunt interesante ca poti intoarce falcile spre exterior si asa se pot folosi in seturi sa tii 2 materiale odata (una cu falcile spre interior, cealalta spre exterior).

Aceasta postare a fost editata de protheus: 31 March 2011 - 11:33 AM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#222 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 31 March 2011 - 11:39 AM

referitor la pret...

asta e pretul din anglia...
Price : issue 1 £0.50
issue 2 £2.99
issue 3 onwards £4.99
Number of issues : 140.
adica in total 700 lire

la noi prima era 6.90
apoi vine 15.90
si restul?? ia ghici.. o sa fie in jur de 25 lei...

Adica 3500 lei in total:)

stiu ei cum se face .. primul nr a fost tiparit in 10000 exemplare, doi in 1000 :)) ca luam teapa usor:)si la urma 10 care o sa finalizeze macheta(daca o sa mai editeze)
si daca o sa le mai gasiti...

Asa ca dragii mei inapoi la scrachbuilding:)

Imi pare foarte rau ca v-am dezamagit, dar timpul o sa-mi dea dreptate. Si sa stiti ca si eu am cumparat nr1. Si ma uitam cu uimire pe spate ca acolo scrie numai 15.90. hm.. prima era numai 6.90 .. apoi am cautat pe google.. si am decis ca nu mai fac bismark de la hachette:)

Numai bine..
Incerc sa realizez cea mai mare nave de lupta lansata vreodata la scara 1:144.
Pana acuma japonezii au fost mai rapizi la 1:1
0

#223 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 12:29 PM

urat din partea unora sa demoralizati lumea. poate dea sta se si va ajunge la 10 cum ai spus sa termine acest proiect. eu totusi cred, la cata reclama s-a facut (pe toate posturile aproape) ca nu se vor opri din editare. asta face si mai interesant acest proiect: faptul ca traiesti periculos... nu stii daca vei termina barca. oricum 16 lei pe saptamana e ceva nesimnificativ. numai daca calculez tigarile... si berea... si...
Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#224 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2011 - 12:49 PM

Vezi postareaLAURENTZYU, la 31 March 2011 - 12:29 PM, a spus:

urat din partea unora sa demoralizati lumea. poate dea sta se si va ajunge la 10 cum ai spus sa termine acest proiect. eu totusi cred, la cata reclama s-a facut (pe toate posturile aproape) ca nu se vor opri din editare. asta face si mai interesant acest proiect: faptul ca traiesti periculos... nu stii daca vei termina barca. oricum 16 lei pe saptamana e ceva nesimnificativ. numai daca calculez tigarile... si berea... si...

vb despre 25 lei pe saptamana. adica 100 pe luna:)
si nu vreau sa demoralizez pe nimeni. Am spus ca am cumparat si eu primul nr is astept nr2:))
0

#225 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 01:04 PM

Vezi postareaProwler, la 31 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

vb despre 25 lei pe saptamana. adica 100 pe luna:)
si nu vreau sa demoralizez pe nimeni. Am spus ca am cumparat si eu primul nr is astept nr2:))

hai sa recapitulam ce ai spus:
apoi am cautat pe google.. si am decis ca nu mai fac bismark de la hachette:)
cunt cuvintele tale nu ?
0

#226 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 01:12 PM

Imi pare rau ca trebuie sa recurgem la astfel de atacuri contrar regulamentului forumului, dar asta se numeste exact cum a spus colegul mai inainte "demoralizare" ceea ce poate conduce cu usurinta la scoaterea revistei de pe piata.
RHC gazduieste unul dintre cele mai mari forumuri in acest domeniu, daca intelegi ce vreau sa spun.
0

#227 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2011 - 01:47 PM

Si acuma ce sa zic ?? ca astept nr 2 ca sa ma uit pe spate sa vad cat va costa nr 3?:))

In fine nu va lasti demoralizati si intimidati de mine:)

O asemenea macheta construita integral valoreaza mai mult de 3500 lei.. asta e sigur:) Pe mine ma enerveaza foarte mult marketingul lor:))

Bafta si numai succese in construit:)
0

#228 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 01:50 PM

Ca tot s-a adus aminte de pret ... cam cat ar costa o astfel de macheta daca ai cumpara-o asamblata? Cu si fara motorizare? Care aveti idee?
0

#229 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 02:00 PM

Eu propun sa ajutam putin promovarea Bismarck`lui, folosind Share this topic via Faceboock
pentru cine nu stie se gaseste in josul paginii dupa ultima postare.
presupun ca mai toti aveti un cont pe Faceboock. este o promovare simpla care poate ajuta Bismarck sa nu dispara din chioscuri asa cum spun unii.
Sper ca nu am gresit fata de nimeni cu ce am spus.
0

#230 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 31 March 2011 - 02:34 PM

Haideti sa nu mai ne dam cu parerea asupra strategiilor de markcheting, daca nu suntem avizati. Idea este foarte simpla daca revista se cumpara se v-a produce in continuare daca nu nu . Oricum sunt multi altii care cumpara aceasta revista si nu se afiseaza pe nici un forum sau pe o retea de socializare .

Iar daca se inchide respunsul este foarte simplu cine vrea cu adevart sa faca modelul o sa puna mana pe traforaj si o sa treaca la decupan manual , la indoit tablite cartonase si sarmultie cu mana ....

Iar problema pretului este simpla , cui ii convine il cumpara cui nu nu il cumpara , sau daca are fonduri mai mari il cumbara de'a gata sau vreun kit hi-end . pana la urma fiecare cu palaria lui .
0

#231 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 03:21 PM

exact. daca apuc primele 30 nr mai departe e floare la ureche. adica fiecare improvizeaza si pune ce vrea pe punte :)).
si o intrebare: din cate am inteles doar primul numar era mai ieftin, restul urmand sa fie la 16 lei. de unde cu pretul de 25 lei???
0

#232 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2011 - 04:06 PM

Domnilor, eu unul nici nu am luat în calcul că timp de 3 ani va rămâne preţul de 16 lei :)
Vă spun cu supuşenie că m-am gândit (specific: fără să mă uit pe net sau aud la radio şanţ aşa ceva) ca o normalitate a vremurilor ce le trăim că va creşte preţul revistei cândva. Însă vă rog să mă credeţi că nu am considerat nicio problemă asta. Există o vorbă: unde merge mia... merge şi suta :p
So, sunt hotărât prin orice mijloace să termin construcţia acestei machete. Este o ambiţie a mea, ce am început să termin, indiferent dacă voi fi nevoit să comand numere din altă ţară. Şi nu dragii mei, nu mă dau banii afară din casă. Sunt un amărât de bugetar. Însă consider că o treabă odată începută trebuie să fie dusă la capăt. Şi nici nu sunt genul care să nu pună răul înainte niciodată. Îl pun. Dar îl pun în urma unei analize a problemei. Ori, pentru acest proiect, umila mea persoană consideră că nu a descoperit că este necesar să pun răul înainte.
Închei pentru a nu vă plictisi şi cu scuzele de rigoare pentru acest post, pentru timpul ce l-aţi pierdut citindu-l. Urez baftă celor care continuă proiectul, realizarea lui pe deplin şi sănătate.

Aceasta postare a fost editata de Zamolxis: 31 March 2011 - 04:08 PM

0

#233 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 31 March 2011 - 08:14 PM

Eu vad ca topicul se transforma in "povestea drobului de sare" varianta modelistica , de doua pagini se discuta doar ce se intampla daca ? e mai bine sa iei un kit complet ? etc .
Raspunsurile sunt simple :
Daca se intampla ca revista sa fie anulata :
1 comanzi din afara .
2 abanndonezi proiectul
3 il faci cu misloace propri.
E mai bine sa cumperi un kit complet ?
1 Da este foarte bine atunci cand iti permiti .
2 Nu , daca faci imprumut la banca il platesti cu cel putin 24 la suta mai mult , iar rata lunara o sa depaseasca cu siguranta pretul lunar al revistei .

haideti sa numai discutam lucrri care au fost in paginile anterioare .
Iar pentru cei ce cauta acei clesitori pentru baghete , raspunsul este simplu => la noi in tara NU sunt , si in niciun caz nu o sa apara asa ceva in magazine gen brico hornbach sau mai stiu eu ce , singurul loc unde s'ar gasii ar fi un "hobby-shop" . dar nici acolo nu sunt .

Bafta ! maine :blush:
0

#234 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 31 March 2011 - 09:07 PM

Bravo vlad20
0

#235 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 529
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 31 March 2011 - 10:00 PM

Referitor la pret cred ca nu are sens sa-l mai coment, daca va uitati pe net orice kit de lemn este scump. De asemenea ce reprezinta pretul revistei? As putea zice ca se fumeaza cu un pachet de tigari pe saptamana mai putin, sau se renunta la o shaorma mare pe saptamana sau exemplele pot continua. Daca se doreste sa realizeze ceva deosebit trebuie facute si sacrificii.
Daca va uitati la reviste( la nemti, englezi) ce contin o sa va dati seama ca niciodata nu veti putea face acele piese din metal la pretul la care ajunge aceasta revista , ma refer la calitate iar manual cred ca este foarte greu de realizat.De exemplu daca te duci la un strungar sa-ti faca o bucsa mica de bronz dai cel putin 10 lei. Sau ganditi altfel 1 Kg de cupru se cumpara la fier vechi cu 20 de lei iar prelucrat este de cel putin 3 ori mai mult.
Merita sa astepti 2 ani ca sa cumperi revista?Da din considerentele de mai jos.
Referitor la timpul pe care se va desfasura revista cred ca nu este foarte mare fiidca este foarte mult de lucru. Daca la inceput timpul de lucru nu este prea mare cu cat se avanseaza ve-ti vedea ca nu mai este la fel de rapid, o sa fie multe operatii care mananca timp, gen slefuit sau vopsit , unde pe langa timpul in sine este vorba si de timpul de asteptare ( de exemplu timpul de uscare intre straturile de vopsea si exemplele pot continua).Personal cred ca pentru a se realiza ceva de calitate vor fi nevoie de minim 2 ani de lucru.
Modelistii vechi stiu ca la o macheta de concurs se lucreaza de la minim un an in sus, in conditii de lucru a minim 2 ore pe zi. Nu vreau sa descurajez pe nimeni cu timpul de lucru, dar acesta este adevarul.

Aceasta postare a fost editata de MR-JW: 31 March 2011 - 10:01 PM

0

#236 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2011 - 06:54 AM

Azi m-am uitat la colţ să văd dacă a sosit numărul 2. Nu-l văd. Întreb. Îmi spune că nr 2 nu, în schimb au primit vreo 10 bucăţi din nr 1 :rolleyes:
Dierenţa între nr 1 ce l-am cumpărat acum două săptămâni şi ce aveau acum pe tarabă este că recipientul de lipici are altă formă, la fel cu cel care a apărut anul trecut. Mai încerc mai târziu să văd dacă primesc şi nr 2.
0

#237 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2011 - 07:41 AM

Am verificat si eu si aceeasi treaba, nr.1 era proaspat, cald abia sosise :rolleyes:
Raspunsul pentru nr.2 a fost: saptamana viitoare :)
0

#238 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2011 - 07:53 AM

zici ca lipiciul care a aparut azi cu nr 1 e cel ca in afara in sticluta? daca e asa il mai cumpar odata :rolleyes:. sigur imi va fi de folos. plus ca m-am grabit la constructia primelor piese, si le-am asamblat fara nici un fel de ajutor: n-am folosit nimic pentru a intari lipiturile gen: clesti, menghine... urmeaza sa le achizitionez in weekend.
0

#239 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2011 - 08:11 AM

Nici in Ploiesti nu a aparut ... si am intrebat la 4 chioscuri unde au avut (si intr-un loc avea inca) primul nr.

Insa, tinand cont ca primul nr a aparut pe 19 martie, adica SAMBATA, inseamna k maine o sa il gasim, nu azi ... ma gandesc si eu.
0

#240 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 08:20 AM

Maine adica 2 aprilie iese nr2.

Referitor la pretul unei machete... Am vazut acu 4-5 ani 3 nave pe ebay. Hood, Bismarck si Yamato. Toate 3 scrachbuild, adica construite acasa, fara piese din comert (normal motorizarea era din comert, Robbe mai exact). Pe mine Yamato m-a surprins cel mai mult, era vandut cu 17000 dolari!!!! Celelte 2 nu stiu daca s-au repus la vanzare sau nu, n-au fost licitate. yamato a avut vreo 5-6 licitatii. Si eu cred ca sa si vandut, cu ebay nu e de joaca, daca licitezi tre sa-l iei altfel mere politia pe tine.

Acuma, daca asta (bismarck) va valora atat... pt cei care s-au chinuit 100 de ore sa-l asambleze probabil. Eu zic ca pt batranelul ala care a facut yamato.. 17000$ era bani pt tigara:)) Eu m-am chinuit numai cu coca un an, atatea curburi are:)) Sa nu mai vorbim de turn:P e constuctie tipic japoneza:))

Na in sfarsit(sa nu va demoralizez, ca nicidecum n-am intentia!!!) spor la construit:)
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou