Observatiile despre gramatica sunt intotdeauna bine venite. Mai adaug si eu ca pe acest forum nu sunt permise prescurtari gen messenger cum foloseste de exemplu bobo88.
Cat despre motorizare, elici si carme, am sa va spun exact ce va trebuie cand o sa stiu dimensiunile. Diametrul elicilor, lungimea tuburilor, a axelor elicilor. Pana atunci va informez ca la magazinul AutoRC.ro gasiti elici Raboesch din alama, tuburi cu ax Raboesch ori Robbe (excelente ca pret si calitate). Tot ce e Raboesch le puteti lua cu 5% reducere daca faceti comanda online si specificati ca sunteti membri ai forumului. Ce este Robbe este vandut de Sierra.ro prin Autorc.ro care este distribuitor pe Bucuresti. Este bine ca bucurestenii sa va intelegeti si sa faceti mai multi odata comanda la produsele "Sierra" pentru ca sa nu asteptati prea mult pana se strang mai multe comenzi. Cei din Bucuresti puteti ridica produsele direct de la magazinul fizic AutoRC si scutiti banii de curier, dar nu uitati sa faceti comanda online pentru cei 5% reducere. Alte amanunte pe siteurile
http://www.autorc.ro/ si
http://www.sierra.ro/index.php .
Pentru motoare am nevoie din nou de diametrul elicilor insa din cautarile mele, am gasit acum cateva luni la magazinul "Conrad romanesc" niste motoare 380-400 si 500 de turatie mai mica si cuplu mare, potrivite pentru acest model. Momentan vad ca nu mai sunt decat cele 500 (Cod produs 244457) care poate ca sunt un pic cam mari si grele, nu stiu daca au folosit si altii in strainatate motoare tip "500".
La carme, eu as folosi pana originala careia i-as taia axul scurt de plastic si as gauri-o ca sa-i fixez cu rasina epoxidica niste axe metalice potrivite cu niste tuburi pe masura. Axele le puteti face din otel inox sau din alama de 2, poate pana in 3mm (nu stiu grosimea maxima a penei carmei), de exemplu din andrelele ascutite la ambele capete ce se gasesc prin mercerii si care se potrivesc in unele mine metalice de pix sau in tuburile de antene telescopice (ultimul segment e de obicei o tija de alama nichelata de 2mm diametru care poate fi folosit ca ax). Nu uitati sa tesiti, sau sa aplatizati axul in capatul care intra in carma, pentru o fixare mai buna.
p.s. La acest model ar fi mai potrivite axe de carma de 3mm diametru. Puteti sa va combinati sa luati o bara de 3mm diametru si o teava de 4/3 mm diametre din alama de la Praktiker care sunt numai bune.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 30 May 2011 - 08:48 PM