Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#871 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 26 May 2011 - 06:02 PM

Vezi postareacrazybot, la 26 May 2011 - 05:08 PM, a spus:

rog pe cine are rbdare daca poate sa imi scaneze si mie piesele de la numarul 6 la 9?
am descarcat de la postul lui corbu totusi as vrea sa il fac manual. spor!

Cred ca sunt desenate destul de bine cele pe care le-am realizat eu, sambata pe seara voi pune si restul de numere scanate (9 si 10).
0

#872 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 26 May 2011 - 06:25 PM

Vezi postareaandoman, la 26 May 2011 - 04:40 PM, a spus:

Salut.
Am reusit si eu sa montez nr 8 si 9 cu modificarile pt 3 motoare. Iata ce-a iesit.
Spor la treaba.
P.S. Se mai aude ceva de Planking Clamps?

Cred ca mai ai de facut modificari. Pe unde va fi trasa axului motorului 3?

Aceasta postare a fost editata de ciucanu: 26 May 2011 - 06:26 PM

0

#873 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 26 May 2011 - 08:33 PM

Vezi postareaciucanu, la 26 May 2011 - 06:25 PM, a spus:

Cred ca mai ai de facut modificari. Pe unde va fi trasa axului motorului 3?

Nu se vede bine din poze dar am decupat gaura pt ax. Mai trebuie doar sa gauresc o coasta. Numai bine.
0

#874 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 May 2011 - 09:33 PM

Vezi postareaandoman, la 26 May 2011 - 08:33 PM, a spus:

Nu se vede bine din poze dar am decupat gaura pt ax. Mai trebuie doar sa gauresc o coasta. Numai bine.

Aha..ok. Si eu intentionez sa-l fac cu 3 motoare, inca nu am facut modificarile, astept piesa din numarul 14, pentru a sti exact care va fi linia axului. Spor!
0

#875 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 27 May 2011 - 10:32 AM

Vezi postarearazvan.niculae, la 26 May 2011 - 11:54 AM, a spus:

Din pacate ai pus costa invers cu decupajul pe dreapta, trebuia spre stanga modelului.
Din fericire poti remedia foarte usor problema, astupa partea dreapta cu o sipca din placaj si fa decupajul in stanga.
Piesa se monteaza cu partea mai lata (14mm) in spatele navei.

Mda...greseala de incepator...multumesc de atentionare...oi vedea eu cum o scot si pe asta la capat.:D
Spor la munci tuturor.
0

#876 Useril este offline   razvan.niculae 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 27 May 2011 - 11:38 AM

Vezi postareavaleriuciprian, la 27 May 2011 - 10:32 AM, a spus:

Mda...greseala de incepator...multumesc de atentionare...oi vedea eu cum o scot si pe asta la capat.:D
Spor la munci tuturor.

Stai linistit ca piesa aia se poate modifica usor si mai incolo. Important e ca ai rezolvat problema chilei.
Bafta.
0

#877 Useril este offline   Redscorpio 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 12-May 11

Postat 27 May 2011 - 02:09 PM

Am si eu o intrebare .. daca vreau sa raman la varianta de motorizare care o ofera revista .. trebuie sa fac modificari asupra machetei ?
0

#878 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 27 May 2011 - 03:55 PM

Vezi postareaRedscorpio, la 27 May 2011 - 02:09 PM, a spus:

Am si eu o intrebare .. daca vreau sa raman la varianta de motorizare care o ofera revista .. trebuie sa fac modificari asupra machetei ?

Salut. Nu trebuie sa faci nici o modificare.
Numai bine.
0

#879 Useril este offline   Redscorpio 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 12-May 11

Postat 27 May 2011 - 08:22 PM

ms ..:angry2:
0

#880 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 03-February 11

Postat 28 May 2011 - 10:57 AM

Red Scorpio, hai sa-ti stric eu ziua: revista nu ofera nici o motorizare. Si mai mult decat atat, nu mai ofera nimic, in afara de piesele componente necesare asamblarii. Nici scule, nici lipici, nimic, nimic.
0

#881 Useril este offline   alxcsb 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 02-December 06

Postat 28 May 2011 - 11:04 AM

Vezi postareaPauluno, la 28 May 2011 - 10:57 AM, a spus:

Red Scorpio, hai sa-ti stric eu ziua: revista nu ofera nici o motorizare. Si mai mult decat atat, nu mai ofera nimic, in afara de piesele componente necesare asamblarii. Nici scule, nici lipici, nimic, nimic.

Ne poti spune si de unde ai informatia asta?
0

#882 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 May 2011 - 11:24 AM

Acum cand va scriu, e 12:16 min. M-am trezit frumos la ora 9, m-am dus sa-mi iau revista de azi (nr 10), dupa care am zis sa ii sun pe cei de la revista in intervalul orar de sambata pe care-l gasiti in revista (10- 12). I-am sunat la 11 fara 5 si i-am intrebat. Si mi-a raspuns un tip, care mi-a zis ce v-am scris eu mai sus. Asadar, daca mnint cei de la revista, atunci mint si eu. Si mai ceva: am intrebat de unde pot face rost, mi-a spus clar ca de pe net. Asadar, atunci cand sunteti hotarati sa faceti nava motorizata, ganditi-va de 10 ori, pt. ca sunteti pe cont propriu. Parerea mea ca trebuie intr-adevar sa va pricepeti. Ca o informatie suplimentara, tipul mi-a zis ca trebuie sa izolez bine nava, si sa am grija s-o echilibrez, ca sa nu se rastoarne. Nu vreau sa va sperii (oricum nu conteaza parerea mea), dar m-a pus pe ganduri, pt. ca si eu vreau s-o fac motorizata.
0

#883 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 May 2011 - 11:28 AM

Si acum am si eu o intrebare la voi (dar sa nu radeti de mine): are rost s-o motorizez, daca nu am balti prin Timisoara? (sunt din Timisoara, apropo). Nu ma luati cu Bega si cu alte de-alea, ca acolo nu m-as risca.
0

#884 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2011 - 11:51 AM

@Pauluno - cei mai multi dintre noi nu cred ca stau in kit-ul de motorizare oferit de revista. Cel putin eu nu, pentru ca nu mi-a placut cum a aratat cel oferit in Anglia. Referitor la motorizarea ta, este alegerea ta daca vrei sa o faci statica sau motorizata, dar daca o faci statica nu cred ca dupa ce o vei termina o vei mai putea motoriza.

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 28 May 2011 - 11:51 AM

0

#885 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 May 2011 - 12:09 PM

Cineva pe aici pe forum spunea ca nu intelege ce au in plus cei din Anglia si noi nu. Iata un raspuns: ei au motoras iar noi avem ... nevoie. Iar in ce priveste motorizarea ulterioara, iti spun eu, nu mai poti sa o modifici, deci daca l-ai facut static, static ramane. Eu doar sunt nehotarat ce sa fac. Oricum, nu m-am apucat deloc de nava pana acum.
0

#886 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2011 - 12:25 PM

@Pauluno - Tu ai citit ce ti-am raspuns? Acelasi lucru am spus si eu: "daca o faci statica nu cred ca dupa ce o vei termina o vei mai putea motoriza"
0

#887 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 29-March 11
  • Interests:fotografia

Postat 28 May 2011 - 03:21 PM

Vezi postareaPauluno, la 28 May 2011 - 10:57 AM, a spus:

Red Scorpio, hai sa-ti stric eu ziua: revista nu ofera nici o motorizare. Si mai mult decat atat, nu mai ofera nimic, in afara de piesele componente necesare asamblarii.

I-ai intrebat si care este motivul pt care nu ofera un kit de motorizare? :blush:
0

#888 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 May 2011 - 03:39 PM

Nu, pur si simplu asa e prevazut la noi, fara motorizare, nu exista un motiv anume. De asta spun, ca abia azi am facut legatura intre ce spunea un forumist acum ceva vreme: si anume ca englezii au ceva in plus fata de noi. Asa cred eu, ca asta e unul dintre lucrurile in plus pe care le are ei. Va dati seama ca am fost si eu dezamagit cand am aflat.
0

#889 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 28 May 2011 - 07:37 PM

Salutare,

Daca era gandita static atunci nu mai aveam suport servo carma, nu mai aveam coaste decupate, erau pline ca doar vin pe placa plina de placaj, dpmv, modelul poate fi motorizat indiferent de stadiul in care este lucrarea.

Spor la bricolat!

Aceasta postare a fost editata de Florin NAE: 28 May 2011 - 07:38 PM

...
0

#890 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 28 May 2011 - 08:04 PM

Cu mototrizare sau fara eu ii dau inainte...am remediat problema aparuta din neatentie. :)
Munca de chinez se pare ca incepe din numarul viitor.
Am gasit si placa pe care va sta la final constructia.
Tarie de chinez va urez.

Fisiere atasate

0

#891 Useril este offline   razvan.niculae 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 28 May 2011 - 10:55 PM

Mda, pana acum a fost mizilic dar se pare ca incepand cu nr.11 incepe adevarata munca de chinez :rofl:
In legatura cu motorizarea, daca cei de la hachette nu vor sa vanda in RO un kit de motorizare, asta e problema lor, noi care vrem sa facem nava motorizata cred ca putem apela la colegii cu mai multa experienta de pe acest forum si cu indrumarea lor o scoatem noi la capat. :yahoo:
0

#892 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 28 May 2011 - 11:00 PM

Asa cum am spus si Korbu nu cred ca multa lume miza pe kit-ul lor. Asa cum ai citit in acest topic foarte multi sunt doritorii care vor sa faca motorizarea cu 3 motoare.
Mai mult Kit-ul lor nu este foarte atragator in conditiile in care se ofera o statie in 27MHz , elice din plastic ( ma asteptam la ceva din metal scale) ......asa ceva se ppoate lua usor de prin magazinele din Romania.

Oricum ideal este sa pregatesti nava pentru navigare ( adica tuburi port elice si tuburi carma) pentru ca daca vreodata o sa vrei sa o scoti pe apa nu vei mai avea cum sa faci acete lucruri dupa finalizare
0

#893 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 08-April 11

Postat 29 May 2011 - 11:47 PM

Salutari Cuirasatzilor
Daca asti de nu vor sa comercializeze chitul de RC cum ramane cu carmele, nu de alta dar cea ce ofera ei in nr 131 ( http://www.subifa.de...smarck_h131.htm ) sunt tijele din plastic si sint prea scurte. Are cineva vreo idee de unde se pot cumpara exact sau trebue sa le confectzionama noi. Oricum eu am de gand sa il facu cu 3 motoare si sa ii mai daca inca niste mici imbunatatzirii, deocamdata eu am oprit constructzi deoarece sint plecat din Ro. pt scurt timp; va urmaresc si abea satept sa incep din nou constructzia la mastodont :good: , iar referitor la piesa 47 nu cred ca are asa mare importanta pozitia ei.
Va doresc vanturi de pupa, rabdare si tutun.
0

#894 Useril este offline   radua 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 11-April 10

Postat 30 May 2011 - 01:41 PM

pentru cei care a-ti intrat pe jocul cu nave de razboi va rog sa jucati pe serveru bismarck daca se poate pentru a fi mai multi romani acolo
0

#895 Useril este offline   Mioriticul 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 04-March 11

Postat 30 May 2011 - 03:34 PM

Stiu ca nu este on-topic, dar observ ca din ce in ce mai multi forumisti, in momentul in care dau de forme compuse sau verbe cu terminatie 'ti' folosesc automat cratima. Nu ca ma dau cine stie ce invatat, dar daca citesti carti este imposibil sa nu observi folosirea corecta a limbii romane.

eu am intrat, tu ai intrat, el a intrat, noi am intrat, voi ATI intrat, ei au intrat.

Pe acelasi principiu observ cum mergeti, aduceti etc devine merge-ti, aduce-ti. De unde si pana unde?????

Scuze pentru off-topic... dar sunt roman, iar primul semn de respect este cunoasterea corecta a limbii natale.
0

#896 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 May 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaMioriticul, la 30 May 2011 - 03:34 PM, a spus:

Stiu ca nu este on-topic, dar observ ca din ce in ce mai multi forumisti, in momentul in care dau de forme compuse sau verbe cu terminatie 'ti' folosesc automat cratima. Nu ca ma dau cine stie ce invatat, dar daca citesti carti este imposibil sa nu observi folosirea corecta a limbii romane.

eu am intrat, tu ai intrat, el a intrat, noi am intrat, voi ATI intrat, ei au intrat.

Pe acelasi principiu observ cum mergeti, aduceti etc devine merge-ti, aduce-ti. De unde si pana unde?????

Scuze pentru off-topic... dar sunt roman, iar primul semn de respect este cunoasterea corecta a limbii natale.

Corect! Asta se intampla pentru ca nu se stie rolul cratimei, iar chiar daca nu au citit carti, pot cauta pe Google "a-ti intrat", de exemplu, si vor avea surpriza sa constate ca tocmai au aflat ca nu exista :-)
0

#897 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 30 May 2011 - 06:01 PM

salutare tuturor. citise-m mai sus ca bismarckul nu este prevazut cu motorizare.......o fi adevarat,nu zic k nu, dar in cazul acesta stie cineva ce componente trebuie pt el ( tije, elicele, ce fel de motoare, statia, etc) spuneti-mi va rog k io unul habar nu am. ms. :yahoo:
0

#898 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 30 May 2011 - 08:35 PM

Observatiile despre gramatica sunt intotdeauna bine venite. Mai adaug si eu ca pe acest forum nu sunt permise prescurtari gen messenger cum foloseste de exemplu bobo88.

Cat despre motorizare, elici si carme, am sa va spun exact ce va trebuie cand o sa stiu dimensiunile. Diametrul elicilor, lungimea tuburilor, a axelor elicilor. Pana atunci va informez ca la magazinul AutoRC.ro gasiti elici Raboesch din alama, tuburi cu ax Raboesch ori Robbe (excelente ca pret si calitate). Tot ce e Raboesch le puteti lua cu 5% reducere daca faceti comanda online si specificati ca sunteti membri ai forumului. Ce este Robbe este vandut de Sierra.ro prin Autorc.ro care este distribuitor pe Bucuresti. Este bine ca bucurestenii sa va intelegeti si sa faceti mai multi odata comanda la produsele "Sierra" pentru ca sa nu asteptati prea mult pana se strang mai multe comenzi. Cei din Bucuresti puteti ridica produsele direct de la magazinul fizic AutoRC si scutiti banii de curier, dar nu uitati sa faceti comanda online pentru cei 5% reducere. Alte amanunte pe siteurile http://www.autorc.ro/ si http://www.sierra.ro/index.php .

Pentru motoare am nevoie din nou de diametrul elicilor insa din cautarile mele, am gasit acum cateva luni la magazinul "Conrad romanesc" niste motoare 380-400 si 500 de turatie mai mica si cuplu mare, potrivite pentru acest model. Momentan vad ca nu mai sunt decat cele 500 (Cod produs 244457) care poate ca sunt un pic cam mari si grele, nu stiu daca au folosit si altii in strainatate motoare tip "500".
La carme, eu as folosi pana originala careia i-as taia axul scurt de plastic si as gauri-o ca sa-i fixez cu rasina epoxidica niste axe metalice potrivite cu niste tuburi pe masura. Axele le puteti face din otel inox sau din alama de 2, poate pana in 3mm (nu stiu grosimea maxima a penei carmei), de exemplu din andrelele ascutite la ambele capete ce se gasesc prin mercerii si care se potrivesc in unele mine metalice de pix sau in tuburile de antene telescopice (ultimul segment e de obicei o tija de alama nichelata de 2mm diametru care poate fi folosit ca ax). Nu uitati sa tesiti, sau sa aplatizati axul in capatul care intra in carma, pentru o fixare mai buna.

p.s. La acest model ar fi mai potrivite axe de carma de 3mm diametru. Puteti sa va combinati sa luati o bara de 3mm diametru si o teava de 4/3 mm diametre din alama de la Praktiker care sunt numai bune.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 30 May 2011 - 08:48 PM

0

#899 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 30 May 2011 - 09:05 PM

asa...deci cand o sa aflati detaliele despre toate acestea o sa postati nu?.Pana atunci nu are rost sa ma agit sa caut motorase axe elice si asa mai departe. aaa....si i-mi cer scuze pentru scrisul de mai sus. multumesc
0

#900 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 30 May 2011 - 10:42 PM

Vezi postareanavigator, la 30 May 2011 - 08:35 PM, a spus:

Observatiile despre gramatica sunt intotdeauna bine venite. Mai adaug si eu ca pe acest forum nu sunt permise prescurtari gen messenger cum foloseste de exemplu bobo88.

Cat despre motorizare, elici si carme, am sa va spun exact ce va trebuie cand o sa stiu dimensiunile. Diametrul elicilor, lungimea tuburilor, a axelor elicilor. Pana atunci va informez ca la magazinul AutoRC.ro gasiti elici Raboesch din alama, tuburi cu ax Raboesch ori Robbe (excelente ca pret si calitate). Tot ce e Raboesch le puteti lua cu 5% reducere daca faceti comanda online si specificati ca sunteti membri ai forumului. Ce este Robbe este vandut de Sierra.ro prin Autorc.ro care este distribuitor pe Bucuresti. Este bine ca bucurestenii sa va intelegeti si sa faceti mai multi odata comanda la produsele "Sierra" pentru ca sa nu asteptati prea mult pana se strang mai multe comenzi. Cei din Bucuresti puteti ridica produsele direct de la magazinul fizic AutoRC si scutiti banii de curier, dar nu uitati sa faceti comanda online pentru cei 5% reducere. Alte amanunte pe siteurile http://www.autorc.ro/ si http://www.sierra.ro/index.php .

Pentru motoare am nevoie din nou de diametrul elicilor insa din cautarile mele, am gasit acum cateva luni la magazinul "Conrad romanesc" niste motoare 380-400 si 500 de turatie mai mica si cuplu mare, potrivite pentru acest model. Momentan vad ca nu mai sunt decat cele 500 (Cod produs 244457) care poate ca sunt un pic cam mari si grele, nu stiu daca au folosit si altii in strainatate motoare tip "500".
La carme, eu as folosi pana originala careia i-as taia axul scurt de plastic si as gauri-o ca sa-i fixez cu rasina epoxidica niste axe metalice potrivite cu niste tuburi pe masura. Axele le puteti face din otel inox sau din alama de 2, poate pana in 3mm (nu stiu grosimea maxima a penei carmei), de exemplu din andrelele ascutite la ambele capete ce se gasesc prin mercerii si care se potrivesc in unele mine metalice de pix sau in tuburile de antene telescopice (ultimul segment e de obicei o tija de alama nichelata de 2mm diametru care poate fi folosit ca ax). Nu uitati sa tesiti, sau sa aplatizati axul in capatul care intra in carma, pentru o fixare mai buna.

p.s. La acest model ar fi mai potrivite axe de carma de 3mm diametru. Puteti sa va combinati sa luati o bara de 3mm diametru si o teava de 4/3 mm diametre din alama de la Praktiker care sunt numai bune.

Referitor la elice , ca sa fie scale ar trebui sa aiba ~ 25mm , exista la Raboesch ceva variante . Cei din Germania insa am vazut ca au folosit elice de 30mm. Practic ar fi nevoie de 2 elice pe stanga si una pe dreapta

http://www.bismarck-class.dk/technicallayout/rudders_propellers/pictures/01_propellers_from_aft.gif

Referitor la lungimea axelor cei din germania ziceau de ceva in jur de 240 mm lungime tub, nu am verificat sa vad daca asa este.
http://www.bismarck-class.dk/technicallayout/rudders_propellers/pictures/03_rudder_propeller_layout_side.gif

Referitor la motoare nu cred ca trebuie cine stie ce motoare , dar problema apare la variatoare . Aici eu ma gandeam sa folosesc 2 variatoare de 2 motoare pe care le vinde partenerul dvs Sierra.Cineva spunea sa faca mixaj pentru ajutarea directiei dar nu stiu daca la acest tip de nava se va simtii.

Carma ar avea la scara maxim 4,5 mm
http://www.bismarck-class.dk/technicallayout/rudders_propellers/pictures/02_rudder.gif
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic